Analiza biochimică a decodificare sângelui, rata

Analiza biochimică a sângelui - metoda de diagnostic de laborator, care să permită suficient de precis pentru a judeca starea funcțională cele mai multe organe vitale ale corpului uman. Indicatori teste de sange biochimice joaca un rol crucial în diagnosticul unui număr de boli grave și sunt utilizate pe scară largă în aproape toate ramurile medicinei practice. Valoarea specială de diagnosticare a sângelui biochimic este în boli ale inimii, ficatul, rinichii și sistemul endocrin.Analiza biochimică a decodificare sângelui, rata

Aceasta arată analiza biochimică a sângelui?

Sânge izolat ca o țesătură separată a corpului uman, caracteristica sa unică este că acesta este prezent în toate organele și alte țesuturi. Prin urmare, în sânge a inclus un număr mare de substanțe simple și complexe formate în timpul vieții unui organ. biochimice din sânge permite cu mare precizie pentru a determina prezența și nivelurile acestor substanțe.

Comparând valorile datelor și normale stabilite de experiență, putem concluziona cu privire la starea funcțională a organelor, pentru a stabili natura care apar în aceste procese patologice. In unele boli, biochimie de sange este singura modalitate de a confirma diagnosticul obiectiv. În plus față de analiza biochimice standard, care este cel mai frecvent utilizat în scopuri de diagnosticare, aceasta poate avea un foarte specifice, indicatori utilizați în endocrinologie, genetica, pediatrie, medicina sportiva.

Care sunt indicațiile pentru analiza biochimică a sângelui?

În cele mai multe cazuri, biochimie numit medic sau ambulator pacienți staționare. Analiza de sânge poate fi efectuată în scopul diagnosticării sau pentru monitorizarea calității tratamentului. În acest caz, medicul atribuie în mod individual o listă a parametrilor necesari, al căror nivel este necesară pentru a identifica un anumit pacient. Acest lucru poate fi oricare component, de exemplu, glucoză în diabetul zaharat sau multiple, de exemplu, testele funcționale hepatice (proteină totală, bilirubina, indicele de protrombină, ALT și AST) în hepatita. Determinarea nivelului anumitor parametri biochimici se efectuează în următoarele condiții:

 • boli ale sistemului hepatobiliar;
 • boli de rinichi;
 • Patologia sistemului endocrin;
 • boli de inima;
 • boli ale sistemului musculo-scheletic;
 • boli ale sistemului sanguin;
 • boli ale tractului gastro-intestinal.

În legătură cu metodele de diagnosticare instrumentale biochimie sange de valoare deosebita de diagnostic, este foarte util în diagnostic corect în patologia aproape orice organ intern.

Cum să luați un test de sânge pe biochimie?

Pentru analize biochimice folosind sângele venos. Prelevarea probelor de sânge este realizată dintr-o venă periferică, locul cel mai convenabil sunt ulnar și venele radiale în articulația cotului. Fără acces la antebrațele (fracturi, arsuri și așa mai departe. D.) Poate lua sânge dintr-o venă, în orice altă locație (mână, picior, vițel). Înainte de venă puncție piele înțepat antiseptic prelucrate cu atenție - 96% etanol sau o soluție de peroxid de hidrogen. Sângele atras într-un tub steril de testare uscat într-o cantitate de 5 - 10 ml. Înainte de a lua analiza, este necesar să se pregătească pentru acest eveniment. Pregătirea pentru chimia sângelui este după cum urmează: • cel puțin 8 ore înainte de donare de sânge nu poate mânca nimic, bea băuturi care conțin zahăr;
 • înainte de a analiza în două zile trebuie să se abțină de la alimente si alcool bogate in grasimi;
 • în ajunul studiului, dacă este posibil, pentru a evita stresul fizic și emoțional sever;
 • Analiza este tratată la medicamente și la procedurile de diagnostic si terapeutice (radiografie, fizioterapie și colab.).

Norme de teste biochimice sanguine (Tabelul)

Cum de a descifra analiza biochimice?

Descifrarea analiza biochimică a sângelui - o comparație a PRIMITE

Analiza biochimică a decodificare sângelui, rata
Rezultate cu valori normale. Formularul de analiză conține o listă completă de indicatori definiți de laboratorul biochimic și valorile lor de referință. Uneori este suficient bazat pe abaterea de la norma unuia sau mai multor parametri pentru a stabili un diagnostic definitiv, dar cel mai adesea pentru un diagnostic complet necesită alte metode suplimentare de cercetare și evaluare a tabloului clinic al bolii.

Luați în considerare faptul că abaterea de la norma mai frecvent indicatori de biochimie de sange definite, si pentru ce boli este tipic.

proteina totală

Proteina totală - un set de toate proteinele conținute în plasma de sânge, pentru a determina nivelul său este utilizat pentru boli ale organelor interne și a sângelui. Creșterea nivelului acestui indicator se observă în următoarele condiții:

 1. deshidratare (vărsături, diaree, arsuri, etc.);
 2. infecții acute și cronice;
 3. boli oncologice.

Reducerea nivelului total de proteină are loc la:

 1. scăderea aportului de proteine ​​de repaus alimentar;
 2. boli de ficat;
 3. sângerare acută și cronică;
 4. tireotoxicoza.

Bilirubina - pigment biliar, care este format prin distrugerea eritrocitelor. Schimbul de bilirubina se produce ca urmare a funcționării normale a ficatului, determinând astfel nivelul acestui parametru este de mare valoare de diagnostic în boli ale ficatului, tractului biliar și anemie. Într-un studiu pentru a determina nivelul de bilirubina intră fracțiunile sale libere și se leagă. Creșterea bilirubinei liber este la:

 1. hepatita virală acută;
 2. leziuni hepatice bacteriene (leptospiroza, bruceloza și colab.);
 3. hepatită toxică;
 4. hepatita indusă de medicamente;
 5. neoplasmele ficatului și ciroza biliară primară;
 6. anemie hemolitică de diferite etiologii.

Determinarea activității enzimei este un indicator important de diagnostic, pe baza cărora este posibil să se judece starea organelor interne. Sporirea activității enzimei apare atunci când leziunile celulelor din care sunt compuse organe și țesuturi. Creșterea nivelului de ALT aminotransferazei, ALT are loc atunci când:

 1. hepatită acută;
 2. necroza hepatica;
 3. infarct miocardic;
 4. leziuni și boli ale mușchilor scheletici;
 5. colestază și hepatită cronică;
 6. hipoxie tisulară severă.
 1. infarct miocardic;
 2. infarct renal;
 3. miocardită;
 4. hemoliza extensivă;
 5. embolismul pulmonar:
 6. hepatită acută.

Un nivel ridicat de creatinfosfokinazei (CPK) este la:

 1. infarct miocardic;
 2. necroză musculară skeletnoyh;
 3. epilepsie;
 4. miozită și distrofia musculară.

Ureea se referă la un grup de substraturi este un compus cu greutate moleculară mică este sintetizată de ficat. Nivelul ureei în plasma sanguină depinde de capacitatea de filtrare a rinichilor și a funcției hepatice de sinteză. Creșterea nivelului său are loc atunci când:

 1. boli renale (glomerulonefrite, amiloidoza, pielonefrită, tratamentul medicamente nefrotoxice);
 2. boli cardiovasculare;
 3. krovepoteryah masiv;
 4. arsuri;
 5. încălcare a fluxului de urină;
 6. mâncând o cantitate excesivă de proteine.

Reducerea nivelului de uree este posibil cu:

 1. post și vegetarianismul strict;
 2. otrăvire toxine;
 3. sarcinii;
 4. abuzul funcției hepatice de sinteză.

acid uric

Acidul uric este un produs final al metabolismului anumitor proteine.

Analiza biochimică a decodificare sângelui, rata
Partea principală excretat prin rinichi, iar restul în materiile fecale. Nivelurile crescute ale acidului uric în sânge indică:

 1. insuficiență renală;
 2. leucemii, limfoame;
 3. repaus alimentar prelungit;
 4. abuzul de alcool;
 5. supradoză de salicilați și diuretice.

Cât de mult este chimia sângelui?

Costul testului biochimic sanguin este relativ scăzută, în funcție de cantitatea determinată de indicii de preț poate varia de la 600 la 2700 de ruble.