Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Îngrijirea este destul de simplu Tusi Contrar credintei populare, având grijă de acest lucru într-adevăr frumos conifere, cum ar fi tuia, este destul de simplu. Singurul lucru important pentru a avea grijă de plante de iarnă, care au fost mult timp dezvoltate și testate cu succes preparate speciale, cum ar fi „Purshat-O.“iarna Cât de periculos pentru Tui

Ca și în multe culturi, iarna - de data aceasta, când tuia sunt în special expuse riscului. Și este conectat nu numai cu temperaturi negative, dar, de asemenea, cu un vânt rece puternic, și chiar arsuri specifice de iarnă. Dacă nu vă luați măsuri de protecție a lemnului. după ace sale de iarnă rândul său, galben și poate fi văzut de multe ori situată în jurul valorii de ramuri rupte, care sunt deosebit strica aspectul.

Zăpadă și vânt rece ca gheața

Alături de influența negativă asupra temperaturii a cincea dintre acești factori afectează arborele mecanic - datorită masei mari de zăpadă, precum și ca urmare a unor vânturi puternice ramuri încep să se deformeze, congelare și rupe rapid.

Prin urmare, înfășurați copac în materialul este foarte important, mai ales atunci când vine vorba de culturi tinere. Ar trebui, de asemenea, să le legăm de mize condus în sol, la o distanță egală de trunchi.

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
A cincea folie pentru iarnă în materialul este foarte important, mai ales când este vorba de culturi tinere

Deteriorarea conifere rozătoare

Un alt factor dăunător - este activitatea rozătoarelor. Cel mai adesea suferă de Voles și popîndăi comune Thuja. daune coaja nu numai că strică aspectul plantei, dar, de asemenea, un impact negativ asupra durabilității în timpul iernii.

Prin urmare, pentru a proteja cultura acestor efecte este, de asemenea, foarte important. Pentru a face acest lucru, utilizați capcane, precum și a pus în vizuini de animale, frunze uscate unei nuci. hering cap, păr de animale și flori halbă. Arborvitae baril în sine este de dorit să-și încheie în continuare un ciorap de nailon.

conifere arsurile solare în timpul iernii

Burns de la soare pot să apară nu numai în timpul verii. În timpul iernii soarele încălzește în sine este foarte slab, dar razele sale sunt bine reflectate de suprafața albă a zăpezii. Ca urmare a radiației în exces este furnizată plantei, dar, datorită suprafeței mici a ace verdeturi usuca repede.

Acesta este motivul pentru adăpostul de ace de pin, cu țesături naturale, care au suficientă opacitate, - este una dintre condițiile necesare pentru Tusi în timpul iernii. Dar poate fi evitată dacă se utilizează medicamentul „Purshat-O.“

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Burns de razele soarelui pe myc pot să apară nu numai în timpul verii

De ce galben Thuja

În cazul în care părțile galbene Tui, acesta este un proces normal. deoarece ramurile se dezvolta, să crească vechi, pierd pigmenți lor verzi și mor, recoltând loc la noi. În acest caz, ei pur și simplu tăiați pentru a accelera procesul.

Cu toate acestea, atunci când un număr mare de ace galbene, în același timp - este rezultatul înfrângerii de arsurile solare și ierburi de uscare. Și se poate întâmpla atât vara cât și iarna.

Cum să se pregătească pentru iarnă Thuja

Pentru a evita impactul acestor factori negativi este realist și nu este la fel de dificil cum ar putea părea la prima vedere. Există mai multe metode sigure de a pregăti planta pentru perioada de iarnă, care au fost verificate mulți ani de șoferi de camion experiență entuziaști și profesioniști:

 1. În primul rând, căderea ar trebui să fie tăiate toate, ofilite, ramuri îngălbenirea vechi. Pentru a face acest lucru, să ia grădină obișnuită sau foarfece bine ascuțite. Cel mai bine este de a pre-tratarea lor în apă sau de potasiu de fierbere permanganat, nu pentru a aduce în bacterii din plante.
 2. Pentru a proteja rădăcinile utilizate stimulente (kornevin) în conformitate cu instrucțiunile - aveți nevoie pentru a obține procedura de făcut înainte de primul inghet.
 3. În timpul toamnei copac poate fi udate cu generozitate în special prin creșterea normelor obișnuite de 1,5-2 ori uscat îngheață mai repede și mai profund hidratat. Un punct important - multă apă poate fi realizată după arborele osypletsya cele mai multe ace.
 4. Plantele tinere, care nu au mai mult de 3-5 ani, asigurați-vă că pentru a lega de protecție a vântului. Pentru a face acest lucru, sunt conduse în cuie la sol și firul puternic atașat la treimea inferioară a arborelui.
 5. Mulching în jurul trunchiului - este, de asemenea, o măsură obligatorie, altfel riscul de mult rădăcini înghețate. Ea a folosit ace de pin căzute, turbă, frunze, scoarță de copac.
 6. În cele din urmă, asigurați-vă că pentru a ascunde copaci tineri cu ajutorul saci, țesături lenjerie și alte materiale, bun pentru a trece aer. Wood strat înfășurător în jur de 2-3 și legat frânghie puternic.

Respectarea acestor reguli simple, împreună cu utilizarea de mijloace speciale garantează practic aspectul frumos Tusi, precum și creșterea normală a copacului în sezonul cald.

Metode de resuscitare după conifere de iarnă

Foarte des cu tuia de îngrijire insuficientă, după o îngălbenire de iarnă de ace de acolo, murind ramuri. Adesea, gradinari arunca pur si simplu planta. Cu toate acestea, în cele mai multe cazuri, copacul poate fi restaurat. În acest scop, toate metodele uzuale - fertilizare, mulcirea, ramuri de tăiere afectate.

fertiliza plante

Imediat după iarna solul din jurul plantelor afectate ar trebui să fie bine slăbite. altă soluție lumanarica este adus să fie cumpărat ca un produs finit și este utilizat pentru instrucțiuni. Dacă perfuzia este făcută în mod independent, este luat 1 parte material uscat în 9 părți apă. Astfel, într-o găleată standard de 10 litri poate lua de la 0,5 până la 1 litru de soluție.

ar trebui să fie utilizate în mod necesar de apă caldă (mâini ar trebui să fie confortabil). Adăpate 4-5 litri pentru fiecare puieții și de 2 ori mai mult - un arborvitae mai matur.Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Mulcirea Tui - o metodă de încredere, dovedit că se aplică imediat după fertilizare

mulcire

Este o metodă de încredere, dovedit că se aplică imediat după fertilizare. Compoziție mulci noluchshe arbitrare în cazul în care este prezent așternut de conifere:

 • ace uscate;
 • scoarță de copac maruntita;
 • frunziș;
 • turbă, zdrobit în firimituri.

Raportul de amestecare este aproximativ aceeași, iar ace pot fi luate în 2 ori mai mult. Mulci este pus în mod tradițional, în jurul trunchiului, la o distanță de 30-40 cm.

tăiere

plante obligatorii măsură resuscitare - este de tăiere. sunt uscate, crăpate și îngălbenit - adică sunt semne clare de dispariție. Realizat prin procedura convențională bine ascuțită, sau mașini de tuns care sunt pre-dezinfectate în apă sau orice antiseptic la fierbere.

Utilizarea de droguri

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Obligatoriu măsuri de resuscitare Tui - o tăiere

Dacă tuia a fost înfășurat pentru iarnă într-un sac de lenjerie, nu-l elibereze imediat. Trebuie să așteptăm până când strada este stabilită temperatura pozitivă (zilnic), iar primele 2 săptămâni pentru a crea o ușoară umbrire - sau raze de primăvară pot arde ace de pin.

Resuscitarea conifere de droguri Purshat-O

Înseamnă Purshat-O este cel mai bun mijloc de protecție a plantelor, deoarece utilizarea sa permite ingrijirea pe tot parcursul anului a culturii, chiar și după absență îndelungată în țară. O trăsătură distinctivă a medicamentului - prezența în componența sa numai în condiții de siguranță pentru plante și substanțe chimice oameni. care promovează retenția de umiditate în tulpină, rădăcini și partea verde.

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Prafuri Purshat-O este cel mai bun mijloc de protecție a plantelor

Descrierea de Purshat-O

Preparatul este o soluție care constă din următoarele componente:

 • carbonat de calciu și silice;
 • apă purificată;
 • umectanți (ceara emulsie);
 • înlocuirea completă a plantelor de acoperire mecanice;
 • reflectarea în mod substanțial toate (90%) de radiații ultraviolete și infraroșii, care este dăunătoare pentru plante și supraîncălzirea acestuia;
 • preveni arsurile solare;
 • o reducere semnificativă a pierderii de apă de către plantă;
 • creșterea nivelului de adaptare dupa transplant a culturilor;
 • Plantele în recuperarea de arsuri.

Datorită acestui efect combinat emulsie de ceară, care face parte din Purshat-O, permite plantei să se simtă bine în timpul irigării prelungite din cauza secetei și lipsa unei gazde. intervale de udare pot fi reduse prin 1,5-2 ori. În plus, frunzele nu se supraîncălzească în soare, astfel încât planta nu este expus la stres termic.

Alături de iarnă de vară există conceptul de secetă fiziologică: planta pentru o lungă perioadă de frig pierde umezeala din cauza cauze naturale, care nu îi permite să înceapă o creștere rapidă în primăvară. Prin urmare, retenția apei în țesuturi cu ajutorul unei emulsii de ceară - este foarte simplu și, în același timp, un mod de încredere pentru a rezolva problema.

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului Purshat-O

Înseamnă Purshat-O este universal în efectul său - se aplică nu numai să aibă grijă de copaci conifere, dar, de asemenea, pentru răsaduri. răsaduri, arbori și arbuști decorativi și fructe. Modul de prelucrare depinde de anumite culturi (mai mult - în tabel). Și ea de pregătire pentru muncă în toate cazurile este aceeași:

 1. Soluția în flacon trebuie să fie bine amestecat timp de 1-2 minute.
 2. Ia-o galeata standard de (10 litri) se adaugă la 300 la 500 ml de soluție de pornire.
 3. Întregul amestec este amestecat bine. Rezultatul este o soluție de 3-5% (în funcție de cantitatea de medicament).

Important! Acordați întotdeauna o atenție la consistența soluției - nu trebuie să se scurgă liber din frunze. Principala sarcină - de a lichida a rămas la suprafață.

Reguli de procesare sunt după cum urmează:

 1. Cel mai bun timp - a doua jumătate a zilei.
 2. Dacă este posibil, vremea ar trebui să fie uscat și windless (în timpul sezonului ploios, iar tratamentul nu va avea un efect semnificativ).
 3. Modul optim de lucru - utilizarea spray. Dacă efectuată prin stropire (simpla pulverizare picături mari), rezultatele vor fi mult mai rău.
 4. În timpul procesării, trebuie să se amestecă în mod constant soluția - atunci problema va menține consistența optimă și să acopere în mod fiabil frunziș.
 5. Rezultatul muncii trebuie să fie uscarea completă a medicamentului pe părțile verzi ale plantei. După aceea, se ia o decizie dacă este sau nu pentru a efectua prelucrarea secundară.

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Înseamnă Purshat-O este universal în efectul său - se aplică nu numai să aibă grijă de copaci conifere, dar, de asemenea, pentru răsaduri, pomi fructiferi, decorativi și arbuști

Caracteristicile specifice de pulverizare a culturilor sunt prezentate în tabel.

Se amestecă soluția Purshat-O cu orice alți agenți pentru îngrijirea plantelor (îngrășăminte, pesticide, amelioratori de sol, etc.), numai după un experiment pozitiv. În cazul în care agentul în amestec cu alte substanțe care nu dăunează plantelor, acesta poate fi aplicat. Fără pre-test de risc este de nedorit.

măsuri de precauție

Înseamnă o substanță cu risc redus (conform clasificării acceptată se referă la o clasă de pericol 4). Cu toate acestea, în timp ce lucrează cu pregătirea necesară pentru a lua în considerare câteva reguli simple, care să asigure siguranța organismului:

 1. Cel mai important lucru - pentru a evita căderea de picături, spray în ochi. Container cu substanța trebuie să fie păstrate la lungimea brațului de pe fata.
 2. Este de dorit să inhaleze o ceață care poate fi generată este împrăștiată (acest lucru este posibil să se utilizeze un aparat respirator medical sau masca conventionala).
 3. În cele din urmă, trebuie să se asigure că soluția nu a ajunge la pielea expusă.

Thuja de plantare, de îngrijire în timpul iernii, de ce au ace galbene de arborvitae, conifere resuscitare purshat-oh de droguri fotografie
Cel mai bun timp de plantare Tui - Spring

În caz de contact accidental a soluției cu diferite părți ale corpului trebuie să efectuați câțiva pași simpli:

 1. În cazul în care agentul primește totuși în ochi, trebuie să opriți imediat locul de muncă și să le clătiți sub un flux mare de apă rece timp de 15 minute.
 2. În cazul în care soluția a fost la îndemână sau o altă parte a pielii, vă puteți spăla pur și simplu cu săpun și clătiți bine corpul.
 3. În caz de inhalarea ceață de soluție poate merge pur și simplu afară și aer curat pentru câteva minute.
 4. În cele din urmă, dacă este înghițit accidental, solicitați sfatul medicului.

În același timp experiența pe termen lung, folosind consecințele asupra sănătății ale soluție de urgență nu a fost niciodată observată.

Tehnologie și calendarul de plantare arborvitae corect

Cel mai bun timp de plantare - primavara, ca și în cazul în care arborele este plantat în toamna, supraviețuirea lui va scadea cu 10-15%. Tehnologia de plantare este simplu:

 1. În primul rând, trebuie să alegeți locul corect. Tui potrivite optim pentru locurile cu umbrire și închise la vânturi constante. Din această descriere este ușor de ghicit care va fi cel mai bun pentru plantarea de-a lungul pereților casei de țară sau de altă structură - în afară de acest aranjament permite copac bun să emită o casă.
 2. Puteți face o plantare-un rând sau pe două rânduri. Intervalele dintre arborii ar trebui să ajungă, respectiv 1 și 2 metri. Când este vorba de soiuri de mare, minim - 4-5 metri.
 3. groapă de aterizare săpat rădăcini de două ori mai adânci, iar volumul este de 3 ori mai mare decât mingea rădăcină. Este important să se păstreze gât rădăcină de pe suprafața (nu la sol).
 4. După săpat foaia sol este introdus 2 părți și 2 părți humus și 1 parte din nisip si turba. Este posibil să se adauge nitroammofoks (0,5 kg).

Imediat după plantarea copacilor trebuie bine udate.

Există foarte puține plante care vor fi decorațiunile originale de orice design gradina si concept. Thuja - este un mare exemplu de un copac de conifere cu verdeață moale, luxuriantă, care nu numai că arată bine pe cont propriu, dar, de asemenea, un bun va sublinia demnitatea altor plante.