adaugiri din beton ce sunt acestea și de ce sunt folosite, construcția și repararea

În pregătirea pentru turnarea fundației pentru a obține cât mai multe informații despre concrete - baza oricărei structuri monolit. Prin selectarea raportul optim al componentelor amestecului inițial (apă-ciment-nisip-pietriș), nu uita aditivi îmbunătățesc proprietățile.Gama de produse chimice pentru construcții are acum sute de titluri. Nestiind ce sunt amestecuri de beton, este imposibil să își desfășoare activitatea în condiții meteorologice extreme și să se bazeze pe de înaltă calitate.

În acest articol ne uităm la cele mai comune tipuri de aditivi in ​​amestecuri de beton, studia mecanismul lor de acțiune și să evalueze efectul utilizării.

Soiuri de aditivi din beton

Necesitatea de a modifica proprietățile betonului datorită următorilor factori:

Aplicarea permite constructorilor amestecuri de beton pentru a modifica proprietățile sale într-o gamă largă, îmbunătățirea calității structurilor construite.

Compozițiile includ modificarea Qualifier următoarele grupe:

 • Agenții de plastifiere;
 • Aer și suflare de antrenare;
 • accelerare (Îmbãtrânire) întărirea betonului;
 • de etanșare;
 • antigel;
 • impermeabilizare;
 • coloranți (pigment).

De ce plastifianți?

Debut în clădire poate părea că amestecul de beton nu are nevoie să crească plasticitate. Se toarnă apa mai mult, și beton fără aditivi devine lichid și convenabil pentru instalare. De fapt, excesul de apă - inamic din beton.

Există o dependență strictă între cantitatea de ciment și apă, în care amestecul se întărește câștigă putere maximă. Constructorii numesc raportul apă-ciment. Pur și simplu pune, dacă doriți să faceți din beton de calitate, apoi 10 kg de ciment este permis pentru a adăuga până la 7 litri de apă. El a turnat mai mult lichid, va reduce drastic rezistența structurală (creșterea porozitatea betonului).

adaugiri din beton ce sunt acestea și de ce sunt folosite, construcția și repararea

Mai dens este betonul, cu atât mai bine rezista la coroziune. De aceea, de exemplu, pentru producția de dale de pavaj până la 10 kg de ciment a fost adăugat la 4 litri de apă. Cum de a distribui un astfel de amestec dur în cofraj uniform, fără goluri și cavități? Aici, pe ajutorul constructorilor de plastifianți. Ei fac betonul care curge fără a adăuga apă în exces.

Plastifianti pentru beton - cele mai populare tipuri de suplimente. Reducerea forței de aderență a particulelor din amestecul inițial, l-au protejat de peeling. Utilizarea acestor aditivi nu pot umple vibratorului mucegai și fundație cofraje cu pereți subțiri.

La vânzare acest tip de suplimentarea are loc sub numele de Super și giperplastifikatory. Diferența dintre ele constă în puterea de acțiune. Aditivii Giperplastifitsiruyuschie reduce cantitatea de apă fără a reduce rezistența betonului cu 20%. În superplastifiantii această cifră nu depășește 10%.

De ce aerul din beton?

Efectul aditivilor-antrenând aer curat numele lor. Pentru incepatori, necesitatea utilizării lor nu este întotdeauna evidentă. cavitati de aer în beton reduce puterea. Cu toate acestea, în cantități mici, ele sunt utile ca rezistența la îngheț crescută a unei structuri monolit.

agent gazarea prin acțiunea similară cu aer antrenând. Acestea creează, de asemenea, un microcavitate în beton, dar sarcina lor principală este diferită: de a reduce greutatea betonului și de a crește proprietățile sale de izolare. De aceea, agentul de expandare utilizat în fabricarea materialelor de perete (spumă și gazoblokov).

Acceleratoare și întârzietori de întărire

Având în vedere constructorii, este necesar să spun câteva cuvinte despre compozițiile care măresc viteza de hidratare a pietrei de ciment. Pe vreme rece, întărirea amestecului de beton foarte lent, iar procesul se oprește în frig. Dacă nu adăugați la apa utilizată pentru amestecarea, conservarea accelerator, apoi de lucru cu beton la temperaturi de îngheț nu este posibilă. Alternativa - amestec elektroprogrev este destul de complex și costisitor.Încetinirea rata de maturare a mustului amestecului de beton în timpul transportului pe distanțe lungi. În plus, sunt necesare inhibitori în timpul betonarea structurilor masive și extinse (fundații și etaje). În acest caz, tehnologia impune ca înainte de sfârșitul turnarea betonului toate era într-o stare lichidă. Fără utilizarea inhibitorilor catlavane, umplut înainte de a începe să se întărească alții, formând articulațiile slăbesc structura.

Mai dens, mai durabil!

Între densitatea betonului și a caracteristicilor sale de rezistență, există o relație directă. Aditiv-sigiliu reduce numărul de pori din beton, umplerea golurilor dintre micro-particule. Odată cu creșterea rezistenței este o creștere a apei și a structurii de rezistență la îngheț (efect îmbunătățirea proprietăților complexului).

Curgerea aditivi de etanșare scăzute (200-600 grame per 100 kg de ciment), iar efectul obținut este semnificativ mai mare decât costul de achiziție.

Noi transcendem frigul!

Pentru a face față cu puterea distructivă a îngheț este posibilă în două moduri. Pe teren am spus deja, avand in vedere acceleratorii de întărire. A doua metodă - antigel aditiv pentru a prezenta proprietăți antigel apă. Congelarea nu este la 0 ° C, iar la temperaturi sub zero grade (până la 25C), apa are timp să reacționeze complet cu ciment.

adaugiri din beton ce sunt acestea și de ce sunt folosite, construcția și repararea

Trebuie remarcat faptul că multe tipuri de acceleratori de întărire au asupra acțiunii antigel mortar (nitrit de sodiu, amestecul de clorură de sodiu cu clorură de calciu, uree în combinație cu nitrat de calciu și nitrit). Acest fapt trebuie să fie luate în considerare atunci când aleg.

Betonul este adesea folosit pentru turnarea fundațiilor. Prin urmare, protecția subsolurilor și pereții clădirii de penetrare a apei - o sarcină foarte importantă. Fără aditivi beton încet, dar încă mai trece apa prin micropori. Aditivi hidroizolant dau proprietăți hidrofobe (repulsie de molecule de apă). Utilizarea lor este posibilă fără acoperișuri bitum materiale sau subterane se spală acces bloc în structura caroseriei.

adaugiri din beton ce sunt acestea și de ce sunt folosite, construcția și repararea

Cele mai populare în trecut pentru impermeabilizarea betonului - lichid de sticlă. „Experiența funcționează“ în construcția de mai mult de o jumătate de secol. Singurul dezavantaj al acestui aditiv - debit mare (10 litri de beton - 1 litru de sticlă solubilă). Astăzi, pentru a înlocui sticla de apa a venit de impermeabilizare penetrante - Penetron și analogii săi, care lucrează pe un principiu diferit. La contactul cu cimentul aditive se cristalizeaza și bloca porii și fisurile din beton. Mai mult efect intermitent Penetronului are efect anticoroziv, protejarea colivia de armare de deteriorare.

Pigmenți pentru colorare beton

Având în vedere tipurile de amestecuri de beton și funcțiile lor, nu ar trebui să uităm despre pigmenți. Acestea sunt utilizate pentru vopsirea și nuanțare a suprafeței în masa de dale de pavaj, pardoseli autonivelante, blocuri de perete și de turnare figura.

adaugiri din beton ce sunt acestea și de ce sunt folosite, construcția și repararea

Pentru a da betonului culoarea dorită - nu este o sarcină ușoară. Acest material are o reacție alcalină puternică și decolora rapid coloranți convenționali. Prin urmare, pentru colorarea produselor din beton folosind oxizi de fier și crom, rezistentă la alcali și razele solare ultraviolete.

producătorii populare și preț

Perioada de valabilitate magazine de hardware sunt de rupere cu o abundență de resurse, modificarea proprietăților betonului. Cu toate acestea, un studiu detaliat de etichete, asigurați-vă că vă aditivi companii producătoare nu atât de mult.

Cele mai populare și bine dovedite în practică includ următoarele mărci:

 • "Polyplast" (mărci comerciale Linamix, AEROPLAST, Relamiks, Krioplast)
 • "Superplast" (linia de aditivi SUPERPLAST, Advance, Rigoform, ferrocrete)
 • (seria B aditivi Biopan) "Biotech"
 • "Alianța" (ArmMiks brand)
 • "Fort" (un aditiv pentru beton și Fort Fortrays)

Aditivii pot achiziționa saci, forma de bază de eliberare - 25 kg, iar cutiile 1, 5 și 10 litri.

adaugiri din beton ce sunt acestea și de ce sunt folosite, construcția și repararea

Prețurile medii hiper și superplastifiantii, acceleratori și întârzietori calire betonului este cuprinsă în intervalul de la 50 la 90 de ruble. / Kg. Costul estimat al aditivilor antigel - 35-50 ruble / kg ..

amestec complex de acțiune plasticizare și antigel poate fi achiziționat la un preț de la 70 la 110 de ruble la 1 kilogram. Air agenți pentru vanzatori cere de la 200 la 300 de ruble pe litru antrenând.

hidrofobizatori poate fi achiziționat la un preț de la 150 la 300 ruble. / Kg. Aditivi pigment Cost (in functie de culoare) este de la 150 la 250 de ruble pe 1 kg.