Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

Simptome, gradul de Staphylococcus aureus la copii - Staphylococcus aureus periculos?

Staphylococcus aureus - bacterie având, spre deosebire de multe procariote, de culoare aurie, care este agentul cauzal al proceselor-pyo patologice în organismul uman.Cele mai sensibile la infecția cu Staphylococcus aureus copii, așa că astăzi vom vorbi despre cauzele bolii, care apare ca urmare a infecției, simptomele și consecințele de Staphylococcus aureus pentru copii.

Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

Staphylococcus aureus la copii - cauze ale bolii, astfel cum raportate de Staphylococcus aureus?

 • Staphylococcus aureus este transmis sub formă de picături din aer. și prin alimente (carne contaminata, oua, produse lactate, produse de patiserie, prăjituri cu cremă) sau obiecte de zi cu zi.
 • Staphylococcus aureus poate pătrunde în corpul copilului ca microtraumele prin piele sau membranele mucoase ale tractului respirator.

Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

În cele mai multe cazuri, infecția cu Staphylococcus aureus are loc în instituțiile medicale.

Dezechilibrul microflorei intestinale, un sistem imunitar slăbit, auto-infectie - principalele cauze ale infecției cu Staphylococcus aureus. Cel mai mare risc de infecție sunt copiii prematuri și copii cu sistemul imunitar slabit.

În timpul nașterii. prin răni sau zgârieturi, precum și prin laptele matern o mama poate infecta copilul. În cazul în care bacteria a intrat în corpul mamei prin fisuri pe sfarcuri, acest lucru poate duce la purulente ei mastita.

Staphylococcus aureus la copii, dacă nu sunt tratate la timp poate provoca boli cum ar fi osteomielita, meningita, pneumonia, infecțioase - sindromul șocului toxic, septicemie, endocardită și altele.

Gradul de Staphylococcus aureus la copii - ceea ce este transportul de Staphylococcus aureus?

Există două stadii de infecție cu Staphylococcus aureus la copii.

 • La un stadiu incipient. după infectare, atunci când a fost nevoie de mai multe ore, boala se caracterizeaza prin letargie, diaree, febră, vărsături, lipsa poftei de mâncare.
 • O formă târzie a bolii nu este imediat, iar după 3-5 zile. In acest caz, simptomele de Staphylococcus aureus la copii sunt leziuni ale pielii (furuncule, rani), infecții ale organelor interne și sânge.

Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

Adesea manifestările vizibile ale bolii sunt interpretate în diferite forme. Ele pot apărea ca erupție cutanată la fața locului sau răni, pustule sau piele cretată singur uniform. Prin urmare, aceste simptome sunt adesea confundate cu dermatita de scutec și nu acordă o importanță la infecții.

Uneori, boala este asimptomatică. și dezvăluie numai prin teste de laborator. În acest caz, corpul copilului este salvat agenți infecțioși și eliberat periodic în mediul înconjurător. Această manifestare a bolii este numită transportul de Staphylococcus aureus. iar acest transportator nu este tratat cu antibiotice.

Dacă nu există simptome vizibile de Staphylococcus aureus, iar copilul nu prezintă anxietate, medicația de tratament este întârziată, iar părinții lucrează îndeaproape pe întărirea imunității copilului.Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

Mult mai rău este cazul cu manifestarea activă a bolii. La cea mai mica suspiciune de o boală, o nevoie urgentă de a merge la spital. spitalizare Held de la mamă și copil, care este însoțită de medicație.

Numai îndeplinirea strictă a prescripțiilor tuturor medicilor poate scapa de infecție și pentru a preveni reapariția bolii!

Semne si simptome de Staphylococcus aureus la copii - cum să efectueze analize asupra Staphylococcus aureus?

Există mai multe semne de Staphylococcus aureus la sugari și copii preșcolari. Acestea sunt:

 • Stafilococică opărit sindromul pielii ( „piele opărită“ sindrom). În acest caz, erupții pe piele sau zona inflamate ale pielii, cu limite clare.
 • pneumonie stafilococică. Cauzate de pneumonie infecție stafilococică se produce mult mai dificilă decât în ​​alte cazuri. Există o puternică dificultăți de respirație, intoxicație pronunțată, există durere în piept.
 • Celulită și abcese. leziune profundă a țesutului subcutanat, urmată de topirea purulent. În cazul în care un abces este o inflamație a formei capsulei, care nu se extinde procesul de continuare. Celulită - o formă mai gravă, inflamație supurativă extinde ulterior asupra țesuturilor.
 • leziune a pielii în zona de ieșire a părului de pe suprafața pielii - piodermite. Apariția unui abces în zona de creștere a părului, atunci când abcesului se formează în jurul părului (foliculita) prezintă leziuni superficiale. Pentru leziunile cutanate mai severe în curs de dezvoltare, nu numai inflamatie a foliculului pilos, dar, de asemenea, țesutul din jur (furuncul), precum și inflamație a întregului grup de foliculi capilare (bacteriemie).
 • abces cerebral sau meningita purulentă se poate dezvolta din cauza apariției furuncule și fierbe pe fata, deoarece circulația sângelui în fața stafilococilor specifice și pot ajunge in creier.
  Simptomele Staphylococcus aureus poate fi văzut în fotografie:
  Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

  Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus
 • Osteomielita. În 95% din cazurile de măduvă osoasă purulenta inflamația apare din cauza unei infecții stafilococilor.
 • Sepsis - când bacteriile stafilococilor nenumărate sunt transportate de sânge pe tot corpul, care apar ulterior focarele de infecție secundară, manifestată în organele interne.
 • Endocardita - boli de inima, în 60% din cazuri sunt fatale. Ea vine ca urmare a înfrângerii de stafilococ carcasă interioară și valvelor inimii.
 • șoc toxic. Un număr mare de toxine agresive în sânge, provocând febră, o scădere de moment a tensiunii arteriale, dureri de cap, vărsături, dureri abdominale, alterarea stării de conștiență. Când boala Toxicoza alimentară apare după 2-6 ore după masă.

Pentru a identifica agentul cauzal, trebuie să luați un test de sânge și / sau un fluid biologic din rănile de pe Staphylococcus aureus. După efectuarea de cercetări în laboratoare și testarea pentru sensibilitatea la antibiotice, medicul prescrie antibiotice, care pot ucide stafilococ.

Consecințele Staphylococcus aureus într-un copil - Staphylococcus aureus periculos?

infectie stafilococilor poate afecta orice organ. Consecințele Staphylococcus aureus sunt imprevizibile, deoarece acest tip de stafilococilor poate provoca boala, care, în viitor, în cazul în care nu sunt tratate, pot deveni cronice.

Staphylococcus aureus în simptome de copii, masura, efectele de S. aureus

Conform statisticilor, în a treia zi de la 99% din nou-născuți are o bacterie stafilococilor, atat in corpul copilului si pe suprafata pielii. În cazul în care o imunitate puternica, aceste bacterii coexista pașnic cu restul corpului de bacterii.

 • Cel mai adesea aureus afecteaza nazofaringe, creier, piele, intestine, plămâni.
 • Staphylococcus aureus este periculoasă, deoarece tratamentul întârziat al bolilor neglijate poate duce la deces.
 • Cu intoxicațiilor alimentare și de suprafață manifestări pe piele trebuie să sune alarma și contactați un tehnician calificat, și nu să aștepte pentru o infectie stafilococilor a lovit organele interne și de a dobândi forma septicemică. și anume - septicemie.

Pentru a proteja cel mai bun nou-născutului împotriva infecției cu Staphylococcus aureus:

 • Sprijină sistemul imunitar al copilului;
 • Respectați o bună igienă personală;
 • Păstrați în sticle curate, nipluri, linguri. alte ustensile pentru hrănire, jucării și articole de uz casnic.

site-ul Colady.ru avertizeaza: auto-medicatie poate afecta sanatatea copilului tau! Diagnosticul trebuie pus un medic după sondaj. Deci, atunci când detectează simptomele de Staphylococcus aureus într-un copil să fie sigur de a consulta un specialist!