Simptomele și tratamentul bolilor pancreatice pe

Prezentare generală

Pancreasul este situat adânc în abdomen, de mai sus. Aceasta glanda este de mare importanță în viața umană. Ea produce enzime. care sunt direct implicați în procesul de digestie proteine. carbohidrați și grăsimi.Simptomele și tratamentul bolilor pancreatice pe

Structura pancreasului

La început, aceste enzime se încadrează în conducta comuna a pancreasului, și apoi - în duoden. Există, de asemenea, este impactul acestora asupra produselor alimentare. În plus, este în pancreas are celule speciale care produc insulina hormon vital. hormoni pancreatic, intra in sange, care reglementează schimbul se efectuează în corpul de zahăr. În cazul în care pancreasul produce insulina insuficiente, rezultatul acestei abținerii de a deveni boli diabetice.

Simptomele de boli ale pancreasului

Simptomele bolii pancreatice la diferite boli relativ similare. În primul rând, prin încălcarea funcțiilor pancreatice în om durere manifestă și tulburări dispeptice. senzații dureroase apar în stomac, în regiunea epigastrică. De asemenea, durerea poate fi dat în cadranul superior stâng, în partea din spate sau umărul stâng, luând natura herpesul zoster. Uneori, durerea este permanentă, în alte cazuri, este atacurile manifestate. Odată ce o persoană transferă, folosește o mulțime de alimente grase, condimentate sau prajite, bauturi alcoolice, durere crește în mod semnificativ.

Durerea a scăzut după aplicarea la rece, în același timp căldură îmbunătățește doar durere. De asemenea, puteți ușura durerea de a lua o anumită postură: aceasta trebuie să se așeze în jos și înainte de îndoire, vă puteți relaxa, de asemenea, pe partea ta și trage genunchii la piept.

În procesul de palpare dureri de stomac poate să apară în cadranul superior din stânga. Ca simptome dispeptice la boli ale pancreasului se manifestă adesea vărsături și greață. Este de asemenea posibil diaree.

Dacă funcția pancreatică este afectată, o persoană poate reduce în mod semnificativ apetitul. în consecință, există o pierdere în greutate. Mai multe informații detaliate cu privire la bolile produc rezultatelor ecografiei, tomografie computerizata, o serie de studii cu raze X.

Inflamarea pancreasului

pancreatită acută

Dintr-o dată manifestat în inflamație pancreatic la om este numit ostrympankreatitom. Cauzele principale ale acestei boli de multe ori este abuzul de alcool, boala a duodenului și a vezicii biliare. Datorită acestor motive deranjate de proces secreție conductele de scurgere din pancreas. Ca urmare, presiunea crește în conducte. enzime pancreatice care sunt caracterizate de o activitate ridicată, sunt absorbite în țesutul pancreatic. Astfel, există un fel de proces de celule „auto-digestie“. Foarte repede se dezvolta o inflamatie puternica a pancreasului.

Simptomele și tratamentul bolilor pancreatice pe

În pancreatita acută prezintă adesea modificări difuze ale pancreasului. Țesutul este sângerarea. umflare până la apariția necrozei pancreasului. Boala începe aproape întotdeauna acut, principala trăsătură distinctivă este durerea în ambele ipohondrie. în stomac, uneori, durerea este încercuire.

Manifestările de durere este foarte puternic, și a elimina astfel de atacuri este dificil. În plus, atacurile adesea însoțite de vărsături și greață constantă. Starea generală a organismului este, de asemenea, foarte rău: scăderea tensiunii arteriale, puls accelerat. În acest caz, este imperios necesar ca ajutor de urgență. De obicei, pacientul este internat în spital.

pancreatită cronică

Uneori, forma acută a bolii devine pancreatita cronică.

În forma cronică a marcat inflamația pancreatice pentru boli prelungite. Etapele inițiale ale bolii pot fi exprimate prin edem și hemoragie. Mai mult, în timpul dezvoltării bolii, țesutul de prostată devine mai puțin în volum, și țesutul conjunctiv care îl înlocuiește. Cauzele pancreatitei cronice este abuzul de alcool, prezența colelitiază. ulcer peptic și alte boli ale duodenului. Pacienții cu ateroscleroza din cauza tulburări circulatorii ale pancreasului se pot dezvolta, de asemenea, pancreatita cronică.

Simptomele și tratamentul bolilor pancreatice pe

Amplasarea pancreasului în organism

La începutul perioadelor de exacerbare a bolilor umane apar din când în când, principala lor simptom - durere severă ca în pancreatita acută. Medicamente a calma durerea nu este întotdeauna cazul. Pe parcursul dezvoltării bolii se reduce volumul tesutului glandei și care prezintă semne, care determină reducerea enzimelor pancreatice. Hrana este slab digerata, pacientul este huruitul constant în stomac, scăderea apetitului, probabil ca diaree. și constipație. De asemenea, este posibilă reducerea producției de hormon pancreatic, astfel poate crește în mod semnificativ nivelul de zahăr din sânge.

Diagnose pancreatita cronică este dificil, deoarece cele mai multe dintre simptomele bolii seamănă cu cele ale unui număr de boli gastro-intestinale. Cele mai precise date privind bolile pancreatice pot fi obținute în cursul studiului prin ecografie, tomografie computerizata si de raze X conductele de pancreas.

In tratamentul pancreatitei cronice este important să se arate suficientă răbdare, stick la dieta și urmați toate recomandările experților.

inflamația pancreasului TratamentulIn tratarea pancreasului este necesar să se efectueze un tratament adecvat paralel pentru bolile care pot cauza inflamatia cronica a pancreasului. Este important să se renunțe complet consumul de alcool. În cazul în care pacientul are pietre vezicii biliare, acestea ar trebui să fie eliminate.

În timpul exacerbării bolii sau medic boală acută, de obicei, atribuie medicamente care scad secreția de suc gastric. și înseamnă, de asemenea, tipul de enzimă, care nu conține componente ale bilei. Se recomandă să nu mănânce pentru primele zile de tratament cu pancreasul. În același timp, a permis utilizarea apei necarbogazoase minerale alcaline, ceai slab.

În cazul în care boala a fost mutat în stadiu cronic mai târziu, trebuie luate mijloacele enzimatice pe o perioadă lungă. Pregătirile ar trebui să fie schimbate periodic, iar în cazul în care starea pacientului se îmbunătățește, ceasul în tratamentul pancreasului poate lua o pauză.

Tumorile pancreasului

O tumoare a pancreasului poate fi de două tipuri: cancer pancreatic. care, în timpul nostru este relativ frecvent, si tumori hormon activ. dezvoltarea de celule specializate. Aceste tumori secreta cantitati mari de hormoni pancreatice.

Simptomele și tratamentul bolilor pancreatice pe
Cancerul pancreatic poate manifesta o varietate de simptome. Simptomele bolii pot fi diferite, în funcție de locul în care a fost - unde in prostata - tumora se dezvolta. Deci, în cazul în care există un cancer al corpului capului, atunci persoana se dezvoltă icter, datorită faptului că canalul biliar comun este stors. În cazul în care cancerul se manifestă în corpul sau coada glandei, pacientul progresează rapid diabet.

Cel mai adesea, in cancerul pancreatic observat aceleași simptome ca și prin dezvoltarea progresivă a pancreatitei cronice. Pe lângă aceasta malignitate apare adesea ca o consecință a inflamației pe termen lung a pancreasului. În același timp, persoana se simte durere foarte severă, își pierde o mare parte din greutatea sa, scade pofta de mancare. Astăzi, datorită cercetării prin ultrasunete a tumorii pancreasului este determinată la primele etape.

tumori hormon activ sunt benigne. și tumori maligne. Simptomele inițiale ale acestor boli sunt simptome de tulburări metabolice în care apare din sânge cantitate prea mare de hormon particular. Această creștere a hormonilor din sange si este una dintre metodele de diagnosticare ale acestui tip de tumori. De asemenea, o astfel de tumori pot fi identificate în studiul CT și cu ultrasunete. În acest caz, este posibil un tratament chirurgical, precum și utilizarea chimioterapiei.

Chist pancreasului

Chist pancreasului - o capsulă limitată în care lichidul se acumulează sub formă de cavități. Chistul poate fi localizat direct în hardware, în țesuturile din jurul acesteia. Aceasta boala apare cu o frecvență egală la bărbați și femei, la diferite vârste. Pentru a distinge între două tipuri de chisturi sunt congenitale și dobândite. La rândul său, chisturi dobândite sunt următoarele: retenție. degenerative. proliferativă. parazitare.

În plus, uneori, pacientul este diagnosticat cu „chist fals.“ Această formațiune apare ca rezultat al pancreatitei acute sau necrozei pancreatice, care a fost format ca urmare a leziunilor. Cavitatea chist fals, de obicei, este țesut lichid și necrotic. pseudochistului pancreatic poate fi localizat în orice parte a acesteia și să crească la o dimensiune mare, uneori, în chist este de aproximativ 1-2 litri de conținut.

În cazul în care chistul pancreasului are o dimensiune mică, simptomele pacientului nu se poate manifesta. semne clare ale bolii apar atunci cand un chist creste la dimensiuni deosebit de mari și comprese sau dislocă organismele, care sunt situate în apropiere. În prezența unui chist mare în corpul unei persoane poate avea loc la partea superioară a dureri abdominale, pierdere în greutate, temperatura corpului salturi periodice, simptomele dispeptice. Durerea poate fi atât continuă și paroxistică. Tratamentul chist în acest caz se efectuează chirurgical, iar tehnica de selecție depinde de mărimea și localizarea formării în pancreas.

Pietre pancreas

Pietrele din pancreas format relativ rare. Apariția pietrelor în conductele ale prostatei sau depunerea difuză a sărurilor în parenchimul glandei poate să apară ca o boală independentă sau ca o consecință a bolilor transferate anterior ale pancreasului. Dacă luăm în considerare compoziția chimică a pietrelor din pancreas, cu atât mai des, acestea sunt formate din carbonați de calciu și fosfor. Pietrele de săruri de magneziu, aluminiu și siliciu sunt mai puțin frecvente. Ele pot avea dimensiuni diferite, să fie multiple și apar unul câte unul. Pietrele sunt cel mai adesea în glandele cap, cel puțin - în alte părți.

Simptomele și tratamentul bolilor pancreatice pe
Până în prezent cauza nu este complet clar de pietre, dar se crede că pietrele sunt cauzate de tulburări ale metabolismului calciului-fosfor din organism. Predispun la apariția pietrelor în stagnarea pancreas de suc pancreatic in pancreas si inflamatie care rezulta din infecții secundare.

Nu manifesta intotdeauna simptome severe ale bolii. De multe ori sunt detectate pietre accidental pe rezultatele examinării cu raze X. La simptomele exprimate ale pacientului se simte durere constantă la partea de sus a abdomenului radiant la partea din spate. Se întâmplă că durerea devine periodic formă paroxistică. Durerea devin mai pronunțate după câteva ore de la ingestie.

În cazul în care boala progreseaza, pacientul constipație și diaree alternativ, scăderea apetitului. Dacă există o migrație de pietre în comun canalul biliar principal al canalul pancreatic, pacientul poate să apară icter.

Pentru diagnosticul medicului este ghidat de rezultatele studiului pacientului și de control, precum și studiile X-ray. Metoda de tratament este selectat în funcție de cât de severă este starea pacientului, dacă există complicații. În cazul în care boala este ușoară, este suficient să fie numirea terapiei dietetice, terapie simptomatică și de înlocuire. În cazul în care boala este severă, atacuri frecvente fixe, în acest caz, prescrie un tratament chirurgical.

Dieta pentru boli pancreatice

In tratamentul pancreasului, este foarte important să se respecte cu strictețe o dietă specială pentru pancreas. Există un set de produse care sunt recomandate pentru a utiliza pentru persoanele cu boli ale pancreasului. Ar trebui să fie incluse în meniul de pâine albă și ieri copt pâine maro.

Dieta pentru pancreas implică includerea în mod regulat supe dieta - legume si supe lactate, borș, supă de varză. Pe al doilea subiect al unei astfel de regim alimentar poate fi folosit Curtain scăzut de grăsime, carne de vită, carne de iepure, pește, fierte sau sub formă de chiftele aburit, Burgeri, tocană. legume permise în toate formele, cu excepția Fried. Dieta pentru pancreasului include un consum regulat de cereale, paste, produse lactate și feluri de mâncare. De la grăsimi trebuie evitată, poate fi unt în cantități mici și ulei. De asemenea, este permis să se utilizeze un ou pe zi. Ca o băutură compot adecvată, jeleu, ceai slab.

Dieta nu este permisă utilizarea de feluri de mâncare prea calde și reci, pește afumat, carne, ciorbe grase tipuri de pește, carne, condimente, ciocolata, inghetata, mere acre, ciuperci, alcool. Este important să se aibă în vedere faptul că produsele alimentare ar trebui să fie aburit sau fiert, nu le puteți adăuga la condimente.

Prevenirea bolilor pancreatice

Metode de prevenire a bolilor pancreasului, în primul rând, este să urmați câteva reguli importante. Ar trebui să ne amintim întotdeauna că cel mai mare impact negativ asupra funcționării prostatei afectează de alcool, fumatul, mesele neregulate, prea multe alimente grase. Toate acestea ar trebui să fie evitată ori de câte ori este posibil. O metodă de prevenire bună este utilizarea periodică a ceaiuri de plante de afine, urzică, afine, păpădie, trandafir sălbatic. La cea mai mică problemă cu pancreasul ar trebui să evite alimentele condimentate si prajite, prea mult alimente grase, evita gustarile „on the fly“ și abuzul de alcool.

dieta ar trebui să diversifice și să-l mai sănătos. În mod ideal, trebuie să mănânce o fracționată, de patru sau cinci ori pe zi și între mese ar trebui să fie de aproximativ aceleași intervale. La fel de important este moderație în alimentație.

În cazul în care o persoană are alte boli ale tractului gastro-intestinal, ar trebui să fie supuse cercetării și consultării periodice cu un medic.