Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

Ați dezactivat în script Java browser-ul, trebuie să-l activați sau nu va primi toate informațiile de la „simptome Tromboza și manifestări.“

Tromboza - principalele simptome:

Tromboza este o boală în care vasele de sânge sunt formate în cheaguri de sânge dense (agregare plachetară), împiedicând circulația liberă a sângelui în întreg sistemul circulator. Ocluzia vaselor de sânge prin trombi devine o cauza de senzație neplăcută la nivelul mâinilor sau picioarelor (în funcție de locația trombusului).In general, boala afectează partea inferioară a corpului, prin urmare, tromboza venelor profunde apar mai des, dar este în valoare de a spune că lipsa unui tratament adecvat poate duce ulterior la încălcări grave ale sistemului cardiovascular, dezvoltarea unor boli de sânge, sau (în cazul în care blocarea completă a unuia dintre nave) moarte.

patogenia bolii

Având în tratate cu faptul că o astfel de tromboză, nu se poate vorbi despre cauzele cele mai probabile de originea sa, care includ:

 • încălcarea integrității peretelui vascular - apare pe un fond de traumă, vasoconstricție sau deformare în timpul sarcinii și la naștere (ca urmare a stresului excesiv al pereților vasculari după naștere, foarte adesea o tromboza hemoroidala) sau din cauza nerespectării recomandărilor medicului, după o intervenție chirurgicală majoră;
 • stagnare a circulației sanguine - se dezvolta din cauza unui stil de viață sedentar, sau un repaus la pat prescris medicul atunci când boala (congestie venoasă cauzează adesea tromboză venoasă profundă și varice de dezvoltare);
 • probleme cu coagularea sângelui - sunt cauzate de creștere a numărului de trombocite și a celulelor roșii din sânge, care se pot dezvolta pe fondul de dezechilibru hormonal, în cazul unor defecțiuni în metabolismul sau atunci când se iau contraceptive orale (femeile care au inceput sa ia pilule, fără a consulta un medic, se risca banii tromboză venoasă profundă, prin urmare, să se angajeze în sine nimeni nu este recomandat).

În plus față de cele de mai sus, simptomele tromboze pot perturba persoanele care suferă de cancer și insuficiență renală.

Tipuri și simptome

Medicii distinge între două forme de tromboză venoasă - (flebotromboz) și sânge, care, la rândul lor, sunt împărțite în mai multe subspecii. Mai mult, există o tromboză acută și cronică, caracterizată prin flux lent cu perioade de remisie și exacerbare alternante.

În ceea ce privește trombozei arteriale, este cel mai probabil să apară pe fondul ocluziei lumenului vascular prin placi aterosclerotice, pentru acest motiv, boala este, de asemenea, numit aterotromboza, și poate duce la infarct miocardic sau accident vascular cerebral, orice organ al creierului.

formă Intestinal a bolii

Prin forma arteriala a bolii includ tromboza intestinală (sau tromboză mezenterică), care se dezvoltă în ocluzie superioară arterei mezenterice. Practic, ei suferă persoanele în vârstă, cu o frecvență egală la bărbați și femei.

Principalele motive pentru care cauzează tromboza arterială mezenterică, includ boli cardiace, in care dezvolta un infarct miocardic, ateroscleroza sau endocardita. Această din urmă condiție este considerată a fi una dintre cele mai periculoase, pentru ca daca este lasata netratata poate duce la faptul că tromboza mezenteric se poate dezvolta în embolii și pot provoca moartea pacientului.

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

Tromboza intestinale pot fi identificate prin următoarele caracteristici:

 • ascuțite, uneori paroxistice, dureri abdominale intense, a căror localizare depinde de ordinea în care nava este un cheag de sânge (în cazul în cazul în care durerea este în iliaca dreapta fosei trombozei intestinala trebuie diferentiata de caracter apendicita acuta);
 • greață și vărsături, însoțite de dureri în abdomen;
 • palpitații ale inimii;
 • diaree, care pot conține pete de sânge (desigur, numai pe baza acestui simptom nu se poate diagnostica tromboza intestinala, dar dacă este însoțită de simptomele descrise mai sus, este necesar să se meargă imediat la medic);
 • febră arată, de asemenea, dezvoltarea de tromboza, simptome de boală în timp ce curge, care este, în primul rând și în cazul în care temperatura este crescută, nu este mult, dar la care se suprapun luminal trombus unele artere și începutul necroza intestinului, acesta va incepe sa creasca foarte mult.

După cum se dezvolta, tromboza intestinala va semana din ce in ce obstructie intestinala (distensie abdominală, cele mai puternice tulburări de motilitate, vărsături), astfel încât un diagnostic corect și un tratament adecvat poate doar medic.

Flebotromboz și speciile sale

Flebotromboz - o boala in care blocajul (totală sau parțială) a trombozei venoase profunde (din acest motiv, este numit tromboză venoasă profundă). După cum se poate înțelege din definiția bolii la momentul de clearance-ul unuia sau mai multor vene este blocată de un trombus care perturba sistemul venos.

Simptomele de inflamație, în același timp, poate fi absent, dar de multe ori flebotromboz însoțite de intoxicație severă. Practic, cheaguri de sânge se formează în partea inferioară a corpului, astfel încât tromboza a extremităților inferioare este cel mai frecvent tip de boala. Cu toate acestea, trombul cele mai periculoase sunt plutitoare, care sunt localizate în principal în venele pelvisului, deoarece acestea pot provoca un tromboembolism pulmonar, prin urmare, cunosc semnele de tromboza ar trebui fiecare.

Principalele simptome indică faptul că organismul pacientului dezvoltă flebotromboz includ durere la locul trombusului, înroșirea pielii și umflarea mici (în funcție de varietatea de simptome pot varia).

Înfrângerea venelor profunde ale gambei

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament


Tromboza venelor profunde ale extremităților inferioare

Ar trebui să spunem imediat că tromboza venelor profunde ale membrelor inferioare este considerată boală suficient de gravă, care este adesea asimptomatic și este însoțită de tot felul de complicații. In general boala insotita de durere in trombul membrului afectat (de fapt, în cazul în care cele mai probabile simptome lista de tromboza, durerea ar ocupa primul loc in diagnosticul bolii), a cărei intensitate crește cu mersul pe jos extins, sau de ridicare a scării. Ulterior, pacientii se plâng de un sentiment de plenitudine la nivelul picioarelor, umflarea si decolorarea pielii (tromboza extremităților inferioare cauzează o tentă albăstruie a pielii).

Specialiștii diagnosticați, de asemenea prin aparitia phlebothrombosis trăgând durere în partea interioară a coapselor (rareori se opresc), apariția de dureri ale membrelor, la o presiune de 80-100 mmHg (atunci când vasele curate, durerea nu apar, chiar dacă presiunea capturii 150 unități) de expansiune vizuale vene superficiale.

Simptomele de hemoroizi congestie venoasă

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

Vorbind despre tromboză venoasă profundă nu se poate uita despre înfrîngerile cheaguri de hemoroizi care au loc după sarcină, naștere, prelungite de subrăcire a organismului, ducând la constipație sau sport (gantere de ridicare, călărie). Tromboza dezvoltă hemoroid extern la navele pauză zona perinatală și este însoțită de următoarele simptome:

 • durere, mâncărime și de arsură în anus, mai rau in timpul tranzitului intestinal sau mersul pe jos prelungite;
 • umflături în zona anal, spasmul și durerea sfincterului;
 • phlebothrombosis adesea insotita de hemoroizi prolaps venoase ruptura vaselor de exterior cu ulterioare, care a lovit amenință infecție în sânge și, prin urmare, intoxicarea organismului global întârzie tratamentul acestei condiții nu este necesară.

Ileofemoralny tromboză

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

Pe lângă toate trombozei de mai sus, venoasă profundă este împărțită în subspecii separate, este o altă boală - tromboză ileofemoralny. Această boală este caracterizată prin leziuni ale vaselor mari în zona iliace și venele femurale, blocaj complet, care poate duce la boli fatale. flebotromboz Ileofemoralny dezvolta acută - pacientul începe să perturbe umflarea completă a membrului afectat (de la inghinala la picior), cianoza pielii și febră. Când obstrucție completă vasculară poate gangrena, iar în cazul în care circulația sângelui este menținută chiar și într-o cantitate mică, apoi tromboza simptome regresat treptat.

Boala se dezvolta in tumori maligne sau vătămarea în organele pelvine, și necesită tratament imediat. Trebuie amintit că, chiar și la cea mai mică suspiciune ileofemoralny pacient tromboză este prescris repaus la pat, iar medicii implicați în tratamentul afecțiunilor spital angiosurgical (în cazul în care terapia conservatoare eșuează, experții fac operația).

Blocajul sinusurilor cavernos

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

Tromboza sinusului cavernos

Una dintre cele mai periculoase specii ale acestei boli este tromboza sinusului cavernos, care este însoțită de formarea unui cheag de sânge la partea de jos a venei cerebral. Blocajul vaselor de sânge, de obicei, are loc pe fundalul procesului infecțios-inflamator în zona ochilor și a nasului, care se extinde la nivelul creierului. Un om care suferă de dureri de cap severe, convulsii, și bastoane din ochi. În plus, persoanele prezente cu tulburări severe ale sistemului nervos sau o creștere bruscă a temperaturii corpului, precum și lipsa unui tratament adecvat poate duce la comă (medicamente tradiționale nu ajuta în acest caz, ajutorul este necesar să se consulte un medic).

diagnosticare

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

tromboză venoasă profundă este diagnosticată folosind metode invazive și non-invazive de cercetare, care includ:

 • flebografie în sus utilizând agenți de contrast (metoda cea mai exactă de analiză);
 • navele de scanare cu ultrasunete duplex (cel mai frecvent diagnosticate flebotromboz pus după un astfel de studiu);
 • Thromboelastography (procese grafice de fixare de coagulare a sângelui și a fibrinolizei);
 • Scintigrafia.

caracter mezenteric Flebotromboz este diagnosticat prin radiografii abdominale, teste de sânge clinice (pentru prezența crescută leucocitoză), și, în cele mai severe cazuri, prin laparoscopie si tromboza sinusului cavernos poate fi vazut pe un termogramă calculator.

Prevenirea și tratamentul bolii

Tratamentul eficient al trombozei trebuie să fie complexe și constau în terapie medicamentoasă (medicamente prescrise de medic), utilizarea de medicina tradițională, tehnici de medicamente minim invaziva si, in unele cazuri, intervenția chirurgicală.

Mai mult de o duzină de ani pentru prevenirea trombozei și a bolii aspirina utilizată ischemică (acid acetilsalicilic), cu toate acestea lungi receptarea poate cauza probleme cu tractul gastrointestinal, cum ar fi arsurile la stomac, gastrită, greață, dureri de stomac, etc. Pentru a reduce riscul unor astfel de efecte adverse, este necesar să se ia bani într-o acoperire enterică specială. De exemplu, se poate utiliza medicamentul „trombotica ASS®“, fiecare comprimat este acoperită cu un strat de film enteric rezistente la acid clorhidric gastric și se dizolvă numai în intestin. Astfel se evită contactul direct cu membrana mucoasa stomacului și a reduce riscul de reflux acid, ulcere, gastrite, sângerare, etc.

Tratarea trombozei se extinde inițial într-un mediu spitalicesc, cu primele zile (până când medicii efectua toate cercetările necesare) prescrise pentru un repaus la pat pacient și interzis să efectueze orice tratamente termice (care poate duce la formarea trombilor și desprinderea de deteriorare a sănătății pacientului). Tratamentul de remedii populare în acest stadiu, de asemenea, nu este de dorit.

Tratamentul trombozei Stationar începe cu administrarea intravenoasă a heparinei - anticoagulant natural, care previne dezvoltarea trombilor deja formate și dilueaza sânge. Cursul de tratament durează timp de șapte zile, după care pacienții au fost administrate anticoagulante directe ( „warfarină“) și acid nicotinic (se dizolva cheaguri de sânge). Terapia poate dura de la 6 la 8 luni.

Tromboza tipurile, cauze, semne, simptome și tratament

Tratamentul chirurgical al trombozei numit în cazurile severe, atunci când există o posibilitate de necroză, gangrenă sau separarea cheag de sânge.

În ceea ce privește căile de atac de tratament populare, acestea pot fi aplicate la natura intensitate scăzută a bolii ca adjuvant la tratamentul medicamentos. Cel mai popular este primirea de decocturi din plante, miere, sau băi de tratament pentru picioare, preparate pe baza cinquefoil rădăcină. Medicamentele trebuie luate în termen de șase luni, în caz contrar acestea nu vor da nici un efect.

Prevenirea trombozei este o admitere periodică de heparina (pentru a preveni sângerarea doza de medicament prescrisă de medic), utilizarea regulată a medicina tradițională (efect bun dă un decoct de tinctură de urzică și acacia).

Orice boala este mai usor sa previi decat sa tratezi, astfel încât prevenirea trombozei joacă un rol foarte important în viața fiecărei persoane. În orice caz, tratamentul și prevenirea bolilor ar trebui să fie implicate în medic auto-medicatie poate face decât să dăuneze sănătății și să agraveze starea vaselor de sânge.

Dacă credeți că Tromboza și simptome caracteristice ale acestui fapt, vă poate ajuta doctorii: phlebologist. chirurg vascular.

De asemenea, să profite de diagnosticare noastre de servicii online de boli. care este impusă pe baza simptomelor bolii picamere probabile.