Stiv Dzhobs a murit - marele inventator care a inventat nimic

Prima dată când a văzut Jobs dezvăluie într-un imens mascons sala de Vest din San Francisco este cel mai subtire laptop din lume, m-am gândit, dar el e nebun! Ochii aceia cu strălucire febrilă. Acest rătăcitor, zâmbet aproape beatifice. Aceste adidași eterne întins pe gât și blugi în mod deliberat nepretențioasă.Și apoi ceva mai mult timp ascultând prezentarea lui citind tomuri din biografia lui, am găsit confirmarea concluzia nemudrenyh. Desigur, nebun! O alta - corect, prudent, lacomi - ar putea face cu lumea pe care Steve a făcut.

Nu cred că locuri de muncă, după ce a construit corporația cel mai influent și mai scumpe din lume, odată ce un lucru făcut de dragul pur și simplu umple propriile buzunare. Deja, milioane de oameni au pus pe tot felul de i. El a continuat să trăiască în care nu este cea mai tare casa din Silicon Valley, ascultător merge la întâlniri cu părinții la școală, unde a învățat să trei copii ai săi, și de a primi un salariu de un dolar pe an (cu toate acestea, rămânând proprietarul acțiunilor companiei miliarde de dolari).

Alexander MILKUS Foto: Alexander MILKUS

Cred că el a crezut că a venit în această lume pentru a îndeplini o misiune specială. Ademenirea top manager Apple Pepsi Dzhona Skalli, el a spus ceva care a fost încorporată în manualele de afaceri: „Vei termina viata dulce vinde vodichku sau ar dori să facă ceva cu adevărat important?“

Steve niciodată de fapt profund versat în tehnica - în tot felul de condensatori și rezistențe. Vegetarian și iubitor de suc de morcov, sincer și trădătoare, rapid temperat și fermecător, este oriunde altundeva, și nimic într-adevăr nu a fost studiată. Este ca Budismul Zen în guru-ul său japonez.

Într-o școală cu lecții el a condus profesorii săi - băiatul nu poate sta la birou. Într-un colegiu scump, care este dificil de a ridica banii părinților săi adoptivi, el abia a durat un semestru. Și universitățile sale pot fi numite scurte comisioane de locuri de muncă de funcționare pentru o companie de calculator.

Foto: Alexander MILKUS

Deci, ce este atunci rolul lui Steve mare, care a devenit un milionar la 25 și deprindă-te spală doar 27 regulat?

El a fost cel care a obligat-designeri pentru a proiecta corpul perfect - acelasi plastic, cu linii netede, și apoi răsucit lui Iubitorii de tehnică mâini, așa că au dezvoltat un consiliu de sub el.

Acest lucru ar putea chinuiești ingineri numai pentru ei să facă un clic jucător trebuie să conectați căștile plăcut.

El a fost cel care a făcut constructorii arunca din unitatea flop unitatea de sistem, atunci când toate datele transferate pe dischete, - discuri optice mai fiabile și mai frumos. Câțiva ani mai târziu, el a dat același laptop pe unitatea de disc optic vreodată, deschiderea era Wi-Fi.

El a fost cel care, înainte de a deschide un lanț de magazine de vânzare cu amănuntul, și a construit o cabină într-un depozit abandonat, iar un an sa mutat tabele, gândire cum să plaseze nemudrenyh la acel moment, produsele Apple, oamenii doresc să fie în magazin pentru o lungă perioadă de timp. (Apropo, apoi m-am născut celebra scara de sticlă, care este în prezent în fiecare din cele 350 de magazine de mere).

Alexander Milkus Foto: Alexander Milkus

Chiar și cu gadget-uri de ambalare perfectionist locuri de muncă chinuit designeri. Caseta chiar de la mici iPod nano arata mai mult ca o cutie de bijuterii. În timp ce altele sunt în continuare produse alimentare în cutii de carton brute.

Dar nu este numai în forma exterioară. iPhone, iPod și iPad sunt cunoscute nu numai specificații tehnice, dar sute de mii de aplicații cu privire la orice ocazii că există pentru ei - programe, carti, filme, muzica. ecosistem intelectuală, care a fost expediat dispozitivul de la Apple - probabil, este una dintre principalele realizări ale lui Steve. Locuri de munca transformat lumea digitală, ceea ce face în principal, nu atât de mult tehnologia, dar confortul lor și perfecțiunea estetică.

- La 7:30 am primit de scanare, și a arătat în mod clar o tumoare pe pancreas mea. Nici măcar nu știu ce este un pancreas - a spus Steve tinerilor. - Medicii spun că este aproape sigur tip incurabil de cancer, iar eu trebuie să trăiesc timp de trei până la șase luni. Medicul meu ma sfătuit să merg acasă și de a lua treburile mele, în ordine, care, în limbajul medicilor menit să se pregătească pentru moarte. Aceasta înseamnă că pentru a încerca să-i spun copiii pentru câteva luni, tot ceea ce așteptați să spun în următorii 10 ani. Aceasta înseamnă să se asigure că totul este nasturii, astfel încât familia ta a fost la fel de ușor ca posibil. Acest lucru înseamnă a spune la revedere.

Am trăit cu acest diagnostic toată ziua. Mai târziu în acea seară, am făcut o biopsie - prima blocat un endoscop pe gât, apoi a trecut prin stomac și intestine, a pus un ac în pancreas mea si a primit cateva celule tumorale. Atunci cand medicii se uita la celule sub un microscop, au început să plângă, deoarece sa dovedit că am o forma foarte rara de cancer pancreatic, care este tratat prin intervenție chirurgicală.

- N-am stat atât de aproape de fața morții, și sper că nu va fi mai aproape de ea câteva decenii - a spus Steve. - După ce a trecut prin ea, pot spune acum acest lucru pentru a vă cu ceva mai multă siguranță decât atunci când moartea a fost un concept util, dar pur intelectuale. Chiar și persoanele care doresc să meargă în cer, nu vreau să mor pentru ea.

Înapoi în primăvară a existat o speranță că Steve a mers la amendament. Din păcate.

- Timpul tau este limitat, așa că nu-l irosi trăind viața altcuiva. Nu fi prins de dogmă, ceea ce face trăiesc gândurile altor oameni, a spus șase ani în urmă, Stiv Dzhobs viitori oameni de știință, ingineri, medici. - Nu lasa zgomotul opiniilor altora înăbuși propria voce interioara. Și cel mai important, să aibă curajul de a urma inima si intuitia ta. Ei știu cumva deja ceea ce vrei cu adevărat să devină. Orice altceva este secundar.Chiar și analiștii pesimiste în previziunile lor sunt în nici o grabă pentru a prezice soarta Apple a fructelor coapte, care se datorează morții locuri de muncă este pe cale să cadă din copac.

Da, idei și inovare al companiei timp de mai mulți ani păstrat instinctul lor de animale de Steve. Dar Jobs știa că va pleca. Și, ca un umil budist zen (a profesează religia din tinerețe) pregătirea copilului preferat al viitorului.

Așa că actualul CEO-ul Apple Tim Cook, până când pur și simplu nu trebuie să piardă ritmul stabilit de predecesorul său.

Stiv Dzhobs - un student perpetuu și iubitor de suc de morcov

Artem Belousov, Alexander MILKUS

O adevărată revoluție pentru lumea computerelor a fost inventarea „click-uri“ - tehnologie, în care se pot deplasa la diferite secțiuni făcând clic pe mouse-ul pe imaginea de pe ecran. Este acum imposibil de imaginat modul în care oamenii ar putea face fără această tehnologie.

Această atenție la detalii Steve Jobs a devenit cheia succesului companiei - astfel de detalii aparent minore, cum ar fi o curea pentru căști iPod, design mouse-ul, tastatura, unele laptop-uri, au fost decisive în selectarea gadget-uri pentru milioane de utilizatori.

Chiar și faimoasele scări de sticlă, firmă în picioare în fiecare magazin Apple, chiar și locurile lor de muncă a inventat „de la zero“. Mai mult decât atât, în curs de dezvoltare de design, locuri de muncă a reușit să găsească două soluții noi, care au primit brevete.

Scara de sticlă Apple a Foto: Scări din sticlă mere

Stiv Dzhobs nu se teme sa experimenteze cu orice formă sau de design, nici cu tehnica. Că locurile de muncă, cu energia sa frenetică și abordare neconvențională ar putea transforma Apple a de la o companie modestă, situată în garaj, liderul mondial în industria de calculatoare.

„Oameni ca Steve Jobs a schimba lumea. condoleantele mele sincere familiei și tuturor celor care au apreciat inteligența și talentul său. "

Stiv Dzhobs cu ultima sa creatie - iPhone 4. Foto: Stiv Dzhobs cu ultima sa creatie - iPhone 4.

Cine altcineva dintre contemporanii noștri avansat ideea de dezvoltare a lumii?

Vladimir Solovyev, televiziune, radio:

- Acest lucru este Bill Geyts. și Zuckerberg. și un pic mai devreme Gagarin și Queens. Dar ceea ce este important: faptul că Stiv Dzhobs a revenit Rumyniyanam în ceea ce privește bogăția de oameni, care se bazează pe informații și creație, mai degrabă decât jefuirea propriei lor patrie. Mă întreb ce în oamenii lumii ar fi trist despre moartea oligarhului românesc? Și moartea unui Locuri de munca la distanță în România, multe sunt trist.

Anatoly Wasserman, un membru permanent al jocurilor intelectuale, consultant politic:

- Locuri de munca nu a transformat ideea de dezvoltare a lumii, el a transformat ideea de comoditatea de manipulare a lumii. În acest sens, mi se pare mai mult rolul de Tim Berners -Lee, creatorul formatului Internet moderne.

Irina Hakamada, un politician:

- Toți cei care au creat noile tehnologii informaționale. Dar moartea lui Steve Jobs a demonstrat încă o dată că ne întoarcem lumea dintr-un punct de vedere tehnologic, încă nu se poate transforma în ceea ce privește calitatea vieții. victoria asupra cancerului problema pana acum nimeni nu a decis.

- Mi-e teamă să pară banal, dar eu aș numi Gorbaciov. Pentru cel puțin o șesime din teren, el a transformat ideea de modul în care ar trebui să fie dezvoltate din lume.

Karomat Sharipov, liderul Mișcării „tadjică muncitorii emigranți“:

- Nu, nu pot spune asta. Chiar și în curs de dezvoltare rapidă a Chinei este nici o astfel de persoană. Ca să nu mai vorbim de țările post-sovietice.

Serghei Yishan, candidat de Științe fizice și matematice, decan al Facultății de Matematică BFU numit Kant, Kaliningrad:

- Grigoriy Perelman a arătat lumii cum să rezolve problema de nerezolvat. El a dovedit că poate face ceea ce nu a reușit să facă alții!

Denis Erofeev, elev programator, Saratov:

- Mark Zuckerberg. Cel mai tânăr miliardar din lume. El a ascultat o prelegere de Bill Gates, și apoi dintr-o dată op! - și el a devenit el mai abruptă. Și toate pentru că el ar putea vinde ideea. Sa dovedit, este cel mai prețios în lumea noastră.

Vasile, site-ul KP.RU cititor, Orenburg:

Sergey Tropinin, radio ascultător "KP":

- Capitanul decedat Yaroslavl "Locomotiva" Ivan Tkachenko. adică, fără a dezvălui numele său, a donat copiilor bolnavi 10 milioane. În „Komsomolskaia Pravda“ citi - sportivii crea o fundație de caritate în numele lui. Deci, lumea este în curs de dezvoltare în mod corespunzător.

Bloggerii de la moartea lui Steve Jobs: „A fost un contemporan al lui Columb. El a re-deschis lumea noastră "

Calculatorul a determinat interesele mele și profesia mea.

În ultimii zece ani, Jobs a făcut la fel de mult ca și alții nu pot face, și câteva vieți (citește mai mult).

Stiv Dzhobs: „Moartea - este cea mai bună invenție a vieții“

„Moartea - este cea mai bună invenție a vieții. Ea - cauza schimbării. Elibereaza afară vechi pentru a face loc pentru noi, „- a scris el o dată.

Steve credea cu sinceritate că conștientizarea dispariția iminentă eliberează.

„Amintindu că voi fi mort în curând - cel mai important instrument care mă ajută să fac alegerile mari în viață. Pentru că aproape totul - toate așteptările externe, toată mândria, toate frica de jenă sau eșec - aceste lucruri pur și simplu cad în fața morții, lăsând doar ceea ce este cu adevărat important. Amintirea morții - cel mai bun mod de a evita gândire despre faptul că ai ceva de pierdut. Ești deja gol. Nu ai nici un motiv să nu urmeze inima ta „- a spus Jobs filosof.

El a iubit viața, acest lucru incredibil de fermecător om, carismatic, care a avut un dar remarcabil al naratorului, capacitatea de a infecta energia si un zambet luminos (citeste mai mult).

Obama: locuri de muncă a adus bucurie milioanelor

„Pentru a face calculatoare personale și punerea internetului în buzunarele noastre, el a asigurat disponibilitatea informațiilor pentru fiecare dintre noi și a fost în măsură să facă revoluția informațională, astfel încât era de înțeles la un nivel intuitiv, și să aducă bucurie oamenilor“, - a spus presedintele american.

Schwarzenegger: Stiv Dzhobs a inspirat noi toți

„Steve a trăit California vis în fiecare zi. El a schimbat lumea și ne-a inspirat. Mulțumesc, Steve, „- a scris Schwarzenegger în microblogul său de Twitter.

Mark Zuckerberg: Stiv Dzhobs a fost mentorul și prietenul meu

Bill Geyts: Vestea morții lui Steve Jobs a fost de durere pentru mine

„Vestea morții lui Steve Jobs a fost o durere adevărată pentru mine,“ - a scris președintele consiliului de administrație Microsoft, care era familiarizat cu principalul „Iabloko“ aproximativ 30 de ani (citeste mai mult).

Stiv Dzhobs împotriva Grigoriya Perelmana

Acum, că cercurile care se crema societății high-tech, cufundat în durere, uneori verging pe isterice ia în considerare, și liderii mondiali sunt trimise la sediul central al corporației „Apple“ scrisori de jale și condoleanțe cu vocabularul ridicat și epitetele cele mai excelente - cum ar fi „omul care a schimbat lumea și viețile a milioane de oameni „- pentru un motiv oarecare m-am gândit prețul succesului și că ne spun prin asta ciudat, cum ar fi mișcarea electronilor într-un microprocesor, conceptul.

De ce a apărut dintr-o dată aproape de cult „iPhone“ cu un tub plat ca o Moloh-totemuri și zeul lor, care a lăsat urmașilor lor în lumea necunoscută de Virtual? De ce nu mai puțin, și, probabil, mai multe persoane merituoase care au ajuns fenomenal, dar lipsit de „PR“ și strălucirea rezultatelor rămân în umbră? (Mai jos)

Stiv Dzhobs: Nimeni nu vrea să moară

Principalul „Iabloko“, magnatul de afaceri, un inventator genial al calculatorului personal și doar o legendă Stiv Dzhobs a murit noaptea trecută. Antonina Panova