zona Amenajare a teritoriului cu o pantă - am aranja scari gradina, ideile mele pentru grădină și grădină

zona Amenajare a teritoriului cu o pantă - am aranja scari gradina, ideile mele pentru grădină și grădină

Pentru toată complexitatea lucrărilor de peisaj, zone cu o pantă au propriile lor farmec aparte. proiectare teren cu panta ar putea fi mult mai interesant pentru porțiunea plată, cel puțin din cauza dispozitivului pentru mutarea scări terase grădină între straturi.scări au o gamă largă de opțiuni, acestea pot fi: Intinsa, șurub în mai multe marșuri, rotunjite, cu răsturnări de situație și se transformă. Toate tipurile de scări sunt supuse unor anumite reguli, de exemplu, toate ascendente trebuie să fie aceeași înălțime și banda de rulare nu trebuie să fie alunecoasă.

Ele ajuta ascunde defectele de grădină, pentru a sublinia demnitatea și nu încalcă peisajul de plastic. La proiectarea pe scări, alege locul și dreptul de proiectare.

tipuri de scări

zona Amenajare a teritoriului cu o pantă - am aranja scari gradina, ideile mele pentru grădină și grădină
Puteți împărți scări de grădină în două tipuri: integrate și gratuite. Scara, care este adiacent unui perete vertical și o direcție orizontală de la un nivel la altul se numește liber.

Mai puțin consumatoare de timp pentru a face etapă broaștei scara care funcționează în parte cu un suport pe sol. Cu un unghi mare de înclinare este mai bine pentru a construi o scară sau scări liber în picioare pentru a încorpora într-o pantă de lut. A doua scară într-un dispozitiv simplu, ca suport pentru banda de rulare este necesar este solul și zidărie.

materialul de pași

zona Amenajare a teritoriului cu o pantă - am aranja scari gradina, ideile mele pentru grădină și grădină
pași pentru a utiliza același material ca și pentru piese, din moment ce pași sunt de fapt o continuare a pieselor.

Utilizarea altor materiale pentru finisare pași, vă puteți strica armonia grădinii.

Dacă nu puteți utiliza același material, apoi încercați pentru a ridica lucruri pentru a obține compatibilitate. De exemplu, încercați combinarea piatră și lemn sau lemn și pietriș.În mod ideal, căile de tranziție în trepte trebuie să aibă loc fără probleme și în mod natural. Nu ar trebui să apară această etapă - acest final abrupt al pistei.

Lățimea trepte

Atunci când se planifică măsurile necesare pentru a calcula și ia în considerare lățimea lor. Trebuie remarcat faptul că un grup de pași largi pare mai atractiv decât îngust. trepte largi, așa cum au fost invitați să urce pe ele, în orice colț al grădinii.

Pe o scară de doi oameni se pot dispersa cu ușurință, și de mers pe jos pe ea o plăcere mai degrabă decât o excursie pe jos, cu eroare de calcul de concentrare intensă, care este de a pune piciorul. scena mare poate întotdeauna frumos decora, plasându-le pe plantele în găleți și ghivece, în care în minte acel spațiu pentru trecerea există cel puțin 60 cm, în ambele cazuri.

Lățimea minimă a unei scări grădină tipic - 80 cm, această valoare poate fi mărită până la 120 cm.

Adâncime și înălțime

Un punct important pe parcursul etapelor de planificare - este ușor la câțiva pași. Principalul factor de aici - raportul dintre adâncimea și înălțimea. În cazul în care proporțiile sunt alese în mod optim, etapa va fi depășită cu ușurință și confortabil.

Înălțimea pas ar trebui să fie în mod ideal, adâncimea de 15 cm. - 35 cm Scări cu acești parametri vor oferi același ritm și pașii pe ea, nimeni nu se va poticni.

Numărul de trepte

zona Amenajare a teritoriului cu o pantă - am aranja scari gradina, ideile mele pentru grădină și grădină
În timpul construcției de scări nu economisi spațiu. Ia-o scară lungă, lată cu viraje. Numărul de trepte este calculat în funcție de mărimea și înălțimea de creștere.

Proiectul, în care scara nu este foarte mult timp și sunt aranjate într-o linie, va fi cel mai mare succes. În cazul în care scara este prea lung și persistent, acesta ar trebui să fie diluat cu mai multe site-uri.

Pentru unii gradinari numărul optim de trepte - 3 - 4 pentru ascensorul la site-ul, cealaltă pe placul o coborâre mai blând, fără terasele înalte, care vor necesita blocarea de capital.

La scara având de la 12 la 15 de grade ar trebui să fie furnizate de arie largă. Scara, care are o înălțime de 70 cm și construit pe o pantă abruptă, trebuie să fie echipate cu o bară de mână.

zona Amenajare a teritoriului cu o pantă - am aranja scari gradina, ideile mele pentru grădină și grădină

Faze de construcție

cofraje Orientul Mijlociu, de obicei, legat la mijlocul tablei, folosind cuie, care ar trebui să conduce la baza. Când eliminați cuie de cofraj tăiat la același nivel și ipsos rămas capăt.

Baza scării trebuie acoperită cu un strat de piatră spartă, pietriș și apoi, după punerea valva și apoi se umple cu mortar de ciment. La marginea etapelor concrete nu clivate, furnir aria secțiunii metalice 45 x 45 cm.

Suport Colțul flexează dimensiunea pasului: laturile scurte sunt egale cu lățimea benzii de rulare 15 + - 18 cm, pentru încorporarea în bază, latura lungă egală cu lățimea de marș.

În cazul în care este necesară chituirea pentru a face o pantă mică pentru o mai bună scurgere a apei. Etapele pot fi finisate cu materiale texturate - pietricele, gresie si faianta, bucăți de sticlă colorată, moloz. material decorativ să fie presate în betonul proaspăt, și apoi otzheleznit.

De multe ori stadiul de marmura furnir de beton sau dale prefabricate din beton.

Bazat pe scara standard, puteți aranja propria scara și se potrivesc stilului de gradina ta.

Mai multe despre proiectarea scărilor de grădină puteți afla într-un articol anterior cu o mulțime de ilustrații frumoase.

Mesaj de navigare