tensiune arterială scăzută - cauze, simptome, tratamentul hipotensiunii arteriale

tensiune arterială scăzută - cauze, simptome, tratamentul hipotensiunii arteriale
Bună dimineața, prieteni! Tema de conversație tensiunii arteriale astăzi, cauzele, simptomele si tratamentul hipotensiunii arteriale. Cei care se confruntă cu această boală, ca și hipotensiune arterială, știu cum debilitante această condiție. Am scris deja pe site-ul dvs. cu privire la motivele pentru presiune joasă, dar apoi doar puțin mai vorbit atins despre remedii populare de auto-ajutor, astăzi vreau să se ocupe de problema mai mult.Hipotensiunea, sau tensiune arterială scăzută - ceea ce este

Hipotensiunea, sau tensiune arterială scăzută, sau cum este numit medici - hipotensiune - este extrem de dificil condiție, neplăcute, o afecțiune însoțită de greață, slăbiciune, dureri de cap și amețeli. Dacă măsurați presiunea, tensiometrul vă va arăta numerele 95 / 60. O presiune de 105/65 este considerată mai mică la vârstnici.

Dar, scăderea tensiunii arteriale poate fi si la oameni absolut sănătoși. Aceasta este o caracteristică inerentă a unui organism. Corect este numit hipotensiune arterială fiziologică. În același timp, ca să te simți bine, ai un stil de viață activ - presiune scăzută nu vă împiedică să trăiască. Numai în cazul în care presiunea crește peste 120/80, o mutați foarte greu.

Scăderea tensiunii arteriale - Cauze

Deci, de ce presiunea scade la oameni? Ca și în multe alte boli, cauzele trebuie să știe care apare tensiune arterială scăzută. Știind-le, va fi mai ușor să facă față cu boala.

În total, există trei tipuri de hipotensiune arterială: adaptare, simptomatic și soldatului.

 • Adaptare aspect. Cel mai simplu tip, cu care va fi capabil să facă față pe cont propriu.
 • Aspectul simptomatica. Se dezvoltă pe fondul altor boli (infectioase si neinfectioase) ca boli concomitente. În acest caz, tratamentul are ca scop eliminarea bolii de bază.
 • Aspectul soldatului. Ea a dezvoltat ca o boala complet independent. În acest caz, vorbim despre hipotensiunea primară, iar tratamentul are ca scop restabilirea echilibrului sistemului nervos și eliminarea simptomelor.

tensiune arterială scăzută - cauze, simptome, tratamentul hipotensiunii arteriale

Există o opinie, este de obicei medicii glumă că gipotoniki „trăiesc prost, dar pentru o lungă perioadă de timp.“ Într-o anumită măsură, acest lucru este adevărat: riscul de atac de cord si accident vascular cerebral în acest grup de oameni este mult mai mică decât cea a celor care suferă de hipertensiune arterială.

tensiune arterială scăzută - cauze, simptome, tratamentul hipotensiunii arteriale

tensiune arterială scăzută - Simptome

Despre boala trebuie să știe totul. Prin urmare, pentru a înțelege de ce presiunea scade la om, cu cauzele tensiunii arteriale, să ne uităm la simptomele manifestărilor bolii. 1. Având în vedere că principalul motiv pentru reducerea presiunii este slabă circulație în vasele din creier, apoi, în primul rând, vei simți pulsatilă în templele sale, și, uneori, în gât. Durere surdă, natura permanentă. Adesea, durerea este localizată într-o parte a capului, de tip migrenă. Însoțite de greață dureri, uneori varsaturi.
 2. De multe ori, schimbarea bruscă a poziției corpului - în picioare, panta începe amețeli, ochii negri, uneori, există o pierdere a conștienței.
 3. Un alt redus simptomele tensiunii arteriale este de slăbiciune, oboseală, lucrabilitate scade.
 4. De asemenea, pacienții îngrijorat de pierderi de memorie, confuzie, iritabilitate - este de multe ori modificări ale dispoziției și depresie.
 5. Dureri în zona pieptului și inima. Și hipotensiune arterială aceste dureri sunt permanente, însoțite de întreruperi în inimă, fără nici un motiv aparent, nu este asociat cu mare stres fizic și tensiune nervoasă.
 6. Nu este suficient aer, un sentiment ca și în cazul în care cineva apasă pe piept, amortit și congelare în mod constant mâini și picioare.

Câteva mai multe simptome asociate, care sunt hipotensiunea arterială și să conducă la o scădere a presiunii:

 • hemoglobina scăzută (de regulă).
 • Umflarea, vedere slabă, ten nesănătos.
 • Instabil si dureroase cicluri menstruale ea curge.
 • In timpul sarcinii, un toxicozei puternic.

tensiune arterială scăzută - cauze, simptome, tratamentul hipotensiunii arteriale

tensiune arterială scăzută - tratamentul hipotensiunii arteriale

Cunoașterea cauzelor tensiunii arteriale, dacă se întâmplă la cel puțin câteva simptome, este mai ușor de a alege tratamentul bolii. În primul rând, consultați medicul dumneavoastră dacă aveți disconfort apare în mod regulat și împiedică să trăiască pe deplin. Îndeplinirea tuturor recomandărilor sale, vă poate facilita foarte mult starea lor.

Dar, din păcate, o scădere bruscă a presiunii la pacienții hipotensivi se poate întâmpla dintr-o dată - atunci când sunt într-o cameră înfundat, în soare. Omul devine palid, amețit, și, uneori, așa cum am scris, există o pierdere a conștienței. Ce se poate face prin scăderea presiunii, desigur, nu este un leac, ci mai degrabă un prim ajutor:

 1. Dacă este posibil, se stabilească mai convenabil pentru a îmbunătăți alimentarea cu sânge a creierului. Capul aceasta ar trebui să fie poziționată cât mai jos posibil, este mai bine fără o pernă.
 2. În cazul în care nu este posibil să se întindă, apoi stai jos și-a plecat capul între genunchi. Dacă se poate, face masaj partea din spate a capului, sau trebuie să o faci cu cineva.
 3. Bea ceai dulce fierbinte sau pur și simplu de apă în cazul în care acest lucru nu este posibil.

gipotonikov cu experiență în cabinetul medical este întotdeauna pregătită stoc în cazul în care trebuie să „primul ajutor“, iar presiunea scade prea mult.

Dacă este posibil, luați:

 • 2 tablete de ceai verde extract 0,5 c. acid ascorbic.
 • Un pahar de suc de struguri si 30 picaturi de tinctura de ginseng.
 • 10 - 15 picaturi Aralia Manchurian pantokrina și 25 picături.
 • 20 picaturi de tinctura si Rhodiola rosea levzei.
 • O linguriță de tinctură chinezesc magnolie de viță de vie și glicină, în plus comprimatul sub limbă.

Desigur, aceasta este doar primul ajutor, și asigurați-vă că pentru a vedea un medic, pentru că, uneori, trebuie să fie tratate sau nu pentru a elimina consecința și cauza de hipotensiune arterială, și vă simțiți imediat de relief. Mai multe retete pentru tratament, care ajută la creșterea presiunii citite, făcând clic pe link-ul.

normalizarea tensiunii arteriale printr-o varietate de natură de agrement a procedurii: exerciții fizice regulate, hidroterapie, masaj - acestea au un efect tonic asupra întregului organism și normalizează activitatea sa, am scris deja, și puteți citi făcând clic pe link-ul - Ce se poate face la presiune joasă .

Un mijloc foarte eficient pentru a ridica presiunea de rapid:

Acesta nu mai puțin interesant este - du-te citește

Hibiscus crește ceai de presiune sau scade măceșe - proprietăți utile și contraindicații Ambrosia de albine proprietăți utile. Cum să luați

Doriți să ridice starea ta de spirit, să învețe interesant pentru a obține sfaturi?

tensiune arterială scăzută - cauze, simptome, tratamentul hipotensiunii arteriale

Sonia și eu, o gipotonichki pe tot parcursul vieții a crescut recent de presiune. Aparent, a venit perioada când sa mutat la hipotensiune arterială hipertensiune arterială, se întâmplă. Și, de asemenea, vă kk, eu nu înțeleg atunci când este ridicat, iar când scăzut - trebuie să măsoare.