tulburări de memorie - cauze, simptome și tratamentul tulburărilor de memorie - Simptome si tratament - viata mea

Dacă vă întrebați, și ce vor fi luate în considerare norma pentru deteriorarea memoriei și pierdere, nu l-ar răspunde, pentru că fiecare persoană are propriul său prag. Apropo, nu am nici o limită de memorie. Există un astfel de lucru ca supermemoriei atunci când o persoană este capabilă să-și amintească chiar și cele mai mici detalii a ceea ce a văzut sau auzit, doar cu ceea ce au ocupat vreodată.Cauzele de tulburări de memorie.

Pentru a face mai ușor de înțeles cauzele de tulburări de memorie au fost împărțite în mai multe componente:

 1. Cei asociate cu leziuni ale creierului, cum ar fi traumatisme cranio-cerebrale, cancer si accident vascular cerebral sale;
 2. Asociat cu deteriorarea performanțelor altor organe la fel de importante;
 3. Alte efecte adverse, cum ar fi tulburări de somn, stres constant, trecerea bruscă la un alt mod de viață, a crescut de stres asupra funcției cerebrale, în special de memorie.
 4. abuzul cronic de alcool, tutun, droguri sedative și droguri dure.
 5. Modificări asociate cu îmbătrânirea.

tulburări de memorie - cauze, simptome și tratamentul tulburărilor de memorie - Simptome si tratament - viata mea

tratamentul tulburărilor de memorie la adulți.

Omul trăiește și chiar nu cred că despre memorie până când se confruntă cu o deteriorare a memoriei, cum ar fi uitare și percepția slabă a informațiilor, reduce percepția volumului. Orice proces minor poate pune în memorie pentru glonțul.

amintirile noastre sunt atât de multe feluri: există vizuale, motorii, auditive, și altele. Cineva își amintește bine, atunci când auzi lucruri, și cineva, dacă el vede. Cineva să scrie și mai ușor de reținut, și cineva prezent. Aceasta este atât de diferită este memoria noastră.

Creierul nostru este împărțit în zone, fiecare dintre care este responsabil pentru o anumită funcție. De exemplu, pentru auz și vorbire - lobul temporal de vizibilitate și percepția spațială - occipital-parietale, la mișcarea de mână și aparate de vorbire - nizhnetemennoy. Există o boală - astereognosis care apare atunci când înfrângerea doar zona încă nizhnetemennoy. Atunci când persoana de dezvoltare încetează să se simtă lucruri.

În prezent, de cercetare a constatat ca hormonii joaca un rol important în procesul de gândire și memoria noastră. Estrogenul, testosteron, precum și alte componente îmbunătățirea învățării, învățarea de memorie noi de dezvoltare materiale, ocitocina ca vice-versa.

Boala, ceea ce duce la tulburări de memorie.

Probleme de memorie apar dintr-o varietate de boli. De exemplu, cele mai multe dintre autorii sunt leziuni la nivelul capului, din cauza care în mod constant există plângeri de tulburări de memorie, și depinde de gravitatea leziunilor. Precum și leziuni traumatice ale creierului apar diferite tipuri de amnezie. Retrogradă și anterogradă. În acest caz, victima nu-și amintește cum să obțineți acest prejudiciu, nici că era înainte. Se întâmplă că toate acestea sunt însoțite de halucinații și taifas, adică amintiri false, care sunt înrădăcinate în creierul uman, și au fost inventate de el. Aceasta este, de exemplu, când a fost întrebat ce a făcut cu o zi înainte, pacientul va spune ca am fost la operă, mers pe jos câinele, dar, de fapt, este tot timpul în spital, pentru că foarte bolnav. Halucinații aceleași - acestea sunt imagini care nu există.

Una dintre cele mai comune cauze ale tulburărilor de memorie este o încălcare a funcționalității circulației cerebrale. Cand ateroscleroza apare o reducere a fluxului sanguin la toate parti ale creierului, care este principalul provocator al accidentelor vasculare cerebrale acute. Orice tip de accident vascular cerebral se dezvolta in zone ale creierului, și, prin urmare, acesta este oprit complet fluxul de sânge, care afectează foarte mult funcționarea acestora.

simptome similare de tulburări de memorie, manifestate în diabetul zaharat, una dintre complicatiile care este pierderea de nave, de închidere și de închidere a acestora. Toți acești factori în viitor duc pentru a învinge nu numai creierul, dar, de asemenea, restul de organele importante.

Acestea sunt foarte bine cunoscute boli, cum ar fi inflamația meningelor - meningita și inflamația substanței creierului - encefalita, reflectate în toată activitatea acestui organism. Și acestea apar din cauza de deteriorare a sistemului nervos de o varietate de virusuri și bacterii. Este bine ca aceste boli cu tratament în timp util în spital vindecat.Cu toate acestea, acest lucru nu este adevărat a bolilor cu transmitere prin moștenire, dintre care unul este boala Alzheimer. Acesta este cel mai frecvent întâlnite la persoanele în vârstă de 70-80 de ani și se caracterizează printr-o scădere a inteligenței și pierderi de memorie până când pierderea de orientare în teren. Începe în liniște, dar de îndată ce observați că agravarea de memorie și de atenție a început să scadă - a se vedea un medic, pentru că s-ar putea să fie doar. Omul nu-și amintește evenimentele recente, începe să viseze în trecut, devine om dificil și egoist, apatie domnește peste el. Dacă el nu oferă tratamentul necesar, el se oprește complet pentru a naviga, nu recunoaște familia sa și nici măcar să fie în măsură să spun ce zi este. Medical Research a constatat că cele mai multe Alzheimer este moștenită. Nu este curabile, dar în cazul în care pacientul este de a oferi tratament si ingrijire necesare, procesul său va fi fără consecințe și complicații, în tăcere și fără probleme.

Alterarea de memorie și poate fi din cauza bolii tiroidiene, care este din cauza lipsei de iod din organism. O persoană va fi o tendinta de a fi excesul de greutate, apatie, depresii, iritabilitate și edem muscular. Pentru a evita acest lucru, trebuie să mănânce dreapta, mananca mai multe produse care conțin iod, fructe de mare, curmale, varză mare, brânză și, desigur, produse lactate și fructe cu coajă.

Dar nu întotdeauna uitare ar trebui să fie echivalat cu boli de memorie, pentru că, uneori, o persoană care dorește în mod conștient și încearcă să uite momentele dificile ale vieții sale, neplăcute și evenimente tragice. Acesta este un fel de protecție umană, și nu-ți fie frică.

Atunci când o persoană îl expulzează din memoria faptelor neplăcute - această represiune, atunci când consideră că nu sa întâmplat nimic - o negare, precum și emoțiile negative ale acestora, el ia pe un alt obiect - un înlocuitor, și încă mai este principalele mecanisme de apărare ale minții umane. De exemplu, după problemele de la locul de muncă, soțul ei vine acasă și ia în iritabilitate și mânia lui pe soția lui iubita. Luați în considerare astfel de cazuri, probleme de memorie numai atunci când se întâmplă tot timpul, în fiecare zi. În plus, emoțiile negative, uitate pe care le-au exprimat, și a rezistat în cele din urmă se transformă în nevroză și depresie prelungită.

tratamentul tulburărilor de memorie.

Înainte de a începe pentru a trata tulburări de memorie. este mai întâi necesar să se înțeleagă ce boala a cauzat acest proces. Droguri, este de dorit să se folosească numai pe bază de rețetă, dar nici unul indiferent pe cont propriu.

Metodele fizioterapeutice pot fi utilizate, de exemplu, administrarea de electroforeză preparare acidului nasally glutamic.

Pentru pacienții cu tulburări de memorie a fost, de asemenea, aplicat cu succes un tratament psihologic și educațional. Profesorul îi ajută și re învață pacientul să-și amintească, în același timp, în procesul implică numai zonele sănătoase ale creierului. De exemplu, în cazul în care pacientul nu poate aminti frazele rostite cu voce tare, atunci, în cazul în care este de a vizualiza acea imagine poate aminti chiar si un text. Cu toate acestea, acest lucru este un lucru foarte lung și laborios proces, pe tine, care implică nu numai prin alte oportunități de memorare, dar, de asemenea, aduce aceasta tehnica la automatism, atunci când pacientul nu mai cred ca el să facă acest lucru este.

Deteriorarea bruscă a memoriei - aceasta nu este o boala, ci un simptom al unui avertisment spunând că aveți o altă, stare mai gravă, care ar trebui să fie identificate și să înceapă să se vindece. Mai ales, aceasta împiedică o persoană să trăiască o viață plină, și le separă de societate, afectează proprietățile adaptive și funcții.

Dacă ați identificat o tulburare de memorie, medicii sunt susceptibile de a fi evacuate pentru a vă medicamente nootropici pe care le luați. De exemplu, prepararea unei noi serii de medicamente care fac parte din grupul de nootropicele - Noopept. Se compune din cei mai importanți aminoacizi pentru corpul uman - dipeptidă, care, acționând asupra neuronilor din cortexul cerebral, ajuta la restabilirea memoriei și de a îmbunătăți concentrare. Medicamentul acționează pe toate etapele de recuperare și de a îmbunătăți memoria: prelucrarea inițială a informațiilor, sinteza și extragerea acestuia. De asemenea, crește rezistența organismului uman la astfel de factori daunatoare, cum ar fi alcoolul, drogurile, tutunul, leziuni la cap și leziuni diverse.

La care medicul cere tulburări de memorie.

Dacă observați în tine sau pe cei dragi dumneavoastră simptome de tulburări de memorie. similare cu cele descrise mai sus, ar trebui să consulte un neurolog, neuropsiholog sau medic, care va efectua anchete speciale. Dacă nu doriți să așteptați pentru verdictul medicului, puteți începe să acționeze pe cont propriu. Acesta a fost mult timp cunoscut faptul că principala cauză a plângerilor - aceasta nu este o încălcare a memoriei, precum și lipsa de atenție obișnuită atunci când donosimaya informații sunt stocate fugitiv și nu este luată în serios. Astfel de display-uri sunt de obicei caracterizate prin lipsa de concentrare deja în vârstă, cu toate că, desigur, există, de asemenea, tinere. Pentru a depăși acest sindrom, aveți nevoie pentru a lucra în mod constant pe tine si de a exercita, cu accent pe detalii importante, înregistrarea evenimentelor, jurnalizare, și de învățare pentru a conta în mintea ta.

Această metodă este foarte popular și este literalmente descris în cartea profesorului american Lawrence Katz. Potrivit lui, aceste tehnici sunt intensificarea activității tuturor părți ale creierului, dezvolta memoria, atenția și creativitatea.

Iată câteva dintre exercițiile descrise în carte:

 1. Ca de obicei lucrurile pe care trebuie să le execute cu ochii închiși, nu este deschis;
 2. Dacă sunteți stângaci, apoi urmați toate lucrurile mâna dreaptă dacă dreptaciul - dimpotrivă, de exemplu, dacă ai scris, periat dintii lor, frecat, pictat cu mâna stângă, apoi începe să-l îndeplinească corect. asigur, va veti simti imediat rezultatele;
 3. Learn Braille, adică sistemul de citire pentru nevăzători sau pentru a înțelege elementele de bază ale limbajului semnelor - este util pentru tine;
 4. Tastarea de pe tastatură cu ajutorul tuturor degetele de la ambele mâini;
 5. Aflați la un fel de gherghef, cum ar fi de tricotat sau broderie;
 6. Vorbiți în limbi și să le învețe cât mai mult posibil;
 7. Diferentiaza monede pentru a atinge și de a identifica demnitatea lor;
 8. Citiți despre ce niciodată interesat.
 9. Du-te la noi locuri, restaurante, teatre, parcuri, întâlni oameni noi, de a comunica mai mult.

Asta e, practic, tot ce trebuie sa stiti despre deteriorarea insidioasă a memoriei, iar tratamentul simptomelor acestei boli. Urmați aceste reguli, știu cum să îmbunătățească memoria și să fie sănătos!

Distribuiți marcaje cu prietenii dvs. în rețelele sociale: