Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect

Cum de a dormi care alăptează un copil în vârstă de câteva săptămâni? De ce copilul doarme bine în timpul zilei, dar pe timp de noapte pentru o lungă perioadă de timp nu adormi? În ce măsură să doarmă un nou-născut, și ceea ce ar trebui să fie temperatura din camera? Cum de a pune copilul în pătuțul lui, așa că nu a trezit? Deoarece aceste probleme nu sunt preocupați de o familie tânără, am încercat să-i răspundă în acest articol.Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect

Întrebarea este cum ar trebui un somn nou-născut nu este la fel de simplu cum ar părea la prima vedere. Durata somnului copiilor depinde de condițiile pe care părinții le pot crea pentru firimituri tale. In timpul somnului puterea câștigurile copii în piept, în creștere, câștigă în greutate.

Unii părinți nu trebuie să vă faceți griji - copiii lor dorm în liniște, nu de cotitură peste, spre deliciul și dedurizată opiniile sale peste tot în jurul. Dar există unele „traverse“, care creează o mulțime de probleme pentru mamele și tații lor, ca și comportamentul lor este semnificativ diferit de așteptat.

Cât timp poate un nou-născut de dormit

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect

Un nou-născut doarme aproape 20 oră trezesc pentru alimentarea

Nou-născuții sunt numite cele care există în lume, mai puțin de o lună. Luna viitoare copilul „are dreptul“ de a fi numit deja un copil. În ceea ce privește durata somnului, atunci pentru că toți copiii sunt unice, putem vorbi doar despre o parte din datele medii.

procesul de naștere a avut o influență foarte puternică asupra stresului copilului, și el are nevoie de cât mai repede posibil pentru a restabili alimentarea. Acesta este motivul pentru care:

 • în primele două săptămâni, când firimituri corp atenuat maximal, doarme 20 - 22 ore;
 • apoi, până la sfârșitul primei luni de viață, bebelușii dorm de la 18 la 20 de ore, trezirea doar pentru o perioadă scurtă de timp pentru a mânca laptele mamei sale;
 • în lunile ulterioare ale timpului de somn este redus la 16 - 17 ore.

Ar fi mai bine dacă majoritatea timpului a fost un Prichindelul se va trezi în timpul nopții, permițând astfel să se odihnească și să doarmă la părinții săi. Pentru a realiza acest lucru, pediatri recomanda mai precis pentru a reduce PNA pentru copii, care combină jocuri de seara, înot și hrănire ulterioară, astfel încât cât mai devreme ora 00 firimituri a fost de a răscumpăra și bine hrăniți. După aceea el adoarme și poate dormi liniștit ore 6 - 7.

Am nevoie balansarea copiii inainte de culcare

O altă întrebare - în cazul în care să doarmă nou-născut. Mulți părinți tineri cred că copilul ar trebui să meargă la culcare strict in patutul ei. L-am hranei pentru animale, spune mama, jucat cu el, perepelenala, iar acum e timpul să-l pună într-un pat de copii - pat nu avea decât ea.

Apoi, începe adevăratul „război al nervilor“. Nu toți copiii sunt în siguranță adormit imediat, mulți vor plânge, capricios, cere să se întoarcă pe mâinile sale. Psihologii recomandă ca, în astfel de cazuri, asigurați-vă că pentru a lua copilul în brațe și să-l balansoar. Simțind prezența mamei mele, senzație de parfumul ei și osyazaya corpul ei, copilul adoarme mult mai rapid și mai ușor. Dar nu pune-l direct în pat imediat ce observați că el nu a deschis ochii - în primul rând pe copil sub formă de rulouri obișnuit Sandman, și nevoia să-i dea un pic de timp pentru a ajunge mai greu să doarmă.

Amintiți-vă de important lucru - copilul nou-născut este frică de lume, este aici, totul pare nefamiliare si inconfortabil. Singura creatura care îl ajută să fie singur cu mine - mama mea.

Primele luni de nevoia copilului de a pune în pat în aceeași cameră în care părinții săi au dormit. Este de dorit ca un pat era este împotriva patul mamei, și un deflector lateral îndepărtat. De mai mult timp miezul vor fi resimțite în primele luni ale prezenței mamei mele, cu atat mai mare sansa ca aceasta va crește sănătos și echilibrat.

De ce copiii pot dormi prost

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect

Prima dată când un somn copil nou-născut mai bine cu părinții

Principalele probleme cu care se confruntă tinerii părinți cu copiii lor, asociate cu o încercare de a le pune la culcare, următoarele:

 1. Copilul nu doarme pune două - trei oră în timpul zilei. somnul lui este discontinuă - o jumătate de oră de somn, apoi aceeași cantitate de timp treaz, apoi înapoi la culcare pentru o jumătate de oră.
 2. Kid se trezește noaptea târziu și nu ar fi de acord să doarmă din nou.
 3. Copilul este foarte dificil de a pune la noapte pat după hrănire noapte.


Pentru a înțelege de ce se întâmplă acest lucru, este în valoare de amintind structura somnului nostru. Fiecare persoană (și la sugari, inclusiv) starea de somn are mai multe faze. Starea de somn profund lin în suprafață, apoi suprafața înlocuit din nou adânc. Dar un adult, această fază durează câteva ore, la un moment dat, ca faza de somn profund un copil ia o medie de o jumătate de oră. Următoarea perioadă nastaot de somn usor, iar apoi firimiturile poate trezi nici un sunet neglijent, lumina sau mișcare ciudată.

Se merge la culcare copilul a fost suficient de lungă, este necesar să se asigure un mediu confortabil, astfel încât în ​​perioadele de fază de somn de lumină, nu a existat nici un iritanti care poate trezi copilul înainte de timp.

Ce condiții sunt necesare pentru un copil de dormit odihnitor

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect

Pentru a dormi a fost calmă, trebuie să se pronunțe mai întâi stimulii externi

Aceasta este exact ceea ce ar trebui să fie condițiile cele mai confortabile.

Ca intelepciunea conventionala, copiii adormi mai ușor decât în ​​mai mult te satisface nevoile fiziologice. La această vârstă, copilul trebuie să:

 • acolo. Asigurați-vă că, a merge la culcare, copilul a fost hrănite și adăpate;
 • mers pe jos. Aproximativ de două ori pe zi să meargă copilul pe stradă. Faceți acest lucru o dată într-un timp, atunci când este vorba reprize de somn;
 • înot. Seara scăldat ar trebui să se acorde o atenție specială. Clati copilul după festivităților de seară, și apoi se alimentează cu și vorbesc cu el, cu ușurință „convinge“ să-l să doarmă noaptea pune 6 sau 7 ore;
 • joaca. Nu uita să comunice cu firimiturile lui, nu-l massazhik, posyusyukat cu el, spune-i povestea sau cântă pentru el. Amintiți-vă că noi, oamenii - sunt creaturi sociale, și firimiturile dvs. de chat cu tine, de asemenea, nevoie, deși nu în aceeași măsură în măsura în somn sau alimente.

Întotdeauna ia în considerare și copilul general. Până la aproximativ patru luni la sugari, în special sticla-va fi nevoie de tulburări de colici și de stomac. Cei care alăptează, în acest sens, un pic mai ușor. Dar, totuși, pentru cei care și pentru alții care aveți nevoie pentru a efectua toate procedurile de prevenire, și anume:

 • efectua exerciții de dimineață;
 • pentru masaj;
 • Păstrați copilul în poziție verticală, după hrănire, astfel încât el aerul înghițit cu scuipat laptele;
 • a pus copilul pe burtica lui pentru o perioadă scurtă de timp, să se retragă din mici GAZ autoturisme UTM.

În ce poziție ar trebui să fie stabilite copilul

Urmărind ca somn nou-născuți, puteți veni la această concluzie: copiii dorm în aproape aceleași poziții, care preferă și noi adulți, adică, pe partea din spate, lateral sau stomac ... Dar care dintre aceste ipostaze mai corect, sau ar trebui să aibă încredere în natură - lasa somnul copilului ca el vede se potrivesc?

Să examinăm, ceea ce reprezintă cel mai puțin periculos să dormi copilul.

 1. Dormitul pe spate este recomandat tuturor pediatri, considerându-l cel mai sigur. Este în această poziție de copil și ar trebui să fie pus în pat în timpul zilei și pe timp de noapte. Chiar dacă copilul este un pic mai crescut, ajungând să doarmă într-o altă poziție pe burtă sau lateral, apoi încercați să-l reactivați. Cu toate acestea, în cazul în care copilul alimentar otrygnot, culcat pe spate, atunci el s-ar putea sufoca. De obicei, în primele câteva săptămâni, medicii recomanda punerea copii de pe flanc, și numai după o lună - pe partea din spate. Oh, și asigurați-vă că pentru a se asigura că, atunci când culcat pe poziția din spate a capului copilului a fost un pic pe partea de jos laterală sau invers - în măsură să râgâie resturi alimentare va fi un non-periculos. In timpul somnului, copilul se va transforma golovonochku sa-l într-o parte, apoi pe de altă parte.
 2. Dormitul pe stomacul este posibilă, dar numai în prezența ta, și numai pentru o perioadă scurtă de timp. Faptul că o astfel de poziție corectă este una dintre cauzele indirecte ale sindromului mortii infantile subite, ceea ce se întâmplă cu copiii în primele luni de viață. Desigur, pune pe burta - doar unul dintre factorii negativi, există și altele, dar este mai bine să nu-l risc. Cu toate acestea, nu uitați că acest lucru medicii de postură recomanda pentru copiii ale caror colici, după hrănire - astfel încât acestea să se estompeze ușor gaze.
 3. Dormitul pe partea ta este în siguranță. Spre deosebire de somn pe spate, în cazul în care copilul după ce mănâncă otrygnot brusc în somn de partea ta ea nu amenință posibilitatea de sufocare voma. Dacă decideți să pună firimiturile de pe flanc, a pus lucrurile la el în față și în spate, astfel încât să nu se transforme. Chiar înainte de a merge la firimituri de pat în valoare de o schimbare de scutece strans, sau poart-o cu o lungă cămașă manșete, ca nu cumva să se scărpină în somn.

Oricare ar fi postura pentru somnul copilului tau, poate preferați, totuși, uneori, este necesar să-l schimbe. Este de dorit uneori să-l abordeze și rotiți-l, traversa de pe flancul din spate sau dintr-o parte în alta. Cu toate acestea, pentru a face acest lucru nu este de multe ori în valoare de ea. În cazul în care somnul copilului pentru cateva ore pe de o parte, apoi, după următorul loc de hrănire este deja pe de altă parte.

Aveți grijă ca copilul nu a dormit tot timpul doar pe o parte - în acest caz, el poate începe să se manifeste o denaturare a craniului nu este mai puternic primit.

Astfel, răspunzând la întrebarea cum să dormi copilul în piept includ următoarele cerințe:

 • patul ar trebui să fie netedă și destul de ferm, fără perne;
 • firimiturile de somn de dorit pentru a pune pe flancul sau din spate. Postura pe stomacul ar trebui să fie evitată prin aplicarea ei numai pentru a salva copilul de la crampe la nivelul stomacului;
 • copilul dormea ​​liniștit, încearcă să-l înconjoare cu atenție, astfel încât el ar putea simți dragostea mamei sale și prezența constantă;
 • că copilul nu se trezesc prea des, eliminați factorii care îl pot perturba în faza de somn de lumină;
 • Prichindelul să doarmă toată noaptea, aranja pentru ea toate condițiile prin combinarea festivitatile, urmate de înot și de hrănire, astfel încât miezul a adormit doar la 24 de ore.

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect
Cum se dezvata un copil de a adormi doar în mâinile

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect
Cum de a pune copilul sa doarma fara san

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect
Cum rock copilul să doarmă bine

Ca un nou-născut să doarmă și în ce poziție a pus în mod corect
Ca corect pentru a menține nou-născutului vertical (coloana) și atunci când este necesar