Staphylococcus aureus simptome, tratament, fotografii

Staphylococcus aureus simptome, tratament, fotografii
Staphylococcus aureus - este o bacterie oportuniste foarte frecvente și foarte periculos, care poate afecta pe oricine, indiferent de vârstă și sex. Aceste microorganisme sunt comune în zonele în care există o mulțime de oameni.Sursa infecției devine infectat cu un adult sau un copil. Activat de agenți patogeni de la cei care au fost o scădere accentuată a imunității sau să se agraveze.

Una dintre cele mai dificile tipuri de stafilococilor este considerat de aur. Ea devine cauza diferitelor boli ale gâtului. Iar atunci când este reproducerea supra-activă a unei persoane se poate obține chiar și amigdalită purulentă.

În ciuda faptului că microorganismul în sine suficient de studiat, le-a numit infecție stafilococică rămâne în ceea ce privește tratamentul uneia dintre cele mai grave boli. Acest fapt interesant este datorită variabilității ridicate a stafilococului și capacitatea acesteia de a dezvolta rapid rezistenta la diferite antibiotice (în special la doze de nerespectare de către pacient, a primit o multitudine de medicamente si durata cursului).

Staphylococcus aureus: ce este?

Staphylococcus aureus este o bacterie, în aparență seamănă cu o minge. Boala este foarte frecvente. În conformitate cu 20% din populația lumii deja sunt purtători direcți ai stafilococ.

exponat lui peste tot: pe piele, în nas, în intestin, gât și chiar organele genitale. Această prevalență afectează, de asemenea, numărul de boli care pot insoti si sunt cauzate de bacterii.

Printre principalele motive care contribuie la dezvoltarea infecției stafilococice este izolat:

 1. Prezența bolilor cronice;
 2. Imunosupresie din cauza stresului, beriberi, antibiotice, dieta necorespunzătoare și primirea de agenți de imunitate deprimant;
 3. Interacțiunea cu un potențial purtător de infecție (de exemplu, angină pectorală, care este transmis prin picaturi din aer.);
 4. Nerespectarea normelor sanitare existente în reducerile corpului, escoriații, răni deschise. Aureus infectia ranilor poate duce la supurație și duce în final la infecția cu sânge;
 5. Consumul de fructe nespalate, legume și alte alimente contaminate cu bacteria.

De multe ori infectarea Staphylococcus aureus si afecteaza copiii. Factorii de risc în acest caz sunt:

 1. procedând pathologically sarcinii;
 2. perioadă lungă în linii anhidre;
 3. Preeclampsia în timpul sarcinii;
 4. malnutriției infantile;
 5. Nașterea unui copil prematur;
 6. Nerespectarea igienei personale a copilului.

Cea mai mare problemă atunci când se ocupă cu stafilococ - este că el are o vitalitate uimitoare. Acest microorganism nu poate influența nici rece, nici la lumina directă a soarelui, nici lipsa de umiditate. bacterie Chiar practic uscat Staphylococcus își păstrează proprietățile.

Cum este Staphylococcus aureus

În cele mai multe cazuri, infecția se produce în instituțiile medicale. Staphylococcus aureus este transmis sub formă de picături din aer și prin intermediul produselor alimentare (carne infestată, oua, produse lactate, prăjituri, prăjituri cu o cremă), sau a unor obiecte de uz casnic.

Infecția pătrunde în corpul copilului ca microtraumele prin piele sau membranele mucoase ale tractului respirator. Cel mai mare risc de infecție sunt copiii prematuri și copii cu sistemul imunitar slabit. În timpul nașterii, prin răni sau zgârieturi, precum și prin laptele matern o mama poate infecta copilul. În cazul în care bacteria a intrat în corpul mamei prin fisuri pe sfarcuri, acest lucru poate duce la purulente ei mastita.

Staphylococcus aureus la copii și nou-născuți

Unul dintre toxinele produse de Staphylococcus aureus - eksfoliatin tinde puternic să lovească sugari. Secretată de otrava intra in porii pielii și provoacă vezicule se aseamănă exterior arde, și din cauza acestui fapt, a primit numirea sindromul de „copil opărită.“

Aceasta boala rar vine la nou-nascuti ca lor timp de 6 luni protejează imunitatea obținută din laptele matern, copilul paralel cu contactul cu bacteriile produs un sistem imunitar suplimentar, care continuă să-l apere. Pentru a preveni bolile în îngrijire a copilului trebuie să fie luate pentru igiena și alimentația sa.

Cu cât este mai periculos bacteria?

Odată cu slăbirea apărare al organismului infecție se trezește și provoacă diferite boli, chiar și de sânge sau infecție sepsis. Extrem de Staphylococcus aureus patogen este asociat cu trei factori.

 1. În primul rând, microbul este foarte rezistent la antiseptice și factorii de mediu (rezista la fierbere timp de 10 minute, uscare, congelare, alcool etilic, peroxid de hidrogen, cu excepția „furaje verzi“).
 2. În al doilea rând, Staphylococcus aureus penicilinazei produce enzime și ligază, făcându-l protejat de aproape toate antibioticele penicilina si ajuta topi pielii, inclusiv glandele sudoripare, și pătrund adânc în organism.
 3. Și în al treilea rând, microbul produce endotoxina, ceea ce duce atât la intoxicații alimentare și sindromul de intoxicație a unui organism, până la dezvoltarea șoc infecțioase și toxice.

Și, desigur, trebuie remarcat faptul că nu există nici o imunitate la boala, deci un adult sau un copil care a reușit să vindece Staphylococcus aureus, poate fi infectat din nou.

Simptome Staphylococcus aureus

Staphylococcus aureus simptome, tratament, fotografii


La copii și adulți stafilococi care provoacă diverse leziuni - abcese, Sicoza, gidradenity, dermatită. carbunculul, eczeme. periostita, infractoare, osteomielită, blefarită, foliculita, fierbe, piodermite, pneumonie. meningita, peritonita, colecistita, apendicita.

Luați în considerare cele mai comune boli care pot provoca Staphylococcus aureus.

 1. tractului gastrointestinal. În termen de câteva ore de la administrarea de alimente care a fost contaminat cu stafilococi, începe dezvoltarea toxicității alimentelor. Se începe vărsături repetate, greață și uscăciunea gurii. Îngrijorat despre diaree și dureri abdominale.
 2. boli de piele. In functie de stafilococ leziunii, boli de piele separate in celulita sau abcese, furuncule sau furuncule. Caracterizat printr-o mică fierbere roșeață, indurație și sensibilitate a pielii, smaragd - o boala mai grava, care implica mai multe foliculi de par. Aceasta poate fi însoțită de febră, slăbiciune, pierderea de putere.
 3. Pneumonie. este cel mai frecvent la copii, mai ales cele mici, sunt, de asemenea, diagnosticate în oameni slăbit; caracterizat printr-o perioadă inițială scurtă de febră, cu dezvoltarea rapidă a insuficienței respiratorii poate fi exprimat simptome obstructive.
 4. Mucoasă. agent patogen adesea găsit în nazofaringe și gât. Dacă dezvoltați o infecție, procesele inflamatorii pot fi observate în urechi, nas, gât. In formele severe de otită apar. sinuzita. Nu întotdeauna secrete pătată vine la suprafață. Din păcate, este dificil de diagnosticat.
 5. endocardită bacteriană este una dintre complicatiile bacteriemie stafilococică. Cel mai adesea se dezvoltă, iar persoanele cu un sistem imunitar slabit, precum si dependente de droguri.
 6. Stafilococică pasteurizate sindromul pielii sau sindromul de „piele opărit“ - este o altă manifestare a unei infecții stafilococilor, care apar în primul rând la sugari și copii mici. manifestările sale ale bolii pot semana cu scarlatină (cum ar fi o erupție) sau erizipel (vatra roșie a pielii inflamate cu margini netede), găsit în infecțiile cu streptococ.
 7. șoc toxic este cea mai grava boala care cauzeaza Staphylococcus aureus. Acesta începe brusc și curge la temperatură ridicată, amețeli și dureri de cap, scăderea tensiunii arteriale, bătăi și vărsături. De-a lungul corpului, sau în unele locuri o erupție cutanată în formă de pete. O săptămână mai târziu, se descuamarea pielii.

După cum se poate observa, în funcție de simptomele zonei afectate de Staphylococcus aureus la copii și adulți au o diferență fundamentală. Acestea sunt direct legate de locul de introducere a bacteriilor în organism, statutul imunitar al pacientului și agresivitatea agentului patogen. Respectiv pentru a trata Staphylococcus aureus va depinde de localizarea specifică a dislocării infecție.

Cum de a preveni infecția

Stick la anumite măsuri preventive pentru a evita infecția.

 1. Respectați regulile de igienă, spălați bine pe mâini;
 2. Nu atingeți, nu pieptene răni, erupții cutanate;
 3. Nu utilizați alte persoane produse de igienă:. aparate de ras, piepteni, prosoape, etc;
 4. Respectați toate regulile de prelucrare și depozitare a alimentelor termice.

Este demn de remarcat faptul că formele grave de infectie stafilococilor sunt rare și au tendința de a avea copii cu probleme de sănătate, boli congenitale, handicap de dezvoltare.

Tratamentul de Staphylococcus aureus la adulți

Aureus - bacterie neobișnuit de tenace. Așa cum se spune, apa nu se scufunda în focul nu arde. Foarte rezistent la factorii de mediu. Nu mor întotdeauna la diferite metode de decontaminare: fierbere, kvartsevanie, utilizarea de antiseptice, dezinfectie, autoclavare. Aceasta este complexitatea tratamentului Staphylococcus aureus. Dificultatea de a găsi antibiotice, care ar avea impact asupra aureus. Imunitatea la bacteriile care nu sunt produse, boala poate recidiva.

Staphylococcus aureus poate vindeca, dar datorită faptului că microorganismul este capabil de a dezvolta rezistenta la antibiotice, procesul de tratament este adesea complicat. Cursul de antibiotice prescrise trebuie să treacă complet, ca și în cazul în care pacientul nu a finalizat cursul, atunci mor nu toate Staphylococcus aureus (în intestin sau alt organ), iar mai târziu, el va deveni rezistent la droguri.

Cu ineficacitatea sau imposibilitatea tratamentului cu antibiotice la pacienții atribuite bacteriofag stafilococice, care, în esență, este un virus de bacterii. Avantajele sale sunt că se aplică numai anumitor agenți patogeni, fără a deteriora microflorei normale nu are contraindicații și efecte secundare.

Cele mai grave dusmani aureus - solutia briliant verde (Zelenka vulgaris) și hlorofillipt ca soluție ulei sau alcool. Zelenka folosit pentru tratarea rănilor pielii. Chlorophyllipt prescris de medic pentru reabilitarea nazofaringe și a gâtului.

Staphylococcus aureus simptome, tratament, fotografii

Staphylococcus aureus în intestin: Simptome si tratament

In majoritatea cazurilor, perioada de incubație după infectare, considerat un tip de bacterie care nu este mai mult de o zi, astfel încât primele simptome pot să apară după numai 5-6 ore.

Staphylococcus aureus în intestin are următoarele simptome:

 • dispepsie, exprimat scaune lichide în timp ce îndeamnă la toaleta foarte frecvent (până la 10 ori pe zi), iar consistența masei deșeurilor este apos cu mucus sau sânge;
 • Tăierea durere intensă în regiunea epigastrică și abdomen;
 • greață, vărsături;
 • intertrigo vizibile;
 • creșterea temperaturii corpului la valori scăzute;
 • slăbiciune și oboseală.

„Lupta“ cu o infectie stafilococilor are ca scop:

 • suprimarea activității agentului patogen;
 • îmbunătățirea imunității;
 • stimulează metabolismul;
 • tratamentul bolilor cronice care slabesc organismul.

Alegerea tratamentului se bazează pe analiza fecale.

Staphylococcus aureus în nas: Simptome si tratament

Habitatul preferat al S. aureus este cavitatea nazală. Și poate fi, de asemenea, găsite în oameni perfect sănătoși. Multe pentru o lungă perioadă de timp sunt doar purtători de bacterii patogene.

 • înroșirea mucoasa mucoasa epiteliului nazofaringe;
 • atrofie a epiteliului mucoasei nazofaringe;
 • rece, insensibil la tratament;
 • febră;
 • intoxicație generală;
 • apariția pe formațiunile pustulare mucoasei nazale.

Prezența unei infecții stafilococilor de multe ori duce la dezvoltarea de sinuzita. rinită cronică. sinuzita frontala. precum și atrofie a mucoasei nazale. este necesară în cazurile de tratament Staphylococcus nas atunci când boala duce la inflamatie si aparitia sinuzitei, cronice sau rinită acută. Activitatea sa în organism din cauza imunității slăbit.

Staphylococcus aureus simptome, tratament, fotografii

Staphylococcus aureus în gât: simptome și tratament

Transportul de infecție este de obicei asimptomatice. Odată cu slăbirea de apărare al organismului Staphylococcus aureus in gat poate provoca simptome de amigdalită purulentă:

 • creșterea bruscă a temperaturii corpului;
 • dureri de cap severe;
 • slăbiciune, deteriorarea apetitului;
 • amigdalele, cauzand disconfort poate să apară atunci când înghițirea alimentelor, hiperemie și aspectul mucoase
 • placa purulentă;
 • o creștere a ganglionilor limfatici regionali.

O trăsătură distinctivă a acestor boli în prezența Staphylococcus aureus în gât este o secreție purulentă. Deoarece tratamentul Staphylococcus gât de specialitate, de obicei, prescrie antibiotice, cât mai curând posibil, pentru a face față infecției și pentru a preveni riscul de recurență pentru cel puțin în viitorul apropiat.