Biopsia de col uterin

Biopsia de col uterin

Biopsia de col uterin - Această procedură se efectuează pentru femeile cu boala de col uterin ginecologice complicate suspectate. În timpul unei prelevare de țesut biopsie produc proba pentru analize suplimentare pentru a detecta diferite de col uterin, cancerul de col uterin anomalii sau precancer.Colul - o parte îngustă inferioară a uterului, care este situat intre rect si vezica urinara. Este un fel de canal care face legătura între vagin și uter.

· Care este biopsia de col uterin?

Biopsia de col uterin - astfel încât procedura de realizare a unei analize aprofundate a suspecte pentru cancerul de una sau mai multe bucăți de material textil. Numai folosind procedura de biopsie de col uterin medicul poate stabili cu precizie daca o femeie are cancer (cancer), si prescrie tratamentul necesar competent.

Vorbind sincer, chiar și procedura de „cauterizare“ eroziunea care stânga și dreapta sunt recomandate și a făcut femeile noastre au nevoie pentru a atribui numai după rezultatele biopsiei sunt obținute. Dar această procedură, chiar și fără lectură de multe ori numit. În plus, biopsia cu ectopic eroziune de col uterin, fără complicații. în cazul unor rezultate bune ale testului colposcopie si tatici - este scopul greșit. Cu toate acestea, să se ocupe în ordine.

Biopsia de col uterin

· Indicații și contraindicații pentru CERVICAL biopsie

Înainte de biopsie este necesar să se facă testul sigur și tați colposcopie. Indicații pentru această procedură - este identificat zonele suspecte pe suprafata colului uterin la colposcopie. Biopsia nu numai detectarea de eroziune de col uterin. chiar dacă este adevărat, nu pseudo.

Site-uri suspecte, ale căror dezvăluiri devine indicația pentru biopsie includ:

- porțiunile epiteliu au fost colorate în culoarea albă după expus-i acid acetic la colposcopie.

O biopsie este de obicei efectuată după detectarea unor anomalii la nivelul colului uterin la examenul ginecologic standard și după primirea rezultatelor analizei frotiu Papanicolau. Indicatii pentru biopsie de col uterin - este de a obtine un rezultat pozitiv al analizei asupra virusului papiloma, iar unele dintre bolile, bolile cu transmitere sexuală. Faptul că unele specii de papilomavirus pot cauza cancer de col uterin si a altor, mai rare, tipuri de cancer al organelor genitale.

Contraindicații la biopsie de col uterin - este:

- tulburări de sângerare;

- bolile inflamatorii acute.

În cazul de la debutul menstruatiei, la momentul numirii dumneavoastră, biopsie de col uterin este mai bine să se amâne până la finalizarea acestuia.

· Proceduri de pregătire și efectuarea

Cum este biopsia de col uterin? Pentru început, trebuie să treci teste, tampoane pentru diverse infecții genitale. Va trebui să facem un test de sange pentru HIV, hepatita B și C, RW.Biopsia de col uterin

Deoarece pe suprafata dupa o biopsie de col uterin este rana, care va avea nevoie de timp pentru a se vindeca la începutul menstruației, procedurile prevăzute în prima fază a ciclului menstrual, adică, imediat după menstruație sa încheiat. Cu toate că această regulă este de multe ori există abateri.

Pregătirea pentru o astfel de intervenție medicală include, de asemenea, obținerea consimțământului scris din partea pacientului pentru o biopsie. Când se va anestezie intravenoasa, femeia este interzis să mănânce, cel puțin 12 ore înainte de începerea procedurii.

O biopsie poate fi realizată în mai multe moduri, dar cele mai fiabile, dar, de asemenea, este considerat a fi cel mai dureros „cuțit“ material de gard (tăiat bucata de material textil) și apoi cusătura. În timpul anumitor tipuri de specialiști proceduri nu iau doar o probă pentru analiză, dar, de asemenea, imediat, elimina complet zona de țesut pe care a fost detectată o anomalie.

Biopsia - o metoda chirurgicala de prelevare de probe o mică bucată de țesut suspect. Proba poate fi luată de la una sau mai multe zone ale gâtului imediat.

conization de col uterin - în timpul acestei proceduri, folosind un bisturiu și laserul este îndepărtat de la gât bucata de pânză conică.

chiuretaj endocervical - cu varietatea de biopsie, fragmentat folosind o chiuretă cu mucus endocervical.

Ce cantitate de tesut vor fi luate pentru examinare la microscop depinde de tipul de procedură. biopsie simplă (punctie) implica indepartarea zona cervicala mica de suprafata de tesut.

chiuretaj endocervical - prelevarea înseamnă probe din colul uterin prin răzuire cu un instrument ascuțit.

Biopsia de col uterin

Biopsia parcela (conization) - forma cea mai extinsă de biopsie implică îndepărtarea unei pene de fragment de țesut.

Butoniera biopsie electrosurgical - Aceasta procedura implica excizia țesutului cu ajutorul unui dispozitiv special - o buclă de sârmă subțire, prin care trece un curent electric slab. buclă radiowave Biopsie (aparat Surghitron) nu este întotdeauna justificat, deoarece luând daune materiale este ușoară coagulare, care poate fi un impediment pentru histologie. Dar procedura este mai puțin traumatică și dureroasă, deși aceasta poate provoca sângerări din vagin, care durează o săptămână sau mai mult.

· Cât timp procedura și dacă biopsie de col uterin dureros?

Totul depinde de ce fel de prag de durere, în special a femeilor, din domeniul de aplicare al intervenției și metoda utilizată, prelevarea de probe de material. Chiar receptorii de durere de gât acolo, și în cazul în care o tesatura parcelă suspect este doar una, bine, puteți face fără utilizarea de anestezie, atunci o biopsie poate fi realizată chiar și într-o bază ambulatoriu steril. Atunci când mai multe site-uri, iar pacientul este foarte nervos, puteți utiliza un anestezic local: spray de lidocaină (pulverizat pe zona de studiu) sau injectarea mai eficientă a lidocaina - o injectie direct in colul uterin. Procesul poate începe crampe uterine cauzate de dureri de crampe, pentru a evita, ar trebui să încercați să vă relaxați cât mai mult posibil.

În cazul unei biopsie pe o baza in ambulatoriu, femeile sunt date 1-2 zile de la spital. În spital - până la 10 zile.

Rezultatele biopsii cervicale, poate fi de așteptat în 10-14 zile. Acuratețea analizei este de 98,6%, care este foarte mare. După procedura de ore Erez 4-6 săptămâni este necesar pentru a merge la recepția în ginecologie.

· Dupa biopsie

Pentru a fi apărut în urma complicațiilor biopsie, se recomandă în luna următoare să respecte următoarele reguli:

1. Nu folosi tampoane în vagin sau spalaturi.

2. Nu face sex timp de cel puțin 2 săptămâni sau mai mult (verificați lungimea medicului, depinde de volumul de chirurgie).

5. Nu merg la saune, spa-uri și piscine.

De obicei, biopsia de col uterin nu atrage după sine consecințe negative pentru sănătate. Cu toate acestea, după biopsie trebuie să fie pregătite că pot fi sângerare, pentru care trebuie să urmați. În cazul în care acestea sunt mai abundente menstruație - o nevoie urgentă pentru a vedea un medic. De asemenea, după biopsie ar alerta: dureri abdominale, febra peste 37,5 C, prezența cheagurilor de sânge în secreții vaginale, în prezența unui miros neplăcut.

Jan Lagidna, în special pentru MyMom.ru