√ Poate fi alergic la apă

Nadia Taygozina Expert în urmă (437) 2 ani

Intoleranța de apă (akvagennaya urticarie) - este unul dintre tipurile de alergii, care, din fericire, nu a găsit încă o distribuție totală. Prima mențiune a akvagennoy data de stup înapoi la 1964 ani. Atunci oamenii de știință mai întâi a vorbit despre proprietățile ciudate ale corpului de a respinge baza tuturor formelor de viață. urticarie Akvagennaya manifestat pentru orice contact cu apa, sau călire sete de igienă. Ca un alergen poate acționa ca un robinet și apa de mare.Ceea ce a provocat un astfel de răspuns inadecvat? După cum se știe, în apa care curge din robinetele noastre sunt prezente nu numai hidrogen și oxigen, dar, de asemenea, o mulțime de alte elemente. Adesea ei sunt cei care sunt cauza alergii. Și nu se bazează pe faptul că apa este purificată cu clor, se va rezolva definitiv problema. Este exact opusul! Pentru unii oameni înota în condiții de siguranță în lac decât să ia un duș cu mirosul de clor.

Medicii numesc cele trei motive principale pentru acest fenomen ciudat:Slăbit ca urmare a utilizării prelungite a antibioticelor imunitate;
hepatice cronice si boli de rinichi;
deficit de imunoglobulină de clasa „E“.
Toți acești factori cresc riscul de alergie la orice contact cu apa.

Caracteristica principală a urticariei akvagennoy este tendința sa de dezvoltare continuă. Din păcate, în timp, o reacție alergică progresează mai mult și mai mult, cauzând probleme serioase de sănătate.

Akvagennaya urticarie, precum și orice alt tip de alergie, are propria imagine clinică. Prin ce semne pot recunoaște intoleranța de apă? Oamenii de știință au identificat unele dintre cele mai comune simptome:

arsuri ale pielii micro;
erupții cutanate, însoțite de mâncărime puternică;
membranelor mucoase și roșeață;
erupții cutanate localizate - apare pe abdomen, brațe, pe față, gât sau în spatele genunchilor;
dureri de cap;
iritație și uscăciune a pielii;
tuse (datorită faptului că clorul ajunge în plămâni, prin sistemul respirator);
roșeață și iritații ale ochilor;
tulburare a tractului gastrointestinal;
dificultăți de respirație.
Din fericire, apa nu provoacă angioedem alergice și șoc anafilactic. Decese, de asemenea, au fost raportate.

Rețineți că simptomele akvagennoy urticarie la adulți și un copil mic sunt absolut identice. Pentru a face un diagnostic precis și pentru a afla adevarata cauza a acestor simptome, ar trebui să se consulte cu un alergolog cu experiență.