sindromul durerii regionale complexe, centru medical mednean

sindromul durerii regionale complexe - o stare patologică caracterizată prin durere neuropatică severe la nivelul membrelor superioare sau inferioare și manifestă vasomotorie și tulburări trofice, precum și dezvoltarea oaselor osteoporozei.Zudeka apariția sindromului este asociat cu fracturi osoase transferate, arsuri, leziuni ale nervilor periferici, dar mai ales la tratarea greșită a acestor condiții. De exemplu, dacă nu în mod corespunzător repoziționați fragmente osoase, gips strans, analgezia insuficiente și în acele cazuri în care corect efectuate de reabilitare musculo-scheletice. Aceasta este, prea devreme sau prea târziu pentru a începe dezvoltarea membrelor, manipulări neglijente și grosolane au fost efectuate pentru a restabili mobilitatea, aproximativ masaje.

Toți acești factori conduc la o încălcare a funcției trofice a sistemului nervos, disfuncția sistemului nervos autonom, care dezvoltă simptome cum ar fi umflarea țesuturilor, roșeață sau cianoză, durere severă, precum și procesele degenerative ale tuturor membrelor tesuturilor (in special distal).

Adesea factor apariție sindromului Zudeka sunt boli ale coloanei vertebrale. și anume aparatului segmentar patologia coloanei cervicale sau lombare (dureri de spate, în același timp, este primul simptom). Prin urmare, tratamentul precoce al bolilor coloanei vertebrale este, de asemenea, necesară pentru eliminarea cu succes a bolii.

Simptomele sindromului Zudeka

Zudeka simptomele clinice pot fi grupate în următoarea triadă:

  • dureri constante în umăr. durere în articulația cotului și întregul aspect, care este îmbunătățită printr-o ușoară mișcare la simpla apăsare a unei influențe termice.
  • Restricție de circulație din cauza durerii a crescut, articulațiilor mici amorțeală a mâinii în procesul de modificări atrofice și fibrotice.
  • Trofice și simptome vasomotorii. disautonomiei Datorită dezvolta umflarea țesutului, roșeață și febră, și transpirație. Sensibilitatea este crescută. Următoarele etape se dezvolta cianoza, temperatura este coborâtă, există semne de atrofie a țesuturilor: pielea devine luciu de sticlă subțire, țesut subcutanat devine mai subtire, se dezvolta tesut fibros, care apar din contracturii.


Acești pacienți dezvoltă instabilitate emoțională, de multe ori devine deprimat si nevroza.

sindromul durerii regionale complexe, centru medical mednean
Trebuie spus că prezența unor semne externe de inflamație în sângele acestea nu pot fi detectate, de exemplu, viteza de sedimentare a hematiilor este normal, nu există nici o schimbare în formula leucocitară.

Simptomele algodistrofie Zudeka schimba caracterul pe parcursul celor trei etape:

  • Prima etapă se caracterizează prin durere arsuri severe, care este amplificat la orice sarcină și este localizată de-a lungul membrelor, edem local, cu creșterea temperaturii și rigiditatea articulațiilor.
  • În a doua etapă, simptomele pot diminua oarecum: dispare durere, umflare devine mai dens, temperatura este scăzută, există semne de atrofie a pielii și țesutului subcutanat (descuamarea pielii, pierderea părului, unghiilor laminare), apar contracturile articulare.
  • La a treia etapă a simptomelor bolii sunt prezente atrofie Zudeka tuturor țesuturilor și contracturile articulare, până la dezvoltarea anchilozei.

diagnosticare

Diagnosticul se bazează pe o evaluare a simptomelor clinice, precum și metode suplimentare. Când X-ray clar definit osteoporoza osoase, anchiloza articulare. Examinarea imager permite analizarea diferenței de temperatură și pentru a determina sindromul Zudeka etapa de tesut. Diagnostic cu ultrasunete face posibilă evaluarea stării vaselor de sânge în zonele afectate.

Tratamentul sindromului Zudeka

Tratamentul sindromului Zudeka un proces foarte complicat, reflecție dat, caracterul simpatic al durerii. Tratamentul include nu numai eliminarea principalelor simptome ale bolii, dar, de asemenea, starea emoțională a pacientului și corectarea de pregătire pentru tratamentul pe termen lung.

Tratamentul este în principal conservator. intervenție chirurgicală se realizează în cazuri speciale. În faza acută a ameliorarea durerii se realizează cu ajutorul medicației durerii, efectuat terapia de infiltrare blocadei. Uneori arată utilizarea de corticosteroizi. În funcție de tratamentele simptom includ utilizarea de antagoniști de calciu și blocante. De asemenea, tratamentul sindromului Zudeka în faza acută include utilizarea de rece - crioterapia locală a avut loc sau de a folosi gheață obișnuită. Finitudine fix pentru a reduce mișcările care provoacă durere.

După ușurarea stării acute care este tratată prin fizioterapie. laser utilizate. și puls terapie cu ultrasunete pe zona patologice, precum și componentele simpatice ale coloanei cervicale. Orice proceduri termice sunt contraindicate.

Folosind terapia manuala usoara si masaj. în special a coloanei vertebrale cervicale, pentru reluarea treptată a funcției a activităților de reabilitare și membrelor afectate sunt efectuate.

Atunci când eșecul tratamentului conservator și păstrarea durere intensă a avut loc intervenția chirurgicală sub formă de îndepărtare a ganglionului stelat sau a ganglionului simpatic al doilea segment al coloanei vertebrale cervicale neuroliza.

Prognosticul depinde de stadiul bolii și eficacitatea tratamentului. În a treia etapă, prognosticul nefavorabil din cauza schimbărilor semnificative și ireversibile.