Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

 • Noțiuni de bază
 • În cazul în care pentru a începe?
 • tehnologia de fabricație
 • blocuri de Forming

Polistirenul expandat este folosit ca un izolator termic, având caracteristici excelente. El este disponibil sub formă de plăci, care este destul de convenabil pentru montare, se taie, dacă este necesar. costul Styrofoam nu este prea mare, care, împreună cu forța, absorbția de apă, proprietățile excelente de izolare termică are un efect pozitiv asupra alegerii în favoarea acestei izolație. Styrofoam nu se poate cumpăra numai într-un produs deja terminat, dar, de asemenea, pentru a face propriile lor mâini. Acest lucru nu necesită să aibă echipamente sofisticate. Beneficiul real al acestor lucrări este posibilă, dacă sunteți de planificare o producție la scară largă, de exemplu, atunci când construirea unei case. Dacă aveți nevoie pentru a încălzi o pereche de pereți, este mai bine să cumpere un plastic spumat.Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

Datorită proprietăților sale de izolare termică din polistiren pot fi folosite ca izolație exterioară a acoperișului, fundație și pereți.

Noțiuni de bază

Pentru fabricarea de spumă de polistiren cu mâinile trebuie să îndeplinească o serie de lucrări pregătitoare, doar pentru a face totul rapid și eficient. Produsele pot fi realizate sub formă de plăci sau blocuri. Totul depinde de ce fel de material este mai convenabil de a folosi pentru muncă. De exemplu, se folosesc pentru plăci termoizolante, acestea sunt lipite la suprafață. Pentru construirea oricăror forme structurale sau necesită utilizarea de blocuri de cofraje, au, de asemenea, consolidat în plus.

După unitățile care formează sunt dimensionate, astfel:

Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

Polistirenul expandat este de 98% din aer, este ușor și ieftin.

Chiar procesul de modul de a face spumă de polistiren în casă, pot fi clasificate ca fiind simplu, dar exigente. Reacția chimică este însoțită de substanțe volatile de formaldehidă de eliberare. În cazul în care nu este luată de îngrijire, probabilitatea de otrăvire cazuri nu sunt doar producătorul, ci și pentru alții.

 • disponibilitatea materiilor prime (necesită achiziționarea de granule speciale, care constituie baza pentru crearea materialului);
 • pre-expander, prin care se creează și în masă;
 • munca hopper maturare această masă de material;
 • bloc de matriță pentru polistiren expandat;
 • depozitarea produselor finite, tăiere și sortare;
 • pneumatice;
 • generator de abur;
 • un compresor;
 • Receptor pentru abur;
 • fracțiunile de deșeuri.

În timpul fabricației, este necesar să se asigure prezența ventilație corespunzătoare, pentru a lua toate vaporii generați în timpul funcționării. Se recomandă să efectueze lucrările într-o cameră separată.

Înapoi la cuprins

În cazul în care pentru a începe?

Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

 1. organizarea locului de muncă, pregătirea echipamentului necesar.
 2. Achiziționarea de granule de polistiren, care vor fi folosite ca materie primă principală. Granulele rambleiate în container pentru a crea materiale.
 3. Saturația în masă de vapori la o temperatură predeterminată, maturarea și coacerea blocurilor.

Înainte de începerea lucrului, ar trebui să se asigure că aceste instrumente și echipamente, cum ar fi:

 • masa containerului;
 • generator de abur;
 • paronakopitel (necesar pentru a controla cantitatea de abur);
 • un compresor;
 • pubele granule formă specială pentru a obține parametrii materiale necesare;
 • Mașină pentru tăierea materialelor;
 • pneumatice;
 • măsurare ustensile, scalează pentru a determina dimensiunea finit.


Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

Panou Schema de spumă de polistiren.

Un pas important este achiziționarea de materii prime, și anume, perle de polistiren. Astăzi, acest lucru nu este atât de dificil, producătorii oferă saci de granule de 25 kg fiecare. Este important de a alege mărimea potrivită, calitatea celulozei, țara de fabricație. Cel mai bine este să ia materia primă de la o companie de dovedit că calitatea produsului este diferite proprietăți dorite.

Alegerea dimensiunilor talonului depinde de ceea ce este necesar pentru a produce polistiren. Mai mici granulele sunt, materialul mai solid poate fi obținut. Acesta ar trebui să ia în considerare cât de mult timp granulele au avut loc deja în stoc. Cu cât se intinde pe stoc brut, cu atât mai mare cantitatea de timp necesară pentru spumare, abur. Nerespectarea ar putea conduce la o deteriorare, materialul se va încheia nu destul de ușor de utilizat, și este o pierdere de timp și bani. Este nevoie de dreptul de a cumpăra materii prime, pentru a ține seama de timpul de procesare, să îndeplinească toate condițiile de coacere. Un pas important este tăierea, deoarece grosimea plăcilor trebuie să fie egale, diferențele nu sunt permise.

Înapoi la cuprins

tehnologia de fabricație

Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

Schema de producție polistiren.

Producția de polistiren se realizează în mai multe etape, care trebuie respectate cu precizie. tehnologia nu poate fi rupt, deoarece este un impact extrem de negativ asupra calității materialului.

Pentru a începe producția de spumă de polistiren, de îngrijire ar trebui să fie luate cu privire la prezența:

 • abur fierbinte;
 • apă curată rece;
 • 380 V. instalare pentru alimentarea cu energie electrică

Operațiunea începe cu faptul că granulele sunt turnate într-un container special predvspenivayuschuyu, apoi aburul lor la o temperatură de 120-150 ° C Aburul este alimentat în vasul de la o presiune de 0,9-4,5 atm. Aburul este generat în instalație, care funcționează pe baza unui combustibil lichid sau solid. După acumularea cantitatea necesară de abur, acesta începe alimentat în vasul în care granulele sunt conținute. granule de polistiren crește în dimensiune sub influența aburului, dar procesul trebuie să fie urmărit în mod constant. După coacere, check-cântăririi.

Styrofoam cu mâinile lor la domiciliu (video)

În acest proces, este necesar să se monitorizeze densitatea materialului expandat. Când se atinge valoarea dorită, peletele sunt introduse într-un buncăr, unde expus și uscate. În acest scop, aerul, încălzit la 60-65 ° C Când materialul este uscat, acesta trebuie supus următorului rezervor unde polistirenul este urmărită în timpul depozitării. In timpul otlezhivaniya este stabilizat, granulele absorbi activ umezeala. Și anume pentru a spori efectul și necesită pre-uscare a produsului finit. Acest buncăr a format toate proprietățile produsului, care oferă excelente de plăci de izolație de performanță.

Sami plăci pot fi realizate din diferite tipuri. Există o varietate de blocuri care sunt folosite pentru podele de casa. Suprapunerea în acest caz, va include:

 • armare din oțel în formă de nervuri;
 • consolidarea ochiurilor de plasă metalică;
 • montare rack de construcții;
 • zidărie de blocuri de polistiren;
 • dobornye blocuri de polistiren.

Înapoi la cuprins

blocuri de Forming

Revenind la materialul de producție, trebuie remarcat principalele etape - o tavă de copt, blocuri de formare ulterioare. Pentru a lucra este necesar pentru a utiliza un transport pneumatic special, care a rezistat peletele treptat, se încarcă în containerul de formare. coacere Aici și acolo produse finite bloc.

În timpul lucrărilor privind producerea de spumă de polistiren cu mâinile trebuie să monitorizeze îndeaproape presiunea de vapori, temperatura, durata de depunere a cererii sale.

Odată ce procesul este finalizat, deschide recipientul și apoi toate blocurile pentru a obține prins. În funcție de ce fel de branduri produse materiale, unitatea de coacere poate ajunge la 5-10 minute.

Toate blocurile gata făcute după formarea trebuie să fie plasat într-un loc uscat, pre-sortare. Magazin blocuri sunt necesare numai în poziție verticală, fiecare bloc ar trebui să fie împărțită după expunerea mașinii în foi cu o grosime dorită. Printre populare dimensiuni pentru polistiren sunt de 20 mm, 30 mm, 40 mm, 50 mm și 100 mm. Grosimea va depinde de scopul materialului. siruri de secționare sunt de obicei utilizate, care permit obținerea de dale cu grosimea, care este necesară pentru locuri de muncă. Acest lucru vă permite să reducă la minimum costurile, pentru a face volumul de deșeuri cât mai puțin posibil.

polistiren expandat este un material de construcție, care este utilizat pentru a efectua diverse operații. Cel mai adesea este un izolator termic excelent, dar poate fi utilizat pentru fabricarea plăcilor și cofraje permanente. Un astfel de material este de obicei achiziționat. Dacă aveți nevoie de cantități mari, plăcile de polistiren pot fi făcute cu propriile mâini.