Tratamentul și Simptomele zudeka sindromul in stadiile acute si cronice

Tratamentul și Simptomele zudeka sindromul in stadiile acute si cronice
Sindromul durerii regionale complexe - o varietate de durere neuropată, stare patologică cauzată de leziuni ale țesuturilor moi, nervi, articulații, sau oase.Boala este însoțită de osteoporoză (atrofie osoasă), limitarea mobilității articulațiilor, tulburări sanguine și efecte trofice asociate.

Pentru prima dată boala a fost prezentat și caracterizat prin chirurg german P. Zudekom 1900

El a menționat că imaginile cu raze X în anumite procese inflamatorii la nivelul oaselor și articulațiilor, urmată de atrofia prezent transparenței model osoase, numind acest fenomen trofonevroticheskoy atrofie acută.

Cauzele bolii

Cea mai frecventă cauză a bolii este o complicație în urma unei leziuni sau a membrelor fracturi, tratarea necorespunzătoare sau imobilizarea mâinii (pentru a se asigura odihnă completă), nervi deteriorate sau ganglioni simpatic.

bandajarea slabă calitate, manipulări dureroase de edem de acceptare, de imobilitate în comun - toate acestea pot duce treptat la sindromul Zudeka de dezvoltare.

Desemnat în formarea stării de delimitare au un-vegeto vasculare, tulburări hormonale, și cancere. afecteaza adesea femeile după 40 de ani, deși există cazuri de sindrom la bărbați.

Cauza stării patologice este de asemenea cunoscut sub numele de fracturi:

Persoanele în vârstă și de vârstă medie mai susceptibile de a suferi de sindrom al extremităților superioare, iar copiii - scăzut.

tablou clinic

Orice prejudiciu este însoțită de tulburări ale mecanismului vasomotorie și a sistemului nervos autonom.

Tratamentul și Simptomele zudeka sindromul in stadiile acute si cronice

Cu un tratament adecvat, toate manifestările negative, dispar treptat, și începe procesul de vindecare.

În caz contrar, bo amplificat la cea mai mică atingere sau mișcare.

Există trei stadiul clinic sindrom Zudeka, fiecare dintre acestea fiind caracterizate prin simptome:

  1. I - o formă acută. Se caracterizeaza prin durere intensa de arsura, edem al membrelor vătămate. sindromul durerii nu poate fi eliminat prin analgezice convenționale. Temperatura crește în locul prejudiciului, articulații rigiditate. Durata - 6 luni;
  2. II - etapa distrofic. Temperatura se reduce treptat, cât mai puțin umflarea dispare. Durerea este o formă permanentă, dar de intensitate mai mică. Tendoanele sunt sigilate, incepe sa se dezvolte osteoporoza.
  3. III - etapa atrofice. Pielea devine de culoare cianotice (marmura) devine rece, mult mai subțire. Distrofia țesuturilor moi și osteoporoza duce la atrofierea țesuturilor. Durerea în această perioadă este practic inexistentă. Înfrânt acoperă treptat sistemul osos, având ca rezultat rigidizarea articulațiilor, tendoane fibrozei aparate de alunecare, pierderea de masă osoasă. Durată - 6 până la 12 luni de la prejudiciu.


În etapele ulterioare ale bolii în 20% dintre pacienți dezvoltă slăbiciune musculară bruscă. osteoporoza Spotted, a relevat 80% dintre pacienții din stadiile incipiente, trece în curs difuz boala prelungita.

metode de terapie

Boala la stadiile I și II de ușor pentru a opri și pacientul poate face mai bine rapid.

gradul III este cronică și caracterizată prin atrofia țesutului, ceea ce face dificil procesul de vindecare.

Cu un tratament adecvat, mobilitatea articulară este restabilită doar parțial.

Zudeka tratamentul sindromului în faza acută include:

  • imobilizarea membrului timp de 12 -14 zile pe mărturia unui medic;
  • atașament rece la zona afectată;
  • Acupunctura combinat cu zone cu ultrasunete reflexe ale membrelor;
  • terapia magnetică;
  • interferențe -therapy.

Tratamentul și Simptomele zudeka sindromul in stadiile acute si cronice
Tratamentul medicamentos este în general conservatoare. Specialist atribuie vasodilatatoare și medicamente analgezice, vitamine, antagoniști de Ca, relaxantele musculare, a - blocante.

În cazuri mai grave, posibil să aveți nevoie de ajutor profesional al unui psiholog. Conform mărturiei a avut loc un scurt curs de antipsihotice și antidepresive, corticosteroizi.

În cazul în care tratamentul patogenetic nu funcționează, intensitatea durerii persistă, pacientul sugerează o intervenție chirurgicală. Operația implică blocarea simpatic: O introducere în nerv regional intravenos, medicamente procaina, precum și anestezie infiltrare.

În absența reacțiilor alergice, ardeiul iute exterioare aplicații pe bază de make, unguentele „ESPOLI“, „Nikofleks“.

În cazurile avansate prezintă artrodeza articulațiilor. lent se întinde porțiunea pacientului, osteotomie metaepiphysis raza distal și alte operații.

Terapia necesită o abordare lungă și complexă. Perioada de tratament depinde de stadiul si severitatea bolii, vârsta pacientului, eficacitatea intervențiilor de tratament, și a variat de la 6 luni la un an.

La stadiul I și II, boala, în primele săptămâni de dezvoltare a complicatiilor, prognostic destul de favorabil.

Etapa III este caracterizată printr-o perspectivă mai sofisticată, cu progresia bolii este adesea nefavorabil, ca și în țesuturi au început leziuni ireversibile.

În ciuda arsenalul larg de măsuri de tratament, sindromul durerii regionale complexe este o boala complexa, cu necunoscut până la sfârșitul mecanismului patogenetic, ceea ce complică tratamentul.

Recuperarea completă este posibil cu trimitere timpurie la un specialist, și apare de obicei în termen de 6 luni de la inițierea tratamentului. Unii pacienți pot fi menținute suficient de mult pentru restricțiile de trafic de lumină, încălcarea funcțiilor de operare la nivelul membrelor.

măsuri preventive

Măsuri preventive specifice atunci când nu există algoneyrodistrofii. Expertii recomanda sa acorde mai multă atenție sănătății lor, nu pune o vizită la medic, iar la semne indispoziție prima sa caute ajutor.

Numai cu un tratament în timp util la clinică au o șansă de a reveni la o viață normală și pentru a restabili pe deplin funcția membrului lezat.

În timpul de reabilitare trebuie să se abtine de la proceduri de căldură intense pentru a evita masaj dur

Tratamentul și Simptomele zudeka sindromul in stadiile acute si cronice
evenimente. LFK permis, tratament balnear cu băi de radon, terapia gravitațională.

Dezvoltarea sindromului patologic poate fi întrerupt în orice stadiu, dar rezultatul frecvent - anchiloze fibroase în decompensare stabil, care conduce, în cele mai multe cazuri la perturbarea activității normale și invaliditate.

Recuperarea completă are loc numai cu un tratament în timp util la un specialist, și respectarea tuturor măsurilor terapeutice care vizează regenerarea osului, îndepărtarea durerii și prevenirea progresiei atrofie.