stop cardiac - cauze, simptome și tratament

stop cardiac

stop cardiac - cauze, simptome și tratament
motive
Simptomele de insuficiență cardiacă
Cum se determina ca inima sa oprit
PRIMUL AJUTOR
evenimente postresuscitation
Complicațiile și prognosticulInsuficienta cardiaca - o încetare completă a activității cardiace din cauza diverși factori și care să conducă la clinică (eventual inversat), și apoi moartea biologică (ireversibilă) a persoanei. Ca urmare a încetării funcției de pompare a inimii oprește circulația sângelui în tot organismul și este foame de oxigen a tuturor organelor umane, în special a creierului. În scopul de a „porni“ inima din nou, asistarea nu există mai mult de șapte minute, pentru că, după această perioadă de stop cardiac se produce moartea creierului ireversibile.

Cauzele stop cardiac

Această condiție periculoasă poate apărea din cauza boli ale inimii, iar apoi se numește moarte subită cardiacă, sau alte boli.

1. boli cardiace (inima), care poate duce la insuficienta cardiaca, 90% din toate cazurile sunt cauza. Printre acestea se numără:

- pun in pericol viata aritmii cardiace - tahicardie ventriculară paroxistică, frecvente extrasistolele ventriculare, asistola (fără prescurtări) a ventriculelor, disociere electromecanică ventriculară (o singură reducere neproductivă)
- Sindromul Brugada,
- boală cardiacă ischemică - la aproximativ jumatate din pacientii cu boala coronariana apare moarte subită cardiacă,
- infarct miocardic acut. în special cu blocarea completă a avansat bloc de ramură stângă,
- embolie pulmonară,
- ruptura unui anevrism aortic,
- insuficiență cardiacă acută,
- șoc cardiogen și aritmogenica.

2. Factorii de risc care cresc riscul de moarte subită cardiacă la pacienții cu boli existente ale sistemului cardiovascular:

- vârsta de peste 50 de ani, desi insuficienta cardiaca se poate dezvolta la tineri,
- fumat,
- abuzul de alcool,
- excesul de greutate
- exercitarea excesivă,
- oboseală,
- stres emoțional severă,
- hipertensiune arterială,
- diabet zaharat,
- colesterolului din sânge crescute.

3. extracardiace (extracardiace) tulburări:

- Boala cronică gravă în etapele ulterioare (procese canceroase, boli respiratorii, etc.), îmbătrânirea naturală,
- asfixie, sufocare, ca urmare a contactului cu un corp străin la nivelul tractului respirator superior,
- traumatice, anafilactice, arsuri, și alte tipuri de șoc,
- otravire de droguri, stupefiante și înlocuitori de alcool,
- înec, provoacă moartea violentă, rănire, arsuri grave, și altele.

4. O atenție specială ar trebui să fie sindromul morții infantile subite (SIDS), sau moartea unui copil „în leagăn.“ Această moarte a unui copil sub vârsta de un an, de multe ori de aproximativ 2 - 4 luni, din cauza stop cardiac si respiratie pe timp de noapte in timpul somnului, fara probleme anterioare de sănătate grave, care ar putea duce la moarte. Factorii care cresc riscul de moarte subita infantile includ:

- Poziția în timpul somnului o noapte de pe stomac,
- dormi pe pat este prea moale, pufos pe pânză,
- dormi într-o cameră înfundat, cald,
- fumatul mamei,
- nastere prematura, travaliu prematur cu masa redusă a fătului,
- sarcina multipla,
- hipoxie intrauterină și întârzierea creșterii,
- istoricul familial, în cazul în care ceilalți copii din aceeași familie au fost uciși pentru același motiv,
- suportate infecție în primele luni de viață.

Simptomele de insuficiență cardiacă

Moartea subită cardiacă este dezvoltat împotriva bunăstarea generală sau un disconfort mic subiectiv. O persoană poate dormi, mânca, sau du-te la locul de muncă. Dintr-o dată el devine bolnav, el apucă mâna piept pe stânga, își pierde cunoștința și cade. De obicei stop cardiac pierderea conștienței următoarele caracteristici disting:

- absența unui impuls în arterele carotide in gat sau arterele femurale in zona abdomenului,
- nu de respirație sau de tip agonal de mișcări respiratorii timp de câteva secunde după stop cardiac (nu mai mult de două minute) - o rara, scurta, spasmodic, respirație șuierătoare icnete,
- absența reacției elevilor la lumină. constricție normală elev are loc atunci când intră fasciculul,
- paloarea bruscă a pielii, cu apariția unei pete albăstruie pe a buzelor, feței, urechi, membrele sau întregul corp.

Aproximativ se pare ca acest lucru: un om a căzut inconștient, nu răspund la apeluri sau tormoshenie, palid și albastru în față, respirație șuierătoare și sa oprit respirația. După 6 - 7 minute dezvolta moartea biologica. Dacă inima unei persoane se oprește în timpul somnului, se pare că dormea ​​liniștit, până când găsiți că este imposibil să se trezească.

A doua opțiune este mai neblagoprityany ca alții să creadă în mod greșit că oamenii pur și simplu de dormit, și, prin urmare, nu consideră că este necesar să se ia unele măsuri pentru a salva viața umană. Așa cum se întâmplă cu copii mici care văd mama că copilul doarme liniștit în pătuțul lui, în timp ce deja a avut loc moartea biologică.

diagnosticare

Aproximativ 2/3 din toate cazurile de arestari cardiace apar facilități de sănătate din afara, adică în viața de zi cu zi. Prin urmare, asistat la o astfel de situație periculoasă este, în cele mai multe cazuri, oamenii obișnuiți, care nu sunt direct legate de medicament. Cu toate acestea, toată lumea ar trebui să știe cum să recunoască stop cardiac și ce activități ar trebui să fie efectuate. În acest fel s-ar putea salva viața nu numai a familiilor lor, ci și la un străin pe stradă.

Dacă vedeți că persoana este inconștientă, este necesar să se efectueze o inspecție rapidă:

- l-au lovit ușor pe obraji, suna tare afară, umăr potormoshit, și să evalueze dacă el reacționează la ea. Este posibil ca oamenii doar a leșinat.

- Va fi apreciat, există dacă o respirație normală independentă, este suficient pentru a pune doar urechea la piept și să asculte, dacă el respiră, sau de a aduce obrazul la nările pacientului, după ce a aruncat înapoi capul pe spate și aducerea maxilarului să se simtă sau auzi respirația lui, sau vezi mișcarea piept. Nu trebuie să pierdeți timp prețios căutând o oglindă, pentru a se fixa pe buzele victimei și a vedea dacă acesta va nor pe aerul expirat din gura pacientului, așa cum este indicat în unele dintre beneficiile prespitalizarea.- Palpa artera carotidă în gât între unghiul maxilarului inferior, și mușchiul laringe al gâtului sau artera femurala in zona abdomenului. În absența unui impuls - pentru a începe comprimari piept. Nu ar trebui să pierdem timp căutând arterelor periferice la încheietura mâinii, criteriul de încredere de stop cardiac este lipsa unui puls doar pe arterele principale.

Primul ajutor și tratament

Urgență și prespitalizarea prima urgență în stop cardiac

Victima este plasat pe o suprafață dură. După stabilirea faptului de stop cardiac ar trebui să înceapă imediat algoritm de resuscitare potrivit ABC:

stop cardiac - cauze, simptome și tratament
- A (aer deschide calea) - a cailor respiratorii. Pentru a face acest lucru, care asistă necesitatea de a încheia degetul cu o cârpă, pentru a împinge înainte maxilarul inferior al victimei, a aruncat înapoi capul pe spate și să încerce să elimine eventualele substanțe străine în cavitatea bucală (voma, mucus, aduce limba scufundată, etc.).


- În (suportul respirației) - ventilație mecanică prin „gura la gura“ sau „gura-la-nas.“ În prima metodă ar trebui să clemă nasul pacientului cu două degete și începe suflare de aer în gura lui, care controlează eficiența mișcărilor de piept - de ridicare coaste atunci când este umplut cu aer și scufundarea în timpul pasiv pacientului „expirația“. Posibilitatea de a utiliza o pânză subțire sau batista este suprapus pe buzele victimei pentru a se evita contactul direct cu saliva. Conform celor mai recente recomandări, acordarea de asistență are dreptul de a nu fi în contact cu fluidele biologice afectate, cum ar fi saliva, sânge în gură, pentru a se evita deteriorarea asistenței de sănătate furnizate, de exemplu, amenințarea de infecție cu tuberculoză și infecția cu HIV, în prezența sângelui în gură și așa mai departe. Mai ales, că creierul este mai important de a oferi sânge rapid acces la navele sale, folosind masaj cardiac, mai degrabă decât pentru a începe ventilația.

- C (suport circulație) - compresii toracice. Specialiștii înainte de masaj cardiac aplicate pumn precordială în zona sternului, cu o distanță de 20 -. 30 cm Cu toate acestea, este eficient numai pentru primele 30 de secunde din timpul stop cardiac și coaste fracturate periculoase și sternului. Prin urmare, o persoană care nu este un medic, lovitură precordială este mai bine să nu se aplice. Cele mai multe ca medicii de Vest - Resuscitator cred că greva este utilă numai în cazul în fibrilație ventriculară și pot fi periculoase pentru asistolie.

stop cardiac - cauze, simptome și tratament

masaj cardiac comportat bine. Este necesar să se identifice vizual treimea inferioara a sternului, măsurată pe distanța pe cele două degete transversale deasupra marginii inferioare, împreunate mâinile mâinile castel, o parte la alta, așezați peria mâinile îndreptate pe a găsit o treime din sternului și începe comprimarea ritmică a toracelui cu frecvența de 100 pe minut. Cu o singură prese de frecvență pe sternul salvator și frecvența insuflarea aerului în plămâni este de 15: 2, iar atunci când există doi salvatori - 5: 1. În acest din urmă caz ​​salvatorul făcând clic pe conductor sternului, cu voce tare pentru a contoriza numărul de clicuri, după fiecare a cincea - primul salvatorul poartă o suflare de aer.

stop cardiac - cauze, simptome și tratament

Important: de o parte ar trebui să fie menținute într-o stare îndreptată, și comprimarea realizată în așa fel încât să se evite fractură accidentală de coaste, deoarece afectează în mod negativ presiunea intratoracică, care are un rol crucial în eficacitatea comprimari piept. Pentru a spori fluxul pasiv la inimă în îndoit zona inghinală membrelor inferioare pot fi ridicate la 30 - 40 ° deasupra suprafeței.

evenimentele descrise în continuare până la până pulsul în arterele carotide apare, respirație spontană sau până când pacientul se trezește. Dacă nu, continuă să resusciteze victima trebuie să fie înainte de sosirea o ambulanță, sau în decurs de 30 de minute, așa cum se produce moartea biologică după acest timp.

îngrijire medicală în stop cardiac

La echipa de îngrijire sosire administrarea de medicamente (purtata adrenalina, noradrenalina, atropina, etc.), sau diagnosticarea electrocardiograme sniyatie de monitorizare a ritmului cardiac, prin intermediul electrozilor la defibrilator si suprapuse defibrilare realizare - în scopul descărcării electrice și începe pentru a restabili ritmul cardiac. Intervențiile sunt în ambulanță în drum spre unitatea de terapie intensiva a unui spital.

O modalitate suplimentară de viață

Pacienții care au avut un stop cardiac și a supraviețuit, ceva timp ar trebui să fie în unitatea de terapie intensiva, si apoi examinate cu atenție în departamentul de cardiologie a spitalului. În acest moment, stabilește cauza stop cardiac, pentru a selecta tratamentul optim pentru a preveni repetarea acestui stat, și a adresat, de asemenea, problema necesității și implantarea unui stimulator cardiac artificial în prezența aritmii cardiace.

După externare, pacientul ar trebui să fie atent în viața de zi cu zi - renunțe la obiceiurile proaste, mâncând dreapta, evitând stresul și efortul fizic excesiv, în mod continuu ia medicamente prescrise de către medicul dumneavoastră.

Pentru prevenirea părinților infantile de sindromul morții infantile subite trebuie să respecte următoarele recomandări - pentru a pune copilul pe o noapte de somn într-o cameră bine aerisită, pe pat cu o saltea fermă, fără perne, pilote și fără jucării în pat de copil. Nu ar trebui să fie înfășat copilul bine pe timp de noapte, deoarece constrânge mișcarea sa, împiedică să ia o poziție confortabilă în timpul somnului și previne scurgerile când vă opriți respirația în timpul somnului (apnee de somn). Nu ar trebui să fie pus în jos copilul pe burtă. Unii experți cred că dormit împreună reduce semnificativ riscul de deces patut, ca mama copilului se simte pielea strânsă și tactilă influențează pozitiv centrul său respirator și cardiovascular în creier. Desigur, părinții nu ar trebui să fumeze, alcool băutură sau droguri, nu pierde vigilență și sensibilitate în timpul nopții copilul.

Complicațiile stop cardiac

Posibilitatea efectelor stop cardiac depinde de timpul în care creierul este într-o stare de lipsă acută de oxigen. Deci, în cazul în care recuperarea funcțiilor vitale au fost efectuate în primele 3,5 minute, funcția și activitatea ulterioară a creierului, cel mai probabil, nu vor fi afectate. In cazul in care o hipoxie timp mai indelungat cerebral (6 - 7 minute sau mai mult) pot dezvolta simptome neurologice, de la usoara pana la leziuni severe ale creierului boala postresuscitative datorate.

Încălcarea ușoară până la moderată includ pierderea memoriei, scăderea vederii și pierderea auzului, dureri de cap persistente, convulsii, halucinații.

Boala Postresuscitation se dezvoltă în 75-80% din resuscitare de succes, după stop cardiac. La 70% dintre pacienții cu această boală apare lipsa de conștiință pentru nu mai mult de 3 ore, și apoi o recuperare completă a conștiinței și a funcțiilor mentale. Unii pacienti dezvolta leziuni cerebrale grave, comă și starea vegetativă ulterioară.

Prognosticul adverse cardiace supraviețuiește din moment ce aproximativ 30% dintre pacienți, și doar 10% din totalul de recuperare posibilă a corpului fără funcții efecte adverse.

Sansele de supravietuire a pacientilor îmbunătățit în mod semnificativ în cazul în care primul ajutor au fost furnizate în timp util și pentru a restabili activitatea cardiacă a reușit în primele trei minute după stop cardiac.

Medic terapeut Sazykina O.

El sa plâns de dificultăți de respirație (56y.o. I), a pus aparatul pe timp de noapte, după decriptare, doctorul a găsit un stop cardiac pe 7,2sek. Sa întâmplat în timpul unui pui de somn după-amiază. Sforăi foarte puternică la partea din spate, pur și simplu respirația-cală. Pentru a exclude o consecinta a sforăitului, încă o dată închis dispozitivul, cu stabilirea tuburilor în nas și dispozitivul pe degetul pentru noapte. Ca urmare, gradul mediu de OSA diagnosticat, indicele de hipoxemie 4. Ce examinare eu încă mai dețin? Simțiți-vă bine, mintea nu a pierdut.

Bună ziua. Te rog spune-mi, există nici un sens pentru a cumpăra un defibrilator acasă, în cazul în care caz oyuneschastnogo. Noi nu suntem medici. Există un copil mic. Vă mulțumim anticipat pentru răspunsul dumneavoastră. Natalia