Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

Evergreens sunt atractive, deoarece acestea își mențin aspectul pe tot parcursul anului. Unul dintre reprezentanții este arborvitae. Acesta poate fi cultivate nu numai în grădină. Plasarea cincea în oală, îl puteți folosi în vara pentru decorarea gradina, iar iarna - la domiciliu.Descrierea și soiurile

Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

Thuja aparține familiei chiparos. Un alt nume - Ironwood. În condiții naturale, și că Japonia și America de Nord, se poate ajunge la o înălțime de 7 m.

Thuja - este un arbore vesnic verde sau arbust, care numără mai mult de o sută de forme ornamentale.

Ramurile sale sunt plate, frunze de-ace în formă de diamant mici. Acestea sunt dispuse opus și acoperă solzi de ramură specifice. Frunze în formă și plasare seamănă cu zona zoster. De asemenea, ele stivuite unul pe altul, creând o cale de complicat. Conurile sunt în jos îndoite, de formă alungită.

Lăstarii sunt de culoare verde. Cu varsta, ei drevesneyut și devin maro. În loc de boboci de flori, formate după polenizare antere denivelări. Dimensiunea lor este de aproximativ 1 cm. Se coc în toamna devreme. Frunzele de arborvitae conține ulei de camfor. Acest lucru se datorează miros plăcut, care vine de la plante.

Tuia are mai multe tipuri:

 • Vest (pomul vieții).
 • Chineză sau Sichuan.
 • Coreeană.
 • Japoneză sau tuia Standish.
 • Pliat (gigant).

Acum, mai mult și mai mult estul tuia cultivate ca plante în ghiveci. Pentru a face acest lucru, crescătorii a creat o mulțime de forme pitice. Ele se deosebesc prin culoarea de frunze, care pot fi de culoare verde, albastru, auriu sau argintiu. Exista soiuri cu culori amestecate.

Vasele pot fi cultivate Tui:

 • Danica
 • pliat Vipkord
 • Pliat Kagers frumusețe
 • Globul de Aur Western
 • Western Teddy
 • West Mickey
 • VlostochnayaAurea Nana
 • pitic
 • Tiny Tim
 • Micul gigant
 • Miriam

reproducerea arborvitae

Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

Reproducerea arborvitae se poate efectua semințe. butași sau ramuri și stratificarea. Dar procesul de semințe de arborvitae în creștere durează până la șase ani. Pe lângă proprietățile materne cu această metodă de reproducere nu este transmis.

Semințele trebuie să fie proaspete. Când sunt depozitate în căldura pe care o pierd germinarea lor. Pentru a obține semințe de conuri, trebuie să le separe. Prevăzute semințele sunt uscate, cernute printr-o sită mare. În regiunile în care zăpada durează o lungă perioadă de timp, puteți seta semințe în tifon și după căderile de zăpadă le îngropa în zăpadă la o adâncime de 30 cm. În cazul în care acest lucru nu este posibil, pentru că zăpada nu rămâne mult timp, ei stratificat prin plasarea în nisip umed și setarea câteva luni într-o pivniță sau un frigider. Periodic, trebuie să le verifice, astfel încât acestea nu sunt acoperite cu mucegai și uscăciune.

Când trapa semințe plantate în nisip. Germinat, la o temperatură ridicată, acoperă sticlă sau film. Dacă condițiile meteorologice permit acest lucru, pot fi plantate afara in sol afânat cu nisip, acoperit mini teplichke.

 • Cel mai adesea propagate prin butași semilignified a cincea. Acestea sunt tăiate când este tulbure în dimineața de la mijlocul plantei mature. Mai bine nici măcar să taie și rupe mișcare bruscă de sus în jos, astfel încât, la sfârșitul tulpinii călcâiul stâng - o bucată de scoarță de copac. Cu cât este, cu atât șansele de înrădăcinare.
 • Butasii trebuie să fie sănătoase, nu foarte tânăr sau bătrân. Cele mai mici crengi și frunze sunt îndepărtate, astfel încât, după plantarea ei nu ating solul. Ele sunt înrădăcinate într-un amestec special pregătit. Pentru prepararea sa se amesteca turba si nisip in parti egale.
 • Este de dorit să se stabilească preparate butași soluție Kornevina în stimulatorul sau alte înrădăcinare.
 • Sunt plantate în pământ, îngropat câțiva centimetri și un unghi de înclinare de 60 °. Nestle sticle de plastic sau cutii de conserve. Acest lucru va ajuta la menținerea nivelului de umiditate de aproximativ 70% în mini-teplichke. Temperatura de înrădăcinare ar trebui să fie aproximativ 23 ° C
 • Periodic scoate capacul pentru a menține tăiere și de pulverizare se ventila zona de înrădăcinare. Dacă nu, sub adăpostul poate fi luat de mucegai și să moară butași. Se îndepărtează complet capacul după arborvitae va merge la o creștere.


ramuri de reproducere efectuate aproape la fel de bine ca și butași. Utilizarea Kornevina necesară. Nisipul și ustensile, înainte de plantare este nevoie să fie dezinfectate cu o soluție de permanganat de potasiu.

În al cincilea rând propagate prin stratificare dificilă din cauza cantității mici de spațiu liber în oală în jurul trunchiului. Puteți încerca să pună lângă un alt vas, în care aluneca pini, ramuri de pre-rupere de pe site-ul pleacă. Top acoperite cu pământ. Udate. După butași înrădăcinare sunt separate de planta mamă.

Plantarea și transplantare

Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

Solul pentru arborvitae tinere ar trebui să fie liber, aerul și umezeala bine curge la rădăcinile plantelor. arborvitae sa cultivare pot fi cumpărate de la un magazin de flori, selectarea unei compoziții pentru conifere. O poți găti singur. Se amestecă 2 părți esență moale, 4 bucăți de frunze. Adăugați nisip polportsii.

Containere sau vase pentru tui pitic poate avea un volum de 20-30 litri. Pentru plante au nevoie de o multime de feluri de mâncare pentru 100-150 litri. În acest caz, plantele pot fi lăsate în aer liber pentru iarnă. Pot pentru plantare arborvitae ia de 3 ori mai mult decât o bucată de pământ cu rădăcini. Pe fundul vasului este plasat un strat de drenaj. El va preveni stagnarea de umiditate în apropierea sistemului radicular al plantei. Face posibilă din bucățile de spumă și de congestie tăiate. Puteți turna pietriș, dar în acest caz este un impact semnificativ asupra greutății oală.

Al cincilea set, astfel încât gulerul rădăcină a fost la nivelul stratului de sol superior. Udate. Amplasat într-un loc suficient de luminos, dar departe de lumina directă a soarelui. Puteți utiliza chiar și fereastra de nord, dar cantitatea de lumină ar trebui să fie suficientă. În caz contrar, coroana va fi rară și urâtă.

Transplantată primii ani de viață al cincilea în fiecare an, în timp ce creșterea diametrul vasului pentru câțiva centimetri.

Solul pentru Tui mai în vârstă care nu au nevoie la fel ca și pentru plantele tinere. Se amestecă 3 părți de turbă și nisip și o parte a foii la sol. Setați arborele la nivelul solului a rămas la fel ca înainte de transplant. Dacă aprofunda gât rădăcină rădăcini puternice pot putrezi. Sistemul radicular Tui este în partea superioară a solului. Prin urmare, nu poate fi mult pentru a slăbi, nu deteriora radacinile.

Îngrijire Tusi

Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

Cum să aibă grijă de planta:

 1. îngrijire de vară Tusi este udare regulată. Acesta trebuie să fie protejat de lumina directă a soarelui. Se simte bine în grădină, la umbra copacilor lumina. Ea nu tolerează căldură și proiectul.
 2. Iarna trebuie sa aranjeze pentru intervalul de temperatură arborvitae de 5 până la 15 ° C. Dacă lăsați-l într-o cameră cu temperatură ridicată și umiditate scăzută, lăstarii se poate usca. Nu instalați oala Tusi în apropierea radiatoare sau sobe.
 3. Iarna udare mai rar nevoie, asigurându-vă că bulgărelui de pământ de pământ în oală nu se usucă. Excesul de umiditate la udare frecvente poate provoca putrezirea rădăcinii.
 4. Thuja într-un volum suficient al containerului poate fi lăsat pentru iarnă în grădină. In primul an, chiar înainte de debutul îngheț, au înfășurat netesut. Sub partea de jos este prevăzută de bord gros. După aceea că stratul de zăpadă asigură acestuia pe sol în container nu este mai mică de 20 cm. Iarna următoare, trebuie să treacă fără complicații. Cu excepția cazului, desigur, strada va fi zăpadă și îngheț nu va scădea sub 20 de grade. Prin urmare, este mai bine să aibă grijă de adăpost cu spuma sau alte izolare.
 5. Thuja răspunde bine la stropirea cu apă la temperatura camerei. Acest lucru este necesar mai ales în timpul iernii, dacă nu se poate asigura o scădere a temperaturii. Pentru pulverizare arborvitae irigare este de preferat.
 6. Alimentate cincea ori pe lună, în primăvara și vara. Fertilizator pentru conifere puternic diluate, astfel încât să nu provoace o creștere accelerată a arborvitae.
 7. Thuja se pretează la formarea coroanei. De tăiat via sau topping ramuri. In acest fel este posibil de a genera o plantă cu forma dorită a coroanei. Acest lucru poate fi o sferă, con, piramidă. Puteți crea o plantă cu sau fără Bole el.

Boli și dăunători

Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

ramuri tinere de arborvitae pot fi deteriorate de afide omnivore. Ea a stabilit pe capetele lăstari tineri prin intermediul unor furnici, pe care le transportă la stup. Creștere, supt seva din lăstari tineri. Ca urmare, ele nu reușesc să crească, se ofilesc. Lemn pierde decorativ, poate chiar ucis. afide Lupta nevoie de prelucrare insecticid de plante în conformitate cu schema specificată în instrucțiunile pentru droguri.

Ca rezultat, udare abundenta poate putrezi radacinile sau trunchi.

Poate deteriora frunzele si frunze de tuia-mestecat conifer mol zygaenidae, rădăcinii și tulpinii Quadraspidiotus perniciosus, tueva gândacul. Treat Fufanonom.

Boala Tui apare ușor. Ei au originea în principal fungică, de exemplu. mucegai Brown. Face cu ei au nevoie de 10-14 zile fungicide pulverizare. Acest lucru poate fi un medicament pentru houseplants Foley, Malathion, fitosporin fungicid organic.

Utilizarea Tui

Thuja într-un vas de reproducere, de plantare și îngrijire la domiciliu

Thuja mulțumit cu aspectul lor pe tot parcursul anului. La urma urmei, ea nu a vărsat frunzele lor. Acesta poate fi înlocuit cu un pom de Crăciun, decorat cu jucării și serpentină. Volatile, care emit frunze Arborvitae purifica aerul prin distrugerea organismelor patogene. În plus, acesta emite o aromă plăcută. El are un efect pozitiv asupra sistemului nervos al altora.

Din ace de arborvitae produc medicamente care stimulează sistemul nervos și cardiovascular.

Sucul de arborvitae are efect antiseptic și hemostatice. Preparate bazate pe arborvitae ajutor în tratamentul răcelilor acțiunii diaforetic și expectorante datorate. Utilizați un decoct de ramuri arborvitae pentru a consolida păr. Cu toate acestea, mari cantități de uleiuri esențiale Arborvitae otrăvitoare. Prin urmare, ele nu pot fi folosite pentru femeile gravide, pacienții cu epilepsie.

În vara anului vase cu Tusi pot decora curte, plasându-le în zone umbrite. În timpul iernii, ei curat în casă, în cazul în care acestea arata foarte bine pe fundalul de flori și plante frunziș. Chiar mai bine se simt pe balcon izolat sau seră.