Vasculare simptomele bolii picior, cauze, clasificare, tratament

Boala a extremităților inferioare

Boala a extremităților inferioare sunt din ce în ce mai frecvente. Datorită modului de viață al omenirii moderne, aceste boli sunt din ce în ce a fost diagnosticat la persoanele tinere. Bolile caracterizate prin dilatare vasculară (contracție), obstrucție, inflamație sau deformare picioarelor. tulburare circulatorie care apare din cauza progresiei bolii proceselor poate duce la consecințe negative. Prognosticul cel mai rau: atacuri de cord, amputarea membrelor și moarte.Simptome si cauze frecvente

boala vasculară a extremităților inferioare pot avea un caracter diferite ecrane. Există mai multe tipuri de boli, fiecare dintre ele are anumite caracteristici ale acestei forme particulare. Dar, în medicina de eliberare și simptome generale.

Vasculare simptomele bolii picior, cauze, clasificare, tratament

Boli ale vaselor de la picioare sunt destul de frecvente

 • vasculare „stea“ în anumite zone;
 • umflarea extremităților;
 • schimbarea suprafața pielii (textura, culoare);
 • dureri și crampe la nivelul gambelor noaptea;
 • senzație de amorțeală la un singur site sau de-a lungul picioarelor complet;
 • durere dupa activitatea fizica.

Dacă nu acorde atenție la semnele de anomalii în funcționarea sistemului circulator, este posibil să se înceapă vasele de boală ale picioarelor și să aducă la dezvoltarea cangrenă. proces patologic are loc sub influența mai multor factori. De regulă, motivul nu este singur.

Modifică starea vaselor afectate de:

 • predispoziție pentru gene;
 • modificări hormonale (sarcina, menopauza, etc.);
 • excesul de greutate corporala;
 • lipsa de activitate fizică;
 • sarcină excesivă pe picioare;

Vasculare simptomele bolii picior, cauze, clasificare, tratament

Boala vasculară poate fi asociată cu o sarcină mare pe membrele inferioare, cum ar fi sportivii și persoanele care își petrec cea mai mare parte a timpului pe picioarele lor

 • tratamentul unui anumit grup de medicamente;
 • obiceiuri proaste.
 • Modificări legate de vârstă.

Sub influența acestor cauze o persoană care vine treptat probleme cu circulația sângelui și slăbirea tonul peretelui vascular, ceea ce duce la dezvoltarea bolii.

clasificare

navele de boli ale picioarelor - conceptul general de combinare a diferitelor tipuri de boli cardiovasculare, care apare pe un fond de circulație afectată. Cele mai frecvente forme sunt:

 • ateroscleroza;
 • varice;
 • flebită (tromboflebită);
 • tromboză;
 • Boala ocluzivă.

Fiecare boala este manifestare de specificitate, în special în tratamentul și consecințele. Pentru a determina regimul de tratament joacă un rol important diagnostic corect al extremităților inferioare. Deoarece toate bolile de acest tip sunt similare, uneori este nevoie de diagnosticul diferențial.

Vasculare simptomele bolii picior, cauze, clasificare, tratament

Boli ale vaselor de pe picioare pot duce la schimbări ireversibile, deteriorarea calității vieții, invaliditate și chiar deces

Caracteristici patologii

Cele de mai sus cinci tipuri de boli vasculare picioare distinge le este aproape imposibil. Acest lucru necesită o examinare a examenului de experți și hardware. Evaluarea simptomelor și imagine de ansamblu clinic, medicul-phlebologist determină forma procesului patologic care a dus la întreruperea circulației sanguine normale în picioare. 1. Ateroscleroza este o formă cronică. Se numește excesul de colesterol în organism, care formează plăci pe pereții vaselor de sânge care încalcă permeabilitatea fluxului sanguin. Motivul devine consumul de alimente care conțin cantități mari de grăsimi.
 2. Varice este prima etapă a setului de alte boli ale sistemului circulator. Caracterizat prin îndreptare, extinderea si scaderea tonusului peretilor venelor. În cazul în care netratate, aceasta duce la formarea de cheaguri de sânge.
 3. Flebite considerate pereți venos proces inflamator care rezultă din leziunea sau infecția. In dezvoltarea bolii este crescută și sigilați vena. Acesta poate fi de tip acută sau cronică. Flebita tinde să curgă în (formarea ocluzia venei a unui cheag de sânge) tromboflebită.
 4. Tromboza este considerat a fi o consecință a desfășurării venelor varicoase. Tromboza din cauza afectata circulatia sangelui, care devine cauza cheag, incepe sa se dezvolte anomalii cardiace.
 5. Boala ocluzivă este periculos pentru viața umană, deoarece nu este tratabilă. Se progresează încet. Acesta este caracterizat prin blocarea arterelor care duce la moarte treptata off de celule capturate fără o sursă de sânge.

Vasculare simptomele bolii picior, cauze, clasificare, tratament

inflamație venoasă profundă și formarea de cheaguri de sânge în ele se numește tromboză

Atunci când deranjat permeabilitatea vasculară, în orice parte a corpului, chiar daca este membrele inferioare, care suferă musculare cardiace, creier si alte organe vitale. Lipsa de tratament sau de auto-tratament atrage după sine consecințe negative. Prognosticul pentru acesti pacienti - advers.

terapii

profesioniști cu experiență care asigură tratamentul pacienților, obiectivul principal nu este de a elimina simptomele și ameliorarea stării și a alimentarii cu sange a pacientului de restaurare. În cazurile în care este posibil să se influențeze starea venoase și arteriale pereții, se folosesc metode terapeutice. Dar dacă a existat o deformare semnificativă a navelor și permeabilitatea lor restabili eșuează, se efectuează intervenția chirurgicală.

Boala a extremităților inferioare după tratate prin metode conservatoare.

 • Gimnastica. Pentru a restabili fluxul sanguin necesită un set special de exerciții, care va ajuta la prevenirea alimentarii cu sange insuficient la nivelul membrelor inferioare.
 • Purtati lenjerie de corp speciale (compresie). Alegerea lenjerie de corp mare de compresie. Utilizarea sa reduce sarcina pe picioare și să mențină tonusul vascular.
 • Luând medicamente. diluanti de sange medicinale si restaura starea peretilor arteriali (vene) exercită un efect benefic, în special în faza inițială. Poate că utilizarea atât a resurselor interne și externe.

Vasculare simptomele bolii picior, cauze, clasificare, tratament

Decizia cu privire la modul de a trata vasele de boală ale picioarelor ia medicului, ținând seama de natura originii patologiei

 • Luând vitamine. În timpul terapiei atribuite în mod necesar un complex de vitamine, care trebuie să includă grupul B și rutin, și acidul ascorbic.

Terapia conservatoare ajută în primele două etape ale bolii. În cazul în care procesul continuă să progreseze și prognozării dezvoltării în continuare a bolii este negativ, expertii recomanda să recurgă la o intervenție chirurgicală.

Operația poate fi efectuată numai în prezența unor indicații adecvate. Joacă un rol decisiv, și contraindicații. În cazul în care pacientul are comorbidități anomalii severe sau congenitale care afectează inima sau sistemul circulator, operația nu poate fi efectuată.

Boala a extremităților inferioare sugerează în urma tehnicilor de chirurgie.

 1. Phlebectomy. Este utilizat pentru îndepărtarea completă a venei safene, ocluzie la mai mult de 80%. Phlebectomy de multe ori a avut loc pentru varice.
 2. Stripping. Este o procedură pentru a elimina partea afectată a venei. După tăierea zonei vătămate, peretele venos capsat.
 3. Scleroterapia. Operare simplă, în timpul căreia este introdusă o artera sau vena sclerozant - substanța medicamentoasă incleiere arterial (venos). Ca urmare, sângele în această zonă nu mai este furnizat.
 4. coagulare cu laser. Cea mai modernă metodă de operare, care implică utilizarea laserului pentru pereți cauterizare vasculare în anumite zone. fascicule laser pot fi de asemenea folosite pentru dizolvarea cheagurilor de sânge.

Poate că operațiunea de plasare a implantului (de înlocuire a arterei sau vena). În plus față de aceste metode pot fi utilizate și alte metode: laparoscopie, trombectomia, crossectomy și altele. Există mai multe metode de a purta atât caracter general și individual. În funcție de forma specifică a procesului patologic, stadiul de dezvoltare și complicații prezente chirurg decide care este metoda cea mai eficientă și mai puțin traumatică. Chirurgie are riscuri de complicații și recidivă, deci ar trebui să respecte cu strictețe toate instrucțiunile medicului curant pentru perioada de reabilitare.

Prevenirea bolilor cardiovasculare poate reduce riscul apariției bolii cu 90%. stil de viață sănătos, exerciții fizice și atitudine responsabilă față de sarcina pe membrele inferioare de ajutor pentru a preveni problemele grave cu circulația sângelui, care necesită un tratament ulterior, pe termen lung și de recuperare.