Ventriculomegalie - cauze simptome și tratament

Ventriculomegalie - cauze simptome și tratament
Este cunoscut faptul că bazele viitoarei sănătate a fiecărei persoane stabilite chiar înainte de nașterea sa. Prin urmare, orice încălcări ale dezvoltării fetale poate duce la alte consecințe grave: retard mintal, tulburări neuropsihiatrice și chiar moartea prematură. În special, uneori, în timpul ecografic de rutină la 20 - 25, și, uneori, chiar și pe data de 17 saptamani de sarcina, medicii au detectat o dilatare patologică fat a cavitatilor laterale ale creierului (ventriculi), care este lichidul cefalorahidian (LCR). În astfel de cazuri diagnosticate Ventriculomegalie. Cauze, simptome si tratamentul acestei boli sunt foarte similare cu alte boli, mai grave numit hidrocefalie, caracterizată prin acumularea excesivă de lichid cefalorahidian în sistemul de creier ventricular. Prin urmare, medicii fără experiență în diagnosticul de multe ori fac greșeli, aducând astfel majoritatea părinților la această isterie. Desigur, motivele de îngrijorare atunci când Ventriculomegalie acolo, dar spre deosebire de problema creierului hidropizie avortului in aceasta patologie este plasat destul de rare.In primul rand, medicii li se reamintește că absența supravegherii medicale în timpul sarcinii face imposibilă pentru a corecta abaterile existente în sănătatea mamei, cât și a copilului. Potrivit majorității experților, principala cauză a acestei boli este modificările anormale în cromozomii unei femei gravide, care pot apărea din cauza predispoziției genetice, boli infecțioase din trecut, în perioada desfășurării unui copil, utilizarea pe termen lung a medicamentelor, vătămare fizică. Ventriculomegalie apare adesea după hemoragie cerebrală sau hipoxie (deficit de oxigen) la făt. Potrivit statisticilor, riscul acestei boli crește la femeile care au împlinit 35 de ani.complicații

Din fericire, creșterea ventriculi a fătului are adesea un moderat pronunțat, care nu necesită un tratament serios. Pentru măsurile terapeutice au recurs la influența decât extinderea lobi cerebrale mai mult de 15 milimetri, ceea ce cauzează dificultăți cu scurgerea lichidului cefalorahidian. În astfel de cazuri, daca este lasata netratata poate duce la o varietate de probleme neurologice și fizice în dezvoltarea unui copil: paralizie cerebrală, retard mental (sindromul Down), o formă disproporționată a capului unui nou-nascut (sindromul Edwards), statura scurt si infantilism sexual (sindromul Turner).

După cum sa menționat deja, principalul simptom Ventriculomegalie exprimat în creșterea cavitățile creierului ventriculare fetale detectate în timpul ecografic de rutină în timpul fertila. La aceleași modificări anatomice în alte structuri ale creierului pot fi detectate, sistemul de inima si oase. După nașterea unui copil poate fi prea plangacios, prea entuziasmat, sau invers, prea apatic. Uneori observate în crizele nou-născuți, bombat vene și o ușoară creștere a dimensiunii capului. Desigur, aceste simptome necesită o intervenție imediată de medici pediatri, neurologi pediatrie, neonatologi, care, după imagistica prin rezonanta magnetica si neurosonography (cu ultrasunete a cercetarii creierului) grudnichka va decide cu privire la terapia adecvată în fiecare caz.

De regulă, se ocupă cu această tulburare începe înainte de naștere. Primul pas este efectuat terapie prenatala care implica tratamentul fatului in uter. Principalele provocări cu care se confruntă medicii: pentru a elimina excesul de lichid, reduce presiunea intracraniană la făt, pentru a preveni hipoxie creier, prevenind apariția tulburărilor neurologice. În acest scop, o femeie gravidă este numit antihypoxants de primire (riboksin, Actovegin, piracetam, și altele), diuretice (Diamox, furosemid, etc), vitamine din grupa B. Dupa nastere, copiii petrec ședințe de masaj și terapie fizică pentru a întări mușchii planșeului pelvin zona gâtului cap.

Concluzionând conversația despre Ventriculomegalie, cauze, simptome si tratamentul bolilor copiilor, să nu mai vorbim de cele mai recente realizări ale medicinii moderne, care să permită restabilirea stării de sănătate a nou-născuților cu ajutorul unei operațiuni neurochirurgicale costisitoare, dar foarte eficient, care a stabilit șunt la ieșirea din ventriculii cerebrali excesul de lichid cefalorahidian.