Sughitul la nou-nascuti după hrănire ce să facă și cum să scap de ea

Odată cu fenomenul de sughiț la nou-nascut, probabil, cu care se confruntă fiecare părinte.

Și de multe ori, mai ales atunci când copilul sughiț prima dată, părinții pot fi serios preocupat de acest lucru, și, uneori, chiar speriat, și nu știa ce să facă și cum să se oprească sughiț într-un copil nou-născut. Deci, ceea ce cauzează sughiț după hrănire la sugari și dacă să-ți fie frică de ea?Cauzele sughiț la nou-nascuti

Hiccup apare ca rezultat al stimulării sau stimulare diafragma - musculare partiții frenic, în timpul căreia începe brusc și contractul ritmic. Chiloți primele zile de viață, și până la aproximativ 3 luni, diafragma este extrem de sensibil la orice stimuli, de aceea copiii această vârstă adesea sughiț.

Ce motive pot contribui la iritarea diafragmei și apariția sughiț la nou-nascuti dupa masa?

Acest lucru se poate întâmpla atunci când dispozitivul de blocare săraci copilul la sân atunci când nu este pe deplin prinde mamelonul și așa mai departe cu laptele de a înghiți aer, care presează pe diafragmă, cauzând sughiț. În cazul în care un copil este pe hrănirea artificială, provoacă aerul care intră în stomac poate fi deschidere prea mare la nivelul mamelonului pentru sticla;

În cazul în care nou-născut, consumul de cantitati mari de alimente decât are nevoie, atunci stomacul aglomerat poate pune presiune asupra diafragmei, determinând-o să se micșoreze.

Din cauza imaturității tractului digestiv la copii in primele luni de viata au de multe ori mașini GAZ care declanșează balonare așa-numitele colici și. peretele intestinului Umflarea poate pune presiune asupra diafragmei, care determină apariția sughiț.

Pe lângă toate cele de mai sus, există mai multe motive pentru care un copil poate începe să sughit, dar ele nu sunt asociate cu ingestia de alimente. Este hipotermie și emoție. Ca rezultat al acestor factori, de asemenea, există o reducere a diafragmei ca un sughiț.

Manifestari și simptome asociate

Recunoașterea sughițuri de copil nu este dificil, se manifestă ca respirații ascuțite scurte involuntare, însoțite de mișcarea ritmică a pieptului și sunetul distinctiv al unei strangulat.

Sughitul la nou-nascuti după hrănire ce să facă și cum să scap de ea
În cele mai multe cazuri, sughiț la sugari după hrănire este complet inofensiv și nu atrage după sine consecințe negative.

Dar, uneori, poate fi un semn de creștere în patologia corpului, de aceea este important să se cunoască simptomele de norme și abateri ale acestui fenomen.

Sughitul poate fi un fiziologic pe termen scurt, adică normală, anormală și prelungită, care apare ca o consecință a proceselor patologice în corpul copilului.

sughiț normal apare la copii sănătoși, aceasta nu provoca disconfort de mult, o durată de 5 la 15 minute si de obicei rezolva de la sine.

sughiț patologici durează, de obicei o lungă perioadă de timp, mai mult de o oră, iar copilul foarte obositoare. Aceasta poate fi însoțită de arsuri la stomac, dureri în piept sau dificultăți de înghițire. Astfel de sughiț poate fi un semn de inflamație a plămânilor, boli ale sistemului digestiv, dezvoltarea unor infecții sau tulburări neurologice.În cazul în care sughit frecvent nou-născuți, iar această stare durează mai mult de 20 de minute, ar trebui să consultați un medic.

Cum de a scăpa de sughiț și de a ajuta copilul

Cel mai adesea sughiț fiziologice normale, nu necesită nici o acțiune din partea părinților și dispare. Dar fiecare mama este încă încearcă să accelereze procesul, care s-ar putea scuti copilul de acest fenomen. Cum să scapi de sughițuri nou-născuți:

 • În cazul în care copilul a început să sughiț imediat după o masă, este necesar să se ridice apăsat pe verticală, de la stomac și de uzură în această poziție până la atacul trece. Această situație se poate ajunge rapid excesul de aer din stomac, în plus, căldura din organism adult contribuie la o relaxare a mușchiului diafragmatice, care permite, de asemenea, să eliminați rapid sughiț. .. Nu puteți lăsa copilul în poziția culcat pe spate, în cazul în care a început să sughit, deoarece în această poziție creste presiunea asupra stomacului diafragmei;
 • În cazul în care sughit nou-născuți după hrănire pentru o lungă perioadă de timp, puteți încerca să-l bea cu apă dintr-o sticlă sau de mai multe ori atașați pentru scurt timp la sân. Înghițirea lichidul poate schimba tensiunea diafragmei, și ajută la oprirea bolii.

Dacă aceste opțiuni nu ajuta și copilul continuă să sughit, atunci cel mai probabil, motivul pentru care nu este asociat cu ingestia de alimente și de alți factori iritanți: frica, emoție, rece, etc Trebuie să facem totul pentru a evita iritanti .:

 • Atingeți vârful stilou și copilul, dacă acestea sunt reci, copilul rece, deoarece procesele de termoreglare la nou-nascuti imperfect, și este dificil să se mențină în mod independent, căldura corpului său. Apoi, pentru a scăpa de sughiț, va fi suficient pentru a încălzi copilul. În acest scop, este necesar să se îmbrace mai cald, poate fi, de asemenea, dat să bea un lichid cald și țineți-l în brațe, să se încălzească rapid căldura corpului său;
 • Dacă a existat un sughiț din cauza fricii, este necesar să se facă tot posibilul pentru a calma copilul. În acest scop, este de dorit să se limiteze orice contact cu străinii și să fie singur cu copilul. .. Poate fi aplicat pe piept, astfel încât să-l are, de asemenea, un efect calmant;
 • Atunci când cauza este emoție, trebuie să eliminați toate iritanti: lumini strălucitoare, muzica tare, televizoare sau alte zgomote, un număr mare de oameni. Copilul ar trebui să fie îmbrățișat-o, vorbesc calm cu el sau ceva cânte liniștit și melodic. Astfel de acțiuni ar trebui să distragă atenția și calma copilul, cauzand sughiț trece.

Consiliul Poporului că copilul ar trebui să fie speriat, pentru ca el să se oprească sughițuri - este o concepție greșită foarte mare. Mai mult decât atât, noua teama ar putea declanșa un meci mai lungă de sughiț și, în plus, afectează sistemul nervos al copilului.

Acum știi ce să faci în cazul în care, după hrănire la nou-nascut a apărut sughiț.

sughiț de prevenire

Sughitul la sugari - este destul de normal. Cu varsta, apare mai puțin și de an părinții sunt, practic, nici o astfel de condiție în copiii lor. Și și în timpul sughiț copilariei a vizitat copilul cât mai puțin posibil, trebuie respectate câteva reguli simple:

 • Este necesar să se urmărească poziția corectă a copilului în timpul de hrănire, nu ar trebui să revină complet pe orizontală, este de dorit să păstreze copilul la un unghi de 45˚;
 • Este important să se urmeze capturarea corectă a copilului mamelonului, el trebuie să încercuiască complet buzele pentru a evita prea mult aer;
 • În cazul în care un copil este hrănit cu biberonul, aveți nevoie pentru a alege sticla dreapta, viteza de curgere a lichidului de mamelonului nu este prea mare;
 • După fiecare hrănire copilul ar trebui să fie păstrate într-o poziție verticală timp de aproximativ 10-15 minute pentru aerisire, care ar putea intra în absorbția alimentelor;
 • Nu puteți supraalimenta copilul, este mai bine să se hrănească mese mici, dar de multe ori;
 • Atunci când un copil sau mașini GAZ colică trebuie să se consulte cu un medic pediatru pentru a găsi remediul potrivit pentru copii de la probleme cu burtica. În cazul în care copilul este alaptat, atunci când este necesar să se reconsidere alimentația mamelor care alăptează, pentru a evita produsele care duc la creșterea producției de gaze.

Când sughiț la nou-nascuti nu intra în panică și să fie frică de consecințe grave. De obicei, acesta oferă mai multe griji decât mama copilului. Deci, trebuie să stai calm și de a asculta copilul dumneavoastră, în cazul în care sughiț trece repede și nu este însoțită de alte simptome, atunci nu există nici un motiv să vă faceți griji.

Despre sughiț la adulți pot fi găsite aici.