Tipuri de scleroză multiplă, simptome, tratament de atac folk

Tipuri de scleroză multiplă, simptome, tratament de atac folk
Scleroza multipla - este o boala autozomal de caracter cronic, care afectează creierul și măduva spinării. Aceasta boala se manifestă în primul rând cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani si multi pacienti perceput ca o pedeapsă între. Cu toate acestea, cu diagnosticul precoce și efectuarea tratamentului de întreținere planificate nu poate zeci de ani pentru a prelungi durata de viață normală a pacientului. Astăzi, medicii au exprimat opinia că boala are o natură genetică. În acest caz, în cazul în care familia are un caz de scleroză multiplă, care au rude există o probabilitate mare de apariție a acestui fenomen - aproximativ 80%. Boala este mai frecventa in tarile occidentale si afecteaza femeile de doua ori la fel de des ca si barbatii. Atunci când scleroză multiplă este diagnosticată într-o persoană cu o întârziere, el se confruntă cu o pierdere rapidă a capacității și de invaliditate severă. S-a observat că în țările cu o lipsă de boală lumina solară se dezvoltă mult mai abundente decât în ​​latitudini tropicale calde și însorite. Numărul maxim de persoane afectate cu scleroză multiplă care trăiesc în țările nordice. Astăzi, pentru a sprijini pacientii care utilizeaza medicamente diferite medicamente, dar nu este de prisos să amintim medicina populară. Pentru a obține cele mai bune rezultate de medicamente ei, de asemenea, ar trebui să fie adăugate la terapia complexă a bolii.Cauzele sclerozei multiple

Pentru a stabili cauzele bolii, nu a fost posibil până în prezent. La nivelul ipotezelor medicii au exprimat opinia că provoacă boala:

 • factori ereditari;
 • lipsa de lumina soarelui;
 • leagăne anuale de temperatură.

Multe țări sunt de lucru pentru a gasi cauzele acestei boli grave, dar, atâta timp cât acestea rămân un mister.

Forme de scleroza multipla

Pana in prezent, medicii au identificat trei forme ale bolii. Acestea diferă în dezvoltarea caracterului, și de a alege este necesară dreptul de susținere specialistul de îngrijire pentru a înțelege exact cum o el trebuie să facă.

 • Formularul recidivantă. În această formă a bolii la om este schimbarea marcată a exacerbări și remisiuni. În absența tratamentului, în majoritatea cazurilor, această condiție progresează treptat, ceea ce duce la agravarea bolii și de invaliditate. În ciuda perioadelor de fals imbunatati pacient bunastarii, boala se dezvolta, captarea unui număr tot mai mare de creier și măduva spinării secțiuni.
 • Formularul secundar progresivă. De obicei, această condiție se dezvoltă pe fondul sclerozei multiple recidivante, care nici un tratament. Tranziția bolii în această formă este notat în 7-10 ani după primele simptome. În acest caz, scleroză multiplă, încet, dar sigur progresează și încetini acest proces nu este posibil, chiar și cu utilizarea mijloacelor moderne de tratament.
 • forma primara progresiva. Acest tip de scleroza multipla este cel mai periculos. El începe rapid și progresează rapid, într-un timp scurt, ceea ce duce pacientul la invaliditate totală. Încetini procesul de aproape imposibil. Speranța de viață a pacienților cu această formă a bolii nu este mare.

Simptomele sclerozei multiple

Deoarece leziunile pot fi în diferite părți ale creierului și măduvei spinării, precum și simptomele bolii pot fi diferite. Având în vedere acest lucru, este necesar să se familiarizeze cu cele mai frecvente manifestări ale bolii, în care nevoia urgentă de a solicita ajutor medical. Ca o regulă, boala este însoțită de următoarele simptome:

 • slăbiciune marcată la nivelul picioarelor, atunci când creșterea tonusului muscular;
 • slăbiciune în mâini (nu poate fi semnificativ);
 • lipsa de precizie a mișcării;
 • unsteadiness de mers;
 • mișcări raskoordinirovannost;
 • amețeli;
 • vedere încețoșată (pot fi foarte diverse);
 • globi oculari oscilație dintr-o parte în alta;
 • reducerea sensibilității pielii;
 • o penetrare curent sens a coloanei vertebrale, cu un cap ascuțit înclinat înainte;
 • tulburări de urinare (disponibil ca incontinență și retenție urinară);
 • încălcarea inghitire;
 • vorbire neinteligibilă;
 • o scădere a inteligenței.


Chiar și câteva simptome ușoare, ar trebui să determine o vizită imediată la medic și de urgență tratament. Pacientul este important să se înțeleagă că terapia de întreținere înceapă cât mai repede, cu atât mai probabil, pentru a evita handicap. simptome ar trebui să fie amortizată în oboseala generală și se așteaptă ca acestea vor trece pe cont propriu, aceasta va duce doar la exacerbarea stării.

Principalele cauze de deces în scleroza multiplă

Rezultatul fatal al bolii este posibilă în cazul în care pacientul complet paralizat. În această stare, pe fondul bolii, care întrerupe funcționarea mușchilor și a sistemelor din organism, de multe ori se dezvolta:

 • pneumonie congestiv;
 • necroză plămânilor;
 • cangrenă;
 • septicemie (din cauza presiunii profunde rani care nu se vindeca);
 • infecție urinară severă;
 • proasta funcționare a organelor interne.

Deoarece în caz de paralizie severă a pacientului nu este chiar în măsură să vorbească, cu atât mai des la începutul unui proces periculos este transparent pentru persoanele care le îngrijesc, iar atunci când este găsit, este prea târziu. Din acest motiv, chiar și cu mijloace moderne de tratament a complicațiilor amenințătoare de viață nu este posibilă depășirea sclerozei multiple.

remedii populare utilizate în scleroza multiplă

Folk medicamente, precum și medicamente, sunt utilizate pentru a inhiba dezvoltarea bolii și pentru a preveni recidiva acesteia. În mod voit acestora, nu ar trebui administrat, și înainte de a începe să primiți în mod necesar trebuie să informeze medicul curant. Dacă mâna este nici o obiecție, puteți începe tratamentul. Această necesitate este legată de faptul că nu toate persoanele medicale și medicamente pot fi combinate între ele.

Un instrument util în lupta împotriva sclerozei multiple sunt florile de trifoi roșu. În scopul de a obține de la ei medicamentul de care aveți nevoie pentru a lua un borcan de sticlă într-un volum de 1 litru și se umple până la refuz cu flori, nu-i burat. După aceasta, se toarnă în 2 pahare de vodca Trifoi de înaltă calitate. Perfuzați astfel de medicament să fie bine închise cu un capac, în întuneric, la temperatura camerei. Este important să se agită recipientul cu pregătirea timpului de droguri 1 pe zi. Ia tinctura trebuie sa fie terminat după tensionarea de 20 ml înainte de a merge la culcare. Durata tratamentului este de 3 luni. După aceea, avem nevoie de o pauză de 2 săptămâni, iar apoi - trecerea unui nou curs. Tratamentul unui astfel de sistem se desfășoară pe tot parcursul vieții.

Este un instrument util și sucul de ceapa amestecat cu miere. Pentru a lua medicamentul de care aveți nevoie pentru a depăși cu ajutorul storcătoare 1 ceasca de suc de ceapa si se amesteca cu 1 ceasca de miere. Utilizați amestecul a fost de 60 de minute înainte de masă sau după 60 de minute după masă și 1 lingură de 5 ori pe zi. Păstrați banii în frigider. Admiterea medicamente ar trebui să fie efectuată în mod continuu.

În timpul verii, nu uita de coacaze negre. Acest boabe este capabil de a avea un efect terapeutic puternic in scleroza multipla. În scopul de a se aplica în terapie, nu este nevoie să se pregătească ceva. Doar în fiecare zi, timp de 1 lună pentru a mânca un kilogram de fructe. Dacă se dorește, pot fi amestecați cu miere proaspătă, încă lichid colectat de lămâi verzi sau ierburi.

Un instrument util în lupta împotriva bolilor și sunt semințele Echinops Sphaerocephalus. Pentru a obține o formulare este necesar să se ia 3 linguri de prime vegetale pure se toarnă 1 cană doar apă fiartă. După aceea, compoziția trebuie sa insiste într-un termos, încălzită pătură suplimentară de peste 12 ore. După acest termen și mijloace de filtrare utilizare, împărțit în 4 porții în timpul zilei. Acest tratament trebuie continuat timp de 60 de zile, apoi se face o pauza de o luna.

Acesta va fi util și compoziția de fructe de pădure măceșe și coaja de ceapa. Pentru medicament trebuie să ia 2 linguri zdrobite, fructe uscate si se amesteca cu ceapa volum de coaja aceleasi si ace de molid. După aceea, amestecul trebuie să fie umplut cu 700 ml de apă și se pune pe foc, se aduce la fierbere. Compoziție Gatiti la foc mic timp de 10 minute. împingând în continuare medicamentul de 8 ore. Se scurge, înseamnă bea pe tot parcursul zilei. Formularea zilnică este preparată din nou. Terapia este pentru viață.

Prevenirea sclerozei multiple

Din moment ce nu a fost posibil să se identifice cauza bolii, precum și prevenirea sclerozei multiple, ca atare, nu există. Medicii pentru a reduce riscul de boli sunt recomandate pentru a consolida acțiunile generale ale corpului:

 • bai de soare;
 • renunțarea la fumat;
 • abstinenta de la alcool;
 • aderarea la locul de muncă, odihnă și somn;
 • nutriție;
 • exterior zilnic constatare chasa cel puțin 1;
 • evita situațiile stresante;
 • tratament în timp util și adecvată a bolilor inflamatorii.

Numai în cazul în care persoana cât mai mult posibil pentru a proteja sănătatea dumneavoastră și dacă aveți orice probleme în organism care solicită asistență medicală, dar nu se asteapta ca totul va merge pe cont propriu, vă puteți baza pe detectarea precoce a sclerozei multiple. Numai în acest caz, este posibil să încetinească dezvoltarea bolii și de a maximiza o viață plină.