Sistem de udare automată în țară cu propriile lor mâini de editare caracteristici, schema de dispozitiv

Pentru zonele suburbane dimensiuni impresionante, nu este atât de ușor și să aibă grijă de, mai ales în cazul în care mâinile nu sunt suficiente. O mulțime de timp în sezonul cald ia o udare - această procedură trebuie să fie făcut în fiecare zi. sistem automat de irigare cu propriile lor mâini vor atenua unele griji din umeri.Cum de a aranja propriile lor mâini Avtopoliv

Condiția principală pentru irigații - prezența apei curgătoare. În cazul în care nu este nevoie de a instala o capacitate mare de la o distanță de cel puțin 1,5 metri deasupra solului. O altă alternativă de alimentare cu apă - un mic iaz. Se aplică trei scheme de zonă suburbană de udare automată:

 1. Prin picurare. Apa este furnizată la rădăcinile plantelor, astfel încât tulpinile și frunzele rămân uscate. Sistemul este adecvat pentru umidificarea culturilor de legume, asigură un consum de apă economic. Fabricat din țevi de plastic / polipropilenă, care sunt instalate între paturile de la o distanță scurtă de la sol. De-a lungul întregii lungimi montat picurator special, prin care apa curge direct în sol.
 2. Ploaie. funcție de sistem - chiar și stropirii cu apă într-o anumită zonă. instalația de aspersoare relevante pentru peluze, paturi de flori, grădini. Este necesar să se asigure că umezeala din stânga în pământ, deoarece el suprasaturată bălți formate de apă. După uscare, fisurile de teren care interferează cu schimbul liber de aer.
 3. Subsurface. Un sistem complex, care nu este ușor de a face propriile mâini. Folosit pentru a automatiza fructe de udare si arbori ornamentali, arbuști, unele plante erbacee. O astfel de udare automată grădină, cum ar fi sistemul de picurare, dar pe țevi mici deschideri prin care se prelinge apa. Sami pipe încorporate în sol, în apropierea plantațiilor.

Sistem de udare automată în țară cu propriile lor mâini de editare caracteristici, schema de dispozitiv

secțiunea de udare automată, conform schemei

A fost descris mai sus, orice sistem de udare ar trebui să fie utilizate în diferite cazuri. Cel mai simplu în implementarea udare automat în țară cu propriile lor mâini - picătură. Pentru a lucra la amenajarea sistemului este cel mai bun pentru a începe de la sfârșitul iernii, când începe pregătirea terenului. Pentru a pune conducte în imediata apropiere a plantelor, trebuie să știi unde ești paturi situate. Pe o foaie de hârtie, trage un plan al site-ului, marca locurile în care au nevoie de automatizare. Face un plan la scară, pentru a cunoaște distanța dintre plante.

sistem de udare pentru gradina cu propriile lor mâini

Atunci când planul de udare automat în țară cu mâinile lor gata, trebuie să-l mutați pe site. Pentru a pune în aplicare sarcinile au nevoie de aceste materiale și instrumente: • un recipient mai mare (minim 200 litri) - este necesară în cazul în care nu există apă curentă;
 • Armatura conductelor (robineți, cel puțin 2 buc.), Filtre;
 • pipe - tare (pentru tubulatura principală) și moale (pentru irigare prin picurare);
 • Tees;
 • picurare sau duză de picurare manșon;
 • aspersoare;
 • controler;
 • pompă;
 • furtunuri, supape, senzori de precipitare;
 • unelte: lopata (lopeți și baionetă), o măsură de bandă, pătrat, cheie, șurubelniță, clește, șurubelniță, cheie.

Aceste dispozitive sunt necesare pentru lucrări complexe de inginerie. Principalele etape sunt după cum urmează (în funcție de tipul de sistem de irigare sunt modificate):

 1. Săpat tranșee sub autostrada. Adâncime - 40-60 cm.
 2. tevi, fitinguri de stivuire de racordare a acestora.
 3. Instalarea de stingător (ploaie pentru montarea sistemelor de irigații);
 4. In plus fata periferice la principalele autostrăzi.
 5. Fixarea linia principală pentru conectarea aluviul rezervorul de stocare.
 6. Îngropare conducte.

Sistem de udare automată în țară cu propriile lor mâini de editare caracteristici, schema de dispozitiv

Sisteme de irigare prin picurare, cu propriile lor mâini

Atenția dumneavoastră este o simplă diagramă de sticle de plastic. Picurare Avtopoliv țara poate aranja acest lucru:

 1. Ia-o mulțime de sticle de plastic de 1,5-2 l. containere de volum mai mare este necesară pentru plante iubitoare de umiditate.
 2. Cui în perete, face câteva găuri la o distanță de 3 cm de jos.
 3. Bury sticlele cu fundul în jos între vegetație, la o adâncime de 10-15 cm.
 4. După cum este necesar, se adaugă apă prin gâtul.

Cum de a face propriile mâini picura un nivel mai înalt? La un nivel minim veți avea nevoie de un minim de cunoștințe de inginerie și abilități de a lucra cu instrumentele. Dacă se poate calcula presiunea de lucru, sape un șanț, pune țevi la un unghi drept, pentru a le conecta, setați temporizatorul, filtre, etc. are sens să ia locul de muncă. In caz contrar, este mai bine să invite artiști.

Ploaie sistem automat de udare în țară

Montarea acestor polivalki nu este deosebit de dificil să pună în aplicare. Etapele de lucru:

 1. furtun Irigarea înlocui rețea de conducte ramificate, care va acoperi întregul teren agricol de legume sau seră.
 2. La sfârșitul fiecărui mort-end nebulizatoare set de conducte. Diferite modele pot fi găsite în departamentul de întreținere.
 3. Înlocuiți robinet standard pe care trebuie să activați apă, supapa automată. Echipați dispozitivul, care pornește cronometrul.

sistem de irigare pentru gradina subterane

Sistem de udare automată în țară cu propriile lor mâini acest tip este cel mai dificil de implementat. Dacă vom descrie construcția schemei foarte primitively, veți obține un plan pentru construirea sistemului:

 1. Sape un șanț adâncime de 20-30 cm distanta intre ele -. 40-90 cm.
 2. Șanțul Lay tevi polietilena poroase prin care se prelinge apa.
 3. Sub tuburi panglici suprapuse. Ele nu permit apei să meargă mai adânc.
 4. Sistemul de irigații să funcționeze în mod automat, instalați senzori supapă solenoid / robinet de golire / ploaie.

Sisteme de dispozitive de udare automată a diferitelor tipuri poate părea foarte complicat. Cu toate acestea, dacă te uiți mai jos videoclipuri prezentate, vă va da seama că toate fezabile. Sfaturi de la șoferi de camion cu experiență pot ajuta la automatizarea procesului și a face mai ușor să aibă grijă de plante. Vei vedea aspectul elementelor sistemului, deoarece acestea localiza și conectați pentru a obține o calitate Presarati de lucru.

irigare prin picurare în țară

Udare automată grădină