Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Cum vrei într-o zi de vară odihnă lângă un mic iaz în cazul în care nuferi Bloom și turma lepuirea blând de pește colorat! Dacă o astfel este frumusețea în curtea ta, este un vis! Din fericire, este o clipă să pună în aplicare. În acest scop, nu este necesar inițial pentru a dobândi terenuri cu un corp de apă naturală, pentru că puteți face un iaz în țară cu propriile mâini.


Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

În cazul în care site-ul are un spațiu liber, care nu se află în lumina directă a soarelui, dar nu umbrită, atunci puteți începe în condiții de siguranță crearea unui iaz acolo. Aria de acoperire trebuie să acorde o atenție în primul rând. Faptul că, în lumină scăzută, plante de apă nu se pot dezvolta în mod normal, ceea ce va afecta în mod negativ aspectul lor.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Nu este necesar de a plasa un iaz decorativ cu mâinile în apropierea copacilor, ca rădăcini trântit poate deteriora baza de alunecare forma de margine sau filmul lacrimal.

[Include id = »5" title =» YAN - în text "]

Cea mai simplă versiune a iaz poate fi făcută dintr-o Cast în producția, formele de plastic sau fibra de sticla. Recipient din material plastic va dura aproximativ 10 de ani, este rezistent la temperaturi de îngheț și la lumina UV. În timpul instalării și alte manipulare mecanică a matriței din material plastic, ar trebui să fie atenți să nu-l deteriora. Din păcate, în cazul în care a existat o fisură, acesta nu poate fi reparat la suprafață.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Un material mai scump pentru formularea este o fibră de sticlă, care prezintă o rezistență ridicată și durabilitate. În medie, viața din fibra de sticla dvs. iaz este de 2-3 ori mai mare decât o versiune din plastic similară.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Astfel, primul pas spre un dispozitiv ca un iaz, se va achiziționa forma, care, după săpat în pământ.

Pentru a săpa o formă corectă groapă, trebuie transferată contururile terestre ale rezervorului viitor. Acest lucru se face după cum urmează: la sol a pus vasul de plastic finit în jurul căruia, se deplasează mai departe de forma conturul de 10-20 cm, bastoane de lemn lipite și a tras coarda. După aceea, curățați vasul și să înceapă să sape o groapă mai adâncă decât înălțimea de 20-30 cm forme. Aceasta ar trebui să urmeze poziția orizontală a gropii, folosind nivelul de un constructor sau scândură.

În partea de jos este prevăzută cu pat de nisip, care va fi un fel de temelie a iazului. Forma pit este setată, rezultând distanțele laterale, de asemenea, acoperite cu nisip și vărsat apa dintr-un furtun de contracție.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Matrița este apoi umplut cu apă, decora roci mal și plante acvatice plantate.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Folosind un film din PVC sau din cauciuc butil poate crea orice dimensiune și formă iaz. Filmul este vândut în role, latime 2,10 m, lungime -. 10-50 m Pvc tesatura rezistent la influenta ultraviolete, tolereaza rece se estompeze lung. În plus, durata de viață de 10-15 ani. banda butil este considerată a fi mai bine, din cauza durabilitate mai mare (cel puțin 20 de ani) și puterea. Desigur, un astfel de film este mai scump decât clorura de polivinil, astfel încât utilizarea sa este justificată numai în rezervoare mari, cu adâncime mare.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

ar trebui să fie calculată în funcție de cantitatea de formula filmului înainte de a lucra pe iaz dispozitiv:

În cazul în care: W - lățimea, adâncimea de T, H - rezervă.

Stocul este necesară pentru a fixa bine marginile filmului pe marginea lacului.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Când creați un iaz săpat prima groapă. În acest caz, dacă intenționați să planta plantele direct în apă, ar trebui să fie furnizate pentru ei la marginile viitoare traverselor de iaz, rafturi cu o adâncime - nu mai mult de 10-15 cm.Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Când săpat act de faptul că pereții gropii nu se fărâmițează. În acest caz, în cazul în care zona este dominată de sol negru sau sol argilos, peretele se poate face pe verticală - acestea nu se rostogolească, iar în cazul în care solul este nisipos, este necesar să se încline.

[Id = Include »6" title =» YAN - în text "]

Odată ce groapa este gata, cu fundul îndepărtat toate rădăcinile, pietre și alte incluziuni mecanice mari. Pentru a proteja pelicula de discontinuitățile sunt plasate pe stratul inferior al geotextil sau nisip (10-15 cm).

Deasupra filmului protector strat Cuadratura și fixat pe perimetrul pietrelor sale, și pe treptele și traverselor.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

De preferință în jurul lacului sape lățime șanț superficial de 20-30 cm, astfel încât pietrele de fixare de film pe suprafață, au fost la același nivel cu solul. În scopul de a repara pietre, este de dorit să le lega de mortar de ciment.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Acum, atunci când containerul este gata, puteți turna apă și plantat plantele în ea - toate iaz este gata!

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Dacă cadă de baie vechi inoperabil, puteți încerca să facă iaz și din ea.

Adâncimea gropii la iaz este înălțimea de baie + 0,2-0,3 m. Astfel, atunci când părăsesc baia în groapă, marginile vor fi sub nivelul solului. Facand perimetrul lățimii pit și înălțimea canelurii de 30 cm. Baie Următorul este coborât în ​​groapă, se aliniază orizontal cu nivelul. Toate golurile, care au fost formate pe fiecare parte, între pereții gropii și baie, acoperite cu nisip. Ca rezultat, suntem înrădăcinați în baia de la fața locului, cu o canelură de-a lungul perimetrului.

După aceasta, masa adezivă de adeziv frământat pentru țiglă, pigment negru (maro, de exemplu) și apă. Aplicați pasta rezultată pe suprafața interioară laterală a băii, nu încearcă să-l alinieze în mod specific. Principalul lucru este că baia are o nuanță închisă, naturală. După aceea, să acopere folia de baie și se lasă timp de o zi la adezivul a înghețat complet.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Marginile băii este necesar să se stabilească ochiurilor de plasă de metal. În acest scop, grila taie și să le partajați peste perimetrul baie de prindere marginile și suprafața laterală interioară a la jumătate adâncime. În acest caz, peretele și marginea containerului sunt acoperite cu plasă, iar partea de jos este lăsată deschisă.

Apoi se prepară pasta de ciment de nisip, ciment și apă. Aplica-l pe net, fără a încerca să se alinieze la suprafață. Din când în când, introduceți suprafața de ciment a pietrei - se va consolida în continuare grila și a da un iaz mai natural. ciment cu atenție scurgere.

Pe suprafața pământului, în cazul în care plasa acoperă marginea băii, în canelura pune pietre mari, care va sublinia forma iazului. De altfel, este de dorit să se mute departe de forma dreptunghiulara imprastia si pietrele nu sunt clare pe marginea căzii și unduitoare, extinde mal. Schimbarea terenului, creând umflături și dealuri, de exemplu, în mai multe locuri se toarnă morman de moloz, astfel vizual puteți face un iaz aproape orice formă, nu neapărat dreptunghiulară.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

În partea inferioară a băii, se toarnă o argilă uscată și acolo se frământă soluția de argilă. Tartinabile pe pereții laterali care se suprapun peste umplere mortar în golurile dintre pietre.

Zgura se usucă repede - în decurs de câteva ore, și apoi puteți turna prelinge apa. Canelurile din jurul căzii și pe plantele acvatice Plantat de fund. După câteva zile, apa din iaz cu turbiditate, acesta va dobândi aspectul natural și nimic nu va emite adevărata sa origine. Iată un iaz poate obține fotografia mâinilor:

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Doar pentru a săpa în recipient sol și se toarnă apă - nu e tot. Iazul va fi cu adevărat decorativ numai după ce ați aterizat în fabricile sale, și poate chiar au falsificat pește.

Diferite tipuri de plante acvatice se pot dezvolta în mod normal, numai la o anumită adâncime. La adâncimi mici, de până la 30 cm, pot fi plantate mlastina de gălbenele, iris galben, în formă de inimă Pontedera, etc. Adâncimea de 30-50 cm. - cea mai potrivita habitat pentru cattail frunza lată, vârf de săgeată ordinară, trestie de zahăr, etc Ei bine, destul de locuitori „adânci“. adaptat la viață, la o adâncime de 50 cm, este - zambilă de apă, crin, lotus, telorez aloevidny și colab.

Un iaz în țară cu propriile mâini - 3 versiuni diferite

Printre cele mai comune și nepretențios de pește pentru iaz în aer liber pot fi identificate veiltail, koi, crap. Dacă decideți să curgă în pește iaz, asigurați-vă că să-l instalați în filtru. Fără aceasta, apa din iaz se va deteriora rapid, ceea ce ar putea afecta nu numai caracteristicile sale decorative (apa devine tulbure, miros), dar, de asemenea, asupra sănătății animalele de companie nou lui.

A se vedea articole pe teme similare:

Un mic iaz în zona acesta este visul meu. Site-ul are deja, rămâne doar să înnobileze, să construiască clădiri, și puteți trece la iaz. Întotdeauna am vrut să mă apropii de iaz a crescut un număr mare de plante, pune o mulțime de pietre și a stat să dau ce unele animale (de exemplu, broaște).

La fel ca lectura și sună ca și în cazul în care pentru a face un iaz cu mâinile sale nu este dificil, și ce frumusețe se dovedește în cele din urmă, un miracol! Big Pond - este cu siguranță frumos, dar mi-e teamă că nu trage, dar ideea de a folosi baia ca un rezervor de apă mi se pare pur și simplu genial. Cred că putem construi un iaz, în opinia mea, este puterea fiecărui. Un pic îngrijorat dacă pot avea în mod corespunzător grijă de pește, astfel încât cel mai probabil, la primul iaz va fi nelocuita, și apoi cine știe, poate că în timp eu încă mai îndrăznesc să curgă la pește frumos, decorativ.

Sunt mereu surprins și mulțumit locul în care au existat iazuri mici, dar foarte motivul pentru care nu a avut loc să facă același lucru la dacha lor, deși am deloc destul de mare si arata ca un abandonate din cauza faptului că paturile din un pic, și culori prea.
Dupa ce a citit articolul, m-am gândit la crearea de propriul iaz s-ar putea întreprinde această afacere, mulțumesc

bucată face- de tort. Dar, apoi cu plecarea Nama prin acoperiș. Divorțează țânțari. Coșul de gunoi va fi de zbor, ramuri și frunze. Apa va începe de la toate acest conținut putoare
De aceea, au periodic lingura, se spală și se va umple de apă. Cu toate acestea, există un plus: dacă vă lăsați totul în timpul iernii, atunci de primăvară va fi o soluție pentru compost finit fertilizării))