Abaterea axa din stânga diagnostic tactica

Acasă »Diagnostics«ECG»axa de deviere spre stânga: tot ce trebuie sa stiti despre ea

Axa electrică a inimii (EOS) - parametru clinic, care este utilizat în cardiologie și reflectate pe electrocardiogramă. Pentru a evalua procesele electrice care conduce mușchiul inimii și sunt responsabile pentru funcționarea corectă.Din punctul de vedere al Cardiologie, torace este un sistem tridimensional de coordonate care acoperă inima. Fiecare este însoțită de o reducere a următoarei sale modificări bioelectrice, care determină direcția axei inimii.

Valorile normale și motivele pentru încălcări

Direcționarea indicatorul menționat depinde de o varietate de factori fiziologici și anatomice. Rata medie este considerată a fi poziția 59 la 0. Dar opțiunile normogrammy se încadrează în gama largă de 20-100 0 0.

Starea de sănătate a axei electrice deplasat spre stânga, în următoarele condiții:

Abaterea axa din stânga diagnostic tactica

 • la momentul unei expirația profunde;
 • o schimbare a poziției corpului în orizontale - organele interne pune presiune asupra diafragmei;
 • vysokostoyaschey când diafragma - se observă în hypersthenics (deprimare de oameni).

Offset indicator spre dreapta, în absența patologiei observate în aceste situații:

 • la capătul respirati profund;
 • atunci când schimbă postura față de verticală;
 • în astenikov (înalt, subțire de oameni), rata este poziția verticală a EOS.

Localizare axa electrică este determinată de faptul că masa ventriculului stâng în condiții normale este mai mare decât masa jumătatea dreaptă a mușchiului inimii. Ca urmare, procesele electrice au loc în ea mai intens, deoarece vectorul este îndreptată spre el.

Diagnostic pe ECG

Electrocardiograma - instrumentul principal pentru determinarea EOS. Pentru a detecta schimbări în locația axei folosind două moduri echivalente. Prima metodă folosită de multe ori de către medici, diagnosticians, a doua metodă este mai frecvent in randul cardiologi și interniști.

Identificarea prejudecată unghi alfa

Unghiul alfa este direct indică EOS compensat într-o direcție sau alta. Pentru a calcula acest unghi sunt suma algebrică a dinților Q, R și S, în primul și al treilea conduce standard. Pentru aceasta măsura înălțimea în milimetri a dinților, și ia în considerare atunci când se adaugă o valoare pozitivă sau negativă având un anumit dinte.

Apoi, utilizați o masă specială - pe Diedhiou. Substituind în valorile obținute sa calculat valoarea curentă sau axa de offset unghiul alfa electric.

Abaterea axa din stânga diagnostic tactica

Valoarea suma primilor dinți de evacuare sunt pe axa orizontală, iar al treilea - pe axa verticală. Liniile de intersecție obținute și determină unghiul alfa.

Folosind o astfel de metodă de determinare adecvată pentru acei profesioniști care au o masă corespunzătoare la îndemână.

determinare vizuală

O modalitate mai simplă și intuitivă pentru a determina EOS - compararea dinților R și S, în primul și al treilea conduce standard. Dacă valoarea absolută a undei R într-o singură evacuare mai mare decât dinte S, atunci vorbim de ventriculare complexe R-tip. Dacă, din contră, complexele ventriculare denumit S-tip.În cazul EOS din stânga observa poza RI - SIII. înseamnă că complexul ventricular de tip R, în primul retractat și tip S în al treilea. Dacă EOS a negat dreptul, apoi pe electrocardiogramă defini SI - FcyRIII.

diagnostic

Ce înseamnă dacă axa inimii electric este înclinat spre stânga? EOS Offset nu este o boală independentă. Acesta este un semn de modificări ale sistemului muscular cardiac sau de conducere, care conduc la dezvoltarea bolii. Axa deviere spre stânga arată astfel de încălcări:

Abaterea axa din stânga diagnostic tactica

 • creșterea dimensiunii ventriculului stâng - hipertrofia (LVH);
 • defecțiune la stânga supape ventriculare, datorită cărora există un volum sanguin ventricular la suprasarcină;
 • blocadei cardiace, de exemplu, blocarea blocului piciorul stâng de ramură (în ECG arată în mod corespunzător, pe care îl puteți învăța de la un alt articol);
 • violări conductibilitate in interiorul ventriculului stang.

Toți acești factori conduc la faptul că ventriculului stâng nu funcționează corect, care transportă impulsul rupt de miocard. În consecință, axa electrică deviază spre stânga.

Boli care sunt insotite de levocardiogram

Dacă pacientul este detectat abatere EOS, aceasta poate fi rezultatul unor boli cum ar fi:

Alte boli la blocarea sistemului de conducere cardiac poate duce la luarea unor medicamente.

studii suplimentare

Detectarea deviația de cardiograma OEC în partea stângă nu este, în sine, baza pentru judecata finală a medicului. Pentru a stabili exact ce apar schimbări în mușchiul cardiac, examinarea instrumentală suplimentară.

Abaterea axa din stânga diagnostic tactica

 • Veloergometry (electrocardiogramă în timp ce mersul pe jos pe o banda de alergat sau o bicicletă staționară). Testul pentru detectarea ischemiei miocardice.
 • SUA. Cu ajutorul ultrasunetelor evalua gradul de hipertrofie ventriculară și violarea funcției contractile.
 • Zilnică de monitorizare Holter ECG. ECG este îndepărtat în timpul zilei. Prescrierea în cazuri de aritmii, care este însoțită de abatere de EOS.
 • Chest X-ray. La semnificativ hipertrofie, țesutul miocardic, o umbră cardiacă creștere pe imagine.
 • Angiografia coronariană (CAG). Acesta vă permite să se determine gradul de deteriorare a arterelor coronare atunci cand diagnosticat cu boala coronariana.
 • Echocardioscopy. Acesta vă permite să determine starea intenționat atrii și ventricule ale pacientului.

Axa deviere spre stânga de la poziția normală în sine nu este o boală. Această indicație este determinată prin intermediul unor studii instrumentale, care constată nereguli în mușchiul cardiac.

Diagnosticul final al medicului pune numai după cercetări suplimentare. Tratamentul tactici care vizează eliminarea bolii de bază.

Ischemia, insuficiență cardiacă și anumite cardiopatie tratate folosind medicamente. diete suplimentare și stil de viață sănătos duce la o normalizare a stării pacientului.

În cazurile severe, este necesară o intervenție chirurgicală. de exemplu, în cazurile de boli cardiace congenitale sau dobândite. În încălcare gravă a sistemului de conducere poate avea nevoie de un transplant de stimulator cardiac, care va da semnale direct asupra miocardului și cauza contracția acesteia.

În cele mai multe cazuri, abaterea nu este în pericol simptom. Dar dacă axa își schimbă poziția în mod drastic. atinge valori de peste 90 0, atunci aceasta poate indica o blocadă picioarele fasciculului Hiss și amenință să stop cardiac. Un astfel de pacient necesită spitalizarea imediată într-o unitate de terapie intensivă. Abaterea bruscă și accentuată a axei inimii electrice spre stânga, după cum urmează:

Abaterea axa din stânga diagnostic tactica

Detectarea prejudecată axa electrică a inimii nu este un motiv de îngrijorare. Dar detectarea acestei funcții ar trebui să consulte imediat un medic pentru examinarea și identificarea cauzelor unui astfel de stat în continuare. Planul anual de electrocardiograma permite depistarea precoce a tulburărilor ale inimii și să înceapă imediat un tratament.