sindromul durerii regionale complexe - simptome, cauze, tratament

Ce este sindromul Zudeka?

Simptomele sindromului Zudeka

Prima etapă:
 • eritem, edem;
 • piele fierbinte la atingere; durere;
 • mobilitate limitată.
A doua etapă:
 • pielea are o tentă albăstruie;
 • umflare;
 • spasme musculare;
 • sever de mobilitate limitată.
Etapa a treia:
 • atrofia pielii și mușchilor;
 • comună își pierde mobilitatea sa.

Motive Sindromul Zudeka

sindromul durerii regionale complexe - simptome, cauze, tratamentsindromul durerii regionale complexe pot dezvolta din cauza leziunilor țesutului sau a unei sarcini excesive rănite anterior pe os răniți. Cauza bolii poate fi o compresie a țesutului la incorect suprapuse bandaj sau cicatrici de rupere circulație. Este de așteptat ca dezvoltarea de distrofie afecteaza factorul psiho-emoțional - boli sensibile, în principal foarte sensibile, care suferă de diverse persoane fobii.

Tratamentul sindromului Zudeka

Tratamentul depinde de stadiul bolii. Etapa acută a bolii este caracterizata prin starea musculară intensă. membrul afectat este imobilizat prin intermediul unui autobuz special. Normalizarea tonul sistemului nervos autonom permite acupunctura si medicamente. In boli cronice în timpul stimulării circulației sanguine și a restabili mobilitatea termoterapie sau crioterapia aplicat. precum și fizioterapie.În faza acută, este necesar să se cruțe membrul afectat.

Atunci când apar sindromul Zudeka primele simptome de inflamație: pielea devine roșie, umflată, senzația de mâncărime, și după un timp devine albăstruie. Mișcarea membrului afectat este foarte dureros. Inflamația devine în mod necesar sindromul durerii regionale complexe, dar după apariția acesteia pentru a vedea un medic. Uneori inflamatia trece spontan, dar este predispus la recidivă, care contribuie la dezvoltarea de malnutriție.

Medicul va face o radiografie a părții afectate a corpului și imobilizează membrelor pacientului. El va numi analgezice, corticosteroizi în suplimente de calciu. Uneori, durerea este redusă pe cale chirurgicală sau prin administrarea de medicamente ale nervilor simpatici.

boala

chirurg german P. Zudek descris trei etape ale bolii:
 • Etapa 1 - acută. Simptomele de inflamație sunt dureri severe în articulația afectată, mobilitate limitată.
 • Etapa 2 - distrofic. Roșeață dispare, dar umflarea persistă. Pielea din zona afectată devine rece, greu, ea devine albăstruie. creșterea tonusului muscular. Piele și Atrofia musculară treptat. Pe raze X a oaselor lângă pete caracteristice vizibile.
 • Etapa 3 - atrofică. Boala devine cronica. Există o pierdere a țesutului osos, atrofia pielii și mușchi, restrângerea treptată a mobilității în comun la rigiditatea completă; posibil anchiloza. Creșterile de durere, pielea și țesutul adipos subcutanat de rărire, a crescut transpirație.

Oamenii care suferă de distrofie Zudeka se confrunta cu dureri extreme, în ciuda faptului că schimbările fizice pronunțate acestea pot să nu fie disponibile.

Este sindromul durerii regionale complexe este periculos?

De multe ori, prima și a doua etape ale bolii pot fi vindecate. În a treia etapă se produce atrofia care afectează în mod ireversibil de țesut și în comun. Fizioterapia poate restaura parțial mobilitatea articulației afectate.

Sindromul Prevenirea Zudeka?

mijloace sigure de prevenire există. Trebuie să fie în permanență atenți. După transferarea în mod necesar un prejudiciu asculta „semnal de avertizare“, care „trimite“ organism.

Mai multe articole pe acest subiect: