Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă ca ceea ce trebuie să facă

Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă ca ceea ce trebuie să facă

Se trasează cu o pantă la utilizarea frumoase elemente de design peisagistic.

Echipați zona de amenajare a teritoriului, cu o pantă un pic mai complicat decât zona standard de plat. Sugestiile de mai jos vă vor ajuta să înțeleagă complexitatea de înregistrare a acestor zone și se lasă să se doteze teritoriul cu propriile lor mâini într-un original și bine gândite.


Caracteristici de teren cu o pantă

Terenul cu o pantă (prezentată mai jos arată în mod clar că este a) - este un teren cu un gradient de înclinare mai mare de trei grade. Cu cât mai mare gradient, cu atât mai mare pantă.

Terasarea porțiune înclinată

grădină cu terasă - aceasta este cea mai potrivita varianta de proiectare a porțiunii înclinate. Ca rezultat al muncii depuse în grădină ar trebui să fie sunase la diferite niveluri, fiecare dintre acestea va fi o terasă separată. Această aliniere se numește așteptare. Se trasează cu ea se transformă într-o scară gigant, cu trepte de diferite forme și înălțimi. Pentru o pantă ușoară și destul de alungit pentru a fi la doar câțiva pași cu ajutorul cărora vor fi împărțite în două niveluri de grădină. pante abrupte Mai mult necesitatea de a consolida patru sau mai multe terase. De asemenea, linia cea pante abrupte, rupându-le zece ziduri de sprijin.

Oricum, amintiți-vă că grădina de pe panta transformat armonios și funcțional, dacă pentru a reduce numărul de site-uri și cât mai mult posibil pentru a face o terasă. terasa plat este cel mai bine pentru a dota un loc în zona cu cel mai mic unghi.

Amintiți-vă că amenajarea teritoriului pe pantă implică un terasament complex, astfel încât, chiar dacă vă decideți să refuze serviciile specialiștilor, fără tehnologie, același excavator nu se poate face. Luați în considerare costul chiriei, elaborarea unor estimări de proiectare peisajului la site-ul.

Materiale de pereti de sprijin

Ca materiale pentru pereți în pantă gradina de reținere poate lua în considerare diferite materiale, dar va arata intregul perete mai impresionant dintr-un decorativ piatra naturala. Astfel de ziduri aspect atractiv, dar au unele dezavantaje. În primul rând, înălțimea lor nu trebuie să depășească un metru. În al doilea rând, relevante în proiectarea peretelui va numai paturi de flori.Echipării ziduri de sprijin, este important să adere la standardele de bază pentru construcția durabilă, panta care trebuie să fie în terase prelate de stronțiu. În plus față de piatră naturală pereți pentru întărirea și decorarea porțiunii de reținere pot fi realizate din:

Alegeți unul sau celălalt material trebuie să se bazeze pe caracteristicile stilului destinate designului peisajului la site-ul.

zone de recreere pe teren în pantă

Poate că este una dintre principalele caracteristici ale grădinii pe o pantă - o mare oportunitate de a revizui. De aceea, nu te poți limita la numărul de locuri alocate în zona de recreere. Să vor fi mulți, grădina nu este rănit, dar punctele de vedere din diferite părți ale site-ului va fi deschis pur și simplu superb.

Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă ca ceea ce trebuie să facă

Efectuarea de zone de recreere, este important să se respecte armonia.

Alegerea de acoperire pentru zonele de agrement, este important să ne amintim că trebuie să fie în armonie cu materialele utilizate în crearea de ziduri de sprijin. Observați circuitele paralele în zona de odihnă și o terasă. De exemplu, în cazul în care terasa are o formă ușor curbată rotunjită, zona de ședere ar trebui să fie similare. Contururile mai complexe ale terasei, cu atât mai dificil ar trebui să fie linia de zona de recreere.

O altă caracteristică a zonei de recreere pe site-ul - trebuie subliniat materialele contrastante, stând pe site-ul, în timp ce peluzele din grădină, dimpotrivă, ar trebui să ia forma unui pic de rulare, sălbatice, naturale.

Pentru înregistrarea tranziții între zone, puteți utiliza scări moderne. Să fie de design, cu pași largi și ușor, o structură neobișnuită. La fel ca în cazul acoperirii pentru recreere, pentru materialul scări trebuie să se amestece cu materialul selectat pentru pereții de reținere.

Rezervoare într-o grădină înclinată

Se trasează cu o pantă - o bază excelentă pentru procesarea fluxurilor de țesut și cascade. Puteți fantezii la nesfârșit inventa opțiuni de design diferite și crearea surselor de apă din zonă. Ușor și ieftin de a construi o cascadă mică, cu mâinile lor doar cu un film special și pietricele râu și nisip.

Un punct important - iaz ar trebui să fie stabilite înainte de crearea zidurilor de sprijin ale topografiei existente.

Ecologizarea porțiune înclinată

Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă ca ceea ce trebuie să facă

plante frumoase culori luminoase va arata intotdeauna superb.

Acesta poate fi plantate, nu toate soiurile de plante pe o pantă. Cele mai relevante aici sunt plante erbacee perene și de acoperire a solului perna asemănătoare. copaci decorativi mici pot fi plantate în casă și tufișuri de-a lungul partea laterală a pistei.

În proiectarea de paturi de flori ar fi cel mai bine pentru a utiliza o instalație mică stufoase. O opțiune bună - alpinism trandafiri, muscata, lavanda, cu ajutorul cărora cele mai profitabile vor fi în măsură să sublinieze componenta grădină de piatră.

Fotografia arată cum un frumos aspect distinct și plante pentru piatra decorarea cu ziduri de o porțiune de pantă.