zosterian roz (Gibert) la om - Simptome si tratament

Roz Gibert priva o persoană - este o boala dermatologica cu debut acut și se caracterizează prin apariția de erupții cutanate. Erupții cutanate arata ca pete de culoare roz, care provin din placa de bază. Puteți găsi numele de lichen roz ca exfolierii rujeolă, pitiriazis.Boala este cel mai frecvent in randul persoanelor diagnosticate la o varsta frageda de la 10 la 40 de ani. zosterian roz nu este tipic pentru persoanele în vârstă sau pentru copiii sub 10 ani. Vârful de cazuri are loc în toamnă și de primăvară, care se explică printr-o creștere a numărului de pacienți cu infecții comune rece, față de care apare cel mai frecvent herpes Gibert. Există informații care să ateste că această patologie a pielii este mai frecventă la femei decât la bărbați. Printre numărul total de boli ale pielii, la o fracțiune de lichen roz scade până la 4% din cazuri.

Omul a fost bolnav odată licheni roz ar trebui să se dezvolte în mod normal, imunitate, cu toate acestea, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. Uneori, cazurile de boală acută, care apare atunci când a marcat scădere de apărare al organismului re-înregistrat.

Majoritatea covârșitoare a surselor medicale indică faptul că lichenul roz nu are nevoie de nici un tratament. Din momentul declanșării bolii la recuperarea integrală umană ar trebui să ia de la 2 săptămâni la 1 lună. În acest timp organismul pentru a face fata bolii si recidiva ar trebui să apară. Cu toate acestea, cazurile înregistrate în cazul în care zona zoster afectează o parte impresionantă a pielii umane, și îi dă nu numai disconfort psihic, ci și fizic. În cazurile cele mai severe de impetigo pot urmări pacientul timp de șase luni. Atunci când tablou clinic similar poate atribui diferite medicamente concepute pentru a atenua starea pacientului.

Deși lichenul roz nu se transmite de la persoană la persoană, aparține bolilor infecțioase-alergice, mai precis, la grupul de eritem infecțios. Acest lucru se datorează faptului că acest tip de lipsirea apare împotriva bolilor infecțioase, și este o reacție alergică a pielii.

Simptomele de licheni roz

La fel ca în copilărie și în boala maturitate este aceeași, prin urmare, următoarele simptome pot fi desemnate lichenul roz:

există un singur spot mare pe corpul uman, care poate ajunge la un diametru de 10 cm. Este medicii numesc la fața locului părinte. Culoarea variază, acesta poate fi de la roz pal la roșu. Pielea din zona afectată devine uscată.

Pruritul și arderea poate perturba pacientul, dar aceste sentimente se plâng doar 50% dintre pacienții cu lichenul roz. Cu toate acestea, un sfert dintre pacienți indică o mâncărime pronunțată, care este adesea asociat cu alte efecte asupra dermei, sau apare ca urmare a crescut pacient labilitate emoțională.

Locurile în care la fața locului este adesea următoarele: piept, spate, gât. Picioare, mâini, se confruntă cu boala de multe ori nu afectează.După o săptămână (maximum 10 zile) de la data constituirii spotului primar pe corp există multiple leziuni mici, cu o formă ovală sau rotundă. Ei dimensiune nu este la fel de mare ca și la fața locului părinte, de obicei, nu depășesc un diametru de 15 mm. Noile spoturi sunt în mod clar vizibile pe fundalul pielii neafectat sănătos.

O trăsătură distinctivă a spoturilor secundare privând Gibert constă în particularitățile locației lor. Ei tind să formeze grupuri care seamănă cu conturul unui pom de Crăciun. De-a lungul marginilor de la fața locului au limite clare, în mijloc un pic fulgi.

Adesea, leziunile secundare sunt localizate pe liniile lui Langer. Așa-numitele linii condiționate de pe suprafața pielii, care indică direcția de extensibilitate maximă a dermului. Pitiriazis rozat selecteaza aceste locuri, așa cum este în mănunchiuri lor, desigur, situate de fibre de colagen.

nu apar instantaneu rashes, ele apar în etape, cu un interval de aproximativ 10 zile. Înainte de corpul va fi urmatorul grup de pete, o persoană poate experimenta stare de rău, slăbiciune, și, uneori, frisoane. Această condiție se datorează intoxicației.

În nici un caz nu ar trebui să stea singur diagnostic, concentrându-se pe descrierea simptomelor bolii, fie prin compararea fotografii. Pentru alte specii de licheni sunt caracterizate prin apariția de pete rosiatice. Deseori, oamenii sunt confundate cu lichenul plan roz, care este mai periculos pentru sănătate. In plus, un tablou clinic similar are sifilis secundar, psoriazis, rujeola, rubeola. este necesar apel la un dermatolog pentru diagnostic in continuare, orice auto-medicatie de boli de piele este inacceptabilă.

Mulți adulți nu orice simptome, și să acorde o atenție la ea numai din cauza aparitia petelor. Ele pot mancarimi doar după un duș fierbinte, sau din cauza stresului.

În copilărie, petele sunt adesea însoțite de o creștere a temperaturii corpului, dureri de cap, rinită, durere în gât.

Cauzele de licheni roz

Până în prezent, nu a fost stabilit, că este adevărata cauză a lichenul roz. De asemenea, nu este izolat patogen, boala provocator. Unii cercetători sunt de părere că Gibert zosterian poate fi asociată cu infecție cu herpes, și anume gerpevirusami 6 și 7.

Ei explica acest lucru prin a spune că înainte în corpul uman există erupții cutanate, unii pacienți au simptome asemănătoare gripei. În plus, acesta stabilește conexiunea sezonieră cu boala. vârf în toamna și primăvara, atunci când există o diferență de temperatură, există o scădere a rezistenței imune, creșterea numărului de persoane care se îmbolnăvesc cu infecții răceli.

Problema metodelor de transfer rozvogo lipsindu de asemenea, rămâne deschisă. Există o presupunere că boala poate fi transmisa prin picaturi din aer. Cu toate acestea, nu există încă un consens pentru a stabili daca zona zoster roz contagioasă, la toate. Nu se întâmplă deloc, deoarece corpul este ușor de a face cu un sistem imunitar puternic, dezvoltarea bolii.

O alta teorie despre cauzele lichen roz se bazează pe faptul că boala este reacția infectioase si alergice. Oamenii de știință, ca o confirmare a acestei versiuni, rezultatul faptului că pacienții cu licheni roz există un răspuns pozitiv la injectarea intradermică a vaccinului streptococ.

Adepții a treia teorie sugerează că lichenul roz este doar un fel de reacție la hipotermie. Ei numesc Gibert zoster piele rece, care este cauzată de o scădere a sistemului imunitar.

În cele din urmă, cea mai recentă teorie a cauzelor de licheni roz consideră că o cădere nervoasă, cădere psihică, stres sever (simptome si cauze de stres).

S-au găsit eroare în text? Selectați-l și alte câteva cuvinte, apăsați Ctrl + Enter

Cât de periculos roz priva? Consecințe și complicații

zosterian Pink nu este considerat periculos pentru sănătatea umană boli. El rareori contribuie la dezvoltarea oricăror complicații și consecințe, și locurile pe care boala lasa in urma pe voința pielii după 1-11 săptămâni. Extrem de boala rara poate dura timp de șase luni.

Complicațiile bolii înregistrate în cazurile individuale, acestea pot fi: