Totul despre cultivarea de răsaduri de tomate în casă

Obținerea de o recoltă de tomate mare depinde de mulți factori. În primul rând - din semințele de material săditor bine alese și bine crescute. În condițiile noastre meteorologice pentru a atinge coacerea tomatelor este posibilă numai cu metoda de plantare a răsadului, și să asigure calitatea și naturalețea materialului săditor poate fi numai într-un singur caz - atunci când cresc răsaduri de roșii în casă.Selectarea și pregătirea materialelor de plantare

Cultivarea varza de la domiciliu întotdeauna începe cu selectarea semințelor pentru plantare. soiuri de tomate sunt acum pe o mare varietate de pe piață, care este ușor să te pierzi. Deci, pentru a începe, alege un soi pe care le-ați crescut mai devreme și adăugați-l la un alt, ți-a plăcut. Atunci când cumpără, ia în considerare momentul coacerii fructelor, înălțimea plantelor și puritatea de reproducere.

răsaduri de roșii pot fi cultivate în casa de semințe de înaltă calitate de hibrizi. Acesta din urmă este întotdeauna pe ambalaj este etichetat F1. Plantele din semințe de soi pot reține și proprietăți de transfer „moștenit“, în care atât pozitive, cât și la fel de negativ. Din fructe cultivate pot fi apoi colectate semințe pentru următoarea plantare.

Experții cred că hibrizi sunt materiale mai bune pentru creștere legume, deoarece ele arată aproape întotdeauna o mai bună randament, boala si rezistenta la intemperii, coacere mai rapid, pentru că vara scurta noastră este un plus imens. Cu toate acestea, prețul pentru ei va fi semințe de calitate mai bună și pentru reproducerea ulterioară, acestea nu sunt adecvate, astfel încât fructele de soi dvs. hibrid iubit nu are nici un sens pentru a colecta semințele - orice o calitate pe care cresc din acest lucru nu poate, indiferent cât de greu. Pentru a planta la domiciliu este cel mai bun soiuri de tomate hibride.

Totul despre cultivarea de răsaduri de tomate în casă

Astfel, presupunem că semințele le-ați selectat, achiziționate și pregătit mental pentru procesul de un răsad acasă. Cu toate acestea, înainte de a le-a pus în pământ este necesar să se facă o serie de activități pentru a le pregăti:

 • Se toarnă conținutul pungi cumpărate pentru observarea vizuală. Dacă există semințe goale, rupte sau foarte mici - noi le elimina cu totul. semințele nule pot fi determinate, chestii arunca într-un pahar de suc, sare minute 5. Tot la suprafață - nu sunt potrivite pentru plantare. Acestea sunt semințe goale. Pentru a continua procesul, avem nevoie de cei care au rămas în partea de jos. Acestea ar trebui să fie clătite cu atenție cu apă curată.
 • decontaminate în continuare semințele prin scufundarea lor într-o soluție abia cald slabă de permanganat de potasiu, vom menține 10-15 minute. permanganat de potasiu poate fi înlocuit în mod avantajos cu peroxid de hidrogen (5 ml se diluează cu 100 g de apă), soluția trebuie să fie, de asemenea, greu de grade calde 40.Margantsovka de semințe de roșii
 • Unii gradinari sunt angajate în călire semințe. Puteți încerca această metodă, folosind unele materiale, în scopul de a compara rezultatele în producția culturii. Metoda constă în menținerea semințele umflate în frigider timp de 1-2 zile.
  Totul despre cultivarea de răsaduri de tomate în casă
 • Apoi, răspândit semințele pe un șervețel umed pentru germinare. Încearcă să le aranjeze astfel încât fiecare sămânță stabilesc separat și nu sunt vecini în cauză. Puteți absorbi semințele în soluție de îngrășăminte, va crește germinarea lor. Tabletării tipuri de oligoelemente pot fi cumpărate de la magazin. Se acoperă cu semințele de tomate de aceeași pânză, a pus într-un loc cald, și rezultă că materialul a fost mereu umed. Puteți acoperi cu folie pe partea de sus a materialului. După aproximativ 2-3 zile, vei primi materialul pregătit pentru plantare.

Pregătirea solului și locul

Atâta timp cât viitoarele noastre răsaduri de origine din semințe pregătirea pentru aterizare, să pregătească terenul. Pregătiți solul pentru tomate în mai multe moduri, singura condiție - trebuie să fie liber. Acest lucru se realizează prin utilizarea diferiților aditivi în sol gazon, cum ar fi turbă sau rumeguș. puieți din fibre de nucă de cocos mărunțită, care este bogat în minerale benefice pentru dezvoltarea plantelor și sa opus în mod activ dezvoltarea putregaiului bine dezvoltat.

Totul despre cultivarea de răsaduri de tomate în casă


 1. Luați în proporții egale de terenuri de grădină, humus și turbă. Adăugarea de cenușă de lemn (un amestec de 1-o găleată va merge la 0,5 litri de cenușă), superfosfat (suficient aproximativ 2 cutii de chibrituri pe galeata de sol) și apă necesară pentru umidificarea.
 2. Ia proporții egale de teren cu gradina, nisip de râu, muschi de turba sau compost. Apoi, o soluție apoasă preparată din îngrășăminte. 10 litri de apă au nevoie de până la 20 g de sulfat de potasiu, 10 g de uree și 30 g de superfosfat.

Puteți utiliza, de asemenea, pământ de flori normale pentru legume cumpărate de la magazin, acesta este gata, și nu sunt necesari aditivi.

Acum trebuie să se pregătească containere pentru răsaduri. Ar trebui să fie ghidate de preferințele personale. Puteți folosi orice ghivece, cutii, pahare și alte recipiente. Poti cumpara pentru miniteplichki speciale.

Tomate - legume, așa că încercați să alegeți o locație pentru cultivarea de răsaduri însorite și calde, iubitoare de căldură. Temperatura optimă de 22 de grade.

timpul de însămânțare

proces seed este simplu. Ambalajele selectate se încadrează solul adormit pregătit, hidratare bine, film de acoperire pentru un timp, pentru a asigura uniformitatea umidificării. Lasă pentru 5-6 roșii chasov.Rassada, acoperite cu un film

Pentru plantare în cutii - fac brazde de mică adâncime de 1 cm, pentru plantarea în ghivece - mici depresiuni. picătură cu grijă semințele în sol. Puteți utiliza acest lucru pentru o scobitoare. Atunci când se plantează într-o distanță canelură este menținută între 2 cm și 5 semințe cm între brazde. pulbere cu grijă pe sol și de aterizare hidratantă loc prin intermediul unui spray.

Pentru a mări viteza de germinare container cu semințe acoperite cu un film, creând condiții de seră. De îndată ce plantele încolțesc, este de aproximativ 5-7 zile, filmul trebuie să fie eliminate.

Îngrijirea răsaduri

Îngrijirea de răsaduri - cea mai importanta etapa de tomate în creștere. La etapa inițială temperatura camerei în care există plante care trebuie să fie + 22-23 grade. După cum este necesar, trebuie să se efectueze sau udare supernatantul filtrat de apă de la robinet, la temperatura camerei. Fit și apa de ploaie.

Totul despre cultivarea de răsaduri de tomate în casă

Aproximativ o săptămână mai târziu vom începe să reducă treptat temperatura de 5-7 grade la + 17-19. Deja în această perioadă, puteți aerisiți camera, dar pentru a evita formarea de proiecte. Când plantele sunt bine dezvoltate (prima frunză adevărată a crescut cu 5 cm), roșiile trebuie să fie transplantate. Se recomandă să taie coloana vertebrală principal al unui al treilea, pentru a stimula formarea unui sistem extins de rădăcină. aterizari repetate încastrate la frunze cotiledonate.

Ce se întâmplă dacă zilele însorite mici și veți obține nervos că răsadurile se va dezvolta rău? Apoi, vom folosi iluminatul fluorescent suplimentar. Rândul său, lampa timp de 18 ore. Dar mulți cultivatori nu, și răsaduri nu au nici mai rău.

Nu uitați să uzi răsadurile cu periodicitate aproximativ o dată pe săptămână la sistemul de tomate rădăcină este bine dezvoltat. Dacă observați că răsadurile sunt prea întinse, ar trebui să reducă de udare și de a reduce temperatura în cameră. Puteți hrăni răsaduri de îngrășăminte superfosfat puțin sau gata de legume „Gumi“ și „Baikal EM-1“. Chiar înainte de aterizare ar trebui să se întărească plantele, sporind ventilație. Puteți transfera apoi răsaduri finite în seră, și se lasă timp de câteva zile, deschizând gurile de aerisire pentru o perioadă scurtă de timp. După întărire plantele sunt gata pentru transfer la o creștere permanentă. Acum sunteți familiarizați cu toate principalele etape și subtilitățile cum să crească răsaduri de roșii la domiciliu. Prin urmare, vă dorim rezultate foarte bune și recolte bune.

Privind de intrare, veți învăța cum să crească răsaduri sănătoase de tomate în casă și cum și în ce interval de timp să crească.

Răsaduri cultivate pe un pervaz, incepe sa se intareasca, care transportă cutii în după-amiaza în aer liber. Pentru a evita arsurile pritenyayut răsaduri pentru a le proteja de lumina soarelui.

 • La începutul lunii mai începe la culturile de legume și verdeață, care din anumite motive nu au fost plantate în ultima lună. Aici vorbim despre aceste verdeturi si legume, cum ar fi morcovi, napi, ridichi, ceapa (pen), patrunjel, spanac, ridichi, marar, mazare, macris, coriandru, dovleac, varză chinezească.

 • Nu pulverizați îngrășăminte concentrate de grădină sau Vitriol - poate otrava polenizatori insecte. Pulverizarea poate fi realizată karbofosom, dar numai până când plantele cu flori în grădină, dacă este necesar.

 • În luna mai nu este prea târziu pentru vaccinarea de mere, dar tăierea pomilor fructiferi trebuie acum să fie amânată pentru toamna.

 • Este necesar să se facă tratamentul profilactic al plantelor de grădină împotriva bolilor: în primul rând prin pulverizare se realizează înainte de înflorire, a doua pulverizare se efectuează imediat după înflorire 1% Bordeaux lichid (100 g în 10 litri de apă).

 • Începe regulat tunderea gazonului. Pentru a face mai ușor de tăiat, trebuie să meargă pe gazon la momentul opririi. Dacă este necesar, să efectueze mortezat gazon de gazon și de a face îngrășământ. Nu este prea târziu pentru a planta un gazon nou sau de luncă cu iarbă.

 • Pentru soiurile pitice de castraveți, ardei, vinete și roșii subdimensionate din a doua jumătate a lunii este destul de adecvat cu efect de seră. Castraveți în sere sunt udate cu apă caldă până chiar în zilele însorite dimineața sau seara. În căldura de castraveți cu sistemul lor de rădăcină superficială a nevoilor de irigare într-o zi.