stop cardiac ce este, cauze, semne, simptome, tratament, prevenire

Ce este insuficienta cardiaca

Prin oprirea inimii pentru a înțelege dispariția bruscă și completă a debitului cardiac din cauza asistolei, tahicardie sau fibrilație ventriculară, sau pierderea mecanică a capacității miocardului de a contracta. Diagnosticul se bazeaza pe pacient inconstient si pulseless (respiratie poate continua pentru ceva timp înainte de oprire completă). Moartea este sigur, în plus, în cazul în care asistența medicală rapidă.Moartea subită cardiacă (MSC) are loc în timpul dezvoltării aritmii fatale și provoacă 25-30% din totalul deceselor cauzate de bolile cardiovasculare. Aritmiile pot complica o varietate de boli de inima, si poate aparea, uneori, fără boală aparentă. Moartea subită se întâmplă, de asemenea, în stres mecanic acut (atac de cord, disecția de aortă).

CCA - conditie cele mai comune care duce la stop cardiac. ischemie miocardică acută (fără infarct) rareori provoca aritmie. La pacienții cu infarct miocardic în istoria există riscul de moarte subita din cauza combinatie aritmogene de ischemie și aritmie cauzate de prezența cicatrice. Risc mai mare la pacienții cu funcție redusă a ventriculului stâng, dar poate fi redus prin atribuirea corectă tratamentul CH beta-blocante si inhibitori ai ECA. Unii pacienți trebuie să instaleze un defibrilator.

Cauzele stop cardiac

Boala cardiacă coronariană (85%)

 • ischemie miocardică
 • infarct miocardic
 • O istorie de formare cicatrice miocardic cu

Patologia structurală (10%)

 • stenoză aortică
 • cardiomiopatie hipertrofică
 • cardiomiopatie dilatativă
 • displazia ventriculului drept aritmogena
 • defecte cardiace congenitale

Absența bolilor cardiace structurale (5%)

 • Sindromul alungit Q-T
 • sindromul Brugada
 • Wolff-Parkinson sindrom-White
 • Efectele secundare ale medicamentelor (torsada vârfurilor)
 • tulburări electrolitice Exprimate

Fibrilația ventriculară și tahicardie ventriculară fără puls

FiV asigură o deplasare rapidă, ineficientă, non-simultană a peretelui ventricular, astfel încât nu există nici un puls. EKG prezinta un complexe haotice, aspre, neregulate ventriculare.

tahicardie ventriculară poate provoca stop cardiac atunci când ritmul cardiac este atât de mare încât contracția mecanică eficientă și relaxare a inimii nu are loc sau are loc în condiții de deteriorare gravă a ventriculului stâng. Acest ritm poate intra în fibrilație ventriculară. Defibrilare este singura modalitate eficientă de a trata aceste aritmii, și restabilește debitul cardiac mai mult de 80% dintre pacienți, livrate imediat după atac. Cu toate acestea, sansa de minut de succes este redusă cu aproximativ 10% și chiar mai mult în cazul în care nu există nici un sprijin de viață. În cazul în care inima nu se oprește la spital, moartea este inevitabilă, și singura dată aplicat defibrilator poate salva viata pacientului.

Dezvoltă, în cazul în care nu există nici o activitate electrica in ventriculi, ca urmare a încălcării sistemului transporta sau ventriculare daune masive în infarctul miocardic.masaj cardiac sau o lovitură în zona pieptului se poate restabili, uneori, activitatea inimii. Preveni atacurile repetate permite implantarea unui stimulator cardiac.

Activitatea electrica din pulseless

Se dezvoltă în absența debitului cardiac eficient, în ciuda prezenței activității electrice organizate. Ea poate fi cauzata de o varietate de stări reversibile: hipovolemie, tamponada cardiacă, pneumotorax sau tensionat - dar de multe ori se produce atunci cand in pericol conditii (atac de cord, embolie pulmonară masivă), și, prin urmare, prognosticul este extrem de nefavorabil.

Tratamentul insuficienței cardiace

„Lanțul de supraviețuire“

O victimă a stop cardiac va supraviețui doar dacă fiecare dintre link-urile din lanțul puternic. De exemplu, un apel stop cardiac martor medicul începe CPR si piept compresii, vine rapid echipajul de ambulanță și utilizează un defibrilator pentru a trata. Un nivel bun de pregătire pentru menținerea vieții într-un simplu și un nivel în profunzime cerut de fiecare medic, iar acest aspect ar trebui să fie studiate în fiecare curs de formare. Recent, au existat defibrilatoare în locuri publice, inclusiv în cazul în care prezența blocajelor de trafic și aglomerat împiedică sosirea medicilor (metrou, aeroporturi, stadioane, etc.). persoane instruite pot ajuta la pacientii a caror inima sa oprit, folosind metode simple de menținere și de viață defibrilator extern independent.

Metode simple de susținere a vieții (PMPZH)

Metode simple includ măsuri de susținere a vieții pentru a menține un nivel scăzut al circulației sângelui, până când acesta este în măsură să ofere asistență în profunzime. Scopul măsurilor - pentru sprijinirea fluxului sanguin la nivelul următor circuitul de scenă.

Alte metode de susținere a vieții

Scopul tehnicilor suplimentare de susținere a vieții - pentru a restabili un ritm cardiac normal de defibrilare dacă cauza stop cardiac a fost tahiaritmiile, pentru a restabili debitul cardiac din cauza corectarea cauzelor reversibile de stop cardiac. Metode suplimentare pentru menținerea vieții includ, de asemenea medicamente intravenoase, circulația sângelui suport și intubația traheală pentru ventilație mecanică.

Daca ochii stop cardiac poate lovi greu în regiunea precordiala, care este capabil de a converti fibrilație ventriculară sau tahicardie ventriculară ritm normal, dar este ineficient dacă stopul cardiac a durat mai mult de câteva secunde.

examinează preferința pacientului ritmul cardiac cu ajutorul unui defibrilator, monitor cardiac. FV sau TV la lipsa de puls defibrilare imediată este tratată. În ultimii ani, defibrilatoare, puls bifazic aplicat capabil, adică, schimbare polaritate pulsul în locul de livrare. Această metodă crește fiabilitatea și permite utilizarea valorii energetice mai mici. Energia puls bifazic - 100 J monofazic energie - 200J Dacă ritmul normal nu este restabilită, încă un puls este aplicat la 100 J .; în caz de eșec al treilea puls este aplicat 150 J. Dacă trei impulsuri consecutive sunt nereușite, administrate intravenos 1 mg de adrenalină (epinefrină), atunci este necesar să așteptați 1 minut de resuscitare înainte de a organiza o secvență de impulsuri 1-3 din nou, fiecare de 150 J. (360J la defibrilare monofazic).

VF amplitudine scăzută, sau „VF moale“ este similar cu asistolie. Astfel, în cazul în care nu există nici o încredere în stoc este asistolie, pacientul ar trebui să fie menținut ca un pacient cu o „VF moale“ și defibrilarea. În prezența activității electrice, rezultatul care ar trebui să fie în debitul cardiac, vorbim despre „bespulsovoy activitatea electrica.“ Există mai multe puncte reversibile, care sunt usor de retinut ca „4G“ și „4M“ (tabelul verde). Bespulsovuyu activitatea electrica a elimina resuscitare evenimente cardiopulmonare, a fost găsit încă un alt motiv. Asistola tratat cu resuscitare cardiopulmonară, atropina si epinefrina, iar în unele cazuri, extern sau transvennogo dispozitiv pulsează, care permite, uneori, pentru a restabili ritmul electric.

Supraviețuitorii de stop cardiac

Pacienții după stop cardiac în infarctul miocardic acut nu au nevoie de un tratament specific, în plus față de cea prevăzută pentru atac de cord necomplicate, ca prognosticul pentru ei este același. Pacienții cu cauze reversibile provocatoare (ischemie în timpul exercițiului, stenoza aortica) ar trebui să fie posibil să se atribuie un tratament pentru eliminarea acestuia. Cei care au supraviețuit FV sau TV, și care nu au motive precipitanți reversibile, există riscul de atacuri recurente care necesita tratament antiaritmic sau implantare defibrilator.