Tot ce știm despre atacul terorist în apropierea unei moschei din Finsbury Park - telegraful

Tot ce știm despre atacul terorist în apropierea unei moschei din Finsbury Park - telegraful
Atacurile cartier din Londra / REUTERS

Poliția a primit un apel la scurt timp după miezul nopții de luni, și a raportat că vehiculul a lovit un pieton pe Road Seven Sisters.suspect în vârstă de 48 de ani a fost arestat după atac, în care van bătătorit pietonii care vin dintr-o moschee după rugăciuni în Ramadan.

Guvernul a numit incidentul un act terorist, și multe figuri publice au condamnat în mod public atrocitățile.

Aici, tot ceea ce știm despre atacul terorist.

Poliția a fost chemat imediat după miezul nopții, luni, raportând un vehicul care a lovit un pieton pe Road Seven Sisters.

Acesta a declarat că atacul terorist a fost un atac asupra musulmanilor, deoarece acesta a fost îndreptat către credincioși pentru redistribuirea moschee.

Martorii au spus van lovit pietonii care au grăbit către persoana în vârstă căzut.

Consiliul Musulman din Marea Britanie a declarat van a avut ca scop în mod deliberat de la credincioși, el a cerut o securitate sporită în apropierea moscheile.

bărbat în vârstă de 48 de ani a fost arestat de către membrii publicului la fața locului, și apoi arestat de poliție în legătură cu incidentul.

Poliția a declarat că nu au evidențiat nici alți suspecți la fața locului și cei care nu au fost raportate.

șoferul van, care a descris de martori ca un om mare, alb, care a fost reținut de către public, după incidentul de la Finsbury Park, luni, că poliția considera ca un act terorist.

„Șoferul furgonetei - un bărbat în vârstă de 48 - a fost găsit membri reținuți publicului la fața locului, și apoi arestat de poliție în legătură cu acest incident“, - a spus într-o declarație, poliția din Londra.

Tot ce știm despre atacul terorist în apropierea unei moschei din Finsbury Park - telegraful
Zece răniți spitalizat / REUTERS

„A fost dus la spital ca măsură de precauție și va fi luat în custodie după scurgerea lui, în timp, va găzdui, de asemenea, evaluarea sănătății mintale“.Unii martori la scena a spus că ar fi fost implicați și alți atacatori.

„Într-un stadiu incipient al anchetei nu există alte suspecți la fața locului nu a fost găsit, iar ei nu au informat poliția, dar ancheta continuă,“ - a spus poliția.

Poliția a negat, de asemenea, rapoarte de faptul că șoferul van a luat un cuțit. „In acest stadiu, nu raportează că cineva afectat de lovituri cu un cuțit“, - a adăugat el.

Poliția Metropolitană a declarat că după incident, o persoană a murit și 10 de persoane au fost rănite.

Opt oameni răniți sunt în trei spitale, doi oameni au ajutat pe loc.

Omul care a fost ucis în incidentul din Finsbury Park, a primit primul ajutor de la oamenii de pe fața locului, și nu se știe dacă moartea sa este cauzata de atac, a declarat că Poliția Metropolitană asistent adjunct comisar Neil Basu.

Basu a spus că incidentul este privit ca un „act terorist“ și a mulțumit publicului pentru reținerea suspectului, care a fost arestat sub suspiciunea de tentativă de omor.

anchetă asupra incidentului se face împotriva terorismului de comandă.

Prim-ministrul Tereza Mey, care a spus că incidentul este considerat un atac terorist potențial, va organiza o reuniune a Comitetului Cabinetului pentru chestiuni de urgență „Cobra“.

Tot ce știm despre atacul terorist în apropierea unei moschei din Finsbury Park - telegraful
Tereza Mey / REUTERS

Cuvintele lor, reacțiile martorilor

Un martor a spus că a fost înconjurat de organele după atacul din afara Welfare Casa musulman, câțiva iarzi de moscheea din Finsbury Park. Un alt a spus că atacatorul a strigat ceva despre uciderea musulmanilor, când a fost capturat de către localnici.

Ratip Alsula a declarat Asociatia Nationala că mai multe persoane au fost rănite atunci când o mașină sa prăbușit în ele.

„Am fost așezat într-o cafenea la doar câteva minute de mers pe jos de la unul dintre prietenii noștri ne-a spus ce se întâmplă în apropiere de moschee.“ - a amintit el.

„El a spus că mașina bătătorit oamenii care ies din moschee, așa că am fugit, noi toți, să vedem ce se întâmplă.“

„Când am fugit, am văzut medicii au luat oamenii în ambulanță.“

„Cred că a durat circa 8-10 persoane.“

„Era un om bătrân - aproximativ 60 de ani - nu știu dacă el este în viață.“

„Au existat alte persoane, de la 30 la 40 de ani. Bărbați și femei.“

„Am fost șocat când am auzit această veste, pentru că suntem doar cu un timp bun. Ne-am rugat pentru pace și Grenfell Tower“.

„Când am auzit că, am fost în stare de șoc.“

„Am văzut un om sub van, el a fost sângerare prietenul meu a spus că este necesar să se ridice camionul, am fost ocupat cu omul care a încercat să fugă.“ - a spus Abdikadar Wharf.

„Prietenul meu a spus că el a strigat câteva cuvinte, dar nu am auzit asta.“

„Ei (cei care au adus în jos) au fost în mare parte de tineri. Ele sunt într-o stare foarte proastă.“

„Am încercat să-l (suspectul) opri, unii oameni l-au bătut, dar am spus că el a fost oprit și reținut până când a sosit poliția.“

„El a încercat să scape, dar oamenii lui copleșiți. A luptat să scape.“

Citiți despre cele mai importante și interesante evenimente din UNIAN Telegramă

Dacă observați o eroare, selectați-l cu mouse-ul și apăsați pe Ctrl + Enter