Simptomele și tratamentul trombozei

Tromboza - o afecțiune care se caracterizează prin formarea de cheaguri de sânge în lumenul vaselor de sânge ale sistemului circulator și a cavităților inimii. In dezvoltarea bolii apare tromb apariție - cheaguri de sânge - în vene. Astfel de cheaguri sunt compuse din trombocite. eritrocite. leucocite. fibrină. Ei interfera cu fluxul sanguin normal. O astfel de trombi și poate fi fixată pe peretele venei, și să fie mobil. Dar, în general, această boală este considerată foarte periculoasă și necesită tratament imediat. Cu toate acestea, boala este insidios, și că tromboza, în funcție de locație, natura trombusului, precum și în măsura în care se suprapune lumenul poate dezvolta complet invizibil pentru oameni. Mai ales lipsa de simptome caracteristice unui cheag de sânge care se mișcă. Un astfel de cheag este deosebit de periculos pentru sănătatea și viața pacientului, deoarece în procesul de mișcare se poate muta în artera pulmonară și poate cauza un blocaj complet al acesteia.Cauzele tromboză

Există o serie de state, care au condus la venele de la extremități inferioare persoana circulație slabă acolo. O astfel de caracteristică a venelor varicoase, sarcina. ședere pe termen lung într-o postură ședință. Odată ce mișcarea sângelui devine mai lent, în organism există premise pentru apariția cheagurilor de sânge în vene.

De asemenea, tromboza apare la acei pacienți care suferă de coagulare a sângelui prea mare. În unele cazuri, această patologie este moștenită. Cu toate acestea, de multe ori acest fenomen se produce din cauza deshidratare severa a corpului. La rândul său, deshidratarea poate duce băut abundent, o lungă perioadă de păstrare a temperaturii ridicate a corpului, precum și utilizarea unui număr de contraceptive hormonale.

Tromboza poate avea loc în prezența deteriorării peretelui venos datorită influenței pronunțată a microorganismelor patologice găsite în țesuturile moi.

Acesta a decis să aloce un număr de factori care pot declanșa apariția trombozei. Pentru cei acceptat de varsta, înclinației prezenta pentru obezitate, interventii chirurgicale anterioare pe abdomen, picioare, articulatii, lipsa prelungita de exercițiu din cauza repaus prelungit la pat, după o intervenție chirurgicală. Un nivel mai ridicat de risc de tromboză observate la femeile gravide: aceasta este o consecință a crescut de coagulare a sângelui, datorită conținutului de proteine ​​a crescut în ea. De asemenea, afectează fluxul sanguin poate creste in uter fertil. Vasele de sânge pot fi deteriorate și în timpul nașterii, dar și din cauza prejudiciului altfel. Prin urmare, tromboza apare adesea in perioada postpartum. Trigger, ceea ce duce la formarea trombilor, de multe ori este dezvoltarea cancerului.

Recent, și cazuri de tromboză a extremităților superioare. În acest caz, determinate de alte cauze ale acestei boli. Astfel, apariția trombozei venoase profunde la nivelul extremităților superioare poate fi consecința prezenței unui cateter venă mână. Datorită lungă ședere în cateterul din vena provoacă iritații. În consecință, peretele său poate forma un cheag. De asemenea, uneori, manifestat tromboză datorită prezenței de stimulator cardiac artificiale sau cardioverter, precum și tumorile maligne în venă natura. stres fizic prea intens pe mâini poate fi, de asemenea, un factor predispozant. Acest tip de tromboză este, de obicei, o mulțime de oameni bine construit, care joacă de sport. În acest caz, venele profunde sunt stoarse dezvoltate mușchii din centura scapulară și, în consecință, au perturbat permeabilitatii.

Simptomele de tromboză

O persoană cu această boală a pronunțat simptome de tromboză. În primul rând, el se simte foarte puternic natura durere Expander, de multe ori senzații dureroase apar în timpul mersului. Dacă compara culoarea pielii pe zona afectata cu o culoare piele sanatoasa, o schimbare de culoare pronunțată va fi observată în primul caz. Pielii din cauza stagnării sângelui venos devine de culoare cianotic. Simptomele tromboză apar în timpul dezvoltării bolii. Pacienții apar umflarea, înroșirea pielii, poate crește temperatura corpului, există o sensibilitate ridicată sau simptome de durere în coapse, gambe, la atingere la locul afectat de boală. Aceste senzații sunt amplificate în timp ce mersul pe jos, prelungit în picioare.

Cu toate acestea, în procesul de diagnosticare este important să se diferențieze simptomele de tromboza cu simptome ale altor boli. La urma urmei, aceste aceleași simptome pot apărea, de asemenea, atunci când un chist Baker. celulita. Acest lucru complică în mod semnificativ procesul de diagnosticare a trombozei.

Ca o primă caracteristică a TVP posibila manifestare arterei tromboemboliilegochnoy. Pentru o astfel de afecțiune caracterizată prin blocarea brusca a arterei pulmonare. Foarte adesea cauza unei astfel de trombilor, care a apărut în venele profunde ale extremităților inferioare și a avansat la artera pulmonara. În acest caz, pacientul va simți apariția bruscă de dificultăți de respirație. creșterea frecvenței cardiace, dureri în piept, care va fi exacerbate în cazul în care persoana respiră profund. Pacientul poate suferi atacuri de tuse, care vor fi eliberate atunci când sângele, el își poate pierde cunoștința din cauza aceasta conditie.complicații tromboză

Simptomele și tratamentul trombozei
Ca complicatii ale trombozei arteriale și reducerea fluxului sanguin la pacientul poate dezvolta mai tarziu boli sunt destul de serioase. În unele cazuri, o complicație a acestei boli sunt atacuri de cord organe perfused. Acest lucru poate fi un infarct miocardic. boala arterelor coronare. tromboembolism.

În unele cazuri, tromboza este primul pas spre dezvoltarea de inflamare a venelor - flebită. În acest caz, venele sunt afectate aproximativ de trei ori mai des decât artera. Acest lucru determină un flux sanguin mai lent în vene, ceea ce contribuie la manifestarea tromboflebită.

De asemenea, această condiție este adesea o condiție necesară pentru dezvoltarea trombozei a vaselor cerebrale.

Nu putem permite blocarea trombului arterei pulmonare. Consecința umflare, în unele cazuri devine cangrenă urmată de amputarea membrelor.

diagnosticarea tromboză

Înainte de a folosi metode instrumentale pentru diagnosticarea trombozei, specialistii folosesc teste BCF. Acest lucru se face prin bandaj elastic de legare picior. O evaluare a sentimentelor pacientului, caracterul de umplere a venelor și a fluxului sanguin. Ca o regulă, pentru a stabili nivelul de vena permeabilitatii probei susținătorul aplicat în adâncime. Pentru acest picior de la inghinala la degetele de la picioare bandaj bandaj elastic, iar pacientul merge pentru ceva timp. În cazul în care o persoană se simte arcuindu dureri la nivelul picioarelor și venele safena degradare nu se întâmplă, putem presupune o violare a permeabilitatii venelor profunde, care au apărut ca urmare a trombozei.

Astăzi folosit cu succes mai multe metode pentru diagnosticul bolilor, astfel utilizate ca metode invazive și non-invazive. Metoda cea mai precisa pentru detectarea trombozei este flebografie. Pentru a face acest lucru într-una din vene, care este situat sub hamul, se administrează un agent de contrast pentru zonele de contrast în venele profunde. Aceasta este urmată de evaluarea radiografică a extremităților inferioare. cheaguri de sânge pot fi identificate pe radiografie ca un contrast de umplere defect.

Uneori, o examinare cu ultrasunete a navelor atribuite detectarea de cheaguri de sânge. Acesta poate fi folosit pentru a determina modul în care starea fluxului de sange in care peretele vena, și de asemenea, a se vedea trombilor.

Utilizarea de scanare radionuclid poate identifica nivelul la care se află cheag. Pentru a face acest lucru, în vena a piciorului de droguri intra radioactiv speciale, care apoi se acumulează în trombusului. După aceea trombilor scanare.

tratamentul trombozei

Având în vedere că efectul de tromboză sunt complicații grave, un om care este diagnosticat tromboză, trebuie spitalizat imediat.

În cazul în care nu există contraindicații pentru această procedură, în primele cinci zile ale unei persoane scos un cheag de sânge. Dacă există o venă trombus în vrac strânse excesiv. De regulă, această procedură nu determină apariția efectelor secundare, și patsinet recuperează rapid.

În cazul în care simptomele de tromboză apar la vârstnici, care suferă de mai multe boli și au o predispoziție la obstrucția arterei pulmonare, utilizați capcane speciale, care previn formarea cheagurilor de sânge în plămânii pacientului.

În cazul în care pacientul este diagnosticat cu cheaguri de sânge pe lângă pereții vasului, este de multe ori pentru tratamentul trombozei sunt utilizate diferite medicamente.

În acest caz, este recomandabil anticoagulante care se aplică. reducerea coagulării sângelui, precum -trombolitikov droguri. fibrinolitici. agenți antiplachetari.

Cel mai adesea pacientii atribuit heparina intravenos și subcutanat. Doze si mod de administrare este determinată pe o bază individuală. Este de asemenea posibil să se utilizeze în paralel cu heparina anticoagulant indirect (bishydroxycoumarin). Acest tratament durează cel puțin câteva luni, în scopul de a preveni reapariția bolii. Terapia este adesea efectuată pentru a verifica starea de sânge modificări probabile; medicamente doze.

În unele cazuri, cedată primirea antiagregant plachetar - Aspirina. El distruge acele celule care sunt responsabile pentru coagularea sângelui. Aspirina a considerat, de asemenea, un mijloc care este eficace ca prevenirea trombozei. Acest medicament poate fi utilizat pentru prevenirea trombozei.

Prevenirea trombozei

Simptomele și tratamentul trombozei
În primul rând, pentru prevenirea trombozei ar trebui să ia toate măsurile pentru tratamentul la timp a venelor varicoase si a altor boli venoase. Este important să se știe dacă există un istoric familial de tromboză. În cazul în care aceste boli au fost în familie, o persoană ar trebui să efectueze un studiu de sânge pentru trombofilie. Un astfel de studiu este necesar să se treacă și persoanele care au anumiți factori de risc pentru tromboză. Acest fumători înrăiți, persoanele care sufera de obezitate. boli ale venelor. De asemenea, factorii de risc considerat muncă sedentară constant, si colesterolul ridicat.

Este important de timp terapia bolilor sistemului cardiovascular. boli oncologice. diabet zaharat.

În procesul de prevenire a trombozei, unul dintre pașii cheie este acela de a asigura un nivel adecvat al activității de zi cu zi și exerciții fizice moderate regulate. stil de viață sănătos ar trebui să fie efectuate în mod continuu, iar în anumite perioade ale vieții (în timpul efortului fizic, operații chirurgicale), trebuie să luați medicamente speciale.

Persoanele care au tendința de a tromboză, ar trebui să ia toate măsurile pentru a intensifica activitatea inimii venoase. În procesul de muncă sedentară este important să se ia pauze regulate, care sunt însoțite de efectuarea de câteva exerciții. Util plimbări în aer curat. Ca profilaxia trombozei și regim de băut important, deoarece, în scopul de a menține echilibrul apei este necesară utilizarea suficient lichid.

Ca măsuri preventive necesită o încetare completă a fumatului, alimente sănătoase. Persoanele care sunt predispuse la varice, trebuie să poarte ciorapi de compresie, luând medicamente niacina, complexe de vitamine (vitamine importante B, acid folic).

Studii: A absolvit Rivne State Basic Medical College, specialitatea "Farmacie". A absolvit de la Vinița State Medical University. M.I.Pirogova și stagii la baza acesteia.

Diana, dacă vrei să spui trombotică Assos, atunci da, este vândută fără prescripție medicală, cel puțin eu așa cum a luat deja o dată pentru el (ca sângele bine lichefieze tablete, iar apoi ea mi-a avut într-o grosime a) niciodată M-au cere o rețetă. Apropo, după fiecare curs am preda analize, și medic observă îmbunătățiri.