Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă de argumente pro și contra de îmbunătățire

Zona de amenajare a teritoriului, cu o pantă este creat mult mai complicat, dar se pare mult mai spectaculos. îmbunătățiri funciare pe panta ia o mulțime de timp și efort, dar merita. O astfel de excentricitate și prezentabilă nu dau nici o altă zonă adiacentă. Pentru rezultatul mulțumit, să ia în considerare toate regulile de lucrări de peisaj.Argumentele pro și contra zona de îmbunătățire pe pantă

Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă de argumente pro și contra de îmbunătățire

Trasează pe pantă

Spre deosebire de unitatea de alocare orizontală, terenul pe panta are o serie de caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când funcționează organizația. Ar trebui să acorde o atenție la unghiul de înclinare al direcției și a vântului a crescut. Materia în ce direcție lumina este înclinată secțiune, depinde de multe lucruri. Gradul de iluminare a solului va afecta gama de culori care împodobesc grădină.

Dacă pământul este înclinat pe latura de sud, va fi bine încălzit de soare, astfel încât este posibil să se planteze plante iubitoare de căldură, care sunt rezistente la secetă. În cazul în care panta spre nord, este necesar pentru a rafina culorile solului, bun transferul unui nivel crescut de umiditate și răcoare. pantă de Vest și de Est sunt cele mai favorabile pentru plantarea de plante, dar alegând această opțiune o realizare, este necesar să se ia în considerare mișcarea umbrelor. Într-o astfel de regiune să ia rapid arborvitae rădăcină, puteți organiza cultivarea caprifoi. păducel și magnolie chinezi de viță de vie.

Unghiul de înclinare definește zona de separare în zone. Este important să se decidă în avans, în cazul în care pentru a plasa orice construcție, suport etapă. Direcția vântului și mișcarea maselor de aer cald și rece este, de asemenea, relevante pentru locul de instalare a casei și clădiri, culori de aterizare. Atunci când se plantează plantele ar trebui să se țină seama de faptul că aerul rece cade întotdeauna în jos și se colectează în vale, iar căldura se ridică sus în aer. Acest lucru înseamnă că, în cazul în care partea de jos a plantelor de plantare rezistente, iar pe partea de sus - rezistente la secetă.

Terenul pe panta are atât plusuri și minusuri. Avantajele acestor zone sunt:

 1. Parcela cu panta perfect vizibil din toate părțile sau cel puțin 2, la care este posibil să se bucure de vedere la grădina dumneavoastră de la ferestrele casei.
 2. Solul devine bază excelentă pentru a crea gradina de rock, căderi de apă florale sau artificiale și în cascadă.
 3. În cazul în care panta este îndreptată spre partea de sud, apoi se pune pe un perfect pentru grădină sau defalcare gazdă multe flori și plante.

In ciuda avantajelor evidente ale unui astfel de aranjament, există și dezavantaje:

 1. Pe o pantă abruptă dificil de a dota gazon cu propriile sale mâini. Crearea unui peisaj de design la o astfel de suprafață este scump acum.
 2. Plante de udare au efectuat foarte multe ori din cauza faptului că umiditatea va curge în jos pe pantă, nu persistent mult timp în sol. Dacă site-ul este trimis la nord, de creștere a plantelor va fi lentă.
 3. Casa, care este situat în partea de jos a unui deal sau în mijloc, în pericol de a fi inundate. solurile instabile poate provoca alunecări de teren.
 4. Constant mișcarea în sus și în jos pe pantă, care așteaptă în mod inevitabil, proprietarul obositoare fizic. În cazul în care proprietarul casei sunt copii, aveți nevoie pentru a proteja cel mai bine prezența lor, ca jocul într-o astfel de zonă periculoasă.


Amenajare teren cu un accent

Pentru zona de amenajare a teritoriului pe pantă a fost armonios și atent, locație bine proporțională a tuturor clădirilor și a plantelor în etapa de creare a proiectului. Înainte de a trece la etapa de planificare, aveți nevoie pentru a decide cu privire la elementele care trebuie să fie în teritoriu. Printre acestea se numără:

Cel mai important element în aranjamentul sunt ziduri de sprijin. Ei fac panta mai rezistente la eroziune și descuamare. ziduri de sprijin sunt necesare în acele zone care au umflături, rigole și gropi. În plus față de caracteristicile sale practice de proiectare servi ca o componentă decorativă pentru grădină. Gazonul va face pământul o mai precisă și bine îngrijit. Dacă toate solul este planificat pentru a planta orice plante, ar trebui să fie încă liber un spațiu mic pentru stabilirea unui gazon. Acesta poate fi folosit la site-ul pentru vacanțe de familie și activități în aer liber.

Dacă doriți să planteze orice plante medicinale, este în valoare de atenție la margarete luncă, rădăcină de aur, măceșe, galangal sau chiar de var. Este recomandabil de a afla ce este tinctura de paducel util. bea din salcie-planta si alte ierburi.

Terase - sunt zone întărite cu ajutorul pereților de reținere. Ei clasificate ca fiind vizual întregul site, făcându-l mai precis. Fiecare zonă individuală poate fi emisă în special având în vedere scopul său funcțional și stilul zonei locale. Plasarea patio la cel mai înalt punct al pantei este soluția perfectă. În cazul în care va fi capabil să se relaxeze și să se bucure de frumoasa vedere. Înainte de a trece la amenajarea grădinii, ar trebui să proiecteze dispunerea elementelor sale de bază. aspectul site-ului ia în considerare toate caracteristicile teritoriului, ca pantele aceleași nu există.

Cea mai bună opțiune este considerat plasarea casa de pe partea de sus a pantei, deoarece acest lucru reduce în mod semnificativ eforturile pentru construcția și consolidarea acesteia.

La proiectarea în mod necesar trebuie să țină cont de particularitățile solului, debitul de apă, direcția vântului și cardinal. În primele etape ale planificării este determinată de plasarea casei principale, toate tehnice și dependințe, precum și zonele de agrement. Numai după ce este determinată de amplasarea elementelor decorative: terase, paturi de flori, grădini stâncă, recuzită, rezervoare artificiale. Pentru a evita costurile inutile ar trebui să planifice și să calculeze toate materialele necesare cu cea mai mare grijă. Straturile inferioare ale solului, nu pot fi mutate sau supuse oricăror alte modificări, deoarece acest lucru poate duce la apariția eroziunii.

Zona de amenajare a teritoriului cu o pantă de argumente pro și contra de îmbunătățire

Plot cu un gradient

Pentru proiectarea site-ului poate atrage specialiști, care pentru o perioadă scurtă de timp poate face toate măsurătorile și cercetările necesare. Acestea iau în considerare toate criteriile vor crea un plan unic pentru grădină viitoare. Dacă aveți anumite cunoștințe și abilități, o poți face cu mâinile.

Construcția de terase

Chiar și la etapa de planificare a principalelor domenii ar trebui să se facă o distincție:

 • Etaj;
 • zonă de relaxare;
 • cumpărături;
 • spațiu pentru căderile de echipamente de grădină.

Pe această bază, pe un site situat pe panta, se așază terase. Acestea sunt instalate pe sol, protejat de eroziune. Layout-ul și de a crea copii de rezervă porțiunea superioară rezistentă este ținut în jos. În acest aranjament numărul de elemente de sprijin depinde de dorințele proprietarului. terasa Samu sunt plantate cu plante ornamentale și flori. Design-ul poate fi vaze uzate, statui, figurine de grădină și alte elemente decorative.

Îmbunătățirea zonei locale se recomandă utilizarea flori perene și copaci. Alegerea lor depinde de modul în care este panta, precum și direcția vânturilor. Anuare pot fi folosite în decorarea în fiecare an, dar merită să ne amintim că este necesar să se pregătească și să consolideze solul înainte de plantare lor. O atenție specială trebuie acordată zonei de iluminare. Ar trebui să fie suficient ca seara a fost clar toate etapele.

Mulți se tem să cumpere zona suburbană, situat pe o pantă, temându-se că ar fi imposibil să locuiască. În ciuda dificultăților, de a emite un astfel de teren poate fi în mod eficient și funcțional.

liliacul parfumată pentru delicii: gradina de plantare și îngrijire