Vasculita - adică, cauzele, simptomele si tratamentul

Vasculita numit inflamatie diametru diferit vaselor, care se bazează, cel mai adesea, este un proces autoimun. Ca urmare, vasele încetează să funcționeze normal și să livreze la țesuturi și organe de oxigen și substanțe nutritive în cantitățile necesare, astfel încât acestea în cele din urmă mai rău face față cu funcțiile lor. Treptat nava nu reușește să apară hemoragie, straturile afectate ale peretelui vasului și necroza se dezvoltă. Cât de periculos vasculita, este faptul că, ca urmare a expunerii sale la constrictia vaselor de sânge, astfel încât fluxul sanguin este perturbată în organele cărora le sunt livrate la sânge, ceea ce duce la dispariția în continuare a acestora.clasificare

Vasculita - adică, cauzele, simptomele si tratamentul
Simptomele de vasculita sistemica dependente de localizarea vaselor bolnave, diametrul lor și activitatea procesului inflamator.

Prin vasculita includ:

 • periarterita nodoasă;
 • Boala lui Horton;
 • sindromul Churg-Strauss;
 • Boala lui Kawasaki;
 • vasculita hemoragică;
 • arterita Takayasu;
 • polyangiitis microscopice;
 • vasculita cryoglobulinaemic;
 • granulomatoza Wegener.

Există o clasificare specială de vasculita sistemică, ca și toate tipurile de boli diferă în fluxul de specificitate și prezența procesului inflamator.

Unele forme ale bolii afectează numai pielea, aducând o persoană bolnavă un pic de disconfort. Alte tipuri de flux este foarte dificil și duce la moartea pacientului, în absența diagnosticului în timp util și tratament.

Tabelul prezintă sistemul principal de tipuri diferite de boli distincte.

vase de calibru

În cursul NATURII

Prin natura

1. arterita. Afectează vase mari.

1. acută. Dezvoltă fără complicații și la moment este încă posibil pentru a frana.

1. Primar. Progresul fără boală străină este o boala distincta, cauzele acestui tip de vasculita este încă încearcă să afle. Acesta este caracterizat prin inflamație, care pătrunde la toate straturile peretelui vasului. Ca rezultat, se produc perturbații microcirculatorii și apoi ischemie. În situații mai grave, se dezvolta necroza și vasele de sânge și țesuturi miocardice.

2. arteriolelor. vasculita sistemica afecteaza vasele mijlocii.

2. cronică. vasculita sistemică cu evoluție cronică caracterizată prin schimbarea perioadelor de exacerbare și remisiune. Ca urmare, organismul suferă un proces ireversibil de boli autoimune.

2. secundar. vasculita sistemica a acestui tip de a dezvolta împotriva altor boli care există deja în organism. Prin urmare, acestea sunt considerate ca fiind complicații sau ca un simptom al unei patologii, dezvoltat pe fondul administrării vaccinului alergie, efectele toxice ale temperaturilor prelungite, ridicate sau scăzute.3. Kapillyarity.Porazhayutsya cele mai mici nave.

4. Mixt. Afectează toate tipurile de nave.

Vasculita - adică, cauzele, simptomele si tratamentul
Cauzele bolii nu au fost încă suficient studiate, dar există unele teorii de bază ale Anatomie patologica, în care există un răspuns la întrebarea: ce fel de boală, cum ar vasculita, și de la care se dezvoltă. Pe una dintre ele, boala apare din cauza unor boli virale severe realizate anterior. Ca urmare, sistemul imunitar începe să răspundă în mod adecvat la un agent patogen infecțios și dă un impuls pentru dezvoltarea bolii.

Conform celei de a doua teorie, se crede că sistemul de apărare al organismului ia celulelor vaselor sanguine pentru a le ataca, astfel străine pentru a distruge.

Există o ipoteză care vasculita poate fi moștenită. condiții nefavorabile de mediu și predispoziție genetică în mai multe ori crește probabilitatea de apariție a acestei boli.

Până în prezent, principalul este considerat a fi o teorie cu privire la originea vasculita infecțioase. In unele studii de medici cazuri descrise, atunci când boala dezvoltat după ce a suferit un virus hepatitic B

Unele cauze de vasculita a fost mult timp stabilit. Acest impact al diferitelor seruri terapeutice și medicamente. Acesta este rolul de droguri în apariția bolii nu cauzează probleme. În cele mai multe cazuri, boala se manifestă ca urmare a unor antibiotice, sulfonamide, vitamine, analgezice.

simptomatologia

Vasculita - adică, cauzele, simptomele si tratamentul
Plângerile pacienților sunt foarte diverse și depind în primul rând de localizarea navei afectate, de stadiul bolii.

 1. Creșterea temperaturii corporale. Pentru o persoană care are o vasculita sistemică, se caracterizează printr-o febră constantă grad scăzut (37,2-37,5 ° C), care nu se încadrează în jos, după ce a primit antibiotice. Ea poate scădea brusc, dacă o persoană începe să luați glucocorticoizi.
 2. Pierderea in greutate. Scădere severă în greutate într-o perioadă scurtă de timp, dă mărturie despre dezvoltarea rapidă a bolii.
 3. erupții cutanate. Caracteristica cea mai izbitoare a vasculita este leziuni ale pielii, care se găsesc în jumătate din cazuri. Pot exista ulcere, noduli, pete. Uneori apare modelul de plasă (livedo reticularis) pe piele. Intensitatea vaselor benzii de rulare coloratie variază de la albastru pal la intens albăstruie. De obicei, astfel de modele de rețea care apar în granulomatoza Wegener, sindromul antifosfolipidic, periarterita nodoasă. Apare, atunci există mici pete roșii care apar din cauza sangerari multiple in capilare. Toate leziunile cutanate au proprietăți degenerează în ulcere și necroză a pielii. Emergente ulcere trofice sunt, de obicei, foarte dureroase.
 4. Durere în mușchi. Acest simptom al vasculita observate în aproape jumătate din cazuri. Acest lucru se datorează circulației sanguine în grupele musculare. Dacă durerea apare în mod continuu, aceasta indică tulburările sistemului nervos periferic. În viitor, se va manifesta pierderea sensibilității degetelor ale extremităților superioare și inferioare.
 5. Afectarea renală. Cel mai rau, dar, de asemenea, un simptom comun. Ea se manifestă în 20-40% dintre persoanele care suferă de vasculita. Simptomatologia începe să apară în faza activă a bolii.
 6. Alte simptome. În același timp, manifestat simptome de înfrîngerea sistemului respirator, sistemului cardiovascular, tractului gastro-intestinal. În funcție de locul în care se află vasele afectate, pacientul poate prezenta tulburări vizuale, sânge în urină, dureri de cap.

Manifestare a bolii depinde de care au fost lovit nave. Tabelul prezintă simptomele vasculita, caracteristice anumite tipuri de boli.