simptomelor suicidare, cauzele, îngrijirea și prevenirea

comportament suicidar - o afecțiune care se caracterizează printr-un anumit mod de gândire și forma patologică a caracterului pasiv al acțiunii, atunci când o persoană care vrea să scape de rezolvarea problemelor importante. Retragerea neautorizată a vieții a fost întotdeauna un păcat grav și a fost condamnat de secole.Cauzele comportamentului suicidar


Cel mai important motiv pentru care poate provoca un comportament suicidar este depresia. Dar există și impactul altor factori care nu trebuie subestimate. Ce poate fi?

 • probleme de sănătate
 • moartea unei persoane dragi
 • boală mintală
 • dificultăți financiare
 • ereditate
 • probleme de familie, divort
 • alcoolism
 • dependenta
 • imatur emoțional și volitive
 • traumele din copilărie

simptomelor suicidare, cauzele, îngrijirea și prevenirea


Orice comportament suicidar poate fi atribuită uneia dintre cele trei grupuri. Să ne uităm la ele:

 • comportament suicidar Adevărat. Se pare însă neașteptat, dar nu este spontan. De obicei, acest comportament este bine gândită și planificată până la cel mai mic detaliu. Vor fi întotdeauna precedate de schimbări semnificative în gândire și comportament, zicători.

Semne de comportament suicidar este întotdeauna format dintr-o dată, ci ca rezultat al unei reflecție lung asupra sensului existenței. Ele se manifestă stare depresivă, tristețe, opresiune, judecăți cu privire la lipsa de sens a existenței, critica pentru sine. Comportamentul suicidar Adevărata este de obicei exprimat destul de clar, acesta este capabil să pună în umbră celelalte emoții și caracteristici ale naturii umane. Dar semnele de avertizare nu sunt întotdeauna văzute de cei dragi. Decizia de suicid a adoptat o astfel de persoană cu atenție, el nu are nici o îndoială că este corect.

Semne de comportament suicidar


Modificările vor avea loc în sfera emoțională a unei persoane, dar impactul acestora va fi afectat si Psychosomatics. Un om cu o înclinație pentru sinucidere poate avea următoarele plângeri:

 • lipsa poftei de mancare.
 • Probleme de somn. Se pot plânge de slăbiciune sau de insomnie a crescut (a se vedea, de asemenea, -. Cum să se ocupe de insomnie).
 • Dureri de cap. senzație de oboseală.
 • A se evita contactul cu prietenii și rudele.
 • tulburări de concentrare.
 • tristețe permanentă.
 • Nu există planuri pentru viitor.
 • Indiferența aspectului lor (untidiness în îmbrăcăminte, nerespectarea normelor de igienă personală).

simptomelor suicidare, cauzele, îngrijirea și prevenirea

Principalele semne care semnal de sinucidere

Acorde o atenție! Cel mai alarmant clopot - este neobișnuit pentru a vizita prieteni și rude. Această persoană construiește o conversație, astfel încât au simțit că au văzut ultima el.


Punctul critic - sentimentul că lumea este ireal, străin. Starea individului este foarte anxios și excitat. El începe procesul de depersonalizare poate să apară halucinații chiar.

diagnosticare


Dacă există semne vizibile de sinucidere sau moarte Exemple trebuie să fie păzit. Numărul mare de sinucideri răspundă direct la întrebări și spune medicul despre intențiile sale. Aduce pe suspiciuni de sinucidere sunt unele ciudățenii în comportamentul individului: testamente, retragere, tentativă de suicid în trecut și așa mai departe.

Exista teste de diagnostic care ajuta la identificarea riscului potențial. Valabil mai ales de utilizarea lor pentru diagnosticul de comportament suicidar la copii și adolescenți.utilizează în mod eficient chestionarul Eysenck. El va determina numărul de stări (frustrare, anxietate, agresivitate, rigiditate), care însoțesc persoana cu un comportament suicidar. O metodă de diagnostic bun - o metodă de fraze neterminate, care dezvăluie o serie de atitudini personale și pentru a determina relația omului cu circumstanțele.

tendințe suicidare la copii și adolescenți


Comportamentul suicidar este adesea găsit la copii și adolescenți. Faptul este că, la această vârstă încă în curs de formare a persoanei, și este rareori se trece fara probleme. Motivele pot include: stima de sine scazuta, separarea de un iubit-o, o schimbare a instituției de învățământ, o relație dificilă cu părinții lor, divorțul părinților, violența în familie, eșecuri de dragoste, gelozie.

simptomelor suicidare, cauzele, îngrijirea și prevenirea


Foarte serios această problemă poate fi familii disfuncționale și rupte.

Informații suplimentare. Există fraze alarmante, care nu ar trebui să fie ignorate: „Eu nu sunt în stare să-l poarte“, „Eu sunt de nici un folos nimănui“, „Nu-mi place această viață“.


Semne de comportament suicidar în oarecare măsură, sunt similare cu cele de la adulți. Dar există mai multe caracteristici:

 • Ei încă nu se pot distinge în mod clar între adevărata intenție suicidară și șantajează acțiune demonstrativ.
 • Nu există reprezentări ale conceptului de moarte.
 • Poate da o reacție puternică la o ușoară scuză.
 • Relația de comportament suicidar în îngrijire la domiciliu, lecții de absenteism la școală, alcool și țigări.

Părinții trebuie să renunțe la tot și să aibă grijă de copilul dumneavoastră, deoarece responsabilitatea pentru stat se află pe ele. Este necesar, în orice mod de a ajuta-l pentru a depăși dificultățile, de a împărtăși primejdie emoțională.

Ajutor cu tendințe sinucigașe


Pentru a ajuta la o astfel de persoană, primul lucru este de a stabili un contact emoțional cu el. Acest lucru ar trebui să fie un parteneriat așa-numitul empatică. Ascultă-l, simpatizeze. El ar trebui să înceapă să aibă încredere în tine.

Există anumite reguli de interacțiune cu un om care este pe punctul de sinucidere.

 • Încercați să păstrați persoana nu este lăsat singur. În același timp, nu-l deranjez cu sfatul lor stăruitoare. Este important să fie întotdeauna cu el, pentru a îndepărta orice obiecte periculoase, ascunde droguri periculoase.
 • atingeți încet și ușor în sus gândirea lui că ar fi bine pentru a vizita medicul-psihoterapeut.
 • Comunicarea cu pacientul, în calitate de interlocutor atent. Nu este nevoie de a evalua și de a critica, este mai bine să ia o poziție de calm, pacient. Ascultați cu atenție la el, nu susțin, cu atenție întreba despre gândurile și planurile sale. Trebuie să încercăm, așa că a trecut gândurile sale la ceva pozitiv. De asemenea, aveți grijă să-i spună cum este necesar și important pentru împrejurimile sale.

În cazul în care situația este lansată și sunteți încă în imposibilitatea de a intra în vigoare, trebuie să-l trimită la spital. Acolo pacientul va fi sub supravegherea constantă a terapeuti, psihologi si alti medici. Terapia este de obicei complex, selectat pe un regim individual. Tratamentul este efectuat cu antidepresive, sedative și somnifere. În același timp, el a numit un curs de vitamine. În timpul tratamentului regimuri de dozaj poate fi ajustat de către medicul dumneavoastră.

Prevenirea adulți și adolescenți sinucidere


Fiecare psihicul uman este aranjat în mod diferit, cineva va fi mai sensibile la emoții, unele mai puțin. Sunt oameni care au soc emotional poate provoca depresie severă. Dacă oamenii au început să se comporte inadecvat, pentru ca el să observe cu atenție, și să fie la timp pentru a lua măsuri.

Nu poți fi în legătură cu o astfel de persoană împietrire sau agresiune. Puteți oferi asistență sau doresc să se consulte un psiholog. suicid potențial ar trebui menționat la un spital specializat sub pază lucrătorilor medicali.

În ceea ce privește copii și adolescenți, atunci va exista un rol important pentru a juca implicarea părinților. De la o vârstă fragedă trebuie să învețe un copil să își împărtășească experiențele, anxietati. Încearcă să rezolve problemele împreună. Amintiți-vă, este important de a asculta nu numai pentru copil, dar, de asemenea, pentru a încerca să-l înțeleagă. Chiar și cel mai minor al plângerii sale ar trebui să fie luate în considerare și evaluate.

Treziti interesul copilului în noi afaceri. Profitați la maximum de diversitate în viața de zi cu zi. Acest lucru poate fi un nou tip sport, tur fascinant, vizita la cinema, o călătorie interesantă, hobby-ul de divertisment. O idee bună - pentru a da copilului tau un animal de companie. Ea și ton mobilizeaza la un rezultat pozitiv.

simptomelor suicidare, cauzele, îngrijirea și prevenirea


Observați rutina de zi cu zi. Copilul ar trebui să doarmă suficient timp pentru a petrece pe aer curat, mananca bine produsele potrivite, se angajeze în activitatea fizică.

Puteți lua ajutorul unui psiholog. Fii atent, încercați să insufle copiilor lor o dragoste de viață și de optimism!

Responsabil pentru inducerea la sinucidere

Comportamentul suicidar - este o problemă gravă și urgentă, care necesită, fără îndoială, o atenție deosebită. Dar, diagnosticarea în timp util și organizarea competentă a măsurilor preventive ar putea îmbunătăți în mod semnificativ situația.