Simptomele și tratamentul Giardia la copii

Simptomele și tratamentul Giardia la copii
Într-o zi toată lumea va trebui să asculte un astfel de diagnostic - Giardia la copii, simptomele și tratamentul bolii puțin cunoscute. Desigur, fiecare părinte crede că copilul său, această problemă nu se va atinge, dar această opinie este eronată. Faptul că rezultatele statistice de la o boală similară afecteaza unul din trei copii și, prin urmare, riscul de infecție este foarte mare. Copil aduce o mulțime de probleme infecție Giardia. La copii, simptomele incep sa probleme rapid.Ce este Giardia

După ce medicul spune părinților că copilul lor a fost găsit Giardia, ei nu înțeleg pe deplin, și ceea ce vor trebui să se ocupe. Încercați să înțeleagă mai detaliat modul în care apar Giardia la copii, cum să identifice și modul de a trata infecția.

De fapt, Giardia - aceasta este o boală infecțioasă comună. Agentul cauzal este un parazit unicelular care se stabilește în intestin și ficat. În acest caz, a încălcat funcționarea acestor organisme. Paraziții sunt împărțite în 2 tipuri - chisturi și formă vegetativă.

chisturi de Giardia sunt diferite în măsura în care nu se pot deplasa. De obicei, ele intra in colon de mici, dar din moment ce condițiile în acest caz, nu sunt cele mai favorabile pentru ei, ei încep să sufere mutații, devin ovale și desfășurarea ciclului de viață fără mișcare.

Acest tip de Giardia nu prezintă un mare pericol al unui copil infectat. Cu toate acestea, acesti paraziti joaca un rol important in reproducere. De colon, acestea se încadrează în scaun și astfel eliminate din organism. Odată ce parazit a apărut în mediul extern, este foarte periculos pentru alții.

Simptomele și tratamentul Giardia la copii
Aceste microorganisme foarte viabile. Ele pot menține o viață în afara habitatului ei pentru aproximativ 40 de zile, cu condiția suficient climatului cald. Soarele Giardia poate trăi timp de aproximativ 7 zile și aproximativ 3 zile în apă rece. Odată ajuns în corpul uman, parazit își pierde teaca și se poate muta din nou - așa-numita formă vegetativă. În acest caz, parazit are forma unei pere, și cu ajutorul flagellum speciale este atașat la pereții membranelor mucoase.

În cele mai multe paraziți trăiesc în zone cu condiții de igienă precare, de exemplu, în apele reziduale și apele contaminate. Giardia poate fi pe legume nespălate, Leagane, trecut de la un copil la altul prin atingere. Prin urmare, infecția poate deveni infectate prin consumul de fructe si legume nespalate, apa contaminata, sau de înot în iaz.

Cel mai adesea, infectia se produce prin contactul cu obiecte de zi cu zi, sau la simpla atingere a pielii pentru piele. O mare risc de infectie la copii care au un obicei de stilouri, creioane înțepătoare, cuie. Practic, aproape toți copiii, care tind să încerce totul pe dinte, medicii de testare pentru Giardia în fecale.

Simptomele de infecție la copii

Simptomele de Giardia pot fi foarte diverse, și infecție manifestă fiecare în felul lor. De multe ori, ele pot fi confundate cu alte boli. Ar trebui să se consulte întotdeauna un medic dacă părinții observat cel puțin unele dintre următoarele simptome. Specialistul va asculta plângerile, va examina copilul si trimite pentru teste, după care este posibil pentru a diagnostica cu exactitate boli infecțioase și a începe tratamentul. Cu cât mai repede vă înscrie anxietatea, mai devreme copilul va recupera, iar scaderea riscului altora. Deci, cum să detecteze Giardia? Mai întâi de toate să acorde o atenție la starea de sănătate a copilului.

Simptomele și tratamentul Giardia la copii
De regulă, următoarele simptome la copii:

  • Creșterea temperaturii corporale. De obicei, aceasta nu depășește 37,5 ° C. În cazul în care acest simptom este observat la copilul în timpul săptămânii. Fără un motiv aparent, probabil, motivul pentru aceasta sunt paraziți, și ar trebui să trimită copilul la sondaj.
  • Violarea procesului de digestie. Infecția la un copil este adesea însoțită de diaree și constipație. Acest fenomen poate fi cauza unei dysbiosis convenționale, motiv pentru care mulți părinți nu acordă nici o importanță acestui simptom. Trebuie să verificați întotdeauna dacă cauza paraziți.
  • scârțâie dintilor. Cel mai adesea, acest simptom se manifestă pe timp de noapte. Substanțe toxice eliberate paraziți în sânge, care, la rândul său, afectează sistemul nervos. Ca urmare, copilul in timpul somnului incepe sa se pisa dintii lor.
  • vitalitatea scăzută. În cele mai multe cazuri, copilul începe să se simtă slăbiciune, oboseală, confuzie este cel mai des văzut. Pat dificil de a percepe noi informații, să se concentreze pe ceva specific.
  • sindrom de durere la nivelul abdomenului inferior. Desigur, un copil mic nu poate spune exact în cazul în care durerea este concentrată, mai copil adult poate specifica locația de localizare durere. De obicei, aceasta este zona din jurul ombilicului.
  • tuse sufocantă apare frecvent, ficatul poate crește semnificativ în dimensiuni. Fără motive specifice pe care cresc și ganglionii limfatici.


În ceea ce se poate observa, simptomele sunt de natură generală, multe boli sunt însoțite de aceleași simptome, astfel încât diagnosticul bolii pe cont propriu este practic imposibil. Asigurați-vă că pentru a merge cu copilul la spital.

Cum de a diagnostica giardioza?

Simptomele și tratamentul Giardia la copii
Nedescoperite în primele etape ale giardioza poate duce la consecințe grave, și mai mult neglijarea infecției, cu atât mai dificil va fi pentru a trata. Prin urmare, cel mai bine este de a identifica giardia un copil în stadiile sale timpurii. Pentru a identifica parazitii din corpul copilului, sunt mai multe moduri de a utiliza. Uneori este suficient doar 1 de studiu, și, uneori, trebuie să utilizeze o întreagă gamă de activități.

Efectuați următoarele analize:

  • diagnostic serologic. Această metodă este în prezent cel mai popular. Analizele de sânge pentru Giardia ajuta la identificarea prezenței anticorpilor specifici care începe să producă, după ce corpul este pus într-un parazit. Această metodă are un dezavantaj - Giardia poate fi detectată numai cu 3-4 săptămâni după infectare, stadiile mai severe ale acestei metode este ineficientă.
  • Studiu scabroase. În acest caz, este necesar să se livreze CAL analiză. Cum de a detecta parazit, în acest caz? Studiile de specialitate de fecale sub un microscop pentru a determina dacă acesta este prezent chisturi. Trebuie avut în vedere faptul că o astfel de cercetare nu produce întotdeauna rezultate, deoarece Giardia nu este întotdeauna intră în intestinul gros.
  • Studiu duodenale. Acest studiu a ajuta cât mai exact posibil pentru a determina dacă corpul Giardia prezent. Descoperit astfel, parazit este în formă vegetativă. Cum de a determina giardia în acest fel? În acest caz, trebuie să luați pentru analiza de bilă. Se înțelege că o astfel de procedură poate fi efectuată numai pentru copiii mai mari de 10 ani. Deoarece procedura este destul de complicat să-l dețină într-un copil nu este posibilă.

tratament pentru giardioza

Simptomele și tratamentul Giardia la copii
Giardioza tratate destul de dificil. Există mai multe tratamente traditionale, dar nu ar trebui să se bazeze numai pe metodele de medicină alternativă, trebuie să asculte recomandările medicului și să urmeze un program de tratament. Pentru un copil mai mare de 10 ani pot încerca câteva moduri populare, dar împreună cu ei, trebuie să urmeze în mod clar programul principal, care este numit de către medicul curant. Copiii de la o vârstă fragedă, „rețete băbești va aduce numai prejudicii și să agraveze boala. Este demn de amintit faptul că giardia la copii ar trebui să fie tratate cu promptitudine și abordare a problemei cu cea mai mare seriozitate.

Pana in prezent, medicii au lucrat bine regimul de tratament. Pentru ca copilul a fost capabil să recupereze rapid în planul de tratament ar trebui să includă medicamente anti-parazitare. Medicul calculează doza necesară de substanță în funcție de greutatea și vârsta copilului. Se determină cantitatea de medicamente luate singure sau în orice caz nu se poate, pentru că substanțele care fac parte din medicament, toxic. Supradozarea poate duce la consecințe grave, chiar și la disfuncția de rinichi și ficat.

Părinții ar trebui să adopte un fapt. In jurul a cincea zi de tratament, starea generală a copilului se poate deteriora rapid. Acest proces este complet normal și ușor de înțeles, de ce grabă într-o panică, nu este necesară. O astfel de condiție a copilului, datorită faptului că sub influența medicamentului are loc degradarea și moartea unui număr foarte mare de paraziți care se găsesc în intestin. În acest moment, substanțele toxice sunt absorbite în sânge și slăbește starea copilului. Pentru a facilita starea copilului, medicul va prescrie suplimentar medicamente antihistaminice. Puteți folosi, de asemenea, laxative pentru a elimina toxinele din organism mai repede. Pentru a obține rezultate maxime, trebuie să acționeze în mod cuprinzător. Singura modalitate de a aduce un copil Giardia.

În ciuda o anumită lipsă de relief marcată în cursul tratamentului începe deja în 9-10 zile. Numărul de leziuni pe piele scade dispar vizibil tuse și dispnee, și ganglionii limfatici începe să scadă treptat. Chiar dacă la prima vedere, se pare că infecția este împiedicată, iar tratamentul este finalizat, este necesar să se treacă testele de control pentru a evita recidiva.

Metodele tradiționale de tratament

Pentru copiii mai mari de 10 ani pot utiliza medicamente tradiționale. Cum de a trata Giardia în rândul copiilor, în acest mod? Cum de a afișa Giardia folosind ingrediente din plante? Nu uitați: comuta la un astfel de tratament nu poate fi, acesta poate fi utilizat numai ca un adjuvant.

În scopul de a obține cu succes scăpa de această problemă, este necesar ca tratamentul să respecte un anumit regim alimentar, altfel obține un rezultat bun va fi mult mai greu. Acesta a fost mult timp dovedit sentiment minunat că Giardia este într-un mediu de dulce, dar în acid ei mor. Dieta - o parte componentă a tratamentului, iar medicul desemnat de acesta, pe baza caracteristicilor individuale ale copilului. După cum a devenit clar, regula principală - să refuze utilizarea de dulciuri.

Din dieta este necesar pentru a elimina toate dvs. copii preferate deserturi, sucuri acidulate, sucuri concentrate, ceai dulce și cacao. Foarte eficient în tratamentul produselor lactate, acestea sunt de mai multe ori pentru a crește succesul tratamentului. În plus, nutriție adecvată ajută la reducerea riscului de comorbiditati.

Copiii sub 10 ani poate fi dat un amestec de miere. Este potrivit doar pentru acei copii care nu sunt alergici la acest produs. Pentru prepararea amestecului, în plus față de miere, va avea nevoie de frunze de patlagina. Strânge-le ar trebui să fie într-un moment în care florile de plante. Ar trebui să fie măcinat într-o mașină de tocat carne pentru a produce o pastă și se adaugă mierea în raport de 1: 1. Medicamentul este luat de 3 ori pe zi, timp de 1 st. l. Cursul de tratament ar trebui să dureze o luna.

Pentru acei copii care sunt alergici la miere, sau copilul nu le place acest produs, o băutură cu lapte. Pentru a face acest lucru, se fierbe laptele și se adaugă cățel de usturoi zdrobit de. Amestecul a fost infuzată timp de aproximativ 10 minute, după care chugging. Procedura medicală trebuie să fie repetată la fiecare 3 zile. Astfel, este posibil să se deducă parazit din intestin mai repede. Laptele are un efect laxativ usor, in timp ce usturoiul nu este digerat și, trecând prin peretele intestinal, un impact negativ asupra paraziților.

concluzie

Giardia într-un copil - este o boală infecțioasă complexă, care, dacă nu sunt tratate în mod corespunzător, sau lipsa acesteia poate duce la consecințe grave și boli ale organelor interne. Este esențial să se acorde o atenție la semnele de avertizare în timp pentru a solicita ajutor de la medicul dumneavoastră, începe tratamentul, și să respecte cu strictețe toate recomandările.