Ventriculomegalie - Simptome, cauze, tratament și diagnosticare

Ventriculomegalie - Simptome, cauze, tratament și diagnosticare

Ventriculomegalie - o boala care apare la făt și este asociată cu o creștere a ventriculilor cerebrali. Cel mai adesea afecteaza ventriculii laterali.ventricule ale creierului - o cavitate in creier, care sunt umplute cu lichid cefalorahidian. Aceasta este o creștere de mai stabilit dimensiunea lor normală și conduce la Ventriculomegalie de dezvoltare.

clasificarea bolilor

În funcție de cauzele, Ventriculomegalie împărțite în 2 grupe principale:

 1. Ventriculomegalie simptomatica;
 2. ventrikulomegali idiopatică

Ventriculomegalie idiopatică

Acest tip de Ventriculomegalie atunci când cauza este necunoscuta, iar sarcina se desfășoară în mod normal, fără complicații. Nu este precondițiile ereditare pentru apariția bolii la făt.

Tipuri de boli Ventriculomegalie

Există trei tipuri principale ale Ventriculomegalie bolii:

În tipul Ventriculomegalie ușoare schimbări majore se întâmplă și acest tip de boala nu necesita un tratament special.

Orientul Mijlociu tip de boală însoțită de o creștere moderată a dimensiunii ventricule (ajung la o dimensiune de 15-17 mm) și o încălcare minoră a fluxului de lichid cefalorahidian.

În boală severă, există o creștere puternică a dimensiunii încălcării ventricule și scurgerea acestor lichid cefalorahidian. De asemenea, există anomalii suplimentare și patologie a creierului și a sistemului nervos.

În plus, izolate și aceste tipuri de Ventriculomegalie:

 • izolat (când lovit de numai ventriculilor laterali);
 • extinse (grup cuprinde diferite ventriculelor cerebrale);
 • ereditate.

Cauzele bolii

Cauzele Ventriculomegalie simptomatice sunt după cum urmează:

 1. modificări cromozomiale fetale;
 2. hipoxie fetală;
 3. boli infecțioase în timpul sarcinii;
 4. Hemoragie (sângerare);
 5. leziuni fizice.

simptome Ventriculomegalie

Simptomele incep, de obicei, pentru a fi detectate prin ecografie la 22-25 de săptămâni de sarcină.

Bine de știut! Odată cu creșterea rapidă a ventriculi a creierului de dimensiunea fatului, există un risc ridicat de hidrocefalie fetale.

Principalele simptome și manifestări ale bolii sunt extinse ventriculilor cerebrali fat. Este perioada de 22-25 saptamani de sarcina prin ecografie Ventriculomegalie semne sunt vizibile în mod clar.

Diagnosticul Ventriculomegalie este atunci când lățimea ventricule de mai mult de 10 de milimetri!

În plus față de creșterea dimensiunii simptomelor fetale ventricule ale bolii pot fi după cum urmează:

 • modificări ale structurii cardiace;
 • neregularități în structura osoasă a mașinii;
 • schimbari in structura creierului;
 • hidrocefalia (CSF intarziere) in creier a fatului.


În funcție de gradul de creștere a mărimii ventriculilor cerebrale și prezența altor patologii genetician diagnosticarea riscului în apariția unor boli periculoase ale sistemului nervos. În cazul în care fătul are doar Ventriculomegalie pe fondul unei ușoare creșteri în ventriculele cerebrale, rezultatul favorabil al bolii, în cele mai multe cazuri.

Caracteristici flux Ventriculomegalie la femeile gravide, după 35 de ani

Cel mai adesea, această patologie apare la femeile gravide, după 35 de ani. Pentru a ridica Ventriculomegalie la o sarcină mai târziu au următorii factori:

 • un risc crescut de tulburări genetice;
 • o probabilitate mare de așa-numita „ruperea de cromozomi.“ Acest factor creste riscul de anomalii cromozomiale la fat, care dau naștere la Ventriculomegalie;
 • o probabilitate mare de hipoxie fetale (cercetatorii au descoperit o incidență mai mare a hipoxie fetale în timpul sarcinii, după 33-35 de ani);
 • complicații infecțioase ale sarcinii. Cei mai tineri femeia este, cu atât mai puțin probabil de a dezvolta complicații grave și infecții.

Astfel, femeile gravide de până la 33-35 de ani, riscul de minim Ventriculomegalie fetale.

complicații ale bolii

Ventriculomegalie - Simptome, cauze, tratament și diagnosticare

Complicațiile Ventriculomegalie transporta riscul de boli grave ale sistemului nervos. Astfel de boli includ:

 • Sindromul Down;
 • sindromul Edwards. Această anomalie cromozomiala în care există mai multe rele de dezvoltare a copilului;
 • sindromul Turner. În acest scop, sindromul este caracterizat prin malformații severe fizice și infantilism sexuale.
 • hidrocefalie fetală severă. O condiție gravă în care lichidul cefalorahidian se acumulează în cantități mari în ventriculele cerebrale.

diagnosticarea bolii

Prin metodele de diagnosticare a Ventriculomegalie fetale includ urmatoarele:

 • ecografie fetala. Cele mai timpurii Datele la care determinarea semnelor posibile Ventriculomegalie - 17 săptămâni. Ultrasunetele cel mai informativ, la 25 de săptămâni de gestație. Cu această metodă de diagnosticare a fătului determină creșterea în mărime a ventriculelor creierului. Dacă lățimea este mai mare de 10 milimetri ventricul, diagnostic Ventriculomegalie devine posibilă. În plus, atunci când ultrasunete determinat de nereguli în structura inimii, os, sistemul nervos. Frecvența acestui studiu - o dată în 3-4 săptămâni (în funcție de complexitatea bolii si severitatea simptomelor).
 • RMN-ul a fătului. Efectuate în prezența simptomelor Ventriculomegalie exprimate.
 • Neurosonography. Acesta a folosit această metodă la nou-născuți imediat după naștere și vârsta de 1 lună. Conform dinamicii procesului încheiat cu privire la necesitatea de investigare și tratamentul bolii în continuare. Această metodă este foarte informativ și oferă informații detaliate despre cursul și dinamica bolii.

Neurosonography (NSG) - este cu ultrasunete a creierului.

tratamentul Ventriculomegalie

Tratamentul conservator al bolii. Astfel de tratamente sunt utilizate, cu scopul de a preveni dezvoltarea unor boli severe ale sistemului nervos. Folosit în acest scop, astfel de metode de tratament:

 • antihypoxants numire. Ele previn și pentru a preveni debutul si progresia de hipoxie cerebrală. Printre astfel de agenți utilizate pe scară largă, cum ar fi piracetam, aktovegin, lacuri și alte Riboxinum.
 • diuretice. Este folosit pentru a deriva excesul de lichid și pentru a reduce presiunea intracraniană (furosemid, Diacarbum).
 • vitamine. Atribuirea de vitamine B, care ajuta la restabilirea sistemului nervos al copilului.
 • masaj și fizioterapie. Masaj utilizat la copii cu Ventriculomegalie - relaxare si ukreplyayushy (alternativ de stres și de relaxare). Cursul recomandat de 10 sedinte la fiecare 2 luni (în funcție de vârsta copilului. Mai vechi, mai mici, intervalul dintre cursuri). exerciții terapeutice care vizează consolidarea sistemului muscular al copilului și menținerea corpului în formă bună. O atenție deosebită este acordată acestei boli recomanda muschii pelvisului si gâtul zonei capului (pentru a normaliza circulația sângelui în acest departament).

Vă rugăm să evaluați articolul, ajuta la a face site-ul mai bine