Thuja - îngrijirea la domiciliu, fotografii, specii, de reproducție, plante de apartament

Iubitorii de arta peisajului este bine cunoscut de plante tuia. Cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru aceasta planta? După cum sa dovedit, având grijă de Tusi e destul de ușor de făcut. Consideră-l.Thuja - îngrijire la domiciliu

Tuya nu este agitat la sol, mai degrabă îndură de căldură și secetă, fără complicații, și ia forma unei tunsoare. În cazul în care planta pentru a oferi un sol fertil de gradina, decente (dar nu și în nici un mod excesiv) udare și loc însorit sau penumbral, va realiza formarea unei coroane de lux.

Dacă Tuya în casa este solul prea uscat sau prea umed, sau nu este obtinerea suficient de lumina soarelui, ea riscă să piardă frumusețea ei. Acest lucru poate duce la pierderea splendoarea coroanei, formarea unui număr mare de conuri și ace pot deveni mai puțin strălucitoare și saturate.

Tanarul copac este foarte ușor să rupă, astfel încât numai a cincea plantate imediat trebuie să fie protejate. Acest lucru se va proteja de daunele care pot provoca animalele și copii mici. De asemenea, trebuie evitată în grija Tusi la solul din jurul plantei a fost „ascuns“ la animale - acest lucru duce foarte repede la moartea sa. Utile pentru copac nou plantat va fundazol soluție de procesare. 10 litri de apă trebuie utilizat 10 grame de substanță.

Tuy pot fi plantate grupuri sau indivizi. Cel mai adesea, aceste plante sunt folosite ca acoperire și pentru a crea un parc trunchiate forme.

Reproducere Tui la domiciliu

Reproducerea acasă Tui poate avea loc în două moduri: prin seminte si pe cale vegetativa.

înmulțirii semințelor Thuy - un proces destul de complicat și consumatoare de timp. Pentru maturarea răsaduri trebuie să fie cuprinsă între trei și cinci ani. Acest lucru va necesita semințe proaspăt recoltate, care au fost stratificării naturale (din toamna acestea rămân în sol sub zăpadă). le-au plantat în primăvară, aprofundarea solului la o jumătate de centimetru. Pentru siguranța semințelor măcinate sunt stropite deasupra unui strat de rumeguș.

Din ce în ce Thuja acasă propagate prin butași, care a luat aspectul de lemn. Vârsta lor este de aproximativ doi la trei ani, iar lungimea lăstarilor, de la douăzeci și cinci până la patruzeci de centimetri. Rupe lăstarii au nevoie, astfel încât au lăsat o bucată de cherestea „nativ“ - „călcâiul“ așa-numitul Acest lucru contribuie la o mai bună înrădăcinare plante. Înainte de plantare butași în seră Thuy înmuiată într-o soluție de IAA. Solul, care sunt plantate tineri tuia - un amestec de turbă, pământ de lemn și nisip de râu în proporții egale.

Cum la apă tuia?Îngrijire la domiciliu și udare Thuy: într-o secetă ar trebui să fie udat de două ori pe săptămână. Acest lucru va ajuta la eliminarea frunzele copacului de praf și determină aroma de ace de pin, care are un efect revigorant. Stratul superior al solului în jurul plantei este utilă pentru a desface periodic. Nici locuri îngrijirea Tusi a crea un strat protector. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este de a folosi turbă sau rumeguș. Grosimea stratului este de aproximativ 7 centimetri.

transplantare Thuy

boli Thuy

Periculos pentru plante Departamentul de conifere este o ciuperca, care Tuya poate transforma galben sau chiar pierde lor frunze de ace.

Acum, că știi cum să se uite după Tusi.

Soiuri și tipuri de Thuy

genul mici, inclusiv 5 specii de arbori conifere veșnic verzi de ploaie, regiunile temperate de Nord-Est Asia și America de Nord. Toate tipurile de lemn sunt evaluate pentru unele plantații cultivate pentru uz PAS industrial. Plante frumoase pentru grădini și parcuri.

În copaci cu trunchiuri drepte scoarță fibros; formă de creștere poate fi columnar sau conic. frunziș olfactiva constă dintr-o pluralitate de pliante scară cum ar fi aplatizate. conuri ovoide tineri verde, maro la maturitate, adunate în grupuri, par a fi prea mică (12 mm) pentru un astfel de copac mare. forma subdimensionat, o înălțime de 38 cm, sunt excelente, de exemplu, gradina stancoasa sau container.

Îngrijirea și cultivarea Tui la domiciliu: copaci rezistente la frig si nu sunt pretentiosi la tipul de sol bine drenat. Cele mai multe specii de Thuy în retragerea sa preferă plin soare și nu tolerează sec. Thuja este propagat prin semințe sau butași în timpul iernii.

Thuja occidentalis (Thuja occidentalis)

Înălțime / lățime. înălțimea de 15 m.

Aspect Thuy vest. arbore cu coroana conic și roșu-brun scoarță solzoasă. frunziș dens format din frunze de dimensiuni cum ar fi galben-verde verde deschis de jos, bine așezat pe o suprafață plană, răspândirea ramuri. frunze toamna devine bronzata, umflaturi verzi mici, maro la maturitate. Această specie a dat naștere la 140 de varietăți și forme, de arbuști creștere reduse la copaci înalți.

 • Ericoides - o mică înălțime arbust de 45 cm, cu un bronz moale frunze devine maro-verde la maturitate;
 • Lutea creste pana la 2,4 metri, timp de 10 ani, în timpul iernii lasă rândul său, auriu-bronz;
 • Lutea Nana - un arbust mic de formă conică, cu o iarnă frunziș galben-auriu;
 • Micky - zelenolistnyh formează o coroană sferică.
 • Slow-Rheingold reprezintă patula rotunjită 75 cm arbuști și un diametru de 1,5 m, iarna frunzele devin de culoare maro-aurie.
 • La Smaragd formă conică compactă a coroanei, și frunzișul verde strălucitor, își păstrează culoarea pe tot parcursul anului. Deoarece este posibil să se formeze un gard viu dens 1.8m inaltime.

Thuja plicata (Thuja plicata)

Înălțime / lățime. Cultura este un copac cu creștere rapidă atinge 24 m în înălțime, cu toate că în natură este mult mai mare.

Aspect Thuy pliat. vedere este foarte apreciat pentru lemn durabil, flexibil, moale. Forma coroană conică devine treptat ramuri columnare ofili. Medno frunziș verde are un gust dulce.

 • formă subdimensionate Rogersii reprezintă bucsa cu diametrul de 45 cm.
 • În înălțime Zebrina compact de 6 m și un diametru de 1,5 m luminos verde strălucitor frunze cu benzi galbene.
 • La frunziș de aur Aurea.
 • Stoneham Aur - creștere lentă arbust mare de formă conică; frunziș de aur, cupru și bronz la partea de sus.
 • Într-un frunziș similar cu el Collyers de aur este galben strălucitor.
 • Atrovirens - un arbust compact este ideal pentru garduri vii.