Sughitul la nou-născut - cum să fie în cazul în care sughit copilul după hrănire

Sughitul la nou-născut - cum să fie în cazul în care sughit copilul după hrănire

Sughitul la nou-născuți - un fenomen destul de comun și destul de ușor de înțeles.

Cu toate acestea, având în vedere vârsta firimiturile, uneori provoacă îngrijorare mama destul de ușor de înțeles.Mai ales în cazul în care un anumit reflex destul de lung. Să nu vă faceți griji, fără motive întemeiate, este necesar să se înțeleagă mecanismul acestui fenomen și posibila asistență unui copil.

Care sunt sughiț

Între cavitățile abdominale și toracice este partiția musculară - diafragma. twitching ei involuntar și provoacă un fel de sunet și mișcare. Cel mai adesea este un proces foarte normal din cauza unor motive, care nu ar trebui să provoace multă emoție.

Numai uneori, sughiț este partenerul bolii, mai ales atunci când sunt însoțite de o tuse, regurgitare, copii disconfort vizibil si dureaza mult timp. În acest caz, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră pentru a exclude prezența patologiei.

Cele mai frecvente cauze ale sughiț la nou-nascuti după hrănire

Diafragma la vârsta de trei luni sau excesiv de sensibile, astfel încât cea mai mică iritație poate provoca contracția involuntară. sughiț episodic este cel mai adesea asociat cu erori în hrănire și are loc după ce:

- prea mult absorbit de lapte. stomac balonat influențează astfel diafragma;

- ingerarea unei anumite cantități de aer, care apare ca rezultat al suptului active sau deschidere prea mare în timpul biberon;

- un sistem digestiv imatur, care este inerent în această vârstă.

Poate provoca sughiț și hipotermie, sete sau de stres, dar cu procesul de hrănire este doar indirect legată.

Ce se poate face în cazul în care sughit copilul după hrănire

La vârste mai mari, se poate opri sughiț, de multe ori cu ajutorul metodelor populare - pentru a suge o felie de lamaie, țineți-vă respirația, mânca o linguriță de zahăr. Dar ce putem spune despre firimiturile pentru care aceste metode nu sunt disponibile? Inceputa pentru a opri sughit este puțin probabil, pur și simplu așteptați de încetare a acesteia, mângâind ușor copilul, îl distrage atenția și dând puțin corpului în poziție verticală. Dar încearcă să evite starea neplăcută destul de capabil de fiecare mama in viitor.

Pentru a preveni apariția unui sughiț nou-născuți, este necesar să se asculte sfatul pediatrilor cu experiență și stick de metode simple pentru a preveni apariția problemei:

1. Nu supraalimenta mic lacom - mai bine să-l hrănească mai des, dar încet.

2. În cazul în care un copil are un apetit mare, el cu nerăbdare și cu plăcere suge sîn, înghițire în același aer, ar trebui să nu aștepte până când el este foame în mod corespunzător. De hrănire un pic mai devreme, puteți să-l țineți în liniște și fără grabă. Procesul lent avertizează ingerare aerului.3. Dacă aveți sughiț dreapta în timp ce se bucură mamei mele delicioase cu lapte, este necesar să se oprească alimentarea, pentru a da copilul în poziție verticală și să încerce să provoace otryzhechku. Continuarea procesului posibil după încetarea sughiț.

4. În cazul în care un copil, indiferent de motiv, băuturi din lapte dintr-o sticla, trebuie monitorizați cu atenție pentru gaura din mamelonului. În mod normal, laptele ar trebui să curgă de la ea scade. Inadmisibile sau cu jet de streaming, nici prea lent, din cauza găuri mici. În oricare dintre aceste două cazuri este posibilă ingestia de aer și, prin urmare, apariția sughiț.

5. Cauza sughiț din cauza gazarea excesive poate deveni non-conformitate cu care economisesc mama dieta. Tendința de a mânca fasole, varză, roșii poate provoca nu numai apariția unor contracții involuntare ale diafragmei, dar, de asemenea, provoca mici crampe om, balonare si regurgitare.

6. feed copil nedorit într-o poziție orizontală, de preferință, unghiul de înclinare al gambei sale aproximativ 45 de grade, iar capul trebuie să fie deasupra mamelonului. După saturație și nu se poate pune din nou în, este mai bine să dețină coloana. Strîngînd copilul ei, ar trebui să fie un pat pe partea din spate, și să facă burping. Același lucru trebuie făcut în cazul în care un copil în procesul de hrănire griji și polarizează picioarele în stomac.

7. În timpul de saturație pentru copii mama să fie calm. Un zgomot puternic ascuțit, o confruntare cu gospodăria, prezența străină - fenomen inacceptabil. Toate acestea pot provoca stres într-un copil și ca un sughiț rezultat, pe termen lung.

Puțini oameni știu că sughiț începe să se enerveze puțin una în uter și, destul de ciudat, îl ajută să se dezvolte în mod corespunzător și armonios. Reducerea, diafragma promovează circulația fluidului, care este în plămânii copilului și promovează dezvoltarea armonioasă a organelor interne si a muschilor. După nașterea sughițuri de lumină din ce în ce în ce mai rare și de obicei dispar complet până la sfârșitul celei de a treia lună de viață. Dar, uneori, semnale despre probleme.

Sughitul la nou-născut ca un simptom al bolii

Dacă sughiț sunt încă acolo destul de des și continuă pentru o lungă perioadă de timp, ar trebui să consulte un medic pediatru pentru a exclude prezența bolii. Pneumonie sau leziuni ale sistemului nervos poate duce la apariția acesteia.

În cazul timpului de proces, cauza disconfort și emoție de o mumie copil, mai mult de o jumătate de oră, ar trebui să acorde o atenție la prezența simptomelor asociate. Motivul poate servi pentru tratament la medic:

- apariția sughiț, indiferent de hrănire;

- prezența temperaturilor ridicate.

În combinație cu un sughiț permanent pe termen lung, aceste simptome pot indica prezenta bolii, asa ca a pus o vizită la medic nu este necesară. În cazul absenței simptomelor neplăcute suplimentare, în cazul în care există doar sughiț prea lungi și constante la nou-nascuti, este recomandabil să se consulte un specialist - un neurolog, un gastroenterolog si un otolaringolog.

Deoarece nu este necesar să se „ajute“ cu sughițuri nou-născuți

O mulțime de modul în care oamenii de a scăpa de sughiț complet inaplicabilă firimiturile nou-născuți:

- în orice caz, nu este necesar să sperie sunetele ascuțite kid - bătând din palme și strigătele lor. Orice alt rezultat, cu excepția fricii și a plâns prelungit, ei nu vor face;

- nu este necesar să se arunce brusc ca copilul sus, întoarce cu susul în jos, și așa mai departe - rezultatul va fi similar cu cel anterior;

- Nu ungeți limba de muștar copil, sare sau otet - sfat prost de prieteni sau vecini poate duce la consecințe imprevizibile;

Uneori, fără medicamente, din păcate, nu se poate face. Cu toate acestea, ele sunt atribuite un medic pediatru doze într-un mod strict verificate și tratamentul se efectuează sub supravegherea unui medic.

verdictul

În cele mai multe cazuri, sughiț la nou-nascuti - un reflex natural, care merge cu vârsta singur. Indeplinirea recomandări cunoscute pot fi scăpa de copil din procesul de neplăcut și pentru a reduce foarte mult durata sa.

Principalele mamele doresc - să fie atenți la copil, nu ignora apariția non-grave la fenomene prima vedere și nu încercați să facă față problemelor care apar pe cont propriu. Un medic experimentat poate ajuta la evitarea consecințelor inutile de auto-tratament.