TIC vine la grădiniță

Elena Sokolova
TIC vine la grădiniță

TIC vine la grădiniță

(Din experiența GBDOU №18 Moscova District of St. Petersburg)

Tehnologia informatică - o direcție specială în a face cu un copil care este capabil să contribuie la aceasta. Acum am chiar și la nivel de oraș încă nu este suficient de dezvoltată. În cazul în care școala este încă acolo laboratoare de informatică și table interactive pentru școli produse unele programe de calculator și clase - prezentarea, în grădiniță, acest lucru abia a început și este, de obicei, la nivelul de entuziasm și interes al profesorului.Începând cu anul trecut, TIC și-a găsit aplicarea în activitățile noastre și preșcolari muzică comună a copiilor și profesorilor. În primul rând, am început să folosească TIC în activitățile de petrecere a timpului liber pentru introducerea unei mici cantități de materiale informative în timpul liber cognitiv. Așa că am folosit TIC în timpul tău liber. „Armata noastră este puternică.“ „Ziua Victoriei“. "Noi Petersburgers".

Împreună cu directorul muzical GDOU №18 Fodorovoy Tatyanoy Nikiforovnoy au fost dezvoltate și oferite la jocuri de copii muzică ( „ghicitori muzicale“ „Instrumentul de verificare“, „Ce prisos“ „Ceea ce la început că mai târziu“ ...) și prezentarea de muzică - conversație ( „Ascultați muzica P. I. Chaykovskogo. "" imagini muzicale „).

Trebuie remarcat faptul că o mulțime de ajutor în această lucrare a avut regiunea NMC Moscova. În special, metodiștii Skurihina Vera Vasilevna Polyakov și Xenia Dmitrievna care duce la club NMC SADIK.RU, în care cadrele didactice a oferit consultanță în lucrul cu TIC, materiale, și a organizat schimbul de experiență în domeniul educației preșcolare.

Acum vom trece treptat la utilizarea computerului pentru a lucra cu părinții lor.

- consultanță de specialitate pentru părinți

Trebuie remarcat faptul că am început să utilizeze TIC în entuziasmul „gol“. Computer ne-a adus părinții și să-l ajute să servească. Acum, reseller. De la începutul acestei lucrări am, calculatorul este în grupul meu. În acest an a fost posibil de a dota un birou mic, care poate proveni dintr-un subgrup de copii alți îngrijitori. GIT dobândite într-o sală de muzică.În ciuda acestor condiții primitive, vom, desigur, să încerce să respecte normele sanitare elementare.

În conformitate cu cerințele claselor SanPiN folosind computerul sugerează pentru copii cu vârsta de 5 ani - 10 minute, pentru copii cu vârsta de 6-7 ani - 15 minute. Așa cum folosim calculatorul doar ca un ecran, permite, dacă este necesar, crește activitatea timp de 5 minute, dar cu o schimbare obligatorie a activității și fizminutkoy. La sfârșitul clasei efectuate în mod necesar exerciții pentru ochi.

Desigur, asigurați-vă că aerisirea camerei înainte și după ocupație.

Clasele sunt efectuate cu utilizarea TIC au nu mai mult de 2 - 3 ori pe săptămână, toate clasele au efectuat un subgrup de copii. SanPiN-ne pentru a determina dimensiunea ecranului de 28 inci sau 69 cm. (Pentru grupul).

În concluzie, vreau să subliniez unele dintre aspectele pozitive ale utilizării unui calculator și unele rezultate ale acestei activități.

- Desigur, cel mai important lucru, că utilizarea calculatorului a însufleți în mare măsură activitățile noastre educaționale comune cu copiii, a dat un răspuns emoțional pozitiv foarte puternic de copii. Dinamica (ceea ce a permis contribuit chiar să scurteze durata de angajare). Copii a fost doar interesant de a percepe materialul vizual într-o bună calitate, mare, expresiv. Mai mult decât atât, faptul că copiii moderni este foarte aproape de percepția imaginilor pe ecran.

- Rezultatele deja de monitorizare pe parcursul anului trecut au arătat un nivel mai ridicat de dezvoltare a copiilor în domeniul intelectual și cognitiv. Dacă înainte de aceste zone sunt întotdeauna „scufundat“, iar pe primul loc este dezvoltarea artistică și fizică, anul trecut am vazut un salt semnificativ în aceste zone la seniori copiii preșcolari ale acestor grupuri, pe care le-am folosit TIC.

- pentru profesori de a utiliza TIC, pur și simplu transformat un depozit de aspecte pozitive:

• Desigur, utilizarea de materiale vizuale de înaltă calitate

• Selectarea calității suplimentare a variat într-un material de vorbire conținut și informativ.

• Acumularea deja conceput, structurat, deja cu imagini clare și lecții text, prezentări, care pot fi folosite de ani de zile și este ușor de a face ajustări, dacă este necesar.

• Desigur, reduce timpul pentru a se pregăti pentru clase.

• Există un schimb de experiență, o oportunitate de a utiliza experiența și expertiza colegilor lor de pe Internet.

• Pentru părinți, există o oportunitate suplimentară într-o formă interesantă, plină de culoare introspecție în viața copiilor lor la grădiniță.

Senior tutore GBDOU №18 Sokolova EB

Tehnologia pedagogică. Tehnologia - o rețetă detaliată a modului unei activități în cadrul metodei alese. Tehnologia pedagogică.

TIC vine la grădiniță
Prezentarea „comestibile - technicală.“ „Ciuperci“ subiect lexicală. Subiect: Introducere în lumea exterioară. În clasă de multe ori am folosi moderne de informare și comunicare.