Thuja cameră să crească ca un arbust in casa

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa
Tuya este un reprezentant al gimnosperme conifere din familia chiparos. În natură, acestea cresc la 7-12 m inaltime. Ei au considerat locul de nastere al Japonia și America de Nord. Aceasta planta de interior este perfect ca un cadou sau doar ca un decor pentru o vacanță de Anul Nou. acasă de cel mai puțin exigente de conifer tuia și vă va încânta de ani de zile.Știați că? Oamenii Thuja numit „pomul vieții“.

cameră Thuja: o descriere a instalației

Folosit pentru cultivarea Thuja de est acasă. Pe baza acestui tip creat mai multe soiuri pitice sunt ideale pentru cultivarea în interior. Thuja alocă uleiurile esențiale care, în plus față de un miros plăcut, de a promova purificarea aerului din bacterii. Este din cauza acestei Thuja în apartament este potrivit nu numai ca plantă ornamentală, dar, de asemenea, îmbunătăți atmosfera din cameră, și de îngrijirea care și forța vyraschivaniepod absolut toată lumea.

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa

Cum de a alege arborvitae

Ca și în cazul tuturor plantelor de apartament, pentru Tui au nevoie pentru a crea climatul potrivit. Din fericire, planta este modest, dar pentru o creștere optimă, există încă unele recomandări.

cerinţe de iluminat

Thuja cameră iubește lumina, dar nu pot tolera iluminat prea luminos, o soluție bună ar fi de a plasa planta pe partea de nord a camerei. În primăvara și iarna timp în lumina directă a soarelui nu este recomandată.

condiții de temperatură

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa
În timpul verii, este considerată temperatura optimă de 20. +30 ° C. În acest moment al cincilea pot fi luate în aer, dar a pus cel mai bine în locuri umbrite. În timpul iernii, această temperatură ridicată pentru Tui nu a fost bine deloc. Temperatura optimă în acest moment - nu mai mare de 15 ° C. Tuya este ușor de a tolera înghețuri, dar plantele de interior este mai bine să nu SuperCool.

Care ar trebui să fie umiditatea

Planta nu este pretențios la umiditate, astfel încât să poată deplasa cu ușurință aerul uscat în apartament, iar caldura intensa. Dar, dacă temperatura este prea ridicată, iar umiditatea este scăzută, în același timp, este necesar să se pulveriza, ocazional, a cincea din aspersor.

Cum să planteze tuia în oală

Din cauza modestia sale în aer liber tuia bine să prindă rădăcini aproape oriunde și în orice condiții. Cu toate acestea, dacă doriți să planteze tuia la domiciliu, atunci nu este nevoie să ia în considerare câteva sfaturi importante și trucuri. Dar, în ciuda acestui fapt, grija Tusi în oală mai ușor decât plantele în aer liber.

la cerințele solului

Thuja ca o casa de plante prosperă în oală, dacă alegeți dreptul de sol. Solul cel mai potrivit pentru Tui - ușor acid. Solul poate fi preparat în mod independent. Pentru plantele tinere vor fi amestecul optim dintre următoarele:
 • 1 parte nisip;
 • 2 părți de teren moale;
 • 4 bucăți de frunze.
Thuja adult necesită o compoziție diferită a solului:
 • 1 parte turbă;
 • 0,5 părți de nisip;
 • 1 parte de teren gazon.
Cu toate acestea, cum ar fi compoziția substraturilor pot fi achiziționate în magazinele de specialitate.

Cerințe față de oala

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa


Pentru creștere arborvitae oală de interior se poate folosi orice, principalul lucru - pentru a lua oala cu stocul, astfel încât plantele pot crește în mod normal. Orice recipient trebuie să aibă un canal de scurgere pentru a preveni stagnarea apei în sol. Cu toate acestea, în cazul în care aveți de gând să crească cincea în aer liber, cum ar fi pe balcon, atunci potul nu este potrivit nici. Ghiveci trebuie sa fie rezistente la îngheț, gama lor de pe piață, chiar acum este destul de mare, puteți alege pentru a se potrivi cu fiecare gust.

arborvitae plantare

Pentru aterizare de succes trebuie să se asigure că comunicatelor bune oală de apă, pentru a umple partea de jos a stratului de drenaj bun. Plantarea arborvitae, în esență, nu este diferit de alte plante de interior, principalul lucru - pentru a pune planta în sol drept și nu doare. În continuare, se pune întrebarea, cum să aibă grijă de Tusi după plantare. Grija pentru plante nu este foarte dificil, se va lua rapid rădăcină.

Caracteristici de îngrijire la domiciliu Tusi

În general oală cultivarea komnatnayatuyapri nu este exigent, dar, ca și pentru orice alte plante, de îngrijire pentru nevoia ei de a fi regulate. Practic de îngrijire este de udare adecvată, fertilizare și de tăiere. De asemenea, este în valoare de vedere temperatura.

Cum se uda casa de plante

Cel mai important lucru - este turnarea, va depinde de splendoarea ramurilor și atractivitatea generală a instalației. Udarea planta ar trebui să fie în mod regulat pentru a menține solul a fost mereu umed. Solul uscat nu va ucide planta, dar afecta cu siguranta aspectul său.

Și sus dressing arborvitae cameră fertilizator

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa
Thuja loc pentru dressing frecvent nu are nevoie, în așa fel încât să aibă grijă de ea, nu poți prea strâns. Se recomandă utilizarea îngrășămintelor organice și minerale în complex, iar arcul este de obicei folosit îngrășăminte cu azot, iar vara nu mai mult de o dată pe lună - potasiu. Uneori, în funcție de starea unei plante poate adăuga îngrășăminte fosfat în îngrășământ. Asta e tot ce se poate alimenta la Tui frumoase ace ale îngrășămintelor de mai sus sunt plante ideale.

plante de tăiere

Aici singura cerință este tăierea de ramuri moarte, care vor apărea în mod periodic. Cu toate acestea, pentru a conferi speciile de plante dorite pot fi tăiate când dorința experimentează cu diferite forme.

iernare arborvitae

Când aveți nevoie și de modul în care pentru a efectua transplanturi Tui

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa
Transplantarea arborvitae de dorit o dată pe an, timp în care crește suficient, și are nevoie de un vas mai mare. Mai vechi de transplant de plante este nevoie de mai multe ori. Transplant necesită un sol special pentru conifere. Efectuați procedura trebuie să cu atenție, și a depășit planta, împreună cu solul dintr-un recipient în altul, pentru a nu deteriora sistemul de rădăcină.

Cum se propaga tuia acasă

Tuya în casa este propagată prin semințe și butași. Acest lucru va necesita o plantă matură. Semințele sunt luate direct de la ea, acestea sunt în interiorul conuri. Taie-le cu nuiele pe care le cresc. Se pun conuri într-un loc cald, se vor usca si se va desfasura in timp. Apoi, putem trage din ele semințe. Semințele trebuie să fie înfășurat într-o cârpă umedă și se lasă timp de o zi, umeziți periodic pânza cu apă. Un mic pas cu plantarea semințelor de ghidare pas:

 1. Se prepară cada, este necesar să se umple substrat, umple drenaj de jos.
 2. Se toarnă apa freatică.
 3. Un ghiveci de plante o sămânță.
 4. Semințele nu trebuie să îngroape, doar presara cu rumeguș umed.
 5. Umeziti solul.
Thuja cameră să crească ca un arbust in casa
Și atunci ai nevoie de o mulțime de răbdare, primele lăstarii par a nu mai devreme decât într-o lună. Un arborvitae Bush plin - deja 5 ani. Prin urmare, a cincea semințe propagat foarte rar, din cauza acestei există un mod mai simplu și eficient.

Important: Dacă aveți acest tip de reproducere a plantelor noi se poate manifesta alte semne Sortable decât cele ale plantei-mamă. Cultivarea Tui folosind semințe necesită îngrijire de zi cu zi și este nevoie de foarte mult timp. Propagarea prin butasi este mult mai ușor, iar cultivarea de grad înalt Bush durează mult mai puțin timp. Partajarea trebuie să fie separate de planta și cufundă în pământ centimetri și jumătate. Cel mai bun din toate, în cazul în care baza de filmare va fi lemn vechi. La început, tânărul udare puieții nu au nevoie să-i dea timp să prindă rădăcini. În această perioadă, pur și simplu pulverizați periodic planta. De îndată ce tăierea și cum să se obișnuiască să prindă rădăcini, pentru a începe cumpătul. În acest scop, durata este crescut de ventilație, pot în continuare poate fi mutat într-o încăpere ventilată.

Thuja cameră să crească ca un arbust in casa
Știați că? Thuja este foarte util și are multe proprietăți utile.

Thuja într-un vas se manifestă perfect în casă. Dacă decideți să alegeți aceasta planta pentru casa ta, nu sunt greșite: camera Thuja vă va da o stare de spirit buna, purifica aerul și decora camera.