Tratamentul dermatitei la pisici

Dermatita sau inflamația pielii caracterizată prin straturi inflamatorii ale pielii, ca urmare a stimuli externi. Inflamarea pielii poate fi atât acute și cronice. În acest articol vom vorbi despre tratamentul dermatitei la pisici.Cauzele dermatitei la pisici?

Prin natura originii dermatita sunt:

  • termică,
  • chimice,
  • medicamente,
  • traumatic,
  • parazitare,
  • infecțioase,
  • chimic

leziunea mecanica a țesutului, caracterizat prin lovituri, zgârieturi, escare sau răni minore, este prezentat sub forma de dermatita traumatice. În cazul în care, în integritatea loc încălcări ale pielii incepe sa se dezvolte florei patogene, dermatita traumatică devine mai severă formă - purulentă sau dermatite infecțioase.

Ca urmare, direcțională pe piele la pisici temperaturi ridicate (razele directe ale soarelui în vreme caldă, contactul accidental cu obiectele fierbinți, etc.) cu acțiune de scurtă durată, arsuri minore rezultă, care dermatita termică manifestă. In plus, dermatita termic poate fi cauzata de degerături pielii.

aplicarea necontrolată prelungită de unguente externe, creme, soluții, iritante, conduce la dezvoltarea de medicamente dermatita. Astfel de dermatita poate să apară ca urmare a administrării orale a medicamentelor și o uzură natură alergică.

Dermatita cauzată de introducerea de scabie acarieni sub piele sunt numite parazitare.

Contactul cu pielea de substanțe corozive (acizi, baze, etc.) cu dermatita chimice. care au un al doilea nume de arsuri chimice.

Așa cum dermatita arătat?

In functie de dermatita cauza, semnele clinice pot varia.În dermatita traumatică există sensibilitate și umflarea pielii. Lână în inflamația umedă, care este rezultatul efuziune pe suprafața pielii de lichid seros. In absenta unui tratament adecvat al inflamației este complicată de dezvoltarea microorganismelor patogene și continuă dermatite piogeni în formă.

Dermatita induse de droguri la pisici este caracterizată prin roșeață locală a pierderii pielii și a părului. intralezionala, umflate și dureroase. Uneori, pot exista mici fisuri ale pielii sau apar răni.

In timpul pielii dermatita cronică la locul inflamației se micșorează (sclerozant) decojite.

Cum de a diagnostica?

Pentru a face un diagnostic asupra dermatitei la pisici trebuie să se potrivească vizibile cu ochiul liber, simptomele clinice și datele de istorie, adică, dacă existența unui stimul extern: expunerea la temperaturi agresive, utilizarea de iritante creme sau unguente, contactul cu pielea cu substanțe chimice, și așa mai departe. d. Diagnosticul încredințez mai bine de specialitate medic veterinar, deoarece dermatita poate fi ușor confundat cu alte boli mai grave.

Cum de a trata dermatita la pisici?

Tratamentul dermatitei la pisici este atribuită în funcție de tipul și stadiul procesului inflamator. Ca o regulă, eliminarea cauzei iritației, inflamația dispare.

Dacă dermatita cauzată de traume, cele aplicate soluțiile alcoolice de iod sau albastru de metilen. Rezultate bune dau comprese cu unguent Vishnevsky sau loțiune cu lianți.

In purulente tranziției traumatice dermatita, taie un strat îndepărtat cruste uscate și locul tratat cu o soluție antiseptică (clorhexidina) și stropite cu pulbere de antibiotic. În cazul în care procesul a mers prea departe (pisica este deprimat, temperatura corpului crește, lipsa poftei de mâncare), este necesar să se atribuie antibiotice sub formă injectabilă.

Se va aprecia că utilizarea prelungită a soluțiilor alcoolice sau unguente iritante puternic, duce la dezvoltarea caracterului dermatitei de droguri. În acest caz, unguent numit cu dezinfectant și emoliere proprietăți (cremă sintomitsinovoy salitsilovo- zinc unguent, solkoseril și altele). Ei bine stabilit și preparate pe bază de propolis.

În cazul leziunii chimice dermatitei spălate imediat cu cantități mari de apă, deoarece substanța însăși este neutralizată: Acid - soluție slabă de bicarbonat de sodiu, o alcalin - soluție slabă de oțet sau ananas.

Prevenirea Dermatita la pisici se reduce la o singură regulă și importantă - grijă și respectarea normelor de bunăstare a animalelor la domiciliu.