Analiza generală și biochimică a sângelui

Consultați un medic, primul lucru pe care vi se va cere - să predea o hemogramă completă, rezultatele care poate fi văzut în ce stare este corpul vostru și dacă există orice boală. C poate fi detectată prin intermediul acestei analize este nu numai inflamatie, ci si procese maligne, care pacientul nu mai poate suspecta. Apropo, citiți și să înțeleagă rezultatele testelor de sânge nu sunt atât de dificil.Hemoglobina în hemograma

Hemoglobina - rata (bărbați - 130-160 g / L, femei - 120-140 g / l)
Cifrele mai mari indică efort excesiv, deshidratare, un număr de tulburări de sânge, abuzul de tutun. Reducerea aceleași cifre - un semn de anemie, ascunse hemoragie internă, organ intern, retenția de lichide în organism.

Celulele albe din sânge în hemograma

Leucocitele - norma (4,0-9,0h109 / l)
Creșterea numărului de globule albe vorbește despre procesele inflamatorii și infecțioase acute, sepsis, boli maligne, infarct miocardic, sarcina (ultimul trimestru).
Declinul cauza aplazie, hipoplazia măduvei osoase, boli de radiatii, boli virale, leucemie acută, mielofibroza, metastaza cancerului la nivelul măduvei osoase, anemia pernicioasă, și germen.

Celulele roșii ale sângelui hemograma

Eritrocite norma (bărbați - 4,0-5,5h1012 / L, femei - 3,7-4,7h 1012 / L)
Creșterea numărului de celule roșii din sânge poate indica cancer, boli de rinichi polichistic, edem al pelvisului renal, boala si sindromul Cushing.
Cifrele mai mici indică faptul că anemia, sarcina, reducerea intensității formării celulelor roșii din sânge în măduva osoasă.

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH), în analiza generală a sângelui

Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) este norma (bărbați - 2-10 mm / h, femei - 2-15 mm / h)
Ratele crescute sunt observate în bolile infecțioase și inflamatorii, boli de colagen, boli renale, hepatice, tulburări endocrine, sarcina, menstruatia, fracturi osoase, anemie.
Reducerea ESR poate indica hiperbilirubinemie, nivelurile crescute ale acizilor biliari, insuficiența circulatorie cronică, erythremia.

Analiza generală și biochimică a sângelui

Trombocitele în hemograma

Analiza biochimică a sângelui

Analiza biochimică a sângelui - una dintre procedurile cele mai accesibile, mai populare și informative, rezultatele pe care medicul poate vedea în mod clar starea corpului tau si ce boli pot fi decontate în tine. Uneori este această analiză ne permite identificarea bolii într-un stadiu incipient, din care omul existența nici măcar nu se poate suspecta. De aceea, medicii recomandă cu tărie că o dată pe an să predea biochimie, pentru a avea o idee cu privire la modul de a lucra sistemul și organele interne, și dacă există anomalii.Cum să se pregătească pentru analiza biochimică a sângelui?

Nu se confunda: biochimie, în contrast cu analiza generală a sângelui, luate dintr-o venă, de obicei în îndoitură, dar există cazuri în care aportul implică vene la încheietura mâinii sau a antebrațului. Biochimie trebuie neapărat să ia pe stomacul gol, ultima masă ar trebui să fie undeva timp de 8-12 ore înainte de procedura. În plus, în termen de două zile, trebuie să se abțină de la alcool, exercitii fizice intense si de stres. Rețineți că există analize biochimice de bază și avansate de sânge. Prima opțiune este potrivită pentru toată lumea, iar al doilea este indicat să se facă numai cu fluxul medicului ca indicatori este mult mai mare și acestea sunt concepute pentru detectarea anumitor boli.
Am citit rezultatele studiului

Proteinele totale în analiza biochimică a sângelui

Proteină totală - norma (60-80 g / l)
Creșterea performanței se poate spune că există o obstrucție intestinală, peritonită, artrita sau mielom multiplu. Dacă cifra specificată este sub nivelul normal, apoi sub acest lucru poate însemna malnutriție frecvente, probleme cu tractul gastrointestinal, precum și probleme cu ficatul.

bilirubina totală în chimia sângelui

Bilirubină totală - norma (5-21mkmol / l)
Creșterea bilirubinei poate indica
privind dezvoltarea anemiei, hemoragie internă, hepatită, ciroză hepatică, prezența pietrelor în canalele biliare.

lactatdehidrogenazei în chimia sângelui

Lactatul - norma (120-240 U / l)
Această enzimă este prezentă în toate țesuturile organismului, și, prin urmare, are multe de spus medicului. În primul rând, există rate crescute atunci când ficatul și plămânii bolnave, deteriorate inima miocardic. precum si inflamatie a pancreasului.

Uree în chimia sângelui

Uree - norma (1,7-8,3 mmol / l)
Numerele de component poate spune multe despre starea metabolismului proteinelor, funcției renale și hepatice. Cifrele mai mari indică probleme cu cele mai recente organe interne, precum și admiterea excesivă de proteine, în timp ce rezultatele reduse pot indica prezenta unei boli hepatice severe.

Aspartataminotransferazei în chimia sângelui

norma aspartataminotransferazei (pentru bărbați - up 37Ed / l la femei - da 31Ed / l), alanin aminotransferazei ((masculin - la 42Ed / l la femei - până 32Ed / l)
Indicatori ai acestor enzime este necesară în primul rând pentru a vedea starea ficatului și dacă există orice anomalii. În plus, cifrele au crescut pot arăta modul în care inima, splina, rinichii, pancreasul. De mult vă pot spune despre starea mușchilor.

Creatinina în chimia sângelui

Rata Kreatinin- (la femei - 44-95 mol / l pentru bărbați - 53-110 mmol / l)
Acesta este principalul indicator al funcției renale. Indicatorii crescute fundamenta pentru diagnosticarea bolii renale acute și cronice. În plus, ar putea fi o dovadă de probleme în sistemul endocrin. Este posibil ca cifrele umflate, urmare a consumului excesiv de carne și produse din carne. De obicei, nivelul scăzut al creatininei este observată la femeile gravide, precum și vegetarieni.

Electroliți în chimia sângelui

Rata Elektrolity- (potasiu - 3,5-6,2 mmol / l sodiu -135-156 mmol / l, magneziu - 0,66-1.03 mmol / l, calciu - 2-2,6 mmol / litru)
Electrolitii sunt necesare în corpul nostru pentru transportul substanțelor și energiei în celule. Supradifuzat sau performanță, în primul rând pentru a indica probleme cu metabolismul în sistemul cardiovascular și rinichii.

Colesterolul este comun în chimia sângelui

colesterolului total - rata (până la 6,2 mmol / l)
Există rate crescute de ateroscleroza, ficatul bolnav si tiroida, precum si obezitatea. Dacă cifrele sunt mai mici decât în ​​mod normal, este posibil să se implice hipertiroidie, prezența oricărei boli infecțioase sau sepsis.