Totul despre ultrasunete uterin, trompe uterine si a ovarelor la femei

ecografie pelvină (uter, trompe uterine si a ovarelor) la femei: interpretarea rezultatelor și posibila respingere

Toate opiniile cu privire la ecografie a uterului, trompelor uterine si a ovarelor la femeiecografie pelvină (uter, trompe uterine si a ovarelor) la femei: interpretarea rezultatelor și posibila respingere

Examinarea cu ultrasunete a uterului - este una dintre cele mai comune metode pentru studiul a uterului, care permite să se determine mărimea, forma, structura și anomalii de dezvoltare. De obicei, o ecografie a medicului uterului evalueaza marimea, structura si forma uterului (ovarelor si a trompelor uterine). ecografie pelvina la femei folosite pentru a diagnostica multe boli ginecologice, cauzele de infertilitate.

Cine ar trebui să se supună unui examen ecografic al uterului?

Ultrasunete a uterului este recomandat pentru a merge la femeile care au simptome de boli ale sistemului reproductiv feminin: ciclu menstrual neregulat, perioade lungi de timp, foarte dureroase (mai mult de 7 zile), trăgând dureri la nivelul abdomenului inferior în timpul sau înainte de menstruație, infertilitate, sângerări uterine în afara ciclului menstrual, etc. . în plus, ultrasunete a uterului este prescris în cazurile de suspiciune de sarcină. Ultrasunete a uterului este cea mai precisa metoda de diagnosticare a sarcinii (a se vedea. Semne de sarcină).

Pregătirea pentru ultrasunete uterin

Totul despre ultrasunete uterin, trompe uterine si a ovarelor la femei
Ultrasunete a uterului se face atunci cand vezica urinara este plina, deci cu câteva ore înainte de examinare, se recomandă să bea 1-1,5l apa. Deoarece uterul suferă modificări în timpul ciclului menstrual, cu ultrasunete este recomandat pentru 5-7 zile din prima zi a menstruației.

Cum este cu ultrasunete a uterului?

Există două metode principale de ultrasunete uterin: prin peretele abdominal și transvaginală (prin vagin). Examinarea cu ultrasunete transvaginala a uterului si apendicelor printr-un senzor special mic, care este introdus în vagin și vă permite să exploreze aceste organisme cu mai multă precizie și în detaliu.

Normele privind ultrasunetele uterin

La US medic uterin evalueaza forma uterin, dimensiunile sale, grosimea peretelui uterului, precum și detectează prezența anomaliilor în structura uterin. Un aspect important al cercetării este studiul structurii colului uterin pe ultrasunete. Dimensiunea normală a uterului variază în funcție de vârsta femeii, numărul de sarcini și nașteri. Se crede că limita superioară a non-gravide dimensiunea normală a uterului sunt:

Dimensiunea anteropoaterioara a uterului

În plus, medicul evalueaza grosimea endometrului (stratul interior al uterului) si endometrul grosime potrivire ziua ciclului menstrual. abateri ușor mărimea uterului, sau grosimea endometrului nu este întotdeauna indică boala și evaluate în mod individual de către medicul curant.

Ce boli pot fi detectate la examinarea ecografica a uterului?

În funcție de rezultatele uterului ultrasunetelor următoarelor boli pot fi identificate: histeromyomele - o tumora benigna stratul muscular al uterului (miometru). Fibromul uterin poate manifesta simptome diferite, în funcție de locația și dimensiunea. Principalele simptome ale fibromului uterin:. O crestere a duratei menstruatiei, dureri la nivelul abdomenului inferior, prezenta sângerări uterine (sângerare) la mijlocul ciclului menstrual, urinare frecventă, constipație, și alții, miomul ultrasunetelor uterin marcat creșterea dimensiunii uterului, precum prezența nodului miom, determinat localizarea sa, marimea. Folosind ultrasunete pot fi detectate chiar fibrom uterin mic, care a ajuns pînă la 1 cm în diametru. Endometrioza - o boală a sistemului de reproducere feminin, care se caracterizează prin apariția endometrului (mucoasei uterine) în afara cavității uterine. Adenomioza - o endometrioza internă, endometrial sau prezența în stratul muscular al uterului. Principalele simptome ale endometriozei sunt :. dureri severe in timpul menstruatiei sau in timpul actului sexual, prezenta sângerare din tractul genital la mijlocul ciclului menstrual, infertilitate, etc. uter SUA nu este o metodă precisă de diagnosticare endometrioza, dar permite de a suspecta boala și atribui metode de cercetare suplimentare . La US adenomioza uterin în stratul muscular al uterului este determinată de prezența golurilor mici (bule). Malformații ale uterului - este, de regulă, variații în formă, mărime, poziția uterului. Folosind ultrasunete detectat hipoplazie (hipoplazie) uter bicorn uterin, uter dublu, uter șa etc. Ca regulă generală, în cazul în care o ecografie este suspectată malformații uterine, se recomandă hysterography - o metodă de cercetare, cu ajutorul administrării de mediu de contrast în cavitatea uterină. polipii endometriali - o proliferare a membranei mucoase a stratului intern al uterului. polipi endometriali pot fi asimptomatice sau manifesta spotting slabă în mijlocul ciclului menstrual si infertilitate. Pe US uterin marcat proliferarea și îngroșarea neuniformă a endometrului (stratul interior al uterului). cancerul de col uterin sau cancer endometrial - o tumoare malignă care apare la nivelul colului uterin sau uterin căptușirea mai groase. cancerul de col uterin Prima dată este asimptomatic, atunci poate apărea scurgere de sânge de la nivelul tractului genital, durere si disconfort in timpul actului sexual si alte simptome. Folosind ultrasunete pentru cancerul de col uterin detectat dimensiunea tumorii, gradul de răspândire sa la organele din apropiere, ganglionii limfatici schimbat disponibilitatea, etc. Cancerul endometrial - definit ca îngroșarea mai mult sau mai puțin frecvente endometru. Simptomele de cancer endometrial sunt similare cu simptomele de fibrom.Cu ultrasunete a uterului

Ultrasunete a uterului includ examinarea cu ultrasunete a ovarelor și a trompelor uterine. uter SUA doar recomandat pentru femeile cu un ciclu menstrual neregulat, prezența hemoragiilor uterine la mijlocul ciclului menstrual, lipsa menstruatiei, precum și prezența durerii la nivelul abdomenului inferior, infertilitate, etc.

Pregătirea pentru ultrasunete a ovarelor si a trompelor uterine

De obicei, cu ultrasunete a uterului la partea din față a peretelui abdominal - pentru această metodă de cercetare impune ca vezica urinara a fost plin (cu câteva ore înainte de examinare, se recomandă să bea lichide 1-1,5l). În cazul în care se face ecografie transvaginal uter (în vagin), este necesară o pregătire specială.

Se recomandă să se supună unui examen ecografic in ce zi a ciclului menstrual uterului?

De obicei, cu ultrasunete a ovarelor și a trompelor uterine se efectuează în aceeași zi ca ultrasunete a uterului, respectiv 5-7 zile ale ciclului menstrual. În cazul în care un medic dorește să evalueze functiei ovariene (dezvoltarea foliculilor sale), se recomandă examinarea cu ultrasunete a ovarelor pentru a trece prin mai multe ori în timpul ciclului menstrual (de exemplu, 1 ori 8-10 zile ale ciclului menstrual, de 2 ori timp de 14-16 zile, de 3 ori la 22- 24 zile).

Standarde ovarelor cu ultrasunete si trompelor uterine

O ecografie de marimea estimata a ovarelor ovariene, structura lor, prezența în ei de foliculi maturi, precum și se potrivesc cu dimensiunea foliculilor zilei ciclului menstrual. În mod normal, ovarele au următoarele dimensiuni:

Variații ușoare în dimensiunea ovarelor nu indică prezența bolii și ar trebui să fie evaluate de către medicul curant în mod individual. Trompele uterine în mod normal, nu sunt vizibile pe ultrasunete.

Ce boli pot fi diagnosticate prin ecografie a ovarelor si a trompelor uterine?

La anexiale SUA în funcție de rezultatele obținute, următoarele boli pot fi identificate: chist ovarian - o boala caracterizata prin formarea in ovar unei cavități umplute cu lichid. chisturi ovariene diferă în conținut, cauze și dimensiuni. De obicei, chisturi ovariene sunt asimptomatice, dar poate exista o întrerupere a ciclului menstrual, dureri la nivelul abdomenului inferior, infertilitate, etc. Ovarelor cu ultrasunete este metoda cea mai informativă și cele mai comune pentru diagnosticarea chisturi, care ne permite să se estimeze mărimea chistului și localizarea acestuia. ovare polichistice - o boala care apare la încălcarea echilibrului hormonal in corpul unei femei. Principalele simptome ale ovarelor polichistice sunt :. tulburări menstruale (. Absenta menstruatiei, ciclu de alungire, etc.), creșterea greutății corporale, acnee, ten gras, infertilitate, etc. ovare polichistice la ultrasunete manifestata cresterea dimensiunii ovarelor, capsulă ovarian îngroșare și prezența de chisturi in ovare ale setului. Salpingita - este o boală inflamatorie a trompelor uterine, care se dezvoltă de obicei în propagarea infecțiilor, bolilor cu transmitere sexuală (STD). Când salpingita în trompele uterine pot forma aderențe care împiedică întâlnirea spermatozoizilor și ovulului sunt cauza infertilitate. Pe salpingita SUA când a marcat îngroșarea pereților trompelor uterine. Tumorile ovarelor si trompelor uterine - un efect de masă leziuni, care pot fi benigne sau maligne. O ecografie a uterului nota de locație, mărimea și structura tumorii. diagnostic precis al tumorilor poate fi stabilită numai după testarea suplimentară, care include biopsie si analiza morfopatologichesky.