Spuma în casă - tehnologie de fabricație

Spuma în casă - tehnologie de fabricație
Popular spumă materiale de încălzire, la un cost relativ redus de materii prime este de multe ori în valoare de mult mai scump decât alte izolare populare - vata minerala sau bazalt. Și aceasta în ciuda faptului că cele mai recente tehnologii de fabricație este mult mai dificilă și costisitoare.Prin urmare, este logic să învețe cum să facă spumă la domiciliu. cu atât mai mult, deoarece aceasta nu este o afacere mare.

Granulata polistiren expandat (spumă) - un material unic. Acesta poate fi folosit ca material de umplutură încălzitor, shumoizolyator pentru construirea de „cald“ impulsuri absorbant de șoc podea și material pentru fabricarea de figuri tridimensionale. Acesta este utilizat pentru ambalare: aparate de uz casnic, dispozitive fragile, alimente congelate, și chiar și pentru ambalarea de donatori de organe.

producerea de spumă la domiciliu

În primul rând, trebuie să cumpere materii prime - polistiren expandabil. polistiren expandabil este un produs al industriei chimice. Când cumpărați ar trebui să acorde o atenție la liniile de stocare de garanție. Există o regulă - cele „mai vechi“ granulele de polistiren expandabil, mai lung procesul de spumare și cu atât mai dificil de a obține densitatea dorită.

Este o pastă să se concentreze atenția cititorilor acestui articol pe ceea ce pentru a produce cantități mici de lucru spumă la domiciliu, să-l puneți blând, neprofitabile. În cazul în care condițiile necesare pentru panourile izolatoare sau muluri, care este umplut cu piața materialelor de construcții, este mult mai ușor și mai ieftin să le cumpere și nu iau pentru o plimbare.Din ceea ce putem face pentru a forma spuma?

Ca material pentru a face matrite pentru spuma pot fi utilizate diferite materiale din ceramică pentru lemn. Formele lungi sunt realizate din oțel sau staniu și matrița de turnare.

De asemenea, este posibil să se utilizeze un material plastic rezistent la căldură. În cazul în care, cu toate acestea, ca matrițele de spumă din material plastic pe care decideți să utilizați un cutii de gătit silicon, acestea trebuie să fie consolidate alabastru sau ipsos - trebuie doar să completați într-un recipient adecvat alabastru sau ipsos soluție și înmoaie în matrița de cele mai multe margini. Weld produsul finit în matriță este dificilă, deoarece spuma și adezivul pentru celelalte suprafețe.

tehnologia de fabricare și prelucrare a spumei în casă

Tehnologia de producție de spumă în casă implică două materii prime aburirea fazică. Aici, ca sursă de vapori pot fi utilizate toate tipurile de aparate de uz casnic: un mop cu abur sau de tipul de spalatorie auto „Karcher“ cu funcția de generare a aburului.

Numărul acestor dispozitive produse de abur ar fi suficientă pentru producerea de produse mici, care sunt plasate pe palmele mâinilor. De regulă, aceste produse sunt folosite pentru a decora spatiul interior.

Prima Styrofoam abur pot fi aranjate într-o găleată de metal obișnuit. Umple-l cu 20% (1/5) volumul de granule de polistiren expandabil, dip în interiorul granulelor din generatorul de abur și un dispozitiv furtun de rulare peleți aburit într-o mișcare circulară.

După o anumită perioadă de timp a granulelor crește în dimensiune și umple galeata la partea de sus. Trebuie să distribuiți acum materiei prime tratate în primul rând de tip și să-l proceseze la abur, atâta timp cât peletele nu se lipesc împreună.

Acum, ei nu au nevoie să se amestece, pur și simplu coborâți furtunul de la partea de jos a matrițelor și porniți generatorul de abur. Astfel, veți obține un fel de decalaj, pentru care va fi posibil pentru a consolida spuma și este ușor să-l scoate din matriță.

Trebuie avut în vedere faptul că produsul este mai subțire și viu, mai mici ar trebui să fie granulele primare (după prima abur spumarea vas). Și ceea ce ei sunt mai mari, bricheta și mai fragil decât produsul finit.

Materiale aleatoare: