Vasculita - Cauze si simptome ale vasculitei

Cauze si simptome ale vasculitei

Ce este vasculita?

Vasculita - un nume general pentru un grup de boli caracterizate prin inflamarea si distrugerea peretilor vaselor de sange. De obicei, boala afecteaza mai multe țesuturi sau organe: limitarea fluxului sanguin la nivelul vaselor deteriorate încalcă organe și provoacă moartea țesutului furnizate de acestea. Boala poate apărea în orice organ.În funcție de cauzele vasculita sunt împărțite în două tipuri: primare și secundare. vasculită primară apar independent și nu sunt însoțite de alte boli. vasculites secundare sunt alte patologii boli asociate.

Vasculita au un număr mare de subspecii și a clasificărilor, acestea diferă de severitate, localizare și etiologie. Unele vasculita afecteaza doar pielea, fără a provoca daune grave ale altor organe, in timp ce altele pot provoca daune ireparabile organelor vitale și, fără un tratament adecvat, poate duce la moarte.

distins:
- vasculitele necrotizanta sistemice, inclusiv nodoasă periarterita, mikropoliangiit, sindromul Churg-Strauss, vasculita mixtă;
- granulomatoza Wegener;
- arterita cu celule gigant;
- aortoarteriit nespecifică;
- vasculita hemoragică;
- vasculită alergică a pielii;
- sindromul Kawasaki;
- boala Behcet și altele.

Cauzele vasculita

Etiologia vasculita studiate nedoskonalno. Adesea, această patologie asociată cu o varietate de infecții virale și boli imune. Vasculita provoacă adesea o reacție alergică la anumite medicamente medicamente.

Vasculita poate dezvolta ca o complicație a infecțiilor. În acest caz, corpul este răspunsul anormal al sistemului imunitar la infecție, rezultând în vasele sanguine sparte.precursori vasculitele pot fi, de asemenea, boli cronice sau autoimună cronică (glomerulonefrita, artrita reactivă. inflamații tiroidiene, lupus eritematos sistemic, sindromul Schwartz-Jampel etc.).

S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter

Simptomele vasculita

În funcție de localizarea vasculita si a bolilor asociate variază și imagine simptomatic. Cand vasculita afecteaza pielea, apare eruptia. În cazul de leziuni ale nervilor violat sensibilitatea umană - de la hipersensibilitate la pierderea completă acesteia. Încălcarea alimentării cu sânge a creierului care provoaca un atac de cord (accident vascular cerebral cardiace). Insuficiența renală poate apărea din cauza vasculite renale.
Simptomele comune ale vasculita poate fi lipsa poftei de mâncare, oboseală, slăbiciune, febră, paloare.

vasculita nodulară caracterizata prin dureri musculare, pierderea in greutate, dureri abdominale, greață și vărsături, tulburări mentale. granulomatoza Wegener afecteaza sinusurile paranazale: la pacienții cu secreții nazale purulente ies și pete, în mucoasa nazală este acoperită cu ulcere; pot apărea tuse (uneori cu sânge), dificultăți de respirație, dureri în piept, insuficienta renala se poate dezvolta. arterita cu celule gigante se manifestă prin febră, slăbiciune, scădere în greutate, dureri de cap severe, și umflături în zona de temple. Simptomele sunt dureri nespecifice aortoarteritis și slăbiciune la nivelul mâinilor și picioarelor, vedere încețoșată, leșin. Sindromul Behcet este insotita de stomatită recurente, dureri la nivelul organelor genitale, inflamații ale ochiului.

tratamentul vasculita

Tratamentul vasculita se efectuează, în funcție de afecțiunea de bază și organele afectate. vasculită alergică primară adesea dispar spontan, fără a necesita un tratament specific. În cazul în care boala afectează organele care sunt importante pentru viata (creier, inimă, plămâni, rinichi), pacienții ar trebui să fie terapie intensivă și agresiv.

Pentru tratamentul vasculitei se utilizează corticosteroizi, chimioterapie, in doze minime. Scopul tratamentului este nu numai pentru a restabili functiile organelor afectate, dar este în primul rând inhibarea răspunsului imun anormal care distruge vasele de sange si perturba alimentarea normala de sange la nivelul tesuturilor.

Vasculita prognosticul depinde de tipul și gradul de deteriorare a organelor și țesuturilor înconjurătoare. Datorită speranței de viață de calitate adecvată de tratament a pacienților este mult crescută. este foarte important pentru a trata starea în timp pentru a pune diagnosticul corect și prescrie medicația corectă, nu provoacă reacții alergice și efecte secundare.