temerile pentru copii, prieteni de Dr. Pope

temerile pentru copii

„Noi toți provin din copilărie ...“ - a spus Exupéry. De la fel, și cele mai multe dintre temerile noastre. Frica - este o emoție naturală, caracteristică tuturor oamenilor este la fel ca și bucurie, surpriză, încântare. temerile copiilor se datorează caracteristicilor de vârstă ale minții copilului, iar pe masura ce copilul creste trec fără urmă, dar uneori acestea conduc la faptul că comportamentul copilului se schimbă: el devine nesigur, anxios și incapabil să o interacțiune armonioasă cu lumea exterioară. Mai multe motive pentru aceasta:temerile pentru copii, prieteni de Dr. Pope

- anxietate excesivă a părinților. Părinții au o mulțime de temeri, iar aceste temeri sunt transmise copilului. Uneori, copiii se pot obișnui cu anxietatea ridicată a părinților și percep ca pe un fundal, nu mai mult. Dar de multe ori se întâmplă într-un mod diferit, iar în părinții anxietate cresc copiii anxioși cu o varietate de fobii si temeri.

- protectiv. Dorința părinților de a proteja copilul de problemele, nu îl poate împiedica să crească, și ca rezultat poate duce la anxietate inutile și apariția de temeri. În acest sens, în special copiii defavorizați sunt singurele din familie.

-intimidarea copiilor de către părinți. Cred că ai auzit unii părinți spun, „Tu nu va fi ascultătoare, medicul va face nenorocitule“, „Te iubesc Baba Yaga-va da.“ Cel mai interesant este faptul că atunci părinții cu adevărat se poate întreba de ce copilul se teme de medici sau de unde are coșmaruri. Copilul nu poate speria, din păcate, mulți părinți uita despre asta.

- o mare influență asupra formării temerilor copiilor are mediul familial. Temerile sunt mai frecvente la copii din familii în care există conflicte între tată și mamă, și în familiile în care părinții muncesc din greu și să participe activ la viața publică în detrimentul familiei.

- lipsa de atenție copilului. De multe ori suferă de temeri de copii, a plecat la ei înșiși, lipsiți de atenție părintească.

- situații traumatice. Fright experimentat de către un copil poate fi o cauză a fricii. De exemplu, chiar și un mic caine latra poate speria copilul, astfel încât el va fi frică de câini pentru mai mulți ani.

Cu toate acestea, principalul motiv pentru temerile copiilor - imaginația bogată a copiilor, motiv pentru care temerile copiilor apar adesea cu vârste cuprinse între 4-6 ani între, atunci când dezvoltarea imaginației și sfera emoțională este puternic accelerată.

Pentru fiecare perioadă de viață a unui copil are propriile sale temeri caracteristice.

Temerile pot începe să se formeze în uter. emoțiile mamei negative a determina eliberarea unor cantități mari de hormoni de stres in sange, hormoni, obtinerea prin placenta la fluxul sanguin al copilului, aceasta poate provoca anxietate. Prin urmare, prevenirea temerilor copiilor trebuie să fie abordate înainte de nașterea copilului. Trebuie amintit faptul că sarcina nu este momentul pentru a clarifica relația, construirea unei cariere și munca grea.

Următoarea perioadă de formare de temeri - vârsta de 1 an. Cu 7 luni, copilul vechi este deja bine distins de la mama și alți adulți este în cauză, în cazul în care nu este acolo. Vârsta de la 7 la 18 luni - așa-numita perioadă de separare - nu cel mai bun timp pentru mama să se întoarcă la locul de muncă. În cazul în care este necesar de lucru, este mai bine să înceapă după ce copilul ajunge la 18 luni, în această vârstă a redus anxietatea de separare de la mama ei. La 8 luni, există o teamă distinctă de străini, în această perioadă de viață este important să se limiteze contactele copilului cu persoane necunoscute. Cazurile de conservare frica de străini pentru viață doar pentru că un copil este de 8 luni a fost o lungă perioadă de timp, fără o mamă, de exemplu, în spital, înconjurat de străini.

De la varsta de 1 la 3 ani - vârsta când copilul separă „I“ din identitatea mamei. La această vârstă, este nevoie de mai mult și mai multă independență. Este în acest moment, este necesar de a cunoaște de-al treilea an al crizei. Dacă da copilului dumneavoastră libertatea relativă și să dea o alegere, nivelul de anxietate nu va crește, respectiv, va fi mai puțin un motiv pentru apariția unor temeri. Conform studiilor, principalele temeri ale copiilor de la 1 la 3 ani: frica de sunete neașteptate, frica de injectii, teama de singurătate. La aceeași vârstă, este posibil să primiți teama de a merge la culcare, asociată cu apariția unor coșmaruri. În cazul în care o familie domnește un mediu sănătos, roluri de familie sunt distribuite în mod corespunzător, copilul este dat suficient timp și având în vedere independența suficient, astfel de temeri nu sunt pronunțate și vin repede la zero.

Vârsta 4-6 ani este cea mai favorabilă pentru dezvoltarea de temerile copiilor. temerile de bază sunt tipice pentru o anumită vârstă, frica de singurătate, întuneric și spațiul închis. Întunericul îi sperie copiii lui necunoscut, copilul se teme de monstri, care pot fi acolo. Acest lucru poate fi Baba - Yaga, vrăjitoare, animale înfricoșătoare, personaje de desene animate. La această vârstă, copilul îl cere de multe ori să plece în arderea noapte lumina dormitor, nu închide ușa bine peste noapte. În această vârstă de o importanță enormă pentru capacitatea copilului de a comunica cu colegii. Copilul, care are posibilitatea de a juca cu alți copii mai puțin sensibile la diverse temeri.

La vârsta de 6-8 ani, în primul rând este frica de moarte sau de omologii săi: teama de a pierde, frica de a fi mâncat de un urs sau un lup, frica de a fi infectat, si bolnav, frica de înălțimi. Copiii pot urmări coșmaruri legate de propria moarte sau moartea părinților. La această vârstă, nu este recomandat să lase copiii lor pentru o lungă perioadă de timp și să efectueze manipulări sau operații dureroase, dacă este posibil.

De varsta cuprinsa intre 9-12 ani se caracterizează prin următoarele temeri: frica nu satisface așteptările părinților și profesorilor, acest lucru este valabil mai ales pentru copiii cu un nivel ridicat de anxietate, frică, să nu fie ca și alții, frica de dezastre naturale, simboluri mistice (credința în prevestiri, în puterea fatală a „13“), de asemenea, rămâne de urgență și de teama de a pierde părinții lor. Pentru a reduce nivelul de anxietate, părinții nu ar trebui să le compare cu alți copii, pentru a le aduce la cererile excesive, ar trebui să fie încurajate să efectueze misiuni de școală, și nu caută să le pună în aplicare în locul copilului.Ca un adolescent se poate dezvolta temeri obsesive (fobii) și îndoială obsesiv. Vino în prim-plan ca urmare temeri: frica de a face ceva amuzant sau ridicol, teama de spații închise, pot apărea acțiuni obsesive nevroza. Ca o regulă, precedată de apariția unui episod de fobie eșec reale, și teama de repetarea ei face ca experiența dureroasă. Îndoieli la adolescenți pot să apară în aproximativ aparență, se pare să-i urât, este vorba despre capacitatea lor de a vă rugăm colegii lor de sex opus, ei cred că nimeni nu le place și nu poate iubi. Aceste temeri sunt mai pronunțate în familiile în care părinții sunt diferite aderenta excesive la principiile și seriozității, copiii nu iartă nici cea mai mică eroare.

Cum pentru a ajuta copiii sa faca fata cu temerile lor? Câteva sfaturi pentru parinti:

1. Nu speria copilul.

2. Nu rușine, și nu pedepsi copilul de frica lui. Frica lui - acest lucru nu este un capriciu și nu un moft. Este inutil să consilieze „trage-te împreună și să nu mai fi frică“ și să nu se teamă pentru că „frica doar fetele.“

3. Nu lăsați copilul singur, dacă el nu este familiarizat cu situația, sau este posibilă apariția bruscă a unui factor traumatic, cum ar fi un câine.

curiozitatea 4.Udovletvoryayte copilului. Uneori, părinții sunt foarte obositoare fără sfârșit „De ce?“ Și „Ce este?“, Dar mai obscure, cu atât mai mare frica. În cazul în care copilul nu primește un răspuns la întrebarea dvs., poate veni cu ea, și poate fi o fantezie înfricoșătoare. În același timp, trebuie să corespundă vârstei copilului, nu fi descurajatoare pentru el. Nu este nevoie să se concentreze atenția asupra focului, dezastru natural, moartea și așa mai departe.

dreptul 5.Priznavayte copilului să se teamă și empatie pentru el, fără să se teamă că va crește frica lui. Un copil are nevoie să simtă că înțelegeți și că nu-l condamna.

Tehnici de corecție pentru a depăși temerile copiilor:

-una dintre cele mai simple, dar la jocurile eficiente același timp, este un joc de ascunselea. Acesta ajută să scape de frica de întuneric, singurătate, spațiu închis. Efectul maxim este atins de joc, dacă te joci în întuneric.

-joc în „tunel“. Tunelurile sunt create, ele pot fi făcute din scaune și pături, iar copiii pe rând încearcă să le depășească. Utilizat în claustrofobie.

-joc „coridor“, copii și adulți formează ca și cum coridorul este infatisata pe câine lanț. Sarcina copil alerga mai repede pe hol, atunci când câinii sunt „adormit“. Aceasta ajută la depășirea teama de animale în fața unui atac brusc.

-„Movile“ joc. Scaune sunt plasate în așa fel încât copilul ar putea merge la un pas de la un scaun la altul. Scopul: de a ajunge pentru „lovituri“ la linia de sosire. Dacă cineva dat, „a căzut în apă“, trebuie să te ridici și mergi mai departe. La urma urmei depăși obstacol, jocul devine mai complicat, cu scaunele devin adulți și copii și să spună: „Nu se poate!“ „Tu nu va funcționa!“. Următoarea etapă, atunci când jucătorul începe să interfereze cu obstacole depăși: atacuri ascuțite, atacuri neașteptate. Jocul vă permite să depășească teama de adâncime și lipsa de încredere în propriile abilități.

3.Vesma eficientă în depășirea fricii este un joc de rol. Acestea sunt deosebit de relevante, în cazul în care copilul se teme de un animal, caracterul fantastic, sau cineva din public, cum ar fi un medic. Este mai bine dacă primul copil se joacă, pretinzând că, de exemplu, un câine, și un adult este frică de el, atunci când schimbă locurile.

4.Preodolenie se teme prin poveste. Mai bine dacă acesta va fi un basm inventat de unul dintre părinți care sunt conștienți de temerile sale. Terenul este simplu: Iepurasul (mouse-ul, pui ...) frică de lup (fiind singur, întuneric ...), apoi în nici un fel, el învinge frica.

Acum să vorbim despre temerile specifice și modalități de a le depăși.

Teama de medici. Depășirea fricii, puteți începe prin citirea legendele despre Dr. Aibolit și discutarea acestei poveste. În continuare, un joc în cazul în care pacientul devine un adult, iar medicul copilului, atunci când schimbă locurile. Încă o dată, este important să nu sperie un copil medici si spitale. Înainte de a vizita medicul, mai ales dacă aveți o procedură dureroasă, nu mint copilul care nu va face rău, este mai bine să-i spun nevoia de a explica-i procedura să o piardă. În caz contrar, în afară de frică și durere copilul experimentat frustrarea de înșelăciune.

frica de intuneric. Au un efect bun al jocului. Mama cu un copil poate ascunde sub capacele, ca și în cazul în care acestea au fost - un șoarece într-o gaură, primul copil încearcă să lase spațiu pentru a se asigura că lumina a trecut, apoi se obișnuiască pentru a juca în întuneric. Puteți varia în jocul de ascunde și de a căuta într-un mod în care oamenii nu se ascund, și jucării jucării, T. E. adulți ascund în camere diferite, una dintre ele stinge lumina, iar copilul trebuie să le găsească.

Nu încercați să acționeze cu forța, în mod forțat oprirea luminii, lăsând copilul în întuneric, singur cu temerile lor. Lasă-l o lumina de noapte sau lăsați ușa larg deschisă. În cazul în care un copil se teme de nici un produs specific, eliminați-le pe timp de noapte în camera cealaltă. Încurajați copilul să doarmă cu o jucărie moale, care va proteja în timpul nopții.

Frica de monstri, fantome, monștri. Mai întâi de toate - igroterapiya. Încercați să facă prieteni cu o sursă de frică. Amintiți-vă de desene animate „Micul raton“? Nu încercați să lupte cu el, ea va exacerba doar stresul copilului. Într-un vârf de cuțit, puteți utiliza „spray-ul magic“ (o sticla cu pulverizator de apă termală, care lipi o bucată de hârtie cu o inscripție corespunzătoare). Învățați copilul cel mai „pshikat“ de pe fereastra (bufnita infricosator), sub pat (aduce Baba Yaga), etc. Utilizarea este, de asemenea, de desen pentru a obține frica și să se ocupe cu ea.

Frica - este o anumită etapă în viața copilului, nu este nimic anormal în cazul în care nu sunt prelungite și nu interferează cu copilul să crească și să se adapteze la viață. În cele mai multe cazuri, o consultare psiholog copil nu este necesară, iar tot ceea ce este necesar pentru copilul dumneavoastră să se teamă de a fi lăsat în urmă - este atenția și dragostea ta.

Bună dimineața, numele meu este Julia și am 24 de ani, am acum dau seama cât de inconștient programat pentru societate, copiii lor strahami.Na, mi-e teamă de a deveni o victimă a unui maniac pe ulitse.I nu cu bună știință toată viața acestui gotovlyus.I lor oameni comportament provotsyruyu aproape de mine pe povedenie.Chtoby agresiv să nu fie frică, fac sport să fie silnoy.Vo petrec, în general, timpul lor prețios pe care nu înțeleg .I înțeleg oamenii în viață să depună eforturi pentru libertate, iar părinții încearcă să controleze zarugivaniyami detey.I lor de om mai în vârstă crede camping privind soarta și nu a dat seama imediat consecințele acțiunilor ego-ului, dar atunci când îndoite pazlik, atunci îți dai seama că oamenii doresc să scape de tot felul de credințe „intimidare“ de roditeley.Dazhe supraviețui vso.A apoi spune sau ceea ce nu este frică, și liber de orice vliyaniya.Vot acest lucru în nici un fel intimida și nimic nu este imposibil.
Deci, ajuta-mi sfaturi cum să scape de frica de formare diavolul la non-standard, situatsii.Kak schimba convingerile lor și să trăiască de dragul prosperității de ei înșiși, să nu mai fie frică, dar drugomu.Zaranee mulțumesc!

Vă mulțumesc foarte mult pentru articol, provoca frică la copii am aflat pentru mine, ci de a acționa în această situație? Fiul meu 5,5let în curând va avea nevoie de noi pentru a participa la cursuri de formare pre-școală, dar avem o problemă uriașă, nu se abate de la mine pas nu rămâne singur, fără mine, dacă se întâmplă undeva, este foarte rar! El spune că unul este frică de, așa că am stat cu el în clasa! Chiar am fost de gând să-l dea la școală, care va merge prietenul său, în speranța că, împreună cu el, chiar dacă el nu va fi frică! Ajută-mă, te rog. E groaznic, nu știu ce să fac!

Bună seara sau după-amiază! Fiica mea 2 ani 9 luni, și toți copiii se trage totul în gură, iar în ultimii ani a devenit unghiile mai gryst. Am folosit-o speriat germeni și a mers, dar după ce am citit articolul dumneavoastră, am înțeles că acest lucru nu este o opțiune. Recomandă vă rugăm să cum să explice în mod pozitiv la un copil care nu poți face. Vă mulțumim anticipat.

FIICA 6.5 ani. FRICA DE CÂINI ȘI PISICI, CHIAR nu le poate atinge. DE CE NU TEMEȚI explicai teama MOZHET.ESCHE de PROSTRANSTVA.PODSKAZHITE închis VA RUGAM SA care să ceară, și cum să lupte MULȚUMESC STRAHAMI.ZARANEE ASTFEL.