Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie

Reguli de somn sănătos

Cei mai mulți copii sănătoși în pat de copil nu are nevoie de nimic, dar saltea buna. până la două sau chiar trei ani. Există câteva motive pentru care copiii ar trebui să dormi fără o pernă. • Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
  Anatomia nou-născutului. La sugari cap este proporțional mai mare în raport cu corpul decât un adult. De aceea, fără o pernă pentru a dormi este destul de convenabil.
 • Securitate. Lipsa de perne va ajuta la prevenirea sindromului mortii subite infantile (SIDS). În vis, copilul poate rula peste fata pe perna si sufocarea, pentru că nu este în măsură să răspundă la o situație periculoasă, ca un adult. În special la risc sunt copiii de până la 4 luni. Prin urmare, răspunsul la întrebarea când copilul are nevoie de o pernă, spun - mai degrabă decât mai târziu, cu atât mai bine.
 • Sănătate. Dacă grudnichka cap este în poziție greșită (flexat prea puternic) sunt presate nervii și vasele de sânge ale gâtului, ceea ce ar putea avea un impact negativ asupra sănătății copilului dumneavoastră.

Dacă vă simțiți nevoia de a capul copilului a fost ușor peste nivelul picioarelor (de exemplu, cu scuipatul frecvente în sus sau secreții nazale abundente), pot fi plasate sub saltea sau pătură pentru a pune sub picioare scândură pat. unghiul de plumb nu ar trebui să fie mai mult de 30 de grade. De asemenea, pentru aceasta există o perna speciala pentru copii inclinata la culcare, pe care este necesar pentru a pune copilul întregul corp. Numai în unele cazuri, poate fi folosit o pernă ortopedică specială pentru copil de către medic.

Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie

Cum de a reduce riscul de sindrom de moarte subita infantile

Pentru a proteja copilul in timpul somnului, urmați regulile simple.

Pe piața produselor pentru copii au o mulțime de perne, poziționerelor și ale căror role producătorii promit un somn sigur și sănătos copilul. De fapt, toate elementele suplimentare în pat de copil într-un copil sănătos sub 12 luni nu sunt numai inutile, dar poate fi periculos.

Utilizați dispozitive speciale pentru somn numai necesar, în cazurile în care există indicații medicale. Numai un medic poate determina care perna este necesar pentru copilul tau si la ce varsta. Aplicarea unor astfel de produse, asigura siguranța completă a copilului.

Când și cine are nevoie de o pernă

La ce vârstă ar trebui un copil au nevoie de o pernă, este de dorit să decidă împreună cu medicul dumneavoastră, pentru că toți copiii sunt diferiți și fiecare necesită o abordare individuală. În cazul în care copilul scuipă frecvent sau puternic transpirații, pot fi puse sub capul lui pliat 4 ori scutece. de multe ori îl puteți schimba, iar capul copilului va fi în poziția fiziologică. Pentru plimbări în cărucior poate fi cel mai bun de o pernă moale pentru copii, care este plasat sub întreaga jumătatea superioară a corpului. Ea servește pentru a atenua șocurile lovituri pe drum și pentru copil să se uite în jur și să vorbească cu mama ei. Dar există unele situații care necesită o pernă ortopedică specială pentru copii.

Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie

Tipuri de perne ortopedice

 • Butterfly Pernă pentru nou-născuți. Această rolă circulară care seamănă cu un fluture în formă și având o cavitate între acestea. Este necesar să se stabilească capul și formarea corectă a coloanei cervicale. Este folosit pe mărturia medicului în diagnosticul torticolisului. în timpul deformării (sau riscul de deformare) a capului din cauza obiceiului de copilul să doarmă pe de o parte, precum și pentru reabilitarea pacienților după nașterea de leziuni ale coloanei vertebrale.
 • Positioner (cocoon). perne ortopedice pozițional concepute pentru sugari la copii născuți prematur. precum și pentru copiii cu deficiențe de tonus muscular. Acest aranjament contribuie la formarea adecvată a coloanei vertebrale și a ușura sarcina pe ea.


Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie

Alegerea perna dreapta

Care pernă alege din varietatea de comercianți? perna ortopedice pediatrice pentru nou-nascuti se aplica numai pe bază de rețetă de specialitate. Deci, în cazul în care copilul este complet sanatos, apoi la 2-3 ani, când copilul începe să fie aplicat pe perna ta, sau tot timpul pune o palmă capul lui, el se va apropia de un formular standard pernă mică. Luați în considerare cerințele așternutul.

 • Dimensiuni. De obicei copilul pernă produce o 40 x 60 sau 40 x 50 cm. Grosimea trebuie să corespundă distanței de la urechea copilului la umăr margine. În cazul în care copilul este încă prea devreme pentru a utiliza perna (mai puțin de 2 ani), dar este nevoie doar pentru a fi „la fel ca toți ceilalți“, puteți să-l oferi o pernă simbolică - o înălțime de 1,5-2 cm (de obicei, acestea vin cu lenjerii de pat pentru nou-născuți). Cerința principală pentru o pernă - lățimea acestuia ar trebui să se potrivească cu lățimea de pat de copil, astfel încât copilul cu ea nu laminate.
 • Hipoalergenice. Recent, am auzit de multe ori că naturale - bine, sintetice - este rău. De fapt, nu este. În cazul în care copilul este predispus la alergii, este mai bine să utilizați perne cu umplutură sintetică. materiale de umplutură naturale (lână, pene, pene, blană) pot provoca alergii. În plus, „picioare“ pe penele pot răni pielea delicata a copilului. Un alt dezavantaj - este în materialele naturale infestează adesea acarieni care cauzează alergii.
 • Capacitatea de a menține forma și fermitatea. Faceți clic pe perna și eliberați - trebuie să ia rapid fosta forma (nu trebuie să existe urme de lovituri). Pernă pentru un copil nu ar trebui să fie prea moale, dar nu prea strâmt. Cusăturile - interne, cu linie frecvente.
 • Igiena. Produsul trebuie să fie ușor de purtat și de a menține forma după uscare. De preferință, capacul (napernik) a fost făcută din bumbac sau in - grudnichka proteja aceste materiale din electricitatea statică.

Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
hrișcă pleavă
Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
Pernele din lână de oaie
Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
Jos-pene

materiale de umplutură naturale

 • tarate de Hrișcă. Aceasta este una dintre cele mai bune materiale de umplutură naturale, deoarece este bine respirabil și efectuează presopunctură. Grosimea produsului poate fi ușor ajustat - doar dezarhivează și otsypte de prisos. Dar recenziile de materiale de umplutură hrișcă diferite: cineva spune că foșnet pănuși calmeaza copilul si ajuta sa doarma, cineva pe de altă parte, susține că fosnetul împiedică copilul să doarmă. Cumpărarea unui sac, asigurați-vă că capacul poate fi îndepărtat ușor pentru spălare.
 • Fleece. Material modă astăzi este excelent pentru adulți în mod constant obosit, dar pentru copii ar trebui să fie utilizat cu precauție. Lână este bine respiră și absoarbe umezeala, dar devin rapid închegat și poate provoca alergii.
 • Jos-pene, lână de bumbac. Astfel de materiale de umplutură sunt de dorit să se utilizeze pentru copii sub 7 ani, deoarece acestea pot provoca alergii, devin rapid caked, acumulează un miros, și acestea sunt greu de șters. În plus, produse naturale, cum ar fi căpușe și ploșnițe de vânt în sus.
 • Latex. De obicei, acest material natural este umplut cu perne ortopedice pentru copii, deoarece materialul este moale și elastic și ușor pentru a forma corpului tau.

Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
sintepon
Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
hollofayber
Atunci când un copil poate dormi pe perna, și dacă nou-născut perna mare nevoie
polistiren

materiale de umplutură artificiale

 • Sintepon. Material hipoalergenic, produsele confecționate din ea șterse cu ușurință, dar, din păcate, nu este durabil. De-a lungul timpului, acest material începe komkovatsya și mai subțire.
 • Hollofayber. Materialul din fibre siliconate sub formă de bile, care isi pastreaza forma bine, respirabil și ușor de spălat.
 • puf de lebada artificiala a lui. Material care simulează în jos naturale, dar nu cauzează alergii, ușor să se spele, mult timp pastreaza moliciunea si elasticitatea.
 • Poliester. material elastic, flexibil și ușor, bine permeabil la aer.
 • Polistiren. Nu prea tare, dar nu spuma prea moale, care vă permite să sprijine ușor grudnichka coloanei vertebrale cervicale.

În alegerea o pernă pentru copilul tau nu are nevoie de economisire. Ar trebui să fie confortabil, non-alergic, ușor de purtat și de a menține forma după spălare. Nu amortizeze pentru nou-născuți au nevoie, rezolvă un medic în fiecare situație specifică.