Alergia la praf de spălat - simptome, tratament, fotografii, revista on-line - alergie

Alergia la praf de spălat - simptome, tratament, fotografii, revista on-line - alergie
Una varietate de reacții alergice este alergic la detergent.

La copii, apare cel mai adesea sub forma de dermatita de contact și urticarie. adolescenți și adulți - sub forma de eczema, dermatita de contact si alergii respiratorii (rinite, bronșită).Reacție alergică severă la pulberea de tipul de șoc anafilactic și edem angioneurotic sunt rare, dar este, de asemenea, uneori, găsite.

Cea mai mare dificultate în diagnosticul de pulbere alergie este tocmai în copilărie, pentru că nu este de multe ori luate în considerare ca un posibil alergen, ceea ce sugerează că un copil are o alergie alimentara.

Intarzieri in diagnosticul, la rândul său, conduce la utilizarea în curs de detergent potențial dăunătoare, care determină agravarea severității simptomelor și necesită în continuare terapia masivă, inclusiv medicamente hormonale.

Adulții, în majoritatea cazurilor, conștienți de cazul în care au alergii la detergenți, și extrem de precaut de el.

Cauzele alergiilor la detergent de rufe

Cauza reacțiilor alergice la pulberea de spălare este atopia - reactivitate crescută a sistemului imunitar care recunosc particulele de pulbere ca obiect străin și periculoase și reacționează la neobișnuit de puternică.

Ca rezultat al interacțiunii unui alergen cu sistemul imunitar sarbatorit eliberarea de substanțe biologic active (rol principal printre ele este histamina), cauzand simptome alergice majore - mâncărime, umflare și înroșire (rash).

În cele mai multe cazuri, atopie este ereditară. În acest caz, nu este necesar să aibă rude ale pacientului a fost alergic la aceasta spălare pulbere.

Probabilitatea de a dezvolta o alergie la orice, inclusiv detergenți, crește dramatic atunci când rudele apropiate (un singur părinte sau ambele) suferă de orice fel de alergie (astm. Rinita alergică, dermatita atopică, etc.), cu orice alergeni (praf, puf de plop. produse de păr de animale, etc.).

Riscul de alergie la spălare crește pulbere în următoarele cazuri:

  • dispunerea alergică a corpului (persoana care deja au alergii - produse alimentare, la polen, praf, etc);
  • contactul frecvent cu detergenți sintetici;
  • boli respiratorii cronice;
  • în special pielea (subțire, uscat, predispus la deteriorare și iritație la cea mai mică influență externă).

Simptomele de alergii la copii și adulți

După cum sa menționat mai sus, sunt alergici la pudra copilului ia adesea forma de dermatita de contact sau urticarie. Se dezvoltă atunci când contactul cu pielea cu haine, spălați în detergent alergene, cele mai pronunțate în zonele alunecător de îmbrăcăminte pentru piele (gat, piept, abdomen si spate, axile, fese, falduri inghinal).

Apar melkotochechnye erupții cutanate de la roz pal la rosu aprins la culoare, adesea confluente, înalță deasupra suprafeței pielii. Ca o regulă, o erupție însoțită de mâncărime. Intensitatea erupției este crescut în caz de supraîncălzire, transpirație în copil și scade după dezechipare.În același timp, părți ale corpului, fără haine stați curat - este această funcție în combinație cu o trimitere la utilizarea unui nou detergent face foarte probabil să-și asume că a fost o alergie la praf de spălat.

Alergia la praf la adulți poate proceda în mai multe moduri:

  • dermatită de contact și urticarie - este prezentată ca și la copii. Ea apare pe zone ale pielii sub haine, se spală în noul detergent de rufe.
  • Eczeme - arata ca blistere insotite de mancarime la nivelul pielii, care fuzionează și cresc în dimensiune, deschise cu plânsul și formarea eroziunilor. Se pare că după spălare de mână în apă cu detergent alergene.
  • alergii respiratorii - nas înfundat, ochi umezi, roseata si umflarea pleoapelor, accese de tuse uscată până la o limitare a fluxului de aer severe de tipul de astm - apar atunci când un manual sau o mașină de spălat detergent alergenic cu varsare de pulbere sau chiar în timp ce la domiciliu, în cazul în care există un pachet deschis .

Prezența unei reacții alergice la medicul de detergent poate sugera după evaluarea plângerilor și anamneza (istoricul medical - și, prin urmare, simptomele apar, modul în care acestea s-au schimbat, și așa mai departe).

Cu toate acestea, un diagnostic definitiv este stabilit numai de rezultatele Alergia studiu - izolarea anticorpilor specifici în sânge sau testele cutanate pozitive.

Alergia la praf de spălat, simptomele de care a apărut pentru prima dată, necesită consultarea timpurie cu un specialist - un medic, alergolog, dermatolog sau pediatru.

Primul ajutor pentru tine sau copilul tau, poti avea propriul tau, dar în viitor, chiar dacă simptomele de alergie oprit, este de dorit, cu toate acestea să fie examinate pentru a determina cauzele și scopurile tratamentului.

În funcție de modul în care sunteți alergic la praf, terapia aleasă:

1. Toți pacienții cu suspiciune de alergie la detergenți este recomandat să renunțe la spălarea mâinilor, chiar și mașină de spălat, este de dorit să nu dețină propriile sale, și rude.

3. Faceți lucruri de spălare nu sunt uscate și pachete magazin de detergent într-o cameră în care persoana este alergic la pulberea.

4. În cazul în care primele simptome ale unei alergii la pulbere înainte de a merge la medic ar trebui să încerce să elimine contactul cu sursa de alergeni: scoate hainele și să ia un duș, schimba în lucruri de pulbere din aceeași spălate; Clătiți mâinile (nas, ochi), în apă curgătoare. Puteți lua un antihistaminic (suprastin, Zyrtec), în doză de vârstă.

In dermatita de contact, eczeme și urticarie prescrie antihistaminice în asociere cu terapia externa (creme, geluri, loțiuni). Utilizați tăvi cu amidon bulion, frunze de hormon creme (Advantan, Elokim), creme pentru structura repararea pielii (Bepanten) Elidel.

In cazul alergiilor respiratorii sunt, de asemenea, utilizate antihistaminice interior. Complement terapie glucocorticosteroid acțiunii locale sub formă de spray-uri nazale (nasobek, Nazoneks, tafen-nazal, dezrinit) inhalator (cu beclometazona) picături pentru ochi (dexametazonă).

studiu de caz

O întâlnire cu un medic pediatru transformat mama cu un copil sub vârsta de 3 luni. Ea sa plâns de mici erupții cutanate luminoase de culoare roz pe gât și cavitățile corpului copilului.

În urma unei examinări, să acorde o atenție, că fața și membrele copilului erau curate. Pat alăptarea, alimente complementare nu primește o dietă de hrănire mama nu sa schimbat. După sondajul sa constatat că, atunci când mama spălat haine a luat noul brand de pulbere (nu cu cele utilizate înainte). Dintre lucrurile spălate în noua facilitate, mama purta doar un tricou.

A fost suspectat alergic la pulberea la sugari, se recomandă să se schimbe hainele și să se întoarcă copilul la detergentul vechi numit de baie cu frunze de dafin, crema Bepanten și picături fenistil în interior. După 3 zile, erupția este complet oprit.

adolescentă, în vârstă de 16 de ani, a început să acorde o atenție, că după spălare de mână ea are un nas înfundat, strănut și ochi umezi. El a făcut apel la pediatru, dupa ce sondajul a fost suspectat de alergie la praf.

Se recomandă să se abțină de la punerea în aplicare independentă de spălări manuale zodak numit interior saramură reajustare nas (akvalorom) oftalmoferon sub formă de picături pentru ochi și Nazoneks sub forma unui spray nazal.

Ea a trimis spre consultare la Centrul de alergie, în cazul în care, după examinarea a confirmat alergie la praf.

Alergic la pulbere - fotografie

Alergia la praf de spălat - simptome, tratament, fotografii, revista on-line - alergie